Ako ti je citanje primarna funkcija, i ako vec imas smartphone, laptop, desktop za ostale poslove, igre, zabavu, net, onda bi mozda trebalo da razmislis o nekom citacu digitalnih knjiga sa e-ink ekranom. Prikaz je stvarno nadrealno dobar, bukvalno kao da gledas u list papira, ne zamara oci, lepo se vidi na dnevnom svetlu, a na suncu jos bolje, a baterija traje... i traje... i traje... Baterije na ovakvim uredjajima traju po nekoliko nedelja. Plus su uredjaji maksimalno mobilni, ekrani su im oko 5", sto znaci da mogu da stanu u dzep bilo koje jakne, a leti u torbicu, pa mozda cak i u dzep pantalona, ako bas zatreba.
Do sada je mala prepreka za kupovinu e-readera bila cena, bar po mom misljenju, zato sto su kostali izmedju 150-200 evra na nasem trzistu (skupo za uredjaj koji je "one trick pony"). Medjutim, sada sa pojavom novog kindle-a koji kosta 79$, to je vec cena o kojoj vredi razmisliti. 79$ = 5600 dinara (kod nas ce, naravno, cene biti nesto vece, ali neka budu 79 evra i bice super). Na sajmu tehnike u bg-u sam video na prestigio standu nove modele citaca koji se ocekuju uskoro u prodaji, a koji ce kostati oko 70 evra (tako mi je rekla zgodna i lepa hostesa ). Tako da mozda tebi vredi da jos malo sacekas pojavu novih e-readera na nasem trzistu, po novim cenama, pod uslovom da te zanima ta vrsta uredjaja.
Sorry svima za mali off-topic.
Pa u pravu si.Ja sam oduvek i razmisljao da uzmem ebook reader medjutim cena im je bila skupa za 5 inca.Sad su se pojavili tableti koji imaju sve to sto i ebook reader plus jos dosta stvari i to sve za manje para.Nisam do sad naleteo ni na jedan ebook reader za 70 evra.Kindle je sjajna stvar i imam drugara iz USA koji ih imaju medjutim kod nas ih nisam video.Video sam ih jedino na limundu za nekih 170 evra.Kod nas sam video prestigio za 150 evra od 5 inca koji ima 6h bateriju.Gledajuci logiku onda bolje da uzmem G2 za 130 evra i da imam sve to isto plus android.Ili jos bolje da cekam A1 pa da imam sve to plus jos mnogo stvari.
Ebook reader kad bi uzeo ne bi isao nikad na 5 inca.Jer mi je to realno bas malo.Isao bi bar na 7-8 inca.Ako je istina sto kaze lepa hostesa da ce biti za 70 evra ebook reader u Srbiji to bi me 100% zanimalo.Inace nema sile da bi dao 150 evra za prestigio ebook reader.E sad kupovati na limunu bez garancije je rizik.A opet nije mi bas da se kockam za uredjaj od 170 evra.Jedino kad bi uzeo nesto bez garancije je ako bi tog nekog poznava
.Kad je slucaj prijavio limunudu rekli su mu da moze dati negativnu ocenu).Iz tih razloga za sad mi je kindle van dometa dok prestigio koji se nudi je los i skup.Btw za kindle znam da je vrh vrhova sto se tice citanja.I da na njemu baterije traje 100 godina.Na prestigio ebook readeru za 150 evra deklarisano je 6h baterija za citanje sto je malo.......
PS: Dok sam cackao po netu nasao da tablet prestigio PMP5080B ima za 19 000 din u winwin na web ceni
Poslednja izmena: