Šta je novo?

Samsung Galaxy Ace saveti.

Posle isprobavanja svih mogućih ROM-ova ja sam se ipak vratio na oficijelni 2.3.3 KPN.
Svakom od tih šarenih i "brzih" ROM-ova nešto fali, nešto ne radi kako treba, bateriju troše kao ludi.. Ipak su mi bitniji stabilnost, funkcionalnost i trajanje baterije nego fancy efekti... ma, ne treba mi ni root...

e pa gle ja imam ovaj 2.3.4 drugi dan i za sada sve radi da kazem extra , cini mi se da baterija duze traje sad ... videcemo dokle :d

Ne secka vam stock? Meni btw baterija isto trajala na svemu sto sam probao.

Meni ne secka stock.. osim u iGo, gde kod animacije zna da štucne... ali isto je bilo i sa custom ROM-ovima.
...A baterija mi na njemu traje 2 dana, a na 2 Cyanogenmod-a koja sam probao nije mogla da izvuče ni 24h.

@radax

to zavisi i od toga kolko si ga "stavio"

Mislim da kpn nije stock za srbiju, mozda zato bolje radi? Ja sam sad na Kang CM7 i prilicno sam zadovoljan. Telefon je zivahniji, baterija drzi isto, a ima gomila dodatnih sitnih podesavanja, npr podesavanje nacina vibriranja za poruke :)

Ja mislim da je KPN stock za Srbiju (update sam radio preko Kies-a... telefon je uzet u Telenoru - ona prva verzija sa tamnijim metalik okvirom i to je trenutno najnoviji zvanični ROM za njega).
Koristio sam KPN i ranije, dok još nije bio dostupan preko Kies-a i ubedljivo mi se najbolje pokazao.

A podešavanje vibriranja za poruke je do programa za SMS, čini mi se da je u CM7 stavljen SMS GO.. nisam siguran, ali sigurno nije stock SMS program.

Isti telefon isto iz lelenora, ali meni je bio neki KPP...
Nego, jel zna neko kako da dobijem ovakav status bar?

Poslednja izmena:
evo ga i oficialni 2.3.4 sa oznakom DDKQ5 upravo instaliran pa cemo videti kako ce da se pokaze
i dalje po uputstvu i sa softverom : http://androidflip.com/android-2-3-...date-for-samsung-galaxy-ace-installing-guide/

nije lose da pre upgrejda firmvera prvo uradite backup aplikacija koje imate u telefonu da biste posle instalacije imali iste ja sam to ovog puta uradeo App Manager-om kojeg sam skinuo sa Marketa i posle instalacije firmvera ostale su mi sve aplikacije u telefonu ..

Poslednja izmena:
e ljudi sto zamrla tema ???
ja pre neki dan instalirao iGO navigaciju .
najboja stvar je sto ima i srpski audio a mapa Srbije je vec ubacena u aplikaciju.
odavde mozete da skinete iGO sa rezolucijom 320x480 koja bas odgovara Galaxy Ace-u..
http://www.megaupload.com/?d=FUNJRZQS

Odlican je, i ja ga koristim. I brzo bas radi nekako, nema nikad seckanja i slicnih gluposti.

Ja vec nedelju i vise vozim 2.3.5, deluje mi ok za sada, bolji je od 2.3.3, telefon mi deluje zivahnije, jos nisam probao cyanogen mod, bitno mi je da sve sljaka.

Neko reče da se testira na SOD - kako, uključim wless pa malo surfujem pa izađem iz polja a ostane upaljen wless na telefonu pa vidim da li će da reaguje ekran? Ili nekako drugačije?

Da tako. Na 2.3.3 mi se to nikad nije desilo.

Ja vec nedelju i vise vozim 2.3.5, deluje mi ok za sada, bolji je od 2.3.3, telefon mi deluje zivahnije, jos nisam probao cyanogen mod, bitno mi je da sve sljaka.
DAJ LINK:d
ja sam naso neki al kod mene nije hteo da radi pa sam se vratio na 2.3.4

Da malo ozivim temu. Pojavio se Gingerbread 2.3.6
http://droidangel.blogspot.com/2011/05/samsung-galaxy-ace-s5830-original-stock.html

ja sam na 2.3.5 iz oktobra, poljski zvanicni i nakon SOD muka koje sam imao sa 2.3.3 (znaci bukvalno u 80% slucajeva ako izadjem iz dometa ugasi se fon, srecom imam flat rate data pa nisam morao wlan da koristim) sa 2.3.5 sve radi savrseno. Sa 2.3.6. citam da ima nekog dodatnog ubrzanja, mada meni i sa 2.3.5 plus GO Launcher EX sve klizi.

poz.

Posedujem otkljucan Galaxy Ace sa stock romom 2.3.3. Interesuje me da li ce se telefon ponovo zakljucati ukoliko mu stavim 2.3.5 preko ODIN-a?
Inace imate ovde Xperia Arc launcher za Galaxy Ace, radi jako brzo.

Poslednja izmena:
odlican je xperia arc rom iz dva posta iznad, pisao sam o njemu na jednoj ace temi koja je zatvorena.
radi na 2.3.7 androidu, vredi potpuno svega, jedino mu treba instalirati mini aplikacije za razne gluposti, tipa mp3 ne moze da se stavi za ringtone bez neke aplikacije koja to radi, screenshotovi isto rade samo s aplikacijama i tome slicno.
al da je brz, brz je, mislim da ne postoji optimizovaniji rom za ace.

dali je ovaj 2.3.6. update ili je kompletan rom za ace???
pitam zato sto ako je upd onda na telefonu mora biti instaliran 2.3.5???

Jeste, ja sam presao sa 2.3.3

Probao sam inace par romova ali je svakom nesto falilo tako da sam odustao od te zabave, 2.3.6 je poprilicno brz da mi ne treba nista bolje. Meni je razlika u odnosu na 2.3.3. bas ocigledna. Samo preporucujem root i skidanje bloatware aplikacija koje ubacuju operateri.

poz.

Ja sam se malo igrao sa 2.3.5 sinoć i primetno je brži od 2.3.3, ali me je nešto vuklo da probam kuvani IceCreamSunday v2 rom koji je mnogo brži od 2.3.5, a i baziran je na CM modu, tako da se za sada držim njega.

Flashovao sam CyanogenMod 7.2 cooper KANG RC0 Android 2.3.7 by J.A.F. i telefon se preporodio. Nemogu da verujem koliko brze radi u odnosu na stock samsung rom koji je pun bloatware-a i koliko vishe slobodnog mesta imam na internoj memoriji. SD karticu od 8Gb ( Class 10 ) sam podelio na tri particije:
  • 64MB linux-swap
  • 1024MB ext4
  • 6.44GB fat32
i sve aplikacije koje nekoristim cesto sibam na karticu a pomocu s2e aplikacije i sav cache sam stavio na karticu. App data sam ostavio na internoj memoriji.
Sad nekuburim sa slobodnim mestom na internoj memoriji... ...a i imam brdo slobodne RAM memorije;
screenshot-1322597196044.png
screenshot-1322597174593.png

Sad je ovaj ROM josh ispeglaniji nego kad sam ga flashovao... Nema vishe problema sa kamerom, barcode scanerom i videom. Sve radi kao svajcarski sat bez FC-a... I ako ce neko da flashuje ovaj ROM flashujte bash ovaj a ne RC1 poshto RC1 ima brdo bugova a ovaj je ispeglan...

^^ ICS 2 nije los, koristim ga vec par dana... Mana je sto gTalk i torch nisu tu po defaultu. Gtalk se flesne, a flashlight ima na marketu koliko vam volja :)
I jos jedna mana je losa tema, pa se tekst po nekim dugmicima lose vidi, negde bude ispresecan, ali se to resi jednostavnom promenom CM7 teme.
Meni radi osetno brze od 7.1 kang rc1 cini mi se...

Nazad
Vrh Dno