Šta je novo?

Samsung Galaxy Ace saveti.

Pozdrav, pre dva dana sam kupio Galaxy Ace, imam nekoliko pitanja.

Pre svega, glupo zvuci ali da li treba "formirati" bateriju? Opste je poznato da se litijum-jonske baterije ne formiraju, ali ipak?

Druga stvar, kada koristim wifi baterija se isprazni za jako kratko vreme, nisam merio ali rekao bih da je otislo 20% za 20 minuta, sto mislim da je nenormalno brzo, da li se i ostalima to desava? Razumeo bih da je potrosnja velika kod npr. igranja nekih zahtevnijih igrica, ali obican wifi? Recimo, igrao sam neku igricu malo duze, mozda i 2 sata, i baterija se ispraznila za mozda 20-ak%, tako da mi nije jasna ova nesrazmera.

Trece pitanje, telefon sam kupio u prodavnici, skidan je sa mreze, ima android 2.2. Da li ovako skidan sa mreze mogu da ga apdejtujem na 2.3 preko kies-a? Da li mogu da imam nekih problema kod apdejtovanja, neko otkazivanje telefona ili slicno? Ovo mi je prvi android telefon, nemam nikakvo iskustvo sa tim.

Nema potrebe formirati litijum jonsku,konkretno je ja nisam formirao,a baterija drzi po dva dana.

Moze update da se uradi bez problema, ja sam to uradio preko odina bez vecih komplikacija. Ima po netu dosta tutoriala za to,ja sam koristio ovaj sa prethodne stranice. Baterija traje isto kao i na froyo ka se sve sabere,2 dana max svakako.

Baterija je najveca boljka Ace-a,meni na primer ceo dan je na 3g i vrlo malo koristim internet samo po malo tapatalk,greader i twiter,a ujutru od 8 od kada ga skinem sa punjaca do 10 uvece nemam ni 10 %.

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk

Ne znam samo kako... Probaj da ga drzis na 2g pa po potrebi prebaci. Meni drzi dan ipo bez problema uz wifi net cackanje malo price poruka i muzike

Baterija je jadna, nikako da se naviknem posle 4 god. koriscenja k750i. Inace, ja sam odradio upgrade na 2.3.3 po uputstvu sa xda foruma, radi bez problema.

A jeeeste, pa sta si ocekivao i ja sam presao sa nokie 6233 gde mi je baterija drzala bar 3 dana pa ne kukam. Ova bat ima 1350mah a koliko je imala ta na SE? ....elem nebitno

k750i baterija je 900mAh, original, nisam je menjao 4 god., 5 dana bez problema :) Ace na par sati punim preko usb-a, uzas, kabl sam poceo da nosim sa sobom... nove tehnologije zderu struju, dal' je nekom od proizvodjaca palo na pamet da poradi na samim baterijama?

Pa nemoj ga puniti preko usb-a zaboga. Puni ga preko noci na uticnicu ko covek i osim ako ne igras igrice 3 sata izdrzace ti ceo dan. A to na usb sto se puni kad kopiram nesto me samo nervira i zeza mi bateriju. To sto za pola sata napuni preko usb-a nestane samo od sebe za manje od pola sata...

je li uspelo kome da nabaci ikakav funkcionalan custom rom na ace?
mene gadno nesto zeza ginger 2.3.4, secka mi cesto i usporava previse ko zna sto. :/

takodje su dobrodosli linkovi za funkcionalne i brze verzije gingerbreada, ovo s**nje moram svakako menjati.

Probaj 2.3.3, meni sljaka bez problema. Sto se baterije tice, od kako 3G koristim samo po potrebi, dosta duze traje.

Skini sa samfirmware ako hoces zvanicni, za evropu je poslednji KPT. A od custom imas koliko hoces na xda...

hm, koliko sam cuo, nema neki izbor customa za ace, plus je vecina tih koji postoje nestabilna.
videcu da nabacim 2.3.3 na neko vreme, a ako ko odavde ima ok iskustvo s nekim customom nek kaze sta i kako. :)

Pusten update i u srbiji...napokon
BTW update preko kiesa je cisto zlo. Prvo mi je blejao telefon sat vremena i nista se nije desavalo. Iscupao bateriju i za divno cudo sve radilo normalno, samo sto se nije updejtovao :S:
Iz drugog puta je proslo...

Prilozi

• SC20110923-181902.png
    SC20110923-181902.png
    27.4 KB · Pregleda: 154
Hoćeš li , molim te, da objasniš, korak po korak, kako uraditi ovaj update ?

ODAVDE skines Kies za pocetak i napunis telefon.
1. Instaliras i pokrenes Kies pa onda povezes telefon da instalira drajvere (ovo verovatno i ne moram da pisem, ali ajde)
2. Sam ce da te obavesti da postoji update i prihvatis da instalira
3. Pitace te da li zelis da bekapujes podatke...kako hoces, meni je apsolutno sve ostalo netaknuto (imenik, poruke, programi, widgeti...), ali ne garantujem ;)
3.1 u nekom koraku pita i nesto za "cuvanje podataka" a zapravo misli da cuva tvoj mail i jos neke licne podatke u njihovoj bazi, ali je tako uradjeno da u brzini pomislis da je korak 3 :) ja im nisam dao... samo citaj sve, ne preskaci ;)
4. Sad vise nista ne radis... na telefonu ce pisati download... pokazace ti u prozorcetu kad skida update, a odmah zatim treba da krene i flesovanje. Prvi put meni se nije pojavio prozorcic sa flesovanjem, nego je kies vrteo connecting kruzic sat vremena dok nisam odlepio i iscupao bateriju
5. telefon ce se resetovati, iscupas i to bi bilo to. :wave:

Uspešno odrađeno po uputstvu. Hvala.

1. Instaliras i pokrenes Kies pa onda povezes telefon da instalira drajvere (ovo verovatno i ne moram da pisem, ali ajde)
3. Pitace te da li zelis da bekapujes podatke...kako hoces, meni je apsolutno sve ostalo netaknuto (imenik, poruke, programi, widgeti...), ali ne garantujem ;)
3.1 u nekom koraku pita i nesto za "cuvanje podataka" a zapravo misli da cuva tvoj mail i jos neke licne podatke u njihovoj bazi, ali je tako uradjeno da u brzini pomislis da je korak 3 :) ja im nisam dao... samo citaj sve, ne preskaci ;)
4. Sad vise nista ne radis... na telefonu ce pisati download... pokazace ti u prozorcetu kad skida update, a odmah zatim treba da krene i flesovanje. Prvi put meni se nije pojavio prozorcic sa flesovanjem, nego je kies vrteo connecting kruzic sat vremena dok nisam odlepio i iscupao bateriju

Moj Ace je kupljen u jednoj od nasih prodavnica koje prodaju telefone skidane sa stranih mreza, da li je to problem, tj. da li ce dobro raditi update preko kiesa? Da li postoji neki rizik kod updejta da se telefon zablokira?

Radice, nije nikakav problem, samo mozda dobijes fw za zemlju iz koje je fon, ali je to potpuno nebitno posto je u evropi jedan te isti fw...
Moze da zablokira, kazu da se ljudima desavalo sa kiesom, ali su sanse jako male. Sigurnije je navodno odraditi update sa Odin-om rucno, ali za to se KAO gubi garancija

Pokusavao sam vise puta, svaki put kad treba da pocne flesovanje prikaze mi "connecting" i vrti taj kruzic i tako u nedogled. Probao sam da resetujem telefon, racunar, probao sam jednom i taj njegov "resolution connection errors" i tom prilikom je updejtovao drajvere za telefon, ali je posle ponovo sve bilo isto. Ima li neko neki savet?

Dakle desava ti se isto sto i meni, samo je meni iz drugog pokusaja proslo...
Ne znam zasto se to desava, ali cini mi se da ti preostaje samo da rucno flesujes sa Odin-om

pojavio se update za Kies. Pokusajte sada flesovanje.

Nije bitan meni, to ima svaki rom, vec da bi radio T9 sto ume da bude korisno. Ja sam preko root explorera dodao 3 srpska fajla i editovao jedan xml i T9 radi ali swype nisam uspeo...

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

izvini, mozes li malo detaljnije objasniti sta si dodao i sta si editovao. Pretpostavljam da je slicno i za SGS2 pa da probam :). Hvala

Neznam sto se zezate sa tim Kies-om. Imate lepo sve objasnjeno kako se flesuje sa Odin-om ovde
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1034145
Ko zeli stock 2.3.3 Telenorov evo okacicu i njega i uzivajte. To je zadnji za nas
http://www.megaupload.com/?d=R5NTELQV

meni je gadno seckao telefon i sa 2.3.3 i sa 2.3.4, jeo je previse rama (koristim od widgeta jedino fancy widgets pro i 2g/3g) i kriminalno je lose radio telefon, da ne pominjem zakucavanje pri ucitavanju web stranica.

i onda mi je pukao film, rutovao sam ga i nabacio cyanogen (do sada najkompletniji za ace) koji je resio sve probleme (uz app2sd i pomeranje cache-a na ext) i telefon radi brze nego ikad uz neogranicenu slobodu.

evo link za tutorial ako nekog zanima:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1184108

Sa stock romovima svi seckaju. Ljudi su se zalili na Kies pa sam preporucio Odin, tako da ako neko zeli brzi SGA morace custom firmware :)

meni je gadno seckao telefon i sa 2.3.3 i sa 2.3.4, jeo je previse rama (koristim od widgeta jedino fancy widgets pro i 2g/3g) i kriminalno je lose radio telefon, da ne pominjem zakucavanje pri ucitavanju web stranica.

i onda mi je pukao film, rutovao sam ga i nabacio cyanogen (do sada najkompletniji za ace) koji je resio sve probleme (uz app2sd i pomeranje cache-a na ext) i telefon radi brze nego ikad uz neogranicenu slobodu.

evo link za tutorial ako nekog zanima:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1184108

Hvala za link, probacu cim nadjem malo vremena, kupio sam i 8GB class 10 SDCard, taman da sve skockam. Inace i meni je poceo da koci sa 2.3.3 na zalost:(

Izasao jos neki update preko kies-a. Nisam jos probao. Radje bih se zanimao sa par custom fw-a, ali pre toga me zanima:
1. Kako da "iscupam" sadasnji stock srpski fw? Posto vidim da se oni sa samfirmware.com ne uklapaju po onim PDA: PHONE: CSC:
2. Ako stavim CWM jel moze da se vrati posle na stock?

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    34.5 KB · Pregleda: 75
Vrh Dno