Šta je novo?

Samsung Galaxy Ace saveti.

Meni se gašenje dešavalo dok sam imao 2.3.4 KPH i samo kad sam bio zakačen na unsecured telekomov ruter, na drugih par mesta gde sam se kačio nije mi se gasio.
Otkad imam 2.3.3 KPN ne gasi se uopšte.

Jel se SOD kod ACEa desava samo kada se updateuje na 2.3 verziji ili i na verziji koja dolazi uz telefon?

I ako mi je KPN odlicno radio, pozeleo sam da probam neki custom rom.
Instalirao sam fla.sh x2.3 (KPN)
Telefon mi sada znatno brze radi, nisam mnogo upucen sta sve u ovom romu ima ali eto utisak je da nisam pogresio, Postoje neki tweakovi koji su ukljuceni za brzi rad.
SOD-ove nisam imao ni ranije, a nemam ih ni sada...
Postoji neka fora sa ext4 particijama ali to nisam probao, interna memorija mi je nakon instaliranja brda aplikacija skoro puna, pa razmisljam da to nekako osposobim da sve snima na externu memoriju. Ima li neko iskustva sa tim?

fl.ash rom jeste brz i sasvim fin, ali se i na njemu desavaju sod-ovi bar meni i to gomila... inace koliko znam on po defaultu ti particije prebaci u ext4, imas menadzer pa proveri...
sad sam stavio KPO rom, samo ga rootovo i stavio CWM, znaci ostalo stock, i ne desava se SOD, a i tako se prica po forumu, tako da je on za sada najbolji, jos samo da se malo angazuju pa da sa njim naprave custom romove i recimo neki poboljsani kernel...

btw uzeh galaxy s, da zamenim ovaj posto nije velika razlika u ceni, i jeste bolji nema sta, mada je za nezahtevne i pocetnike ace super... nego i galaxy s sa svoja 4" mi je skoro preveliki onako na granici, kako ljudi vole cigle sa vecom velicinom nije mi jasno, jer i ovako jedva lezi u ruci da sa palcem imas opseg po celom ekranu... idealna mera je 3,5-4, i ne znam sto se samsung ne seti da napravi recimo 3,7" telefon, pa cak i 3,5" ali da mu ne smanjuje performanse nego da bude na nivou bar galaxy s, nego oni cim popravljaju hardware oni i povecavaju ekran sto je po meni suludo, ko oce veci ekran nek uzme tablet... sorry na maloj digresiji od teme...

Koji KPO flashovati sa samfirmware-a..ima dva komada, razliciti CSC... ?

mislim da na xda forumu kazu da su u sustini isti rom-ovi, tako da je svejedno, ja sam ovaj iz luksemburga...

Koliko telefon radi out of the box bez stavljanja različitih romova? Pošto tražim telefon koji ima dobar stock rom da se ne zamajavam sa time.

Zavisi koliko si zahtevan korisnik. Moja devojka ga ima, ja sam ga nesto malo cackao, upotrebljiv je;)

Ih upotrebljiv. Pa da ne radi skoro odlično, nigo ih ne bi kupovao.
To skoro, je ono što nas nerdove kopka. :D

Eee baš to skoro i mene kopka . Moraću malko da se poigram sa njim pre nego što vidim šta ću. :D

Poslednja izmena:
Ukoliko nekoga interesuje, instalirano malopre, sve radi bez problema.

Неумесно је да га поредим са desire и sgs2, ал ајде. Батерија је ту негде, пикселизација екрана приметна ономе ко је већ користио неки андроид из топ понуде. Камера,нисам ја сликао ал девојка јесте, слике су добре (али дневне,ноћне нисан видео),
Angry birds сецка, не знам зашто.
Екран је мање осетљив него на јачим моделима.
Све остало је исто или приближно као на јачим моделима.
А да,музику нисан слушао,тако да то не знам.

Једина ствар која је била проблематична је рестартовање телефона. Има по форумима пуно тема о томе. На крају сам јој ставио неку стабилну верзију ROМ-а и сад ради без рестартовања.

Још питања;)

jesi uspeo da vratis regularno bekapovane stvari nakon instalacije?

Telefon je potpuno nov, nisam nista ni ubacivao u njega pre update-a, tako da ti ne mogu pomoci oko tog pitanja. Tek sada polako prebacujem podatke iz stare Nokie (E50).

@ceftriaxone meni ptice (rio) nisu seckale gotovo uopste sem par nivoa s vecim eksplozijama (i to samo tokom toga), koristim froyo jos uvek, moguce da ti je do rom-a. ako nije frka, napisi koji si rom stavio.

@dusan okej. a koliko je inace trajao ceo proces? i jel baterija treba da bude 100% puna? nisam video da to igde pise.

@dusan okej. a koliko je inace trajao ceo proces? i jel baterija treba da bude 100% puna? nisam video da to igde pise.

~6 minuta. Baterija je bila 100% puna, negde rekose da je to potrebno da bi se sredio problem sa autonomijom.

uspesno je prosao upgrade, trajao je svega dva minuta.
nije sve bas kao u tutorialu (kod mene se ne pojavljuje android koji tovari ugalj nego pise samo downloading :)), trajalo je sve dosta kratko i nisam uradio brisanje cache-a kao zavrsni korak jer telefon nije hteo da udje u taj mod.
pored toga, tutorial je navodio kako upgrade brise sve s telefona, a meni je sve ostalo i sljaka bez problema, verovatno zato sto sam imao froyo.
u svakom slucaju, deluje mi da telefon nesto brze radi nakon upgrade-a, par sitnica izgleda vizuelno drugacije sto je super, jedino mi je rebus zbog cega mi sada angry birds secka.

9QZCb.png
28Xr7.png

Poslednja izmena:
ne znam za koji je region to. :/
srpski nemam kao jezik ni u swype ni u settings, mada mi to nije bitno jer niti koristim swype niti drzim meni na srpskom.

ne znam za koji je region to. :/
srpski nemam kao jezik ni u swype ni u settings, mada mi to nije bitno jer niti koristim swype niti drzim meni na srpskom.

Nije bitan meni, to ima svaki rom, vec da bi radio T9 sto ume da bude korisno. Ja sam preko root explorera dodao 3 srpska fajla i editovao jedan xml i T9 radi ali swype nisam uspeo...

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Poz
Jel postoji tapatalk za galaxy ace? ....kad u browseru pokusam da otvorim benchmark forum, on mi kaze kako je dostipan tapatalk i posalje da ga instaliram... ali onda kaze kako nije pronasao aplikaciju....

Tapatalk je univerzalan za sve android telefone.

Poslednja izmena:
Nikako. Tapatalk se kupuje, a od nedavno Srbija više nije na listi zemalja koje mogu da kupuju.

Ma mozes sa market enablerom lagano...

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Poz
Jel postoji tapatalk za galaxy ace? ....kad u browseru pokusam da otvorim benchmark forum, on mi kaze kako je dostipan tapatalk i posalje da ga instaliram... ali onda kaze kako nije pronasao aplikaciju....
To se desava ali se ne instalira tako, trazi malo po netu nesto tipa tapatalk pro download pa skini i ubaci rucno u telefon i instaliraj, tako ce da ti radi.

Vrh Dno