Šta je novo?

Samsung Galaxy Ace saveti.

@ PABLO
posto si imao CM 7.2 sto ne napises utiske o njemu , dali sve radi kako treba ili ne i ako ima koji su mu problemi ili nedostaci???

i dali si flashovao sa 7.2.0 Kang ili sa ovim Miui Style . LoKKeR romom???

Ima li neko odavde da mi pomogne...Pokusao sam da flashujem firmware sam sammobile.com ali sam slucajno onaj fajl koji sam skinuo stavio u phone,umjesto dole u one package :/ i tada se zaglavio na boot screenu.Sada sam 2 puta pokusao da flashujem ovako http://www.youtube.com/watch?v=s4S4qvWpm9c i opet zaglavi na boot screenu.Pomazite molim vas,nije moj tel,u problemu sam sada...Hvala vam svima u napred..

EDIT...resio sam sve.Moderatori,mozete obrisati..

Poslednja izmena:
@ PABLO
posto si imao CM 7.2 sto ne napises utiske o njemu , dali sve radi kako treba ili ne i ako ima koji su mu problemi ili nedostaci???

i dali si flashovao sa 7.2.0 Kang ili sa ovim Miui Style . LoKKeR romom???

Flashovao sam:

[UPDATED 08/12/2011][ROM][UNOFFICIAL] CyanogenMod 7.2-cooper-KANG-RC0-Android 2.3.7

Radi sve kako treba ali pored IceCream Sunday 2 cini se da se vuce ko puz...
Sad sam na IceCream Sunday 2 by Jusada sa TurboBoost™ V8.5 i SlaidMod V3... Ljudi pa ovo leti... Lag ima samo prilikom odkljucavanja nekih 2-3 sec ali posle se vidi prava brzina... Moze se i ovaj lag na pocetku resiti tako shto se pomeri minimalna frequencija CPU-a sa 122 na 245MHz. Ali onda telefon neide u deep sleep nego je na 245MHz...

ICS2:
screenshot-1325793778114.png

RAM:
screenshot-1325794384372.png

800MHz
screenshot-1325788276419.png
screenshot-1325790389356.png

O/C @ 940 MHz:
screenshot-1325788668534.png
screenshot-1325789801571.png

Ja zadovoljan :)

Poslednja izmena:
ok sad si me ubedio ...
instaliracu prvo ovaj CM 7.2 za probu posto sad za vreme praznika i nemam sta pametno da radim..
cito malo po XDA forumu i nije mi bas najjasnija instalacija CWM5 moda... sad neki tvrde da ako imas firmaware 2.3.x, CWM5 se instalira klasicno preko recovery moda koristeci: install zip from SD card??
e sad sam video i jedan drugi postupak koji je daleko komplikovaniji:
. Flash Custom Recovery:
1) Push recovery-clockwork-5.0.2.6-galaxyace.img to your device using "adb push recovery-clockwork-5.0.2.3-galaxyace.img /tmp/" command
2) Turn off your phone
3) Press POWER+HOME BUTTON
4) Login to your device over "adb shell"
5) Mount /system using "mount /dev/block/stl12 /system" command
6) Flash CWM recovery using "flash_image recoveryonly /tmp/recovery-clockwork-5.0.2.3-galaxyace.img" command
7) Umount /system using "umount /system" command
8) Reboot your device using "reboot recovery" command to test your new CWM recovery
9) Reboot your device

e sad ti znas jer si morao da instaliras CWM5

ok instaliro CWM5 sa kartice i radi
sutra CM7.2

Poslednja izmena:
@ pablo

znaci instalirao sam ovaj CM 7.2 i sve radi super osim kamere koja snima slike a i video zapis al je kvalitet slike na losem nivou , dali si ti koristio neki drugu drugu aplikaciu i koju ???

ma sad cu da probam i ICS Final posto sam na Xda procitao da je on posle ICS2 izasao i kao to je konacna verzija, tako Jusada kaze sad ima ga u dve verzije with tweeks i without tweeks i on navodi da je cak o ivaj NO Tweeks brz tako da sam njega izabrao jer je kao stabilniji .. utisci slede...

Probao final, više mi se svideo ICS2, brži je. Pokušao sam i myth rom lite, ali mi baguje, pa ću ovih dana probati myth beta2, kažu da drži bateriju skoro dva dana.

prvi utisak jeeeeesteeee brz ko struja... treba ovo probati definitivno i posle par minuta naisao na prvi problem a to je u status baru mena ikonica za paljenje gps-a,wifi-a i bluetootha??? imao neko takav problem i resenje??
da probao i kameru radi dobro znaci pravi mnogo bolje slike nego u CM7.2 gde su slike bile nekako plasticne sa jako izrazenim bojama.

ok problem je resen , naime greskom sam iskljucio Notification power widget. nakon ponovnog ukljucvanja sve je ok..

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,

Evo i ja sam stavio Icecream Sunday Final i radi kako treba pratio sam sledeću proceduru:

1. ušao u CWM i particionisao karticu (originalno je kartica velika 4Gb, kada me je pitao koliko hoću ja sam stavio 1Gb, swap 256Mb)
2. mount system/ mount usb storage uradio, kopirao rom i camera fix na telefon
3. wipe svega
4. instalirao rom i pomenuti fix

E, sad me zanima ono što svi pominju,
TurboBoost™ V8.5 i SlaidMod V3.
Njih isto samo treba da skinem, prekopiram, flešujem ili su oni već uključeni u rom?

Poslao sam i screenshot ako neko zna da pogleda da li sam sve uradio kako treba (kartica je 4Gb, nije klasa 10).

Inače, Google search ne radi, nije uključen ni galk, čitao sam na xda povodom ovoga i kaže jusada da ne proporučuje da se gapps stavljaju na ovaj rom i da se koriste drugi (ne pitajte gde sam ovo našao, na strani nekoj među svim onima).

Prilozi

• screenshot-1325903167487.jpg
    screenshot-1325903167487.jpg
    35.2 KB · Pregleda: 83
  • screenshot-1325903185823.jpg
    screenshot-1325903185823.jpg
    32.8 KB · Pregleda: 75
mir bozji Hristos se rodi ...
o turbo boostu i slaid modu 3 zna pablo al ja mislim da ih treba skinuti i instalirati sa SD kartice preko CWM5... e sad ja se mojom SD nisam nista bavio zato sto je od 1Gb to cu naknadno da odradim kad kupim neku od 4 ili 8 Gb klase 10. primetan je mnogo veci utrosak RAM-a na tvom SS-u, razlog???

Prilozi

• screenshot-1325933295546.png
    screenshot-1325933295546.png
    33.6 KB · Pregleda: 67
Poslednja izmena:
Skroz ste me zainteresovali za ovaj icecream sunday.
Nisam samo razumeo jel njegov kernel omogucava overclock ili je to bila rec o kang-u?
I ima li integrisan theme chooser?
I da li pominjani gapps koji tu lose rade obuhvataju i gmail?

Da
Da
Gapps nisu instalirani, treba samo naknadno flesnuti (da i gmail)

da omogucava OC
i ima teme choser samo treba ubaciti teme (ima samo osnovnu)
sto se tice gmail-a ja sam ga instalrao sa marketa i radi bez problema

instaliro sam i ovu skriptu Slaidmode V3 i oseca se razlika, telefon je brzi.. e sad je neko pomenu da je potrebno kalibrisati bateriju radi optimalnog punjenja... sad kako se to radi i uz pomoc cega...

hvala unapred

instaliro sam i ovu skriptu Slaidmode V3 i oseca se razlika, telefon je brzi.. e sad je neko pomenu da je potrebno kalibrisati bateriju radi optimalnog punjenja... sad kako se to radi i uz pomoc cega...

hvala unapred

Kad staviš fon na punjenje, napuni ga do kraja, ali ne kada ti on napiše charged, pošto fon laže, nego kad prvi put vidiš charged, ostavi još čuku vremena, onda udji u rikaveri pa wipe battery status.

Imam jedno pitanje koje verujem da je već negde na forumu odgovoreno ali ne mogu da nađem.....

Imam ovaj telefon i stavio sam 2.3.3 preko kies-a ali problem mi pravi malo njegove memorije. Da li mogu, tj kako mogu da podesim da se aplikacije instaliraju direktno na sd karticu?! Našao sam ja neke tutorijale ali mi ne ide jer mi je ovo prvi susret sa androidom pa ako nije problem da neko postavi precizne korake kako to da uradim?!

Unapred hvala

Kad staviš fon na punjenje, napuni ga do kraja, ali ne kada ti on napiše charged, pošto fon laže, nego kad prvi put vidiš charged, ostavi još čuku vremena, onda udji u rikaveri pa wipe battery status.

ok... hvala za informacije ...

poz
:wave:

Imam jedno pitanje koje verujem da je već negde na forumu odgovoreno ali ne mogu da nađem.....

Imam ovaj telefon i stavio sam 2.3.3 preko kies-a ali problem mi pravi malo njegove memorije. Da li mogu, tj kako mogu da podesim da se aplikacije instaliraju direktno na sd karticu?! Našao sam ja neke tutorijale ali mi ne ide jer mi je ovo prvi susret sa androidom pa ako nije problem da neko postavi precizne korake kako to da uradim?!

Unapred hvala
Ne moze sve da se instalira na SD (na stock romu). Koliko se secam, lepo je meni stock rom rasporedjivao, a ako nije kako treba uzmi rucno move to sd. Sva widgete ostavi na memoriji telefona, mada on ni ne da da se pomere...

Meni prave problem baš te aplikacije koje ne mogu da se stave na karticu....aj sad manje više one što moraju ali npr ne znam što se "večernje novosti" ne mogu pomeriti na kariticu i tako tome slične aplikacije....

Meni prave problem baš te aplikacije koje ne mogu da se stave na karticu....aj sad manje više one što moraju ali npr ne znam što se "večernje novosti" ne mogu pomeriti na kariticu i tako tome slične aplikacije....

Ako hoćeš pravi napredak što se tiče interne memorije moraćeš da prebaciš dalvik cache na sd karticu, a to zahteva rutovanje, kuvani rom koji podržava skriptu za prebacivanje i sd karticu klase 10 (min 4 gb, manja ti se ne isplati).

znači onda ništa od toga za sada dok se malo ne upustim u tu problematiku :)

U svakom slučaju hvala svima koji su se uključil, pozdrav i svako dobro

Da li bi neko ko ima sacuvan Icecream Sunday Final ili V2 mogao da mi uploduje ovde link da skinem rom i camera fix? posto je developer izbrisao sve teme sa xda. Hvala.

imam ja final veceras cu da ga uploadujem i sutra kad dodjem sa posla zakacicu link a imam i camera fix dobijas oba ...

steta sto je jusada to skinuo sa XDA ali mislim da je spomenuo da on pravi svoj sajt sad mozda je to iz tog razloga , uglavnom steta da ovako dobar firmware ne bude dostupan jer sa ACE sa Ice Cream Syndey final preporodi ustvari leti ko munja ,,...,,

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno