Da li sam sad bio jasniji?
@KurtK:
Neko to posmatra kao vrhinski dizajn koji opravdava vrhunsku cenu, a neko na to gleda kao na design-fail. Inace, veoma je demokratski da kazes coveku da neces da cits njegov post zato sto je dugacak. Da je to pisao priest ili kovac procitao bi 3 puta.
E ako SGS2 izgleda jeftino, onda tebi nema pomoći.
Dobro je sto si ga pomenuo, sgs2 takodje izgleda kao igracka kad ga uporedis sa Sensation, telefon je stvarno vrhunski ali opet na ledjima je kombinacija plastike i aluminijuma(50:50) kao i kod dosta htc modela, posle appla prave najkvalitetnije telefone, ali jos uvek nisu na tom nivou
sutiranje? koi je pominjao sutiranje -.-
telefon padne sa stola i polomi se, i to je OK? pa da kosta 1000 dinara bilo bi steta da se polomi....
Telep ko je to rekao? I ako je rekao kakve to veze ima sa ovom pricom sem ako neko ima problema sa necijim izjavama sto je vise tema za psihijatra nego za ovu diskusiju.
To naprosto nije tacno. Osetljiviji sigurno jeste od raznih plastikanera, ali da se tako lako lomi nije tacno.
Plastika nikada nece davati taj osecaj kao metal ili staklo, sve to uz odredjene kompromise naravno, jer je dizajn na prvom mestu (a da je vrh kaze ceo eminentni svet a ne neki tamo strucnjaci sa nekog foruma). Ja jos samo cekam da neko napise da je plastika najbolja i da je plemeniti materijal
Najjaci ste keve mi.
Telep ko je to rekao? I ako je rekao kakve to veze ima sa ovom pricom sem ako neko ima problema sa necijim izjavama sto je vise tema za psihijatra nego za ovu diskusiju.
Plastika nikada nece davati taj osecaj kao metal ili staklo, sve to uz odredjene kompromise naravno, jer je dizajn na prvom mestu (a da je vrh kaze ceo eminentni svet a ne neki tamo strucnjaci sa nekog foruma). Ja jos samo cekam da neko napise da je plastika najbolja i da je plemeniti materijal![]()
Polikarbonatna plastika po meni jeste ubedljivo najbolji materijal za kućište telefona, bar dok jednog dana ne usavrše keramiiku za tu namenu. Prvo, plastika je izuzetno lagana. Drugo, dobro propušta EM signale. Treće, možeš da joj vrlo lako fino podešavaš svojstva u proizvodnji, činiš tvrđom (protiv grebanja) ili elastičnijom (protiv loma). Četvrto, jeftina je, zamena maske korisnika neće mnogo koštati. Peto, deformiše se i apsorbuje udar lepo, bolje je zameniti masku nego ekran. Ništa od ovoga ne važi za metal.
Možda metalno kućište se tebi čini prijatnijim za oko, ali po meni je suludo zanemariti sve prednosti plastike samo da bi telefon delovao fensi. Moj telefon takođe ima 3,5" ekran, ali teži svega 96 grama, dok iPhone 4 zbog metalnog okvira teži čitavih 140 grama, skoro 50% više. Naravno, za Apple to ima puno poslovne logike, jer će ti telefon zveknuti 50% jače o podlogu kad ti ispadne, što daje veće šanse da razbiješ staklo na kućištu i platiš njima skupu zamenu.
Ja znam samo da posle skoro godinu dana koriscenja iphone-a 4, na poledjini ima 3 sitna zareza koja se bukvalno ne mogu videti golim okom.
i platiš njima skupu zamenu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari