Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Au al je ovo dobrooooooo, u prvom onom vecem gradu glavni baja me poslao sa nekom dark elficom da ubijemo zmaja, dolazimo do neke zapaljene tvrdjave i zmaj nas preleti i u naletu onako krece da pali sve zivo i mrtvo i onda krece ona zika-glavna tema ono dragonborn song kako vec, au al sam se najezio, ocukali smo zmaja kao da ga nije ni bilo :d i upijes kao njegovu dusu...idem da vidim sta ce dalje biti

Dali je u Oblivion-u bilo ispisano kada posetis neko mesto npr. pecinu,da si je "ocistio"?Ovde mi se to jako dopada,nemoras da mislis dali si bio ili nisi.

Nije.
Kad nadjes mesto pise da si ga nasao, ako nisi bio a ima na mapi moras "peske" da ides do tog mesta.

Bio je mod za to ako se dobro secam :) elven cartographers sredjivao je mapu, ali u originalnoj verziji ne.

Izgleda su bas unapredili ovaj deo po svim aspektima od proslih!Do sada sam samo naisao na rudnik,obisao ga celog i kada sam izaso na mapi pise "cleared"!Zato me je bas interesovalo,posto sam Oblivion davno igrao pa se ne secam kako je to bilo reseno!

Nisi mogao gde god hoces, fasttravel je radio samo kada otkrijes lokaciju "pesaka"

Hah, sinoc reko' ajd da probam, necu vise da cekam... da kreiram lika i gasim...i ode mi 2 sata...:)

Sa ovim novim update-om je sasvim druga prica po pitanju perfomansi!Sada se i svaki item moze okretati u svim pravcima!:)

...ja ne mogu da nadjem patch od 150MB... samo sam nasao od 128MB, ako neko moze da mi posalje link na PM.

Edit:
ne znam, mozda je to, jer kad sam raspakovao ima 222MB

Poslednja izmena:
^^ Takodje, stizem kuci uskoro, pa bi znacilo puno :)

@bro82, kad kazes da menja performanse jel su "sredili" fps dropove u zatvorenom prostoru?

pa gde si procitao da treba od 150 ? aj citiraj mi taj post :)
treba taj od 128, a on kada se raspakuje bude preko 200MB i to je to. To je za sada poslednji update i on treba da se stavi, izgleda koju god verziju imas.
A ne sumnjam da ce u narednih mesec dva da izadje jos gomila patcheva :)

^^ Takodje, stizem kuci uskoro, pa bi znacilo puno :)

@bro82, kad kazes da menja performanse jel su "sredili" fps dropove u zatvorenom prostoru?

Jesu,kod mene je konstatno 60 fps-a i unutra i napolju,sem sto ponekad bude neki mali lag,ali na svakih 10-ak minuta,potpuno zanemarljivo!

Poslednja izmena:
Hah, sinoc reko' ajd da probam, necu vise da cekam... da kreiram lika i gasim...i ode mi 2 sata...:)

..aj jos samo ovo da uradim , ajd da vidim sta ovaj prodaje, aj ovoj da resim miniquest... :p damn you skyriiiim!!! xD

Instalirao sam nisam izdrzao, inventar me malo smara ali veruejm da je samo stvar navike...uspeo sam da se zadrzim da ne udjem u ono selo na pocetku i otisao da spavam...Oblivion sam igrao vise od 3 meseca ovo cu da igram do poslednjeg cvetica na livadi...Manje vise svidja mi se kao da ima hardcore RPG pristup igram na najtezem nivou i vec su me skokali dok se nisam iskobeljao ali to je jer stvarno nisam ocekivao da ce da bude tako , osim inventara koji je konzolaski ostalo bas deluje obecavajuce...:banana:

ja ubacih ovaj novi od 222 I sad kad udjem u igru fps 20, sve usporeno...mislim da me drajver zeza malo, stavicu ovaj novi beta sto je juce izasao...jel imao jos neko ovaj problem?

edit : promenih i drajver, ista prica, otkako stavih ovaj novi patch, sta god da uradim 15-20 fps o.0 , ne znam da l da probam reinstall ?

Poslednja izmena:
Nego.... ima li informacije koliko vise itema ima nego u oblivionu, posto u pomenutoj si mogao dobre iteme na prste da nabrojis i to vuces 50% igre.

Ej, ljudi, ja upravo kupujem steam-ovanu verziju. Kad instaliram da stavim update pre ili posle leka?

ja ubacih ovaj novi od 222 I sad kad udjem u igru fps 20, sve usporeno...mislim da me drajver zeza malo, stavicu ovaj novi beta sto je juce izasao...jel imao jos neko ovaj problem?

edit : promenih i drajver, ista prica, otkako stavih ovaj novi patch, sta god da uradim 15-20 fps o.0 , ne znam da l da probam reinstall ?

vidi u skyrim launcheru mozda je FXAA uklj.

Bas cudno posto imamo skoro iste grafike!Meni je posle ovog update-a igra "progledala",a imam ove poslednje 285.62 driver-e!

Ako neko nađe link za prima official game guide(onaj od 600+ strana) u pdf formatu neka se ne stidi da ga pošalje na PM :D

Ja sam na patchu 1.1.21.0 i sve mi radi besprekorno na konfiguraciji iz potpisa i na max detaljima. Ovo malo sto sam igrao, zaista nisam primetio da igra baguje, tako da i ne vidim neki razlog sa dalje patchovanje. :)

Sto se tice same igre, odusevljen sam uvodjenjem perkova za pojedinacne skillove, sto podrazumeva i nemogucnost levelovanja svega zivog i nezivog do maksimuma, kao sto je bio slucaj u Oblivionu. Cinjenica da nemamo nijednu specificnu klasu za odabir na pocetku i ne smeta toliko, jer nam nov skill/talent tree omogucava da napravimo jednu po slobodnom izboru, koja ce pritom imati smilsa, a ne kao u Oblivionu gde smo na poslednjem levelu bili prakticno 10 razlicitih klasa odjednom... :p

Dialolizu su potpuniji, kompletniji i imaju smisla, a za divno cudo, ponekad igra nudi i izbor odgovora. :p Svet deluje dosta zivlje nego u prethodnim nastavcima i cini mi se da ima vise questova, koji su konciznije rasporedjeni i fokusirani na odredjenu teritoriju. Doduse, ovo ne mogu 100% da tvrdim jer sam jos uvek, takoreci, na pocetku...

Grafika je lepa i fino optimizovana, ali se i pored sve sminke, vidi da je i dalje u pitanju prapotopski gamebryo engine, ovde, doduse, ispeglan i zategnut zesce od holivudskih/MTV zvezda u ranim 50-im. :d

Nego, ljud, kako da sku(h)vam sebi healing potion? Bacih sve pare na ingredients, a koju god kombinaciju da izaberem, uvek nekako failujem na kraju...

Vrh Dno