Aj i ja da se "zapljunem"
Posle neuspelog pokusaja da nabudzim posten VFD displej na Thermaltake DH202 - ostavio sam ideju o HTPC konfiguraciji do daljnjeg a onda sam samo par nedelja kasnije u oglasima sasvim slucajno naleteo na Grandia GD05 kuciste (pozdrav za SilentDEX-a) i opet se javila ideja da se sklopi masina koja ce da cuci ispod televizora.
Prva ideja je bila slaba masina na kojoj bi se iskljucivo gledali filmovi i da je totalno beshumna varijanta.
Kako sam krenuo da trazim komponente tako je i apetit poceo da raste pa se od Atom masine doslo do full desktop konfiguracije na kojoj bi ponesto moglo i da se odigra.
Druga ideja da bude HTPC skroz silent je isto tako pala u vodu - s obzirom da nema smisla da se lozim na kao neku tisinu a samo dva metra od TVa mi brboce akvarijum ceo dan
Tako da sam resio da napravim nesto sto samo spolja lici na HTPC, dok je zamisao da premestim guzicu iz fotelje i vec pomalo zastarele konfiguracije na ugaonu garnituru i solidnu desktop masinu...
Konfiguracija je sledeca:
Phenom II x2 555 sa otkljucana 4 jezgra hladjena sa Alpenföhn niskoprofilnim kulerom
Asus M4A88TD-V EVO/USB3
2x2GB DDR3 1600 Kingston HyperX
HDD 1TB HItachi Sata2
MSI R6770 1GB DDR5
LC Power LC5550 v2.2
TPLink Wireless PCI adapter
sve je upakovano u SIlverstone Grandia GD05 kuciste sa dodatim TT Media Lab-om
Od periferija sam uzeo Microsoft Arc keyboard i Logitech MX Anywhere (jer moze da se vozi i po staklenom stolu)...
Sa ovoliko komponenata u ovom kucistu nazalost nema ni govora o nekom ljudskom kabliranju tako da je taj deo jedini minus cele masine.
Trenutno mi ide instalacija OS pa obzirom koliko mi se eksterni DVD dere - jos uvek ne mogu da zakljucim da li je masina tiha ili ne... To javljam nekom sledecom prilikom ...