Vidi ovo: http://forum.benchmark.rs/showthrea...ver-predlozi&p=2554658&viewfull=1#post2554658kako to da namestim u pm....mislis da mi bude glavni dekoder mpchc za xbmc ili sta vec?
Nov sam u svetu HTPC-a, deluje kao super ideja... ALi posle citanja ovih stranica i dalje mi nije bas najjasnije koja je poenta imati HTPC kad npr imam plazma TV sa 3 USB-a, gde mogu da ubodem 3 HDD-a ili sta god? TV mi moze reprodukovati mkv-ove, avije itd... (dodue ne moze mpg). ili koja je poenta HTPC-a u odnosu na one raznorazne media playere koji isto to omogucavaju?
Kada vi imate HTPC, vi onda isto imate Windows kao i bilo koji drugi komp, ono sistem se dize, vi vidite desktop na TV-u i onda idete i pustate film/muziku itd? Posto rekoh da sam pocetnik, pomocu kog kabla povezujete komp sa TV-om?
Nov sam u svetu HTPC-a, deluje kao super ideja... ALi posle citanja ovih stranica i dalje mi nije bas najjasnije koja je poenta imati HTPC kad npr imam plazma TV sa 3 USB-a, gde mogu da ubodem 3 HDD-a ili sta god?
Pritisnem dugme i komp se prokrene iz sleep-a i za par sekundi imam glavni ekran XBMC-a gde me čekaju najnovije vesti a u pozadini se indeksiraju novi filmovi i serije. Posle toga daljnimskim biram šta ću da gledam i to je to.
Tako je, ali šta nemaš i ne možeš tim načinom:Nov sam u svetu HTPC-a, deluje kao super ideja... ALi posle citanja ovih stranica i dalje mi nije bas najjasnije koja je poenta imati HTPC kad npr imam plazma TV sa 3 USB-a, gde mogu da ubodem 3 HDD-a ili sta god? TV mi moze reprodukovati mkv-ove, avije itd... (dodue ne moze mpg). ili koja je poenta HTPC-a u odnosu na one raznorazne media playere koji isto to omogucavaju?
Kada vi imate HTPC, vi onda isto imate Windows kao i bilo koji drugi komp, ono sistem se dize, vi vidite desktop na TV-u i onda idete i pustate film/muziku itd? Posto rekoh da sam pocetnik, pomocu kog kabla povezujete komp sa TV-om?
kako si upario XBMC i daljinski i koje funkcije koristis? Meni kotur na daljinskom izigrava misa, umesto da oponasa strelice i ide gore/dole/levo/desno, tako da mi se to bas i ne svidja. Takodje ne ocitava mi naziv menija na displeju da mogu da pustam muziku i kad je TV ugasen.
Koji daljinski imas? Ako je ovaj, (pominjes i display pa nagadjam da je taj) onda treba da znas dve stvari:kako si upario XBMC i daljinski i koje funkcije koristis? Meni kotur na daljinskom izigrava misa, umesto da oponasa strelice i ide gore/dole/levo/desno, tako da mi se to bas i ne svidja. Takodje ne ocitava mi naziv menija na displeju da mogu da pustam muziku i kad je TV ugasen.
Koji daljinski imas? Ako je ovaj, (pominjes i display pa nagadjam da je taj) onda treba da znas dve stvari:
1. taster iznad kotura prebacuje funkciju kotura izmedju misa i strelica (oznacen brojem 5 na slici)
2. ima jedan programcic kojim mozes da pratis kretanje kroz menije (i jos neke druge stvari) uz jedan uslov - XBMC ne treba da bude na srpskom jer display ne podrzava nasa slova. Ako bi trebalo da se pojavi nase slovo, citav tekst ne bude uopste prikazan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari