Upravo sam zavrsio igru, na default nivou tezine mi je trebalo nesto vise od 9 sati.
Utisci su uglavnom povoljni(ocenio bih je sa 8-8.5), jer je igra mnogo bolja od onoga sto sam ocekivao posle prvih par trejlera i loseg demoa.
Grafika:
Prilicno dobra na otvorenom, neki delovi zaista oduzimaju dah.
Prva misija i poslednjih nekoliko izgledaju najgore(ovde se bas primeti UE3 engine).
Igra je jako sarena, sto je u nekim slucajevima plus, a u drugim minus.
Performanse su dobre(xbox verzija), framerate retko opada.
Steta sto je NT odlucio da koristi UE3 engine. Igra ce verovatno dosta bolje izgledati na pc-u.
Zvuk:
Muzika je dobra, efekti osrednji, a voice acting vise nego dobar.
Gameplay:
30 fps se naravno oseti.
Borbeni sistem je solidan, dosta bolji od prethodnih NT igara.
Neke stvari su mi ipak isle na zivce - Ikaruga style gameplay i nedostatak lock on-a koji najvise iritira kada vas nekoliko protivnika napadne iz vazduha.
Platforming delovi su dobro odradjeni i mnogo su bolji nego u prethodnim igrama u serijalu.
Poslednjih par misija su nesto losije. Steta je sto kvalitet iz prve 2/3 igre nije ocuvan do kraja.
Prica:
Osrednja, ali dosta bolje ispricana nego u ranijim igrama u serijalu.
Psovanja srecom nema previse, one lineri su ocekivano losi, dok je humor solidan.
Dante-ov lik je solidno docaran, dok je Vergil ocajan.
Kraj igre i naziv poslednjeg achivementa jasno ukazuje na to da se planira nastavak.
Zakljucak:
Iako se radi o dobroj igri i dalje mislim da reboot ovoj fransizi nije bio potreban.
Prodaja sigurno nece biti primetno bolja(ocekujem oko 1.5-2 miliona), a sama igra je losija od dobih igara u serijalu(1,3,4) i Bayonette.
Svakako bih savetovao ljudima da ako mogu, sacekaju pc verziju.