srejić
Slavan
- Učlanjen(a)
- 28.06.2007
- Poena
- 309
Malo sam zbunjen.
Od juče sam na PTT ADSLu. Ovaj modem koji su mi dali deluje jako jeftino (loše) ...
Uzeo sam od druga telekomov 520S, da probam kako će sa njim da radi.
UL je malo sporiji, ako je to moguće zbog promene modema, i druga stvar, koja me zbunjuje sada, je kada odem na speedtest.net, sa mojim modemom piše PTT JAVNI... a sa ovim piše TELEKOM SRBIJA ...
E sad, da li su to neka predpodešavanja koja su programirali u Telekomu, i kako ja mogu da resetujem taj modem i ubacim PTT podešavanja, da bih maksimalno iskoristio mogućnosti.
Drugo, koji je username i šifra za pristup ovom PTT modemu da vidim te vrednosti, odnosno da postavim ovde da mi oni koji znaju kažu da li mi je sve OK oko linije? Kao što je na Telekomu Admin i ZTONPK.
Treće, koliko smeta/odvlači signal ako imam još 3 telefona po kući, jer ja sam onaj spliter stavio odmah tu u mojoj sobi i delim na fon i modem, a na par mesta mi rekoše da moram ispred svakog fona u kući da imam taj spliter, a i primetio sam da mi telfeoni ponekad imaju veliki šum, i da li bi pomoglo kada bi spliter stavio u tavan, pre prvog račvanja, i jedan kabl direkt do modema, a drugi da ide dalje, i da se deli na tri telefona?
Hvala unapred na odgovorima.
Malo sam zbunjen.
Od juče sam na PTT ADSLu. Ovaj modem koji su mi dali deluje jako jeftino (loše) ...
Uzeo sam od druga telekomov 520S, da probam kako će sa njim da radi.
UL je malo sporiji, ako je to moguće zbog promene modema, i druga stvar, koja me zbunjuje sada, je kada odem na speedtest.net, sa mojim modemom piše PTT JAVNI... a sa ovim piše TELEKOM SRBIJA ...
E sad, da li su to neka predpodešavanja koja su programirali u Telekomu, i kako ja mogu da resetujem taj modem i ubacim PTT podešavanja, da bih maksimalno iskoristio mogućnosti.
Drugo, koji je username i šifra za pristup ovom PTT modemu da vidim te vrednosti, odnosno da postavim ovde da mi oni koji znaju kažu da li mi je sve OK oko linije? Kao što je na Telekomu Admin i ZTONPK.
Treće, koliko smeta/odvlači signal ako imam još 3 telefona po kući, jer ja sam onaj spliter stavio odmah tu u mojoj sobi i delim na fon i modem, a na par mesta mi rekoše da moram ispred svakog fona u kući da imam taj spliter, a i primetio sam da mi telfeoni ponekad imaju veliki šum, i da li bi pomoglo kada bi spliter stavio u tavan, pre prvog račvanja, i jedan kabl direkt do modema, a drugi da ide dalje, i da se deli na tri telefona?
Hvala unapred na odgovorima.
...dovoljno je da ispred one male račvice stavim spliter, pa iz splitera račva na 2 fona? Ne moram bukvalno ispred svakog telefona?
Pa ne mogu ja da imam brže od ovog, jer imam 6Mbit paket, kad bih imao 8Mbit onda bi bilo ok. I da, kad ograničim upload na 1kb ondak skoro i neće ništa da skida.
Da li je tu sve u granicama niormale, iloi ima nešto što može da se koriguje?
Da li je tu sve u granicama niormale, iloi ima nešto što može da se koriguje?
Po nekada se kod PTT-a desava da mu treba malo vise vremena da se zakaci, jer (nagadjam) na nekim DSLAM-ovima je "guzva". A moze i da se desi da nesto nije u redu sa routerom. Mada se to lako resava - zalis se da nece, oni ga provere i ako treba dace ti drugi...
D-Link router valjda moras da malo podesis da bi radio sa drugim uredjajem - pogledaj opcije za setovanje WAN-a!
Izgleda da ovaj modem ipak ne valja.
Eto, radio je par dana, i počeo danas da zeza. Isključim, uključim, nadje i upali lampu ADSL, ali lampica INTERNET ništa.
Probam sa ovim telekomovim modemom, sve nadje, radi normalo, proverim brzine, sve OK. Vratim opet ovaj PTTov, neće. Probam da ga resetujem, neće.
Videću kako se ponaša danas-sutra, pa ga nosim kod njih da vidimo tamo kako će da radi.
Kratkog veka moja sreća .... Srećom, pa imam ovaj drugi. Jeste da se prikazuje kao Telkom, ali radi.
Nego, da li je moguće da ovaj D-Link ruter koji sam koristio sa SBBovim modemom neće da radi sa ovim ADSL.
Uopšte preko njega ne mogu da koristim net na 3 kompa, vratim SBB modem, radi normalno.
PA ga ugasim, pa upalim prvo ADSL modem, sačekam sve da "dodjee", da se lepo butuje, pa onda uključim ruter, sačekam malo, i opet ništa.
Šta to može da bude?
Evo, ovo sada pišem preko telekomovog modema ....
Ček, sad gledam, 16Mb/s za 2800 din... Je li to uvijek tako bilo ili je neko pojeftinjenje/promocija? Ima li obavezan ugovor na godinu dana, pošto se to na sajtu ne pominje? Ako se ne varam ovo je trenutno najpovoljnija ponuda u državi.
Nego samo da pitam, kada i ako sitra to sredim, nikako ne uspevam da nateram da rdi ovaj moj ruter sa PTT modemom. Nego mi negde reče da treba još podešavanja.
Da li treba u modemu ili u samom ruteru?
kada odem na ruter 192.168.1.bla bla, traži username i pass, ja probao admin admin i tako još par, ali neće. Zna li neko koje su i posle kada udjem, šta treba da podešavam?
Hvala unapred.
Njaviše me nervira što je eto, 3 dana radio kao sat, i od juče zez zez zez ..... da poludiš.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari