Šta je novo?

PTT adsl

Par pitanja :)

Racun se placa za prethodni mesec kao za fixni?

Kad stize racun i do kad je rok za placanje?

Koliko tolerisu kasnjenje sa uplatom?

Imam ptt adls od ~25-og proslog meseca, da li ce da mi cepnu punu pretplatu? :)

Hvala unapred ;)

E ovo i mene zanima :)

1.račun ti stiže za predhodni mesec
2.račun stiže između 1-10 zavisi od poštara...
3.posle dva meseca te isključuju a posle trećeg ide na demontažu porta
4.ne bi trebalo da ide čitava preplata nego samo za 6 dana

Par pitanja :)

Racun se placa za prethodni mesec kao za fixni?

Kad stize racun i do kad je rok za placanje?

Koliko tolerisu kasnjenje sa uplatom?

Imam ptt adls od ~25-og proslog meseca, da li ce da mi cepnu punu pretplatu? :)

Hvala unapred ;)

- Tako je
- Racun stize u proseku do 10. za prethodni mesec, rok za placanje 15.
- Ne znam toleranciju, ali sigurno ~2 meseca
- Ako imas od 25., bice ti naplaceno samo tih 5-6 dana

Nema na cemu :)

Prosle srede sam zapoceo prelazak na PTT i danas ga zavrsio. Uzas jedan. Za zainteresovane za prelazak informacija da posta izgleda nema vise modema na lageru pa treba da raspisuju tender...

Ima li neka reconnect skripta za TP-LINK TD-8817?

Pozdrav,
danas sam uzeo obican adsl ruter od ptt-a
nakacio ga na moj bezicni ruter ali me nesto brzina sikira.
1.jpg

Prijavio sam se za max paket (16Mb/s), ali radi kao 6Mb/s.
Da li gresim negde ili do mene ne moze veci protok?

Max rate 95.. ruter ti je setovan na toliko. Jesu li oni vrsili procenu koliko tvoja linija moze da izdrzi?

Taj max rate mi varira sada je 9740.
Ja sam se prijavio za max i oni su odobrili, da li su vrsili procenu niko nije nista spominjao.

Они су ти пустили 6. Зови и питај их у чему је проблем. Или они фушаре или ти је лкниба слаба,па не може више да подржи.

Ceka se 5 dana za prelazak? I sad nema ni modema? A ja juce odneo mik za 2 adsla

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Pozdrav,
danas sam uzeo obican adsl ruter od ptt-a
nakacio ga na moj bezicni ruter ali me nesto brzina sikira.
1.jpg

Prijavio sam se za max paket (16Mb/s), ali radi kao 6Mb/s.
Da li gresim negde ili do mene ne moze veci protok?

Ova slika ti pokazuje ocajno stanje tvoje parice. Po ovome, maksimalni moguci protok preko tvoje linije ne moze biti veci od tih 9,5 Mbps (pa i 9700). Ta vrednost kod "normalnih" parica treba da bude negde preko 20000 pa i vise... u zavisnosti od kvaliteta parice i udaljenosti od centrale. Vidi se da imas i probleme sa njom, CRC Errors i sl. i to sve samo sa downloadom. Upload ti je OK.

U cemu je problem, ja bih to sa tehnickom podrskom, i ako je do linije, probao bih preko PTT-a da traze od Telekoma da ti se proveri parica i da li moze da se tu nesto sredi. Posto ima dosta mesta gde su parice u ocajnom stanju, u najgorem sucaju ne moze nista da se sredi, ali onda odmah reaguj kod PTT-a i trazi da ti zbog tehnickih uslova smanje protok na 6M (ako vec nije na toj brzini).

@enes

Hvala na savetu,
sutra cu da pokusam da porazgovaram sa teh. podrskom da vidim kako stoje stvari i da izvucemo maximum koji moze.

Max rate pise 26mb,meni su pustili max 8mb.Dal ovo sto pise u ruteru znaci nesto ,ili su me zeznuli u telekomu?

Odgovorio sam ti na privatnu poruku. Najkrace, po ovome sto router pokazuje, ti imas tehnickih uslova za max. brzinu. Razgovaraj sa PTT-om i predoci im podatke...

Problem je u parici (kod mene), max je 6Mb/s.
Da li može na neki način da se "burgija" u Telekomu da se zameni ta parica boljom?

Poslednja izmena:
Problem je u parici (kod mene), max je 6Mb/s.
Da li može na neki način da se "burgija" u Telekomu da se zameni ta parica boljom?

Zavisi. Ako u tvom kraju su generalno sve parice lose, dzabe burgijanje. ALI cesto postoji po neka parica koja je nesto boljeg kvaliteta, samo pod uslovom da to nije zbog toga sto si previse udaljen od centrale. Ako je ovo drugo, dzaba. Ako imas nekog u Telekomu, raspitaj se kakva je situacija u tvom kraju oko toga, pa ako moze, super. Ako ne moze, onda 6M. Mada, iskreno, i ne treba ti vise od 6M, ali ako bi ti jednog dana palo na pamet da uzmes IPTV, tada bi to bila nemoguca misija.

Zvao telekom, oni videli da preko ptt-a uzeo ADSL i kao zovi njih to nema veze sa nama?! :)
Ptt mi u ugovoru smanjio brzinu na 6M i rekli da pozovem za 6 meseci moda se stanje promeni.

Ako nekoga zanima rekonekcija na JDownloader-u, evo uputstvo za PTT-ov TP-Link TD-8817, u pitanju je snimljena rekonekcija po uputstvu sa JD sajta.

U Setings-u odaberite Reconnection, upišite username (admin), password (admin), router's ip (192.168.1.1) a u prazno polje pod tabom Live Header/Curl prekopirajte sledeće (slika 1):

[[[HSRC]]]
[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET / HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET / HTTP/1.1
Authorization: Basic %%%basicauth%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /navigation-status.html HTTP/1.1
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /status/status_deviceinfo.htm HTTP/1.1
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /status.html HTTP/1.1
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /js/general.js HTTP/1.1
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /maintenance/tools_admin.htm HTTP/1.1
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /navigation-maintenance.html HTTP/1.1
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /maintenance/tools_system.htm HTTP/1.1
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
POST /Forms/tools_system_1 HTTP/1.1

restoreFlag=0&Restart=RESTART
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /progress.htm HTTP/1.1
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[/HSRC]]]

Tab CLR Script treba da bude prazan.

Ostalo je još da pod stavkom Advanced podesite one 3 zaokružene stavke kao sa slike 2 i da isprobate da li radi.

Meni fercera sve u 16, kao nekad na Telekomu, i još nijednom se nije ruter zaglupio. Nadam se da sam vam pomogao :wave:

Prilozi

• JD1.png
    JD1.png
    164.5 KB · Pregleda: 71
  • JD2.png
    JD2.png
    141.6 KB · Pregleda: 51
Posle skoro 2 nedelje koriscenja, mogu da kazem da sam zadovoljan. U pocetku sam imao prekide dok nisam postavio spliter :D, jedina zamerka je to sto kradu dobrih 20%

Ovo sad je cak i najbolji rezultat, obicno bude 3,3-3,5 Mb/s

Navikao sam na extra ping sa netom preko kablovske, ali mislim da je sad cak i za nijansu bolji. Ali sto se tice brzine, bila je zakucana na 2Mb/s pa mi sad smeta ovo kraduckanje

Ne kraduckaju oni, vec je to tehnicko ogranicenje ADSL tehnologije... Kod svih je isto...

Zvao telekom, oni videli da preko ptt-a uzeo ADSL i kao zovi njih to nema veze sa nama?! :)
Ptt mi u ugovoru smanjio brzinu na 6M i rekli da pozovem za 6 meseci moda se stanje promeni.

Jamislio da ti imas neku vezu tamo, pa da probas da to "izburgijas"... :)
Kad si kod PTT-a, probaj da njih smaras da oni pitaju Telekom da li je moguce popraviti paricu. ILI zoves Telekom (9813) i zalis im se na los kvalitet ADSL-a zbog vrlo lose parice, pisi im mailove i dosadjuj im, buni se i trazi da ti se to sredi. Pa kako bude... Po pravilu oni bi MORALI da to urade, ali ovo je Srbija....

da li iko zna dokle se stiglo sa tenderom za nabavku modema?

Potpisao sam ugovor sa ptt-om,da bi mi 3 dana nakon potpisivanja,rekli da nemaju vise nijedan modem!? i da mogu da uzmem modem sa 4 porta ili bezicni koji se placaju,a ne trebaju mi.i sta sad mogu da uradim,posto mi ugovor tece,a ja i dalje nemam net,a necu da im dajem kes za bezicni?

Ne bih se bas zaletao na Telekomov MT882. Probao sam kod mene da ga stavim u bridge mod i username/pass od drugog provajdera nece da radi. Da se razumemo, nekada sam imao Telekom ADSL, pa mi ostao ruter viška. Kad sam to isprobavao, imao sam Eunetov ADSL i nije hteo da radi. U bridge modu radi samo sa Telekomovim username/pass
@Milan13. Ja mislim da ni po kom osnovu ne mogu da ti naplate ono sto ne koristis, bez obzira što si potpisao ugovor. Traži ti od njih potvrdu, papirnatu, da nemaju ruter sa jednim portom i straži da ti ugovor pauziraju dok se ne reši problem sa ruterom. Naravno, ukoliko ti je internet neophodan, onda kupi svoj ADSL ruter. I ovi što se doplaćuju neće biti tvoji nakon ugovora.

Ako se nisi zakacio ni jednom sa svojim username/pass, sigurno ti nece nista obracunavati. To sto si potpisao ugovor je jedno, a obracun interneta krece od kada se sa uzetom opremom prvi put zakacis na njihov server.

Imas dokaz da od njih nisi zaduzio opremu, pa nemas frke oko toga. A to sto oni nemaju modeme, ili ces cekati ili ces kupiti svoj, pa juris.... A njihov, ili uzmi ili ga onda i ne zaduzuj - kako hoces :)

Zvao sam danas PTT i pitao da li je moguće da mi se promeni parica, razlog nisam zadovoljan.
Rekli su mi da je to moguće i da su to radii, ali da su se kasnije posle promene parice korisnici žalili na rad interneta.
Verovatno Telekom stavja realne brzine koje su ostvarljive, a moguće je da oni stave bolju ali tada dolazi do grešaka u protoku tj. nemogućnost stabilnog interneta.

Vrh Dno