Šta je novo?

Samsungov Galaxy Tab 10.1 i 8.9

Caesar>
pozdrav druze, planiram da kupim Galaxy Tab da imamo u kuci kad kome zatreba ,uglavnom internet i you tube! reci mi kako se nosi s' istim? tj. dal otvara sajtove bez problema, dal pusta bilo koji flash sadrzaj! dal je brzi od Galaxy S II po tom pitalnju! da li su podrzani svi video formati kako na SGSII itd. Jednom recju dal mi se isplati i dal moze da zameni neki osrednji laptop po pitanju obicnog koriscenja interneta! i koja mi je cena!?

Meni isto secka 720p na Bs playeru, sa ukljucenim hardware decodingom i frame drop iskljucen i ukljucen. Nije bas da secka ali nije GLATKO, FPS ide od 6-7 do 14. (bbc wild life)

Imam jedno pitanje koje nema veze direktno sa ovim tabletom, ali pošto mi je ovaj zanimljiv za kupovinu postaviću pitanje ovde (a i nisam našao prikladnije mesto :p ).
Da li postoji neki program koji omogućava da prilikom čitanja knjiga (epub, pdf itd) "podvlačite" text? Kao što je većina nas u osnovnoj ili srednjoj podvlačila bitne delove neke lekcije. Sad, da li će to biti podvlačenje linijom ili menjanje boje texta to je već manje bitno.
I još jedno pitanjce, 10.1 uopšte nema usb ulaz na sebi??? Znači ne postoji mogućnost da ubodem flash memoriju? Ili ja jednostavno nisam zapazio usb ulaz!?

Fabricki ebook reader na 10.1 ima tu opciju podvlacenja, dodavanja malih podsetnika itd...

Usb ulaz nema, jedina je opcija da preko neta narucis adapter.

@Caesar

To što pustaš definitivno nije visokoprofilni HD materijal. Tegra 2 ga jednostavno ne žvaće.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

@core
Za to sto tebi treba je perfektan. Sve otvara odlicno. Sto ga vise koristim sve vise mi se svidja. Mene je YouTube app i kupila :), odradjena je fantasticno. Mislim da ne podrzava sve formate ko na sgsii, ali sa rockplayerom ili bs pusta sve bez problema. Telefon skoro i da ne koristim, pa mi baterija na sgsii traje duze od dana :) :) :)

@gizmor
Skinuo sam 720p klip sa YT koji traje nekih 4min velicine 120mb. Zar to nije HD?

Sent from Galaxy Tab 10.1

Da. Definitivno je bolje izbaciti TW4... :)

Ufff, ja moram da zamolim nekoga da proba da mi objasni zašto je asus transformer zajedno sa tastaturom jeftiniji nego galaxy tab 10.1...
Koliko sam ja video vrlo su slični po karakteristikama, jedino što je samsung malo lepši i tanji... :trust:
Ili ja negde silno grešim???

hvala Caesar , naj verovatnije cu da ga kupim, tj. kevi i caletu crko laptop i stalno ix zezaju virusi i neka sr*nja , pa smo odlucili da uzmemo tablet lepo i svi koristimo!

Ja sam tastu kupio iMac. Šest godina čovek šara po netu, klikće na sve živo i ništa do sada nije potkačio (kad ničeg ni nema...).

@Caesar: 720p se vodi kao HD, ali Youtube koristi videe sa niskim Bitrate-om. Skini bilo koji od HD demo videa, pa vidi da li ce ga poterati.

Ima li ovog cuda negde u slobodnoj prodaji?

Pozz svima,

Pažljivo sam čitao sve predhodne stranice i još uvek se dvoumim da li da uzmem ovaj uređaj. A trebao bih do sutra da razmislim... :)

Uzeo bih ga u internet paketu od 10 GB (tj. 5 meni upotrebljivih preko dana). Da li je to dovoljno za mesec dana? Mail, surf, youtube?

Šta se dešava sa problemom oko učitavanja full flash sajtova ili sajtova sa dosta flash sadržaja (gledao sam neke klipove gde užasno koči i baguje?!).

Takođe dosta kontradiktorna mišljenja oko toga da li Tegra može da potera HD video zapise (neki su napisali da može i da nema nikakvih problema sa odgovarajućim plejerom - Rock, BS...) pa me zanima da li je to hardverski ili softverski problem i ima li rešenja? Imao sam FlyTouch2 tj. kineza i na njemu je bio ARM9 procesor ako se ne varam sa 256 MB RAM i video zapisi su bili krajnje fluidni kao i vecina operacija pa me prosto čudi kako to nije moguće sa dual core procesorom i sa 1 GB RAM-a iako je struktura procesora drugačija.

Da li ima negde kod nas da se nabave dodaci tipa USB convertor ili docking station tastatura? (folije, futrole...) ili za sada isključivo preko net-a?

Unapred HVALA svima! :)

Poslednja izmena:
Samo poslednju stranu procitaj pa ces dobiti odgovore.

Music hub, koristi li iko ovo? Kada pokusam da ga startujem samo se ucitava i tako dok mi ne dosadi pa ga ugasim?!

Ne radi Music Hub kod nas nažalost, trebalo bi da ti izbaci poruku tipa "not supported in your country" ili tako nešto.

Vrh Dno