Šta je novo?

Samsungov Galaxy Tab 10.1 i 8.9

Da, ali sa paketom od 30gb ti je jedino dostupna ta brzina, sa 2gb je 7.2mb maksimum.

inace taj H+ u NS-u je oko 2mb.

Meni ostaje da gledam samo review, ja resio da ga uzmem u Telenoru ali ga nema ni u Kragujevcu ni u Pozarevcu.:wall: Ima najava da ce stici za nedelju,dve ali mi to nesto sumnjivo posto ga nema vec 15-ak dana. Ima li ko kakvih insajderskih informacija kada ce se ponovo pojaviti?:rtfm:

Ne mogu tako posto treba da uzmem na drugara koji je vec u Telenoru na 6 rata da ne pucam kes odjednom.Ne znam da li moze on-line da se kupi na 6 rata.Kakva su iskustva?

Konacno, posle tri nedelje mucenja i trazenja, pozadina u settingsu je promenjena u AOSP. Bye bye sljamsung, welcome HC AOSP :)

2j1n5nk.png

Sent from Galaxy Tab 10.1

Sve više odustajem od ideje da uzimam HP Touchpad i naginjem ga ovome čudu u Telenoru. Problem je samo tih jednokratnih 250e maksimum kod Touchpad-a, dok ovde moram da robujem. Ipak, ne znam kakva je budućnost Touchpad-u, za ovo sam siguran da je budućnost svetla, pošto dobro znam kako se ponaša, kako radi i kako dobro izgleda. Ne znam šta da radim...

Razmišljao sam o tome, samo nisam siguran kad će se pojaviti kod nas u Telenoru.

7.7 inča definitivno nije malo, to je prava veličina, lepo se drži jednom rukom i može lepo da stane u normalnu torbicu.

Definitivno mogu da preporucim ovu velicinu ali sa minimalno 1024 * 600. Moze bez problema da stane u dzep sakoa ili neke jakne (bez futrole). Za one sa iole vecim rukama sasvim je komotna i za "portrait" kucanje. Takodje moze da se koristi i u kolima a da put i dalje bude vidljiv. Plus moze da posluzi i kao car black box da ne kazem snimac puta.
A za desetku bih sacekao neko vreme - Windows 8 je blizu, IPAD HD samo sto nije a i Tegra 3 ce uskoro.
Ali naravno izbor je na kraju samo tvoj :).

Windows 8 je blizu, IPAD HD samo sto nije a i Tegra 3 ce uskoro.
Za Win8 ima ohoho da se nacekamo, garant.
Za tegru 3 ... vrlo verovatno kraj 2012.
Jedino ce Ipad HD verovatno da se pojavi na vreme (ko voli :)).

A slazem se da je 7-8" najzgodnija velicina.

Poslednja izmena:
@bobby63:
NV Kal El izlazi uskoro i bice gomila uredjaja prezentovano na CES 2012. Moguce je da ce i biti da se kupi nesto bazirano na KalEl-u oko nove godine.

Mislim da je 10" (tj. 10.1", ako ćemo da budemo sasvim precizni) prava mera za ono što meni treba. Naime, meni bi tablet koristio ponajviše za čitanje digitalnih stripova. Možda je nekome to smešno, ali za mene bi to bila primarna namena tableta. Šta ću, volim stripove:) Naravno, dobro dođe i mogućnost surfovanja internetom dok sam zavaljen u kauč, pa i gledanje nekog filma.
Dakle, ne treba mi zamena za stoni računar, to imam. Nije mi potrebna ni velika mobilnost tableta, ne bih ga nosio van kuće (osim u retkim vanrednim situacijama) pa ne bih uzeo 8", mnogo bi mi više značio veći ekran, zbog mogućnosti da se stranice stripova prikazuju u približno prirodnoj veličini. Dakle, 10" je moj izbor, i to isključivo 16:10 odnos, koji je najbolji za ono što meni treba. Drago mi je da polako proizvođači odustaju od 16:9 odnosa kod tableta. On je odličan za gledanje filmova i serija u položenom modu, ali je u portret orijentaciji previše uzak. Takođe mi se ne dopada ni stari 4:3 odnos.
16:10 na 1280x800 je ono što mi se sada najviše dopada, dakle nešto kao Acer Iconia a500 ili Asus Eee Pad Transformer (bez doka), svakako i Samsung Galaxy Tab 10.1, ali ipak je on osetno skuplji od ova dva.
Naravno, sve su ovo moje puste želje. Finansijska konstrukcija neće biti zatvorena tako skoro. Ko zna šta će sve da se pojavi na tržištu dok nakupim dovoljno para.

Možda je nekome to smešno, ali za mene bi to bila primarna namena tableta.
Pa vidi nije uopste smesno. Svako ima neki svoj razlog za nabavku uredjaja. Ovo je potpuno legitiman razlog. Meni je inicijalni razlog za nabavku tableta bilo citanje knjiga sto u pdf-u, sto u chm-u, ponesto u lit-u a zatim i piskaranje u one note-u. Sada je veci problem sto postoji veliki izbor uredjaja uz jos veci broj najava pa covek mora da bude oprezan. Nista te ne kosta da otvoris neki stedni racun dok se razmisljas i odvajas po par desetina evra kad stignes. Pa kad se odlucis vec ces imati neku zalihu za nesto skuplji model :).

Hvala na savetima. Tako nekako već i radim, štedim i zakidam na nekim svakodnevnim troškovima, a odvajam sa strane za tablet. Planiram da mi uređaj donesu prijatelji iz SAD koji bi trebalo da dođu do kraja godine. Tamo se za oko 390$ može naći Transformer, a već za oko 370$ Acer Iconia. Videću za šta ću da imam para dok dođe vreme da oni krenu za Srbiju. Za Samsung Galaxy verovatno neću moći da skupim, niti nameravam, jer mislim da ne vredi te razlike u ceni u odnosu na ova dva uređaja. Mada, ko zna. Možda i Samsung obori cene, kao što je Acer uradio (Iconia je bila oko 450$ i bila je skuplja od Transformera, a sad je jeftinija). Ako se Galaxy 10.1 približi cenama ovoj dvojici, onda će biti vrlo mogući izbor.

Inače, od prošle godine sam vlasnik Kindla 3 i njega (intenzivno) koristim za elektronske knjige. Sjajan je za čitanje, zaista izgleda kao da je odštampan tekst. Ali za stripove je premali, plus što za stripove dobro dođe i ekran u boji. Zato se polako pripremam za neki tablet.

Poslednja izmena:
ima li negde u beogradu da se kupi hdmi adapter za gallaxy tab 10.1?

hvala!

Nazad
Vrh Dno