Šta je novo?

Samsungov Galaxy Tab 10.1 i 8.9

^Nece, mozda cak bude i obrnuto. Ne bi me cudilo da ovi iz Telenora dignu cenu kada ovo saznaju, ako vec nisu.

The plot thickens. /popcorn :)

Mi smo dobili već, ne zanima nas ovo. Inače, izlazi večeras test 10.1 modela na Bench, stay tuned.

Bas zbog toga sto smo dobili. Kad budu skapirali da u Evropi moze da se kupi samo u Holandiji, Svici i kod nas ima da dignu cenu kako bi "iskoristili priliku". Srpska posla. Iako i sami slabo veruju u to da ce neko iz EU da zapuca u Srbiju zbog njihove ponude. Da se razumemo, ne bih voleo da se ovo desi, ali me ne bi ni cudilo. Svasta smo vec videli na nasem trzistu. ;)

Ne verujem, bilo bi baš nekorektno sa njihove strane. To bi jednostavno bilo iskorišćavanje situacije, a nisam siguran da bi Telenor pao tako nisko. Mada, kao što kažeš, svašta može da se desi u Srbiji :)

Naprotiv, cena moze i da padne, zato sto ce sada gomila uredjaja da cuci u nekim skladistima, a novi jos uvek silaze sa trake.
Tako da ce proizvodjac imati mnogo uredjaja koje nece moci da proda. Postoji mogucnost da ih gura u zemlje gde mogu da se prodaju, i da im spusti cenu da bi ih se otarasio.
A sad mi je jasno kako je Telenor dobio ove uredjaje prvi u Evropi :)

kako god kod nas tesko da ce prestati prodaja uredjaja

1. nismo u EU
2. norveski telenor i nas posluju prilicno zasebno, tako da i ako se kod njih dogodi zabrana cisto sumnjam da ce to imati ikakav uticaj ovde

Pa Samsung uvek moze te uredjaje da prodaje pod imenom Telenor Galaxy ili Vip Galaxy ....

kako god kod nas tesko da ce prestati prodaja uredjaja

1. nismo u EU
2. norveski telenor i nas posluju prilicno zasebno, tako da i ako se kod njih dogodi zabrana cisto sumnjam da ce to imati ikakav uticaj ovde
Norveška nije u EU :banana: :d

Meni je zapanjujuće da se ovako nešto dešava, nadam se će im Apple posle plaćati penale za uređaje koje su mogli prodati, a nisu zbog zabrane.

Apple je tužio i Motorolu u Evropi zbog XOOM-a, za skoro pa istu stvar kao i Samsung. Takođe sudu u Nemačkoj.

http://www.neowin.net/news/apple-sues-motorola-over-xoom-tablet-in-europe

Apple is once again going after a rival tablet, claiming that its design was taken from Apple's iPad device. The FOSS Patents web site reports that Apple has filed a complaint with a German court against Motorola, the maker of the Android-powered tablet the Xoom. Apple and Motorola had previously fought over patent ownership back in October 2010 in the US but this new complaint is the first time we have seen the legal fight extended over to Europe.

So far, Apple has yet to seek an injunction asking the court to keep the Motorola Xoom from being sold in Europe. The Xoom was first launched in its 3G form back in February, and in March a WiFi only version was released. Motorola has recently said it has shipped about 440,000 units of the Xoom tablet so far this year. In September, the Xoom is supposed to get its long awaited 4G update via Verizon.

Apple has already gotten courts in Australia and more recently in Europe to agree to keep Samsung's Galaxy Tab 10.1 tablet from being sold in those territories while the two companies fight in court over their own patent disputes. The European ban happened on Tuesday and in a statement to News.com, Samsung said the decision to keep the Galaxy Tab 10.1 off store shelves was a surprise, saying, "The request for injunction was filed with no notice to Samsung, and the order was issued without any hearing or presentation of evidence from Samsung."

Pa sad će se prodavati u Srbiji još bolje nego ranije :)

Nisam die-hard apple fan, ali najiskrenije mogu reći da sam bio iznenadjen kad sam prvi put vio de galaxy liniju, koja je očigledna kopija apple uredjaja. Samo neko ko nije objektivan će reći da Samsung nije koristio copy-paste funkciju, bukvalno su sve iskopirali što se tiče "look and feel". Čak su i modifikovali UI maksimalno da liči na iOS.

Meni nije jasno da li je Samsung mislio da će to proći bez Apple žalbe, ili je bio proračunati rizik.

U svakom slučaju, ne sumnjam da će Samsung vremenom još porasti i postati pravi suparnik, sve zajedno sa inovacijama, a ne plagijator što je za sada osobenost azijske kompanije.

a apple je ocigledna kopija pravougaonika

:laugh: :laugh: :laugh: cheers

A kako uraditi potpuno originalan dizajn ako hoces tablet sa minimalnim dimenzijama? Da ga napravis okruglim?

ne, nego ovako:
flexible-amoled-display.jpg

Samsung-flexible-amoled-display-curvy-smartphone.jpg

pa da vidim da li ce i za to Apple da se javi :p

danas sam čačkao ovu tanju verziju zajedno sa flyer-om i flyer mi deluje puno živahniji i funkcionalniji. onaj touchwiz ništa ne valja, osim što je eye candy.

Ha ha ha, vala zaslužio si ga...

SGS II powered by Lite'ning 5.0

Vidim da su te puškom terali da uzmeš beli :D . Beli je inače barem dvaput lepši. Ajde neka te služi ovaj, nemamo nešto sreće u poslednje vreme sa uređajima :)

edit:

Haha, u isto vreme smo postovali, kao da si znao da sam tek sad došao :) . Saću da ti uploadujem pa stavljam link.

Poslednja izmena:
Sredi ga lepo da se ne razocaram sutra. Znas da je dlaka falila da ga uzmem dok ti nije crko. Sad je vec cela kika :)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

ma gde je beli lepsi, drzao sam onaj crni i odusevio sam se matiranom pozadinom...uz beli jedino konstantno da vuces neku krpicu za brisanje

@gizmor
Puskom nego sta :)

Eto, kad oni nisu uspeli da ga poprave onda sigurno nije do softw. Mada, ja mogu ruku da dam da vise od njih tamo znam o androidu i flesovanju

Hvala ti za wallp, idem da dl

@trenje
Hvala matori

@sale
Idem da ga flesnem da vidim kako radi :)

@seraph
Lep je i crni to stoji, ali beli je nekako wau :)

Sent from Samsung Galaxy S II powered by Gingerbread Special Edition

Sredi ga lepo da se ne razocaram sutra. Znas da je dlaka falila da ga uzmem dok ti nije crko. Sad je vec cela kika :)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Ma i ja se popišmanih, kad sam video da ima povraćaja, pa sam naručio nook color ponovo...
A tab, samo preko firme, sa garancijom, ali o tom potom....

SGS II powered by Lite'ning 5.0

U čemu je problem, zašto da ne uzimate, šta mu fali, nisam u toku :)

@annoyer

Pa ostavio sam link svima, eno par postova unazad :)

Nazad
Vrh Dno