Šta je novo?

Blueberry NETCAT-M03-C-4GB

gledaj, jedini razlog zasto nekoliko kineza ima Texas instruments i Freescale je zato sto su firme na osnovu nekih drugih vecih i jacih poslova dobili priliku da stave to i u tablete. Samsung je poprilicno ekskluzivam sa HB-om, i ne znam da ikakva druga primena ostoji za taj samsung-ov SoC. ja mogu da garantujem da u ovom tabletu nije Samsung, a isto tako mogu da garantujem da ako je rockchip ili telechips - nema 1.2Ghz jer kinezi ne znaju da napisu taj kernel za konkretno taj i taj uredjaj.

Ja zaista nemam neke insajderske informacije, ali po šta da je Samsung?
Evo, sutra ili prekosutra dolazim do BG.a, ko izgubi plaća sladoled i ćepi?
Taman i da pogledam taj FR809...

Ja zaista nemam neke insajderske informacije, ali po šta da je Samsung?
Evo, sutra ili prekosutra dolazim do BG.a, ko izgubi plaća sladoled i ćepi?
Taman i da pogledam taj FR809...

dogovoreno. :) ja odma u najavi placam cepi i sladoled, kad vec dolazis, a ti donesi par jeftinih guarana :)

Da, zar stvarno niko sa Benca nije uzeo ovu igracku? Izgleda da su ostavili lep utisak sa prvim pokusajem :) Inace na b2b sajtu PIN-a ima ih kolko hocete za narucivanje i u BG i u NS.

nije mi jasno zašto na benchu već nije izašao neki test pre početka prodaje uređaja, i to ne samo za ovaj net cat nego za sve. to još nigde nisam video da gomila ljudi ima neki uređaj i da tek onda izađe review, kao za wd tv live. uzmem bug na kisku koji kasni 2 meseca za naše tržište i u njemu čitam testove za hardver koji je ili tek počeo kod nas da se prodaje ili će tek početi. ovo su trebali još pre mesec dana da uzmu od pin-a i da isčačkaju, da lepo vidimo jel treba pljunuti lovu (ko već hoće) ili čekati archos/prestigio G9.

nije mi jasno zašto na benchu već nije izašao neki test pre početka prodaje uređaja, i to ne samo za ovaj net cat nego za sve. to još nigde nisam video da gomila ljudi ima neki uređaj i da tek onda izađe review, kao za wd tv live. uzmem bug na kisku koji kasni 2 meseca za naše tržište i u njemu čitam testove za hardver koji je ili tek počeo kod nas da se prodaje ili će tek početi. ovo su trebali još pre mesec dana da uzmu od pin-a i da isčačkaju, da lepo vidimo jel treba pljunuti lovu (ko već hoće) ili čekati archos/prestigio G9.

u pravu si, ali i za ovo, kao i za sve drugo vazi cuveni izgovor "ovo je Srbija..."

Od PIN-a se bez problema dobija uredjaj na test, ajmo nek se neko od vip posade angazuje u vezi opisa NetCata :) A sto se tice samog uredjaja, malo sam gledao po netu i mislim da je djurkash u pravu i da je Kolibri pre nego Telechip. Ako je tacno onda ovaj macor mora da leti pod 2.3 androidom!

u pravu si, ali i za ovo, kao i za sve drugo vazi cuveni izgovor "ovo je Srbija..."

evo ako treba neka otvore neko dopisništvo u NS-u ili kako to već ide, ići ću do pina da se sa njima dogovorim da mi daju uređaje na testiranje :D pa ću da šaljem review-ove u bench redakciju. ne moraju ništa ni da mi plaćaju, treba mi samo iskustvo. neće nidge bez iskustva da me zaposle u gradu

Evo, probijam led, danas bi trebao da stigne N2 (poslao zenu), i ako Bog da, popodne prvi utisci

Či, stigne, a ti lepo šrafciger u ruke, otvaraj dok ne dođeš do procesora i ako piše Sljamsung na njemu, imaš ćepi :D:D:D:D:D

Rado ali sam potpuni antitalenat za srafcigere i ostale alate... plasim se da bih ostao i bez tableta kao i nekog ekstremiteta...

Rado ali sam potpuni antitalenat za srafcigere i ostale alate... plasim se da bih ostao i bez tableta kao i nekog ekstremiteta...

Ma, to je bila šala upućena chinamen-u Igoritzi, ne brini, nisam mislio ozbiljno...

Probaj da saznaš ili sa kutije, ili softverski pomoću smart system info ili slično koji je procesor unutra...a posebno nas interesuje GPU...

Ma, to je bila šala upućena chinamen-u Igoritzi, ne brini, nisam mislio ozbiljno...

Probaj da saznaš ili sa kutije, ili softverski pomoću smart system info ili slično koji je procesor unutra...a posebno nas interesuje GPU...

Ha, onda zajednico u pomoć! Ponavljam (opet) - totalni duduk za Android (sem onoga što sam nahvatao za ovih zadnjih par dana (od kutije nema vajde, spakovan je u kutiju od MO-1). Znači, step-by-step guide: Šta je Smart system info i gde se nalazi ili skida? Šta je slično, i kako da ustanovim GPU? Znam da me sad svi psujete al‚ imajte razumevanja za rukija, windows mobile je moja teritorija pa opet na XDA sam imao živaca i za najcrnje neznalice.
P.S. Zena se upravo javila, maznula je i tablet i tastaturu.

Ha, onda zajednico u pomoć! Ponavljam (opet) - totalni duduk za Android (sem onoga što sam nahvatao za ovih zadnjih par dana (od kutije nema vajde, spakovan je u kutiju od MO-1). Znači, step-by-step guide: Šta je Smart system info i gde se nalazi ili skida? Šta je slično, i kako da ustanovim GPU? Znam da me sad svi psujete al‚ imajte razumevanja za rukija, windows mobile je moja teritorija pa opet na XDA sam imao živaca i za najcrnje neznalice.
P.S. Zena se upravo javila, maznula je i tablet i tastaturu.

U, odlično, sve ćemo ti objasniti, a ti čim stigne slikaj, kači sliku, i javi prvo cenu recimo, posebno tableta, a posebno tastature, gde si kupio i sl...

Ako ti je ovo prvi android, spremi se da se malo pomučiš, ali ne brini, ne previše...

Neverovatno, ako ga pakuju u kutiju od M01, mada pretpostavljam da je u pitanju neka mutljavina da bi ga dobio jeftinije :D

U, odlično, sve ćemo ti objasniti, a ti čim stigne slikaj, kači sliku, i javi prvo cenu recimo, posebno tableta, a posebno tastature, gde si kupio i sl...

Ako ti je ovo prvi android, spremi se da se malo pomučiš, ali ne brini, ne previše...

Neverovatno, ako ga pakuju u kutiju od M01, mada pretpostavljam da je u pitanju neka mutljavina da bi ga dobio jeftinije :D

Cena 18.500,00 Novicomp, tastatura 2.200,00 Novicomp... čekam da se žena vrati da ga bačim na punjač... ah, da, sad sam se prisetio, ima mikro uputstvo za punjenje baterije...

Neko reče da ne može da se puni preko USB-a pa mene to najviše zanima (ako je tako moram da nađem i punjača za kola jer je prvenstveno namenjen klincima).

Ohoho, pazite ovo: "Novi model Blueberry Netcat-a sa bržim Samsung S5PV210 (ARM Cortex TM-A8) 1.2GHz procesorom, 512MB DDR3 radne memorije, 4GB interne storage memorije prosirive pomocu microSD slota do 32GB . Android 2.3.3 na uredjaju omogucava besprekornu komunikaciju pomocu Skype-a i mnogo 3D igrica bez seckanja.."
Izgleda da je Djurkash vidovit...

http://www.novicomp.rs/gps-pda-tabl...nthego-1-3-mpix-webcam-microsd-slot-android-2

Ohoho, pazite ovo: "Novi model Blueberry Netcat-a sa bržim Samsung S5PV210 (ARM Cortex TM-A8) 1.2GHz procesorom, 512MB DDR3 radne memorije, 4GB interne storage memorije prosirive pomocu microSD slota do 32GB . Android 2.3.3 na uredjaju omogucava besprekornu komunikaciju pomocu Skype-a i mnogo 3D igrica bez seckanja.."

http://www.novicomp.rs/gps-pda-tabl...nthego-1-3-mpix-webcam-microsd-slot-android-2

OK, to stoji na sajtu vec 5 dana ali i dalje nista ne govori :) Dobi li ti igracku ili ne, ajmo neki utisak :)

nisam vidovit, video sam i ja taj text, ali im ne verujem dok se sam ne uverim...elem, ako je zaista taj procesor, onda govorimo o power vr 535 gpu iz ipad 1, a ddr3 je totalno nepotrebna jer je procesor ne cita, vec samo brzine ddr2 i to 533Mhz cini mi se...

Ok, moci ce 3d igrice ukoliko tu bude neke ozbiljnije podrske kao i nekih romova, ali znajuci bb, tesko...

Razmisljao sam da prodam nook-a da su ubacili pravog kolibrija u taj novi netcat, ovako nix...

[email protected]

OK, to stoji na sajtu vec 5 dana ali i dalje nista ne govori :) Dobi li ti igracku ili ne, ajmo neki utisak :)

Putuje, putuje, znas li koliki je put od Beograda do Gornjeg Milanovca Ibarskom magistralom, pre bi stigao do Zagreba...
A Djurkasha nisam ni rec razumeo, osim onog dela o igricama...

Poslednja izmena:
Jedan deo znaci, ovaj procesor nema podrsku za DDR3 memoriju. Jednostavno, u specifikaciji nesto ne stima.

Drugi deo znaci, ukoliko odrade dobro softverski deo tableta, imace dosta snage. Ukoliko upropaste softver, ne mora nista da znaci.

Jedan deo znaci, ovaj procesor nema podrsku za DDR3 memoriju. Jednostavno, u specifikaciji nesto ne stima.

Drugi deo znaci, ukoliko odrade dobro softverski deo tableta, imace dosta snage. Ukoliko upropaste softver, ne mora nista da znaci.

Kapiram... pesimizam raste...

Ako, tako i treba, vise ces se obradovati posle :)

Stigao i na punjacu je (BTW, ne moze usb punjenje, ima neki smesni punjac), nisam ga palio jer na onom smesnom mikro uputstvu pise da pre ukljucivanja ga treba napuniti. Hm... e sad, koliko ga puniti, obzirom da nema led indikator? Dalje, promenili su kutiju u medjuvremenu, sad pise MO2 na kutiji a MO3 C na unutrasnjoj srrani kutije. Ima dva dugmeta, back i home, smesne sluske, micro-to-usb kablic i punjac. Kad se napuni, sledi Update..

Stigao i na punjacu je (BTW, ne moze usb punjenje, ima neki smesni punjac), nisam ga palio jer na onom smesnom mikro uputstvu pise da pre ukljucivanja ga treba napuniti. Hm... e sad, koliko ga puniti, obzirom da nema led indikator? Dalje, promenili su kutiju u medjuvremenu, sad pise MO2 na kutiji a MO3 C na unutrasnjoj srrani kutije. Ima dva dugmeta, back i home, smesne sluske, micro-to-usb kablic i punjac. Kad se napuni, sledi Update..

Mozes slobodno odmah ga uzeti i koristiti, sve te nove baterije su vec spremne za upotrebu...
Procitaj koliki je kapacitet baterije...po meni sve ispod 3500mah je lose, 3500-4000 je ok, a preko 4000 je extra...

Moj nook ima 4000 i sa slicnim procesorom i iste velicine ekranom izgura i po 7 i vise sati...

[email protected]

Mozes slobodno odmah ga uzeti i koristiti, sve te nove baterije su vec spremne za upotrebu...
Procitaj koliki je kapacitet baterije...po meni sve ispod 3500mah je lose, 3500-4000 je ok, a preko 4000 je extra...

Moj nook ima 4000 i sa slicnim procesorom i iste velicine ekranom izgura i po 7 i vise sati...

[email protected]

Te podatke trazim gde - u nekom settings/system/hardver?
Mislim, na kutiji (gde je oznaka MO2)je odstampana neka suluda hrpa podataka, tipa "tft touchscreen"(capacitive ili resistive, pitanje je sad), arm11 processor na 700mhz, itd. Da li je moguce da su i ovaj bucnuli u kutiju od drugog uredjaja?

Te podatke trazim gde - u nekom settings/system/hardver?
Mislim, na kutiji (gde je oznaka MO2)je odstampana neka suluda hrpa podataka, tipa "tft touchscreen"(capacitive ili resistive, pitanje je sad), arm11 processor na 700mhz, itd. Da li je moguce da su i ovaj bucnuli u kutiju od drugog uredjaja?

Ako nisi dobio originalnu kutiju, džaba...ajd napravi neku sliku, pa da vidimo...ali po tome arm11 700Mhz, verovatno je kutija od keca...

Podaci o bateriji obicno pisu na bateriji :) Ako moze da se izvadi, mozes da procitas, ali ti je svakako bitnije koliko traje od kapaciteta. Kinezi umeju malo da uvelicaju cifre...

Necete verovati - ***** nece da se upali! Ni na punjacu a ni bez njega! Drz power dugme-pusti, drzi ga duze... nista...

Vrh Dno