Šta je novo?

Blueberry NETCAT-M03-C-4GB

ljudi, ovo postaje jadno i bedno. ja sam sad siguran da NIKAD ne bih kupio tablet od domaceg uvoznika. evo ga najbolji primer -

http://www.gigatronshop.com/tablet_pc/prestigio_multipad_pmp7070i-9804

dakle, Gigatron prodaje Prestigio 7070i koji ima 250GB ... :sceptic:

onda, odemo na sajt Prestigio-a:

http://www.prestigio.com/products/personal-computers/Tablet_PC

7070i ? - nema. pritom, ne postoji nijedan tablet sa vise od 8GB.

e onda, odemo na google:

http://www.google.com/search?q=PRES...CI2MswbxiaGyDQ&start=10&sa=N&biw=1916&bih=932

gde mozemo da vidimo da se doticni 250GB tablet prodaje u cheshkoj, srbiji, temishvaru i lebanama.

ajde, necu da kazem da nema 250GB ... javlja se neki na gigatron sajtu, ostavio komentar kako je kupio tablet i ima 250GB ... ali sam spreman da se opkladim neke povece novce da NEMA.

ovo je netcat tema...kako mislis nema 250gb? nema 250 vec 239 ili nema uopste hard?

znam da je netcat tema, pricamo o laznom reklamiranju za koji se Blueberry dokazao kao veoma dobar u tome.

reci mi djurkash, sto ga onda nema na zvanicnom Prestigio sajtu, a ima ga u Gigatronu i u rumuniji ? :sceptic:

mislim, zamisli da oces da kupis GOW3 za PS3, i ZNAS da ne postoji Gears of War za PS3, a ovde neko uzme da ti ga reklamira. jel se ne bi zacudio ?

ima gow3 za ps3 xD

Ima God of war, nema Gears of war, lol

Acer ima lom laptopova koji su samo za istocnoevropsko ili indijsko trziste i nema nista o njima na acer sajtovima, ima jos brendova koji se slicno ponasaju tako da ne vidim problem u tome sto ovaj model nije prikazan na prestigio sajtu. Mislim da si sada promasio kad je u pitanju lazno oglasavanje.

ja mislim da nisam. da bi uredjaj imao ovo, on MORA da ima SSD. dakle, ili set memorijskih kartica, ili SSD disk.

da bi to moglo da se spakuje u tablet, treba da bude neka minijaturizovana verzija, poput Lexar ili Sandisk iSSD-a. koji kostaju koliko i pola ovog tableta.

idem sutra u Gigatron da snimim video, i da okacim na YT, da vam dokazem da nema bre 250GB!

sta se desava sa ovim Netcat-om ?

Sto ne bi mogao da ima neki micro hard disk, umesto ssd kartice?

ima 250gb, cackao ga ja malo u comtrade. deblji je od standardnog, 8gb modela...

ljudi, ovo postaje jadno i bedno. ja sam sad siguran da NIKAD ne bih kupio tablet od domaceg uvoznika. evo ga najbolji primer -

http://www.gigatronshop.com/tablet_pc/prestigio_multipad_pmp7070i-9804

dakle, Gigatron prodaje Prestigio 7070i koji ima 250GB ... :sceptic:

onda, odemo na sajt Prestigio-a:

http://www.prestigio.com/products/personal-computers/Tablet_PC

7070i ? - nema. pritom, ne postoji nijedan tablet sa vise od 8GB.

e onda, odemo na google:

http://www.google.com/search?q=PRES...CI2MswbxiaGyDQ&start=10&sa=N&biw=1916&bih=932

gde mozemo da vidimo da se doticni 250GB tablet prodaje u cheshkoj, srbiji, temishvaru i lebanama.

ajde, necu da kazem da nema 250GB ... javlja se neki na gigatron sajtu, ostavio komentar kako je kupio tablet i ima 250GB ... ali sam spreman da se opkladim neke povece novce da NEMA.
Da se kladimo u svoje tablete da ima da se kupi taj od 250GB :)

Kol'ko ja puta da kažem da Prestigio ne pravi ništa već samo lepi etikete (ako i to) i vrši distribuciju po centralnoj i istočnoj Evropi.
Ovi "Prestigio" uređaji su samo rebrandovani Archos tableti. Pogledajte sami na netu ako ne verujete. Kad sam uradio factory reset svega na tabletu nestalo je i to malo softverske Prestigio "šminke" i sad je uređaj potpuno isti kao Archosov Gen8 stock 2.2, boot splash (il' kako se već tačno zove) ima Archos logo, live software update ima Archos u nazivu... takoreći k'o Zastava 10 i Fiat Punto samo bez obaranja kvaliteta :d

Taj 7070i je zapravo Archos A70 Internet Tablet 250Gb
http://www.archos.com/products/ta/archos_70it/specs.html?country=us&lang=en
http://www.youtube.com/results?q=archos+70+250gb&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:eek:fficial&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=en&tab=w1

Znači kad vas interesuje nešto o ovim Prestigio uređajima batalite Prestigiov naziv i tražite odgovarajući Archos model.

Molim moderatore da ne brišu već da prebace u temu o nekom od Archos uređaja :)

Sto ne bi mogao da ima neki micro hard disk, umesto ssd kartice?
Postoje 1.8" HDDovi :)

Inače unutra je normalan 2.5" sata HDD samo ~2mm tanji tj. niži.

Poslednja izmena:
dobro, izvinjavam se. u pravu ste, ja sam pogresio. prosto mi je delovalo besmisleno, i kao uzasan overkill da u tablet stavis HDD od 250gb. pada mi napamet iljadu problema ... kad krene da reze, pa baterija problem, pa onda eventualna fragmentacija koja ce da pravi daleko vece probleme na androidu nego na windows-u, pa nekakvo budzenje virtuelne SD kartice koju moras da imas za 90% android programa, i tako dalje.

Igore malo se informiši pre nego što kreneš da seješ mudrosti. Nema fragmentacije na Androidu jer to zapravo Linuks a tamo nema defrag alata niti potrebe za tim. Fajl sistem je drugačiji, ceo sistem je drugačiji, fragmentacija je Windows boljka kao i virusi, spajver i ostala gamad.

Nisi se nikad zapitao zašto ne postoji nijedan pošten defrag program za Android već su sve prevare u pitanju?

zapitao sam se, i znam zasto - jer SSD nema fragmentaciju. ajde TI se malo informisi i vidi koji je uslov fragmentacije, i koliko to ima veze sa file system-om, a kolko sa cinjenicom kako izgleda hard disk.

na SSD-u nema fragmentacije jer nema mehanichkog pomeranja igle, na HDD-u MORA da ima fragmentacije (ili u linux slucaju regulacija rasporedjivanja memorije u momentu write-a) , koji god file system je u pitanju, jer HDD ima iglu koja se pomera. a ovo je, koliko ja znam, prvi put da se Android stavlja na sistem sa Hard diskom. fragmentacija odnosno pokusaj sistema da je ukloni ce sigurno biti problem.

i, da mi ne bi kukao, kako linux nema fragmentacije, zapravo nema jer file system reguulise to "on the fly" (sve dok ne zbode 95% full) te dolazimo do cinjenice da taj file system zahteva stylus da sve vreme lebdi, i prerasporedjuje informacije na linux based sistemu, i onda nastaje problem sa baterijom, i temperaturom HDD-a. zato i rekoh - veci problem na androidu nego na windows-u, jer je windows primarno desktop OS, dok je ovo OS za mobilne uredjaje.

Problem sa baterijom i zagrevanjem nema veze sa problemom fragmentacije.

Linuks je takođe desktop OS pa opet nema problema sa fragmentacijom. Oni mogu da se jave samo u ekstremnim slučajevima kao taj koji si naveo. Uostalom disku u NTFS/FAT ne možeš da defragmentišeš ako je 95% popunjeno podacima tako da mu u tom slučaju dođe na isto. Ali u ako je manje na Linuksu nema potrebe za defragmentacijom.

Ponavljam, Android je Linuks tako da nema tih problema.

Windows ima ne zato što je desktop OS nego zato što koristi najgori algoritam za alokaciju podataka.

Samo čovek koji je sjahao sa Windowsa na Android može da izjavi to što si ti rekao. Pun internet ljudi koji se pitaju da li treba da defragmentuju Android FS, svi redom korisnici Windowsa. Naravno s obzirom da je u većini slučajeva flash memorija a ne mehanički diskovi nema potrebe za defrag ali nema potrebe ni da je unutra HDD.

nemojte ljudi ko boga vas molim...

Nemojte da se prepirete. Ajde bre da se slozimo i stanemo prevarantima za vrat! Postoji li zakon koji regulise lazno reklamiranje? Daj bre da naucimo te likove pameti! To sto nemam para da kupim uređaj od 1000 eur ne znači da sam budala koju moze svako da zavrne za 200 eur i nikom nista! Ajde bre ljudi! Mislim da nas ima dovoljno koji smo pop***eli na BlueBerry i njihov glupi NetCat!

salasso sacekaj da izadje ovaj M03-C pa da sudimo. sto se prvog tice, prevara je bila ocigledna, a ja sam dobio chak dva bana pokusavajuci da kazem da je tako. naravno, ne krivim administraciju jer sam ja bio drzak, ali sebi opravdano drzak.

zato sluzi forum, da kada te nesto zanima, pitas ostale clanove neki ce mozda da zna nesto vise, neki ce da bude dosadan ko Igoritza :d

moja procena:

ovaj najavljeni Netcat2 zapravo postoji. prvi netcat je bio kopija odredjenog kineza koji je imao back dugme i zvao se Orphan M70003, Blueberry ocigledno ima dogovor sa kinezima da im urade tri dugmeta dole i spakuju isti hardver.

ovo sto se predlaze na listi sa ovim netcat-om 2 je:

Gpad 702

e sad - kao i prvi Netcat koji je bio kopija kineza, postojala jei verzija "Americhkog tableta" od firme Coby, i od firme ICAN

a evo, upravo nadjoh da i Coby ima isti tablet u novijoj verziji - Coby Kyros 7015

Coby-MID7015-tablet.jpg

dakle, zakljucak je - ovakav tablet ce da se najverovatnije pojavi. taj famozni americhki Coby i srpski Blueberry rade dil sa kinezima, i sve su pretpostavke da ako je izasao kinez (Gpad) i Coby Kyros 7015 - izaci ce i netcat.

po kojoj ceni pitanje je sad. ako zaista bude za 19k dinara, kupujte ga jer ce biti solidan uredjaj za te novce.

Poslednja izmena:
salasso sacekaj da izadje ovaj M03-C pa da sudimo. sto se prvog tice, prevara je bila ocigledna, a ja sam dobio chak dva bana pokusavajuci da kazem da je tako. naravno, ne krivim administraciju jer sam ja bio drzak, ali sebi opravdano drzak.

zato sluzi forum, da kada te nesto zanima, pitas ostale clanove neki ce mozda da zna nesto vise, neki ce da bude dosadan ko Igoritza :d

moja procena:

ovaj najavljeni Netcat2 zapravo postoji. prvi netcat je bio kopija odredjenog kineza koji je imao back dugme i zvao se Orphan M70003, Blueberry ocigledno ima dogovor sa kinezima da im urade tri dugmeta dole i spakuju isti hardver.

ovo sto se predlaze na listi sa ovim netcat-om 2 je:

Gpad 702

e sad - kao i prvi Netcat koji je bio kopija kineza, postojala jei verzija "Americhkog tableta" od firme Coby, i od firme ICAN

a evo, upravo nadjoh da i Coby ima isti tablet u novijoj verziji - Coby Kyros 7015

Coby-MID7015-tablet.jpg

dakle, zakljucak je - ovakav tablet ce da se najverovatnije pojavi. taj famozni americhki Coby i srpski Blueberry rade dil sa kinezima, i sve su pretpostavke da ako je izasao kinez (Gpad) i Coby Kyros 7015 - izaci ce i netcat.

po kojoj ceni pitanje je sad. ako zaista bude za 19k dinara, kupujte ga jer ce biti solidan uredjaj za te novce.

+1 :)

da ne bi dobio ban :d

u pravu si, ja sam rekao da "domaci" tablet nikad ne bi uzeo posle ovog sa netcat1.

da ne bi dobio ban :d

u pravu si, ja sam rekao da "domaci" tablet nikad ne bi uzeo posle ovog sa netcat1.

Hm, šta to znači, da li mi ostali da ga uzimamo, citat iz posta 48:"po kojoj ceni pitanje je sad. ako zaista bude za 19k dinara, kupujte ga jer ce biti solidan uredjaj za te novce."?

zekaisapa - znas onu pricu o cobanu i ovcicama ? kad je lozio seljane da dolazi vuk, pa oni potrce dvaput, a vuka nema, i onda kad je stvarno doso vuk, a on se viche - "vuuuk" a seljani bili iz fazona: "opet lozi mala dijabola" pa ovaj coban ostade bez ovcica.

e, netcat1 je imao sledece stvari navedene kao kljucni marketinski nagovor:

1. update na froyo - sto sam ja znao da nece da se desi, jer to znaci da onda mora da se pravi poseban kernel, a NIKO od proizvodjaca, cak ni brendiranih, ne radi to, sobzirom kako prebrzo napreduju tableti. zapravo jedini potvrdjeni Eclair koji sada ima full funkcionalan Froyo je Flytouch2, koji sam ja lane prodavao i obecao ljudima. evo, njih bar 5 ima froyo jer je zajednica sa XDA to omogucila

2. tvrdnja da nije kinez - da je gospodin Ashley rekao - jeste, kopija je tog i tog, ima taj hardver - a ne da ja bucam po netu, pored sve moje zelje da pomognem ljudima i da im nadjem fajlove od zajednice, to se nije desilo. i sada oni koji su kupili netcat mogu da se piskaju, i ne mogu cak ni market da koriste jer ne da google. a tvrdnja je bila - "ja sam sastavio ovaj uredjaj shodno potraznji trzista, tri meseca sam glabao sta ce da bude od njega i na kraju evo vam konacan proizvod" e pa gospodine ashley - napisite kernel, i dajte build za OS, da stave ljudi obecani Froyo

3. rezolucija - trenutno, jedini tableti koji u jednu stranicu imaju preko 1024 piksela su Windows 7 kineski tableti od 10 i 12 incha. a da je jos onomad netcat imao 1280x720 je prosto bilo nemoguce, a to je i dalje tvrdnja, tako pise na sajtu i dalje. a nema tu rezoluciju, ima 800x480. sto je mogao da primeti svako ko se razume, ali ljudi tada jednostavno nisu imali da kupe tablet nijedan, osim nekih muljavina sa nesigurne alibabe, a nisu znali, bukvalno ih je Blueberry uhvatio na standardno odusevljenje ljudi kada vide nesto novo

ko bi, pri zdravom razumu, trebao da poveruje u bilo sta sto dalje izreklamira Blueberry ?

e to je poenta, i sami su krivi za to. da, hoce, sigurno ce prodati tablet gomili ljudi koji ne znaju o cemu se radi, i daju pare za nesto sto nece ni 5% koristiti, ali za one koji znaju sta hoce, ali ne znaju dovoljno - to je prevara, i to bas jadna.

Igoritza - slažem se u potpunosti sa tobom. U stvari, bio sam na korak od kupovine NetCata 1 pre neki dan, super povoljno, 13500 RSD ovo-ono, dok nisam nabasao na ovaj forum. Iako sam potpuno IT nepismen(pravnik sam i neću da razglabam o kapacitiv-tativnim ekranima i sl., krajnji domet mi je windows mobile), a potrebno mi je lagano prenosno orudje koje mogu koristiti i za zabavu (ležeći, stojheći, dubeći na glavi i sl.) ovo mi je izgledalo kao dobra opcija, sve dok... da se ne ponavljam. Onda kreće priča sa ovim MO3 što mi i dalje deluje primamljivo, pod uslovom da je to baš tako - mislim da si ti preporučio, pod tim uslovom, da je za tu kintu to isplativa kupovina. E sad, neobično je da Blueberry čak ni na svom sajtu a ni FB stranici jednom rečju ne spominje ovaj uređaj, a o Worl Wide Webu da i ne govorim, tako da... G-dine Ashley, nastupite posle skoro godinu dana tišine(ponavljam se)... ovo izaziva ozbiljnu sumnju....

e, netcat1 je imao sledece stvari navedene kao kljucni marketinski nagovor:

1. update na froyo - sto sam ja znao da nece da se desi, jer to znaci da onda mora da se pravi poseban kernel, a NIKO od proizvodjaca, cak ni brendiranih, ne radi to, sobzirom kako prebrzo napreduju tableti. zapravo jedini potvrdjeni Eclair koji sada ima full funkcionalan Froyo je Flytouch2, koji sam ja lane prodavao i obecao ljudima. evo, njih bar 5 ima froyo jer je zajednica sa XDA to omogucila

2. tvrdnja da nije kinez - da je gospodin Ashley rekao - jeste, kopija je tog i tog, ima taj hardver - a ne da ja bucam po netu, pored sve moje zelje da pomognem ljudima i da im nadjem fajlove od zajednice, to se nije desilo. i sada oni koji su kupili netcat mogu da se piskaju, i ne mogu cak ni market da koriste jer ne da google. a tvrdnja je bila - "ja sam sastavio ovaj uredjaj shodno potraznji trzista, tri meseca sam glabao sta ce da bude od njega i na kraju evo vam konacan proizvod" e pa gospodine ashley - napisite kernel, i dajte build za OS, da stave ljudi obecani Froyo

3. rezolucija - trenutno, jedini tableti koji u jednu stranicu imaju preko 1024 piksela su Windows 7 kineski tableti od 10 i 12 incha. a da je jos onomad netcat imao 1280x720 je prosto bilo nemoguce, a to je i dalje tvrdnja, tako pise na sajtu i dalje. a nema tu rezoluciju, ima 800x480. sto je mogao da primeti svako ko se razume, ali ljudi tada jednostavno nisu imali da kupe tablet nijedan, osim nekih muljavina sa nesigurne alibabe, a nisu znali, bukvalno ih je Blueberry uhvatio na standardno odusevljenje ljudi kada vide nesto novo

Sa stavkama 1 i 3 se potpuno slazem. Vec duze vreme nisam pratio teme o NETCAT-u i nisam znao da su ljudi obmanuti za rezoluciju i da jos uvek nije izasao frojo za taj uredjaj kako je bilo obecavano. A da je kinez, to nije znao samo neko ko nikad u svom zivotu nije video elektronsku napravu.
E sad, ja se pitam, kako verovati icemu sto napise uvoznik za Blueberry? Sto bi ispunili i jednu stavku ovih novih karakteristika? Mnogi ljudi su ovde ulozili svoj autoritet i vreme pisuci odgovore da nas ubede da je NETCAT pravi proizvod i da ga vredi pazariti. Kako ista komentaristi u vezi ovog novog M03 uredjaja kada ne mozemo biti 100% sigurni u istinitost njegovih specifikacija?

3. rezolucija - trenutno, jedini tableti koji u jednu stranicu imaju preko 1024 piksela su Windows 7 kineski tableti od 10 i 12 incha.
A Asus Transformer, a Acer Iconia Tab... :D нешто си мало зарђао :p

С осталим се мање више слажем :)

Pre ili kasnije krenuce kampanja pa ce neko i kupiti ovo cudo i znace se vredi li ili ne, ima ona izreka siromasan placa dvaput - kome treba nesto ozbiljnije treba da se isprsi i nece razmisljati o update i ostalim glupostima a kome treba kao gedzet njemu ce ovo biti super i sasvim dovoljno.

Pojavio se u Dsmarket-u za 18.500. Specifikacije kao i svuda, opet i bez slike...

A Asus Transformer, a Acer Iconia Tab... :D нешто си мало зарђао :p

С осталим се мање више слажем :)

uh, nisam zardjao, no mi stao mozak, izvinjavam se. doduse, oba su multiplatform uredjaji, pa sam prevideo. sto se mene tice, Acer i Asus su uradili fenomenalan posao sa tim tabletima, e to su super stvari.

Izgleda da su malo smanjili okvir oko displeja

Prilozi

• NC.png
    NC.png
    95.8 KB · Pregleda: 78
Nazad
Vrh Dno