Šta je novo?

Blueberry NETCAT-M03-C-4GB

Drzao danas novi NetCat u rukama, tacnije sam ga rezarvisao, do srede imam fore da se odlucim. Elem, spakovan je u kutiju od starog Netcata, nema apsolutno nikakvo uputstvo a ni torbicu. Malo je manjih dimenzija od starog, malo je deblji i napred ima jedno dugme manje. Prodavci tvrde da su specifikacije tacne, nismo ga palili...

Drzao danas novi NetCat u rukama, tacnije sam ga rezarvisao, do srede imam fore da se odlucim. Elem, spakovan je u kutiju od starog Netcata, nema apsolutno nikakvo uputstvo a ni torbicu. Malo je manjih dimenzija od starog, malo je deblji i napred ima jedno dugme manje. Prodavci tvrde da su specifikacije tacne, nismo ga palili...

Pa što ga ne upali, sunce mu....ajd, pa javljaj što pre, jedva čekamo neke utiske...

jel razmak izmedju displeja i ivica manji u odnosu na stari?

Pa što ga ne upali, sunce mu....ajd, pa javljaj što pre, jedva čekamo neke utiske...

Nisam imao vremena, bukvalni sam ga izvadio, okrenuo po rukama, pogledao sta ima u kutiji, trazio stari da uporedim, i ostavio podatke za rezervaciju...

Cena u A maze computers: 17.570. moze li da bude jeftinije? :D

Malo mi dismr ta cena...ali, ko zna...ček da vidimo prvo utiske...mada ja sam rešio, vraćam se na nook color, ipak mi sigurnija varijanta od ovog netcata a za slične pare...

grlom u jagode, grlom u jagode momci ... :)

upravo mi je jedan clan rekao - "ima 1.2ghz, to mora da leti"

ogromna je razlika izmedju dachije i meklarena, kao sto je ogromna razlika izmedju Telechips-a i drugih ARM-ova. pre nego sto iznarucujete, i nakupujete netcat-a, moj iskren savet je da upalite, proverite kako radi. ja sam u Kini imao prilike da vidim Telechips-ov 800Mhz Cortex A8, (ovaj na 1.2 je ISTO TO samo nasnifan) a taj chip nije mogao da pusti 480p sa sve pomocnom grafikom.

zna li neko da li ima ovaj krš negde u NS-u da se isčačka? kad se prvi net cat pojavio išao sam drugi dan u comtrade isčačkao ga maximalno i postavio utisak u njegovoj temi, uređaj je na prvo korišćenje bio totalni trash. u stratu sam govorio da nema šanse da je ekran 1280x720 ali su tada svi bili jako pametni pa su mu zamalo ubedili da sam u zabludi :D. Sad me ovaj žešće zanima, više da vidim kako radi nego da ga kupim. Nakon Flytouch-a sam sa tabletima završio, mada priznajem možda nije bila najbolja varijanta za prvi susret sa konceptom :D
Kod ovog je ekran najvažnija stavka, pošto u hrvatskoj mogu da nabavim sličan rezistivan uređaj za 110€ (koji je 10x lepše dizajniran), onda ovaj za 180ak € mora imati capacitive. Ako nema u stratu je precenjeni promašaj kao i stariji mrežni mačor.

E ovako stoke stvari Paki Sam Dobro ukapirao. Ovo je model droppad a8. U njemu je samsung s5pv210 procesor koji radi na 1.2 ghz i ima 4 gb interne memorije. Ekran je kapacitivni i sve igrice rade bez ikakvih problema. Na YouTube mozete naci testove. Cena se na zapadu krece od 200$ do 200evra. Po njima je ova sprava poprilicno brza.

Ala sam nepismen. .... izvinjavam se zbog gresaka. Mislim da je za ove novce ovo odlicna kupovina.

Jos samo da dodam ali to nisam sto posto siguran pa to uzmite sa rezervom, izgleda da ima sgx540 grafiku.....

E sad cu da psujem, ovi kinezi nisu normalni. Ipak je sgx540 gpu .....

prvo tebra, nauci da koristis PROMENI opciju.

drugo - ovo NIJE dropad A8 jer se razlikuje od onog iz domaceg oglasa u jedno 6 stavki.

trece, prestanite da izvlacite profile iz dupe... ovaj, nema veze. ne bih da me warn/banuju.

prvo tebra, nauci da koristis PROMENI opciju.

drugo - ovo NIJE dropad A8 jer se razlikuje od onog iz domaceg oglasa u jedno 6 stavki.

trece, prestanite da izvlacite profile iz dupe... ovaj, nema veze. ne bih da me warn/banuju.

Nazalost, u pravu si... postoji li sansa da na ovome radi 3g usb modem?

ja sam do sad na 3 kineza aktiviro USB 3G, ne verujem da ce mi biti teshko i na netcat2, samo ako budes pazario, ti mi javi da sednemo na kafu ili pivo, pa da namestim.

Jel unutra stvarno Hummingbird ili je to neki derivat tog čipa? Ako je tako i ako se pristojan kapacitativni ekran nalazi unutra ostale nedostatke bi mogao da zanemarim za te pare.

Jel unutra stvarno Hummingbird ili je to neki derivat tog čipa? Ako je tako i ako se pristojan kapacitativni ekran nalazi unutra ostale nedostatke bi mogao da zanemarim za te pare.

realno, dok meni, kutiji, weasel-u ili nekome ko ima iskustva sa generickim tabletima ne padne u ruke - ne mozemo da znamo. a ako se pozovemo na ovo ... -

shyIE.jpg

onda ne da ima Hummingbird, nego ima Cortex A15 od Freescale-a, i holografski projektor za FullHD reprodukciju ... :)

realno, dok meni, kutiji, weasel-u ili nekome ko ima iskustva sa generickim tabletima ne padne u ruke - ne mozemo da znamo. a ako se pozovemo na ovo ... -

shyIE.jpg

onda ne da ima Hummingbird, nego ima Cortex A15 od Freescale-a, i holografski projektor za FullHD reprodukciju ... :)

Gde si nasao ovo?

Na blueberry sajtu, laz za M-01.

Ako se ne varam u pitanju je sledeci tablet http://www.mcbub.com/item/7-inch-An...C8803-512MB-HDMI-Camera-3G--CN101072--135349/ sa TELECHIP 8803 procesorom na 800MHz+400MHz DSP za grafiku sto zaista daje 1.2GHz. Nisam imao priliku da probam ovaj novi Bluberi ali ako je ovo zaista ispod haube onda ostaje samo pitanje trajanja baterije sto me najvise zanima. Ako je neko probao nek podeli s nama :)
Evo i video ovog uredjaja u radu: http://www.youtube.com/watch?v=Lvca2bUntH4&feature=related

Ne verujem da je taj, ali ako jeste, onda 3h sa wifi on je sramota...

Specifikacije su im u dlaku iste, ista verzija androida, i poucen iskustvom sa prvim NetCatom isto vreme trajanja baterije :) Samo su prepakovali u svoje kuciste :)
Edit: htedoh da odgovorim na post od djurkash-a, sry

Poslednja izmena:
Specifikacije su im u dlaku iste, ista verzija androida, i poucen iskustvom sa prvim NetCatom isto vreme trajanja baterije :) Samo su prepakovali u svoje kuciste :)
Edit: htedoh da odgovorim na post od djurkash-a, sry

Ali, kao što vidiš, na tvom je procesor od 800 koji radi kao 1GHZ, a ovamo navode 1.2GHz tačno...mislim da nije Telechips, mislim da je Samsung, ali videćemo...nešto je trulo u državi Danskoj...dve nedelje pričamo o istom , niko ga sa foruma nije kupio...

pa ja sam iz prve pohvatao da je u pitanju ovaj telechips.

poenta je da je Cortex A8 zakucan na maks 1.0 Ghz, takva je arhitektura, a to sto je samsung uradio sa Hummingbird-om je tezak SoC + kernel tweak koji je omogucio 1.2ghz, i to je jako napredna tehnologija, nesto sto kinezi koji samo rade copy paste realno nisu mogli da urade, takav kernel compile.

ako je ovo zaista fora - 800 na procesoru, 400 na grafici, onda moj komp ima 5Ghz. 3.6 na procesoru i 1.2Ghz na grafichkoj. a tako se ne racuna. te onda dodje da moj FR-809 tablet zapravo ima 1.4Ghz jer ima AMD grafiku na 400. super brate, kakve mocne mashine imam ja :d

pa ja sam iz prve pohvatao da je u pitanju ovaj telechips.

poenta je da je Cortex A8 zakucan na maks 1.0 Ghz, takva je arhitektura, a to sto je samsung uradio sa Hummingbird-om je tezak SoC + kernel tweak koji je omogucio 1.2ghz, i to je jako napredna tehnologija, nesto sto kinezi koji samo rade copy paste realno nisu mogli da urade, takav kernel compile.

ako je ovo zaista fora - 800 na procesoru, 400 na grafici, onda moj komp ima 5Ghz. 3.6 na procesoru i 1.2Ghz na grafichkoj. a tako se ne racuna. te onda dodje da moj FR-809 tablet zapravo ima 1.4Ghz jer ima AMD grafiku na 400. super brate, kakve mocne mashine imam ja :d

Igoritze, Igoritze...neće biti, plašim se da ovi kinezi ipak kriju jednog sasvim solidnog kolibrija u rukavu i to sa 535 PowerVR gpu-om, nešto tipa A4...ali videćemo...

Igoritze, Igoritze...neće biti, plašim se da ovi kinezi ipak kriju jednog sasvim solidnog kolibrija u rukavu i to sa 535 PowerVR gpu-om, nešto tipa A4...ali videćemo...

gledaj, jedini razlog zasto nekoliko kineza ima Texas instruments i Freescale je zato sto su firme na osnovu nekih drugih vecih i jacih poslova dobili priliku da stave to i u tablete. Samsung je poprilicno ekskluzivam sa HB-om, i ne znam da ikakva druga primena ostoji za taj samsung-ov SoC. ja mogu da garantujem da u ovom tabletu nije Samsung, a isto tako mogu da garantujem da ako je rockchip ili telechips - nema 1.2Ghz jer kinezi ne znaju da napisu taj kernel za konkretno taj i taj uredjaj.

Nazad
Vrh Dno