Šta je novo?

SSD OCZ AGILITY 3 60gb (SF-2281, async NAND)

Cisto da javim da je danas mi bacio BSOD i posle toga je SSD nestao iz BIOS-a.
Kada sam ga prebacio na drugi port proradilo je.
Sa Intel 10.1.0.1008 drajverima je samo zastajao na 30-60 sec i nastavljao dalje,
sa 10.5.0.1027 redje stane ali onda je BSOD.
vlada_o sta se kod tebe desava ?

Iskljucio sam hibernaciju i sve power management opcije. Nema BSODa ni kocenja, u pitanju su poslednji RST driveri. Kada je ukljucena hibernacija BSODi su neizbezni.:smash:

koji su poslednji rst drajveri?

ni kod mene nema bsod-a

Poslednja izmena od urednika:
Čemu onda dalje priča oko ovog diska? Utvrdili i vrapci da je sporiji i od starijih kolega, još pritom ima problema da održi OS stabilnim, nikakve vajde. Šteta, ja sam bio pobornik da će novije serije što-šta ispraviti i rešiti a ono samo donele veće probleme korisnicima. :(

Kako bre cemu prica... pa butuje za 8.5 sekundi (sa Win-om golim k'o pistolj! :p), znaci da je brz :D
I sad kad se uflesuje ovaj novi firmware - ima to da ide bar na 8.4s :d:d:d

Bas zeznuta stvar sto se tice ovih SSDova, a i uopste dosta ima primedbi na one sa SF-om. Vertex2 ima bas dosta zalbi, pomislilo bi se da ce se do sada sve to lepo resiti, ali izgleda da nije tako lako. Nadam se da ce mene ovaj ssd lepo da sluzi, dug je put do amerike i nazad za reklamaciju

Ево само да јавим да је мој OCZ био на рекламацији, да је утврђен као неисправан (пошто је блокирао компјутер и нестајао из BIOS-а) и уредно су ми враћене паре. Emmi се у целој причи понео баш коректно и професионално тако да све похвале за њих.
У међувремену сам купио Kingston 96GB, са којим немам никаквих проблема и који ради одлично. Јесте да је спорији од Agility 3 (бар по тестовима), али добио сам 36gb више за само 1000 динара више у односу на Agility 3 60gb, и што је најбитније нема никаквих проблема у раду.

zato ih malo ima malo nema na lageru u winwin-u :p
ima onih koji bi radi 550/500 mb/s zrtvovali vola, sta je za njih neki mali bsod ..............

zato ih malo ima malo nema na lageru u winwin-u :p
ima onih koji bi radi 550/500 mb/s zrtvovali vola, sta je za njih neki mali bsod ..............

Aman, hoces li ti vise nauciti da njegova specifikacija nije 550/500, vec 525/475 :p

Doduse, i te specifikacije su nedostizne prakticno u bilo kom sintetickom testu (sem ATTO-a :p), ali eto, pise na kutiji :D... a o BSOD-ovima nekom drugom prilikom :d

Izasao 2.09 firmware update.
Navodno resava BSOD i freeze problem.

Da ali sad se neki zale da su performanse opale... neki se ljute sto je windows score sa 7.9 pao na 7.6 :)
vidi se da su kupci OCZ i SF uglavnom klinci koji se pale na neke scorev-e o kojima nemaju bele veze kako su dobijeni... oni i zasluzuju da budu SF alfa testeri :d

Meni se popeo sa 7.7 na 7.9. I onima kojima je opao je u pitanju par procenata sto je nebitno.
To da ne volis SF smo shvatili ali sada vec smaras svojim hate-ovanjem u svakom postu.
Ko su kupci OCZ ne znas, svoje misljenje si rekao i pusti ljude da diskutuje o realnom problemu.

Jel bar rešen BSOD problem?

To je otprilike i moje misljenje i zato kazem - "svi" se zale na SF a na OCZ pogotovu - hoce e-penis :)

Treba odgledati TMI Scale epizodu South Parka :D
vidi se da su kupci OCZ i SF uglavnom klinci koji se pale na neke scorev-e o kojima nemaju bele veze kako su dobijeni... oni i zasluzuju da budu SF alfa testeri :d

Meni se popeo sa 7.7 na 7.9. I onima kojima je opao je u pitanju par procenata sto je nebitno.
To da ne volis SF smo shvatili ali sada vec smaras svojim hate-ovanjem u svakom postu.
Ko su kupci OCZ ne znas, svoje misljenje si rekao i pusti ljude da diskutuje o realnom problemu.

koji ima ocenu 7.9 od 60GB ili 120GB

Agility 3 120 Gb, FW 2.09 update + Secure Erase, nova WIN7 instalacija, nema BSODa skoro 24h. Performanse identicne.

Evo malo vise o problemu i to da je OCZ priznao anad-u da je manje od 2/3 agility 3 i vertex 3 uredjaja pogodjeno sa problemom (i da je to njihova interna statistika po broju prituzbi i broju prodatih ssd-va)...... setite se samo da su do juce tvrdili da je to samo 2%...

http://www.anandtech.com/show/4341/ocz-vertex-3-max-iops-patriot-wildfire-ssds-reviewed

2.09 resava problem usporavanjem sata komandi, i to je privremeno resenje jer se pravi razlog BSOD-a ne zna...

kuc kuc ja nemam problem sa bsod....niti bilo kakav drugi

firmware 2.06

kuc kuc ja nemam problem sa bsod....niti bilo kakav drugi

firmware 2.06

sve je moguce.. ja tipujem da je dosta toga u SF2xxx kontroleru nategnuto i da bilo koja varijacija u kvalitetu flash chipova dovodi do problema.., zato je jednom delu korisnika "za sad" sve radilo kako treba (bar dok flash chipovi ne degradiraju)

zataskavali su koliko su mogli sad ih vec krece pljuvanje ocz-a i sf-a

http://www.theregister.co.uk/2011/06/22/ocz_vertex_flash_bsod/

http://techinsidr.com/

Evo malo vise o problemu i to da je OCZ priznao anad-u da je manje od 2/3 agility 3 i vertex 3 uredjaja pogodjeno sa problemom (i da je to njihova interna statistika po broju prituzbi i broju prodatih ssd-va)...... setite se samo da su do juce tvrdili da je to samo 2%...

http://www.anandtech.com/show/4341/ocz-vertex-3-max-iops-patriot-wildfire-ssds-reviewed

2.09 resava problem usporavanjem sata komandi, i to je privremeno resenje jer se pravi razlog BSOD-a ne zna...

Nije 2/3 korisnika, nego 2/3 procenta ili ti 0.66%
Citiram sa sajta :"OCZ claims it's less than two thirds of a percent"

Nije 2/3 korisnika, nego 2/3 procenta ili ti 0.66%
Citiram sa sajta :"OCZ claims it's less than two thirds of a percent"

How many customers are affected? OCZ claims it's less than two thirds of a percent of all Vertex 3/Agility 3 drives sold.

e sad zamisli sta je verovatnije, ako je sa bencha njih 5-6 kupilo agility 3 i njih par se vez zalilo, ostali cute, mislim da samo jedan tvrdi da nije imao bosd...

Citao sam i kometare na sajtu, izgleda da OCZ stvarno zeli da progura budalastinu da je samo 0.6% drivova pogodjeno bsod-om :(

takodje sam ubedjen da se SSD koji idu na testiranje biraju.... toliko o OCZ a mozda i jos nekim kompanijama po pitanju ssd-a

Poslednja izmena:
OCZ Agillity 3 60Gb

Uzimam danas ili u ponedeljak ovaj SSD, zanima me sledece.

1.Valja li ?
2.Imam Win7 sa SP1 na USB-u. Bios AHCI i krenem normalno da instaliram ?
Imam AMD 870 chipset SATA III.
3.Posto imam gomilu Sata kablova, ne znam vise koji su od stare ploce koji od ove nove. Ima li razlike u brzini ako povezem sa matorim kablom SSD ?

Blagodarim :)

Ammmmm, sad procitah ovo posto mi je moderator prebacio kako valja ovde post...
OMG!

Poslednja izmena:
1. nista narocito posebno 60Gb verzija...
2. normalno instaliras
3. obnavezno kvalitetan sata III kabal... (mora na njima da pise da su za sata III), ako je sata 2 kontroler na ploci moze i sata 2 dobar kabal, ali znaj da su losi sata kablovi problem za diskove narocito za ssd-ve

inace evo i dalje neki imaju probleme cak i sa fw 2.09
http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?90720-Firmware-2.09-solved-the-issues

Ja bi ga licno zaobisao u sirokom luku, narocito 60GB verziju

Poslednja izmena:
Uzeh Kingston 64 Gb, dobio sam dobar kablic pa nema zime :)
OCZ firma mi je bila draga zbog memorija i Gladiatora, zao mi sto ne uzeh nesto od njih :(

Nazad
Vrh Dno