Šta je novo?

SSD OCZ AGILITY 3 60gb (SF-2281, async NAND)

Mogao si Vertex 2 ako ga ima jos uvek, mislim ako si bas hteo OCZ. :)

U SSD svetu gde su se sada koncentrisali su jako nepopularni :( Za neke stvari ih razumem, ali kako u doba OCZ Core diskova nisu videli da isti ne moze da instalira Windows Vistu? :D (NIJEDAN) To znaci da se nisu trudili ni da iprobaju kako radi :)

SSD je totalno hendikepiran marvell sata3 kontrolerom na ploci.... mozda je bolje da probas da ga prebacis na intel sata 2 kontroler... inace proveri koji je firmware kod tebe 2.02 ili 2.06?
Nemoj nikako za sad updatovat na 2.06 jer je bagovit...

Sad videh na slici da ti je vec 2.06 fw , ako primetis da ti PC bsod-uje znaj da je to zbog SSD-a

Meni je dusu pojeo, skupljam novac da ga zamenim. Dobio sam ga kao 2.06, pokusao i sa update-om sve do 2.11. Mogu onima koji imaju problema sa ovim uredjajem da kazem da OCZ i dalje nista nije uradio, a po forumima i dalje korisnici cupaju kosu, placu, ponasaju se kao garson-ov avatar... Zasad nema resenja. Ako kojim slucajem dobijete "matori" 2.02 firmware, ne menjajte nista.
Nesreca ne ide sama, prilikom sredjivanja stana izgleda da je i garancija greskom bacena, tako da malo toga mogu da uradim. Cist gubitak sto se mene tice. Imam u proseku 1 BSOD dnevno.

Poslednja izmena:
netreba ti garantni list, samo ga odnesi gde si ga kupio, ako budu pravili problema oni kod sebe moraju da imaju kopiju fiskalnog racuna....
ako ne salji direktno u alti, garanciji 100% moraju priznati

Videcu ove nedelje u w-w sta i kako . Ako je ista dobro, BSOD-uje kad ne koristim racunar, mislio sam da je problem vezan za power management, te sam iskljucio opciju gasenja hdd-a, ali se BSOD u mirovanju i tada javi.
Ko sto rekoh, videcemo, nadam se da ce mi w-w izaci u susret.

Odradio sve sinoc osim jedne sitnice, ne mogu da iskljucim hotplugging na Gigabyte ploci, u BIOS-u ne postoji takva opcija. Ako se BSOD pocne pojavljivati, onda cu pokusati da reklamiram . Proslo je 24h bez BSOD-a, sto naravno ne znaci nista...Znacemo vise uskoro.

Gigabyte nema tu opciju (Some of these options may not be in your bios (Gigabyte P67 and Z68 ). For those just omit setting hotplug to disabled)
Ja imam Z68X UD4 i kao sto rekoh od tada sve radi OK.

Neki kazu da ako se iskljuci TRIM da se BSOD znacajno manje javlja ili prestaje da se javja...

pa nije PFFF nego tako kazu mnogi na OCZ forumu...a gubitak trima nije presudan jer ima GC, a da li bi me takvo resenje nerviralo pa bi...sva sreca ja nemam problem sa SF drajvom :)...

Poslednja izmena:
Sreca pa SandForce drajvovi imaju fenomenalan GC... :p

Kako je krenulo CAR-e ovi SF vlasnici će početi da nose nešto protiv uroka nije dovoljno isključiti TRIM i sakatiti funkcionalnost proizvoda.

Bogami... crven koncic oko zgloba minimum! :D

A sta cemo sto se prica da ce Intel da predje u SF tabor :-devil-:

Ništa, biće isključen kao ozbiljna opcija za kupovinu.

Ma, dok god je Marvell na sceni, nema zime... :smoke:

Za vas neverne tome OCZ je izbacio novi firmware tako da sam uveren da BSOD-a vise biti nece :D, ukoliko ga primene i poslusaju gore postavljene savete. Isto tako moj Kingoston Hyperxjos uvek dobro radi :smoke:. Odoh sada da zrtvujem kozu da umilostivim bogove ;)....

Jos malo cu se kao mazohista igrati jos neko vreme s mojim primerkom SF "majko moja poplavio sam ko slika mog ekrana " serije. Osim sto na ploci koja nije low end (iz potpisa ) radi duplo sporije od deklarisanog, i zaista ne znam sta da pokusam da bi radio bolje (ukljucen ahci, SATA III kontroler, poslednji Intel 10.6..... drajveri , SAVET DOBRODOSAO, izvinjavam se zbog velikih slova), jedina svetla tacka je sto su se BSOD-ovi proredili nakon prebacivanja s Marvel cipa (probao s njim prvo ) na standardni Intel, posto ploca ima oba tipa... Razlika u brzini je manja od 3% , toliko je Marvel sporiji, beznacajno je... OCena u Win je 7.5, a posle padne na 7.4.

Planiram kupiti Patriot Pyro, ili mozda neki A-data od 120GB, pa kad se to desi, nadam se uskoro, sumiram utiske.

znaci, da se drzim onda prve misli , A-data? Mada...

Nisam bas toliki mazohista :D,vec sam neinformisan.

Poslednja izmena:
I Kingston (osim HyperX).

Poslednja izmena:
Za vas neverne tome OCZ je izbacio novi firmware tako da sam uveren da BSOD-a vise biti nece :D, ukoliko ga primene i poslusaju gore postavljene savete. Isto tako moj Kingoston Hyperxjos uvek dobro radi :smoke:. Odoh sada da zrtvujem kozu da umilostivim bogove ;)....

Ma, bitno je da si ti uveren... :d:d:d

... mada, da sam na tvom mestu, ja bih ipak pripremao tu kozu :D

Poslednji izvestaj od mene, konacno se desila situacija koja iskljucuje mogucu neispravnost bilo koje druge komponente (uostalom sve ostale komponente su testirane uspesno u drugim konfiguracijama )osim SSD-a. BSOD-ovi su se ucestali, imao sam ih 3 danas, a i SSD je nestajao tako da sam izvadio doticni napolje, vratio WD Black a ovaj piece of shit nosim da reklamiram... Dosta je bilo . Slava mu!!!

Ziveo SandForce druge generacije, ziveo!!! :D

I ja cu jedan sand force da vratim nazad, patriot pyro :) jeste da nije tema o njemu, ali sand force 2 nikad vise :)

Da li imate ideju shta cjete da trazhite za zamenu ? Bojim se da cju dobiti isto :(

Nazad
Vrh Dno