Šta je novo?

SSD OCZ AGILITY 3 60gb (SF-2281, async NAND)

Kod nas samo intel i kingston V (V+) neki, ako ima nesto od sf12xx bilo kog proizvodjaca i nema vise.

Mada najbolje bi bilo da uzmete lovu...

Poslednja izmena:
Mozda je jedino resenje za one koji imaju Z68 plocu da ga upotrebe kao kes za HD ako i to radi bez BSOD. Ne mogu da shvatim da proizvodjaci ne rese taj problem na kraju ovo vec predugo traje. Ja sam narucio tri komada obesicu se ako se ovo ne resi za mesec dana

Poslednja izmena:
Mozda je jedino resenje za one koji imaju Z68 plocu da ga upotrebe kao kes za HD ako i to radi bez BSOD. Ne mogu da shvatim da proizvodjaci ne rese taj problem na kraju ovo vec predugo traje. Ja sam narucio tri komada obesicu se ako se ovo ne resi za mesec dana

Sta si narucio?
SSD Agility3 x3 si naruci?
Odma' ponistavaj narudzbinu ako nije kupljeno ili sta vec...

Čak i da u tom režimu nema BSOD-a, zašto bi bilo ko bio primoravan da tako koristi SSD? To bi značilo da vlasnik SSD-a dozvoljava da ga to parče elektronike **** u zdrav mozak.
S obzirom da nije rešeno do sada male su šanse da će se nešto uraditi u sledećih mesec dana.

Ma, najgore od svega ce biti ako u reklamaciji upale SSD, vide da radi, i na kraju vrate kao ISPRAVAN .

Vrlo moguca opcija.. a lepo ste im naznacili da trazite zamenu zbog greske u kompatibilnosti koju i OCZ priznaje...

Videcemo, proces je u toku...

Uf joj! A ja kupio OCZ 120GB Agility AGT3-25SAT3-12G SATA3, ugradim ga, kloniram stari sistem, radi sve ok... ...i onda natrčim na ovu temu. :smash:

***. dok radi radi. Kupio sam ga napolju pa mi je zamena komplikovana, ali biće ako bude moralo.

Pa dobro, ne mora da znači da ćeš imati bilo kakav problem, mnogima radi OK, ali na žalost dosta je i onih koje zeza.
Da li imaš zadnji firmware (v2.11)?

Mislim da da! Na poslu sam, proveriću kada stignem kući. Pustiću i te speed testove (što mi nije padalo na pamet dok nisam naleteo na ovu temu.... izem vas u temu.... i bench.... i računare.... iiii.... ako bude problema, odo ja negde da gajim ovce!) :mad:

:p

Haha.:D Ma što se nerviraš unapred ... Mada, sad će da te gricka crv.:p Ne opterećuj se time uopšte ako ti sve radi dobro.

nja nja

Izasao je 2.13 update, i mnogi koji su update-ovali sada kazu da imaju jos vise problema.

Oni kojima lepo radi, ako ima takvih, nek uopste nista ne diraju, medju malobrojnim srecnicima su.

Ponekom je ,ipak, ovaj firmware resio problem.

Sve u svemu, biozacin ...

Poslednja izmena:
Da se izvinim što ću možda postavljati laička pitanje, ali ja više nisam u stanju da pratim aktuelnosti na hw/sw/win/settings/bios/trte/mrte sceni. Što kao totalno ispao iz štosa skontam po netu za po' sata, sa tim znanjem radim. Pa mi promakle priče o problemima sa SF kontrolisanim esesdeovima i da ne davim više...

Dakle, ovako. SSD je OCZ 120GB Agility AGT3-25SAT3-12G SATA3, fw je 2.11. Uboden u "onaj poseban izdvojeni" SATA priključak. Mašina je iz potpisa. U njoj je prvo bio Corsair SSD, a onda je nabavljen ovaj ogovarani Agility i na njega je cloniran Corsair. AHCI je bio aktivan od početka. Drajveri su oni što stigoše sa Win-om. Za ploču su poskidani tada najnoviji.

Koliko ja ovo razumem (našao na netu), TRIM je aktivan. Jel?

TRIMdetection.jpg

A evo ih rezultati. Meni se čine loši. I šta mu je bre to pciide - BAD ?!? :zgran:

as-ssd-benchOCZ-AGILITY3ATA289201123-25-24.jpg

Molim za pomoć da utvrdim šta je to BAD, i da li se ovi rezultati u tabeli mogu popraviti (bez fotoshop-a) :) . Ili je ovo maksimum što imam iz moje skalamerije.

Ubodi lepo na sivi sata port (intel 6Gbit port), rezultati su ti bas losi, pciide znaci da je taj neki levi driver/kontroler sata u primeni zato pise BAD

Evo, prebačeno na sivi i rezultati su bolji:

as-ssd-benchOCZ-AGILITY3ATA299201116-12-27.png

Osećaj u radu... ...ne primećujem razliku.

Ubodi lepo na sivi sata port (intel 6Gbit port), rezultati su ti bas losi, pciide znaci da je taj neki levi driver/kontroler sata u primeni zato pise BAD
To "pciide" znaci - uostalom, kao sto mu i samo ime kaze :p - da je aktivan IDE mod :)

2 NShappy:
Ostaje ti jos samo da skines i instaliras poslednje Intel RST drajvere (posto trenutno nemas iste, vidi se sa slike)... na taj nacin ces dobiti jos jedan mali boost :)

Poslednja izmena:
I evo ga, njegovo veličanstvo BSD!!! :mad:

Posle toga, klik na reset taster i nema esesdea. Zatim onaj full reset pa sada radi normalno.

Tako da... ovo g**** od hw-a je potvrđeno da je g****... I šta kažu proizvođači? Kada će "to" moći da se menja?

Sta te briga sta proizvodjac kaze, nazad u radnju zahtevaj slican SSD drugog proizvodjaca koji ti odgovara ili povracaj kesa.....

Ma kupio sam ga napolju. Ok, zamenuće oni to ako je neispravno, već smo menjali kod njih neke uređaje bez problema, Mađari su stvarno jako korektni, ali ovo srnj. u stvari radi. ***. imao sam jedan BSD i sada treba doći u radnju i pričati da "...sam pročitao na forumu da proizvođač ima fail sa kontrolerom u ovoj seriji SSD, pa bih da ga zamenim za neki koji mi se više sviđa, a i meni se jednom zapucao računar..."

A skalamerija u stvari radi.

Imaju li neki testovi koji ukazuju na grešku u SSD ili se sve svodi na povremena zapucavanja računara?

Koliko znam, nema posebnih testova koji bi potvrdili neispravnost, jedino da pratiš situaciju preko BSOD-ova.
Ako su ljudi u radnji u kojoj si ga uzeo iole informisani, onda već znaju za probleme sa SF-2xxx diskovima.

Pa to je dobro poznata stvar, SF-2xxx i BSOD, ko iole prati trziste SSDova.

Da su informisani, ne bi ga ni prodavali. :(

Paz'te malo je to nezgodno za prodavce (nemojte pomisliti da ih branim sada). Proizvođač nije priznao grešku u HW i rekao "Aj menjamo sve" kao što se događalo kroz istoriju hardveraja. Tada ne bi bilo problema. SSD radi i prolazi sve testove. Računar se povremeno zapucava (meni samo jednom za dve nedelje) što je nemoguće dokazati da je zbog SSD-a. A greška na SF kontroleru se zvanično ne spominje nigde. Najviše priča o tome ima na forumima.

Čekaću dalje. Mislim da imam bar tri god garancije na ovo, pa će vidimo kako se situacija odvija. U radnji gde sam ga uzeo trenutno i nema neke adekvatne zamene.

Vi što ste ga menjali kod nas, šta ste rekli prilikom zamene?

Reci jednostavno da imas ucestale BSOD-ove i da SF 2xxx pravi problema sa tvojom pocom

Ja sam podneo zahtev za zamenu nekim drugim uredjajem, to je najbolje sto je moglo da se uradi , uz pozivanje na -nekompatibilnost- sa plocama poslednje generacije potvrdjenu od strane zvanicnog proizvodjaca, u ovom slucaju OCZ-a. Mislim da je to najbolji termin, jer, da sam okarakterisao kao neispravan, moguce da bi neko od servisera prikopcao, video da radi, testirao ga u masini pod opterecenjem, i zakljucio da je sve ok, te vratio nazad... Ovako, eto, nadamo se da ce dobavljac izaci u susret. Verovatno ce biti neki drugi SF 22xx uredjaj :smash:, ali, sad, kako bude, bar cemo se igrati necim drugim. Makar se sa ostalim proizvodjacima procentualno manje desavaju biiiiiip-ovi.

Cekam da vidim sta ce dobavljac odluciti, pa vam javljam.

Ima li neki link ka izjavi OCZ-a da postoji nekompatibilnost između Agility 3 i P67?

Forumi, prepuni, OCZ nije zvanicno izdao potvrdu, stiteci poljuljani ugled firme...

A meni je upravo psihicki upropascen odmor savremenom porukom od strane dobavljaca licno koja glasi "testirano, ispravno".... Posto sam na rubu nervnog sloma ovom genijalnom izjavom.. javljam epilog kasnije...

"moguce da bi neko od servisera prikopcao, video da radi, testirao ga u masini pod opterecenjem, i zakljucio da je sve ok, te vratio nazad..."

Srbijo...

Bojim se da se upravo ro desilo... eto, uredjaj radi, u radnji kojoj sam predao na reklamaciju "izvolite brojeve servisa, ali tesko da cete ikoga naci do ponedeljka... "

Mislim da sam upravo totalno izgubio poverenje u A*** d.o.o, W**W** i srpske IT shop-ove... smorio sam se, ni vremena ni zivaca da se po ko zna koji put bijem po servisima dokazujuci neispravnost robe po ko zna koji put...porucicu SSD iz inostranstva, a ovaj baciti u djubre kad mi bude vracen, necu vise spamovati ovu temu....

Kraj.

Poslednja izmena:
Jednostavno vrati ga opet u radnju i reci da tebi neradi, odstampaj postove sa zvanicnog foruma i reci im da tebi neispravan poluprozivod netreba, ako se budu pravili ludi, donesi im ceo komp u firmu pa nek oni nameste da radi 24h/7 dana stabilno....
Inace imas Anvil tool koji radi konstatan upis... i da je autor istog potvrdio da je SF 22xx totalno nestabilan i da nemoze da prezivi 24h bez spucavanja

O da, moraš da nastupiš mnogo agresivnije da bi izboksovao svoja prava.

Ja sam se smejao kada sam video na A*ti-jevom dilerskom portalu uputstvo ya reklamaciju opreme gde je svuda kao primer naveden Agility 3 60GB. Znaju oni za problem, al se prave ludi.

Ne znam šta treba treba da se u Srbiju uveze nešto normalno. Videh ocene na NewEggu koje je neko izvukao:

Prilozi

• Newegg-m4-a3.png
    Newegg-m4-a3.png
    156.6 KB · Pregleda: 76
Vrati ga opet na garanciju :) JA sam tako :) imam 3 godine...pa cjemo da se dopisujemo :)

Ma dokle vise, necu masinu iz potpisa da drzim pod stolom cekajuci ssd (nisam zeleo instalirati vise na obican) ,ili da se potuca po servisima danima dok oni vise puta po 45 dana navodno testiraju,i tako nedeljama... kupljeno da se koristi, ne da skuplja prasinu, dobavicu SSD, a ovaj cu zafrljaciti u vrazju mater, i to je to. Kad se samo setim peripetija sa maximus formula II plocom, i Seagate diskovima koji su mi na njoj crkavali masovno... i gomile bezuspesnih dokaza servisima da mi kontroler na njoj ne valja (ostali se nisu kvarili, samo seagate, neki od nas su srecnici...nije direktno do diskova jer kvarovi nestali promenom ploce...nijedan se nije pokvario u naredne 3 godine)... nisam toliki mazohista....SSD sam se mucio testirajuci upravo da se ne bih raspravljao s nasim birokratski spremljenim da narodu uvale krsh ili oderu sluzbenicima... Slava mu!

Meni je dosta, naci cu nacin da kupim sta zelim i da to valja... i nauk za ubuduce da se nista ne kupuje na brzinu, a posto se prvi macici (OCZ) u vodu bacaju...
Amin.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno