Šta je novo?

SSD OCZ AGILITY 3 60gb (SF-2281, async NAND)

Nakon 10 dana totalnog cutanja od strane A*** servisa,i dvadesetak dana cekanja reklamacije, iako sam bio odbio da preuzmem HDD i trazio da dokazu da je ispravan...pokunjene glave uzeo sam SSD, i eto, update-ovacemo na 2.15...

Ma, osilili se.. ne j*** zivu silu... jedino da tuzim... koga.. kadiju??? Nisu hteli da mi odgovore...

Mogu, eto, da ga koristim za kesiranje kao poluproizvod.. uopste ne verujem da ce mi ovaj update resiti problem, pesimista sam...

Neke stvari jednostavno necu kupovati vise ikada u Srbiji, i to je to...

Poslednja izmena:
@Hardrockdrinker

Ako je prošlo manje od šest meseci od kupovine, podnesi tužbu protiv prodavca. U prvih šest meseci sud će presuditi u tvoju korist (bez angažovanja veštaka/servisa, pošto je kupac u pravu u tom prvom periodu), pa će oni snositi i sve troškove procesa. Nažalost kod nas na đon možeš da odgovoriš samo đonom. A od nerviranja nema vajde, već kao kod Čarli Brauna, samo govori tiho i nosi psa sa sobom (dok taj pas ne pobegne :) ).

Nažalost kod nas na đon možeš da odgovoriš samo đonom. A od nerviranja nema vajde, već kao kod Čarli Brauna, samo govori tiho i nosi psa sa sobom (dok taj pas ne pobegne :) ).
A da govori glasno i nosi palicu sa sobom? :D:D:D

Update-ovao BIOS na F9... firmware nikako nije hteo da se updatuje na 2.15 preko osnovnog SATA kontrolera. Pomislih da su gremlini i poceh da ocajavam. Iz zezanja, dosade, ili neceg treceg, prebacih na Marvell, i gle,uspelo nekako iz prve. Windows osetno sporije startuje,treba mu vise sekundi, sistem se sa AHCI buni sta je primarno, te se morao uraditi redosled uredjaja naknadno, osedelo se i ocelavilo, ali... ocena u Windows-u za experience index skocila je od 7.3 na 7.9. Znaci, gledam i ne verujem. Jos apsolutno nista nisam stigao uraditi samo sam instalirao win, i predstoji visednevni rad masine. Ostaje samo da zrtvujemo kozu, ovcu, neki od nas i bivsu devojku :-devil-: i da molimo onog gore da nema BSOD-ova. :Klanjanje Posto mi je sve ovo jako smorno, idem sporije od puza, pa kad stignem. Nastavak sledi.

Poslednja izmena:
24h bez BSOD-a... prvi put otkako imam SSD... nisam slikao vrednosti iz Crystal disk programa, i dalje su kao da je nakacen SATA II a ne SATA III , ili ja nesto ne znam podesiti kako treba, ili objektivna brzina se ne prikazuje testiranjem, ili ... ne znam, ocena u Win-u je najvisa, ne bi se ubrzao tek tako da nije dobio boost u performance, elem, meni bi bilo najdraze da on jednostavno ne BSOD-uje, a dotad cemo vec nabaviti neki SSD. Mozda bas taj cuveni Crucial...videcemo.

Meni je nakon par bsod na početku, računar miran već danima, radi bez problema. Valjda je načuo šta mu se sprema pa se uplašio i smirio.

Dakle, kod tebe, bsod je nestao, ali sada neće da radi kao Sata III plus što imaš osećaj da radi sporije?

Ne, ne...Jos uvek ne znam da li ce biti BSOD-ova ili ne. SSD ima iste ili mozda 1% bolje rezultate u Crystal Mark testu, a nemam osecaj da radi sporije, sporije mi je samo podizanje windowsa 3-4 sekunde (ne mora biti razlog SSD, mozda sam ja nesto prekonfigurisao) , ocena mu je od 7.3 skocila na 7.9.. a razliku u brzini ne mogu da osetim , bas kao ni 99% korisnika u praksi. Ne znam koliko su sami testovi zaista merodavni, u praksi sve zna biti drugacije, sto iskusniji korisnici od mene i te kako znaju.

Najbitnije je da BSOD nestane, sto ce se nadam se i desiti.

Sto se rezultata u CDM-u (ili pak AS SSD-u, posto je ista situacija) tice, oni su takvi kakvi su... u tim testovima, koriste se podaci koji nisu podlezni kompersiji, te su brojke zato tako kilave.

Ako pak hoces da zadovoljis ego i vidis velike cifre :d - u podesavanjima za CDM namesti "0 Fill" (u meniju File-Test Data). Ili jednostavnije - pokreni ATTO Disk Benchmark ;)
Sto se pak AS SSD-a tice, tu vec nema pomoci, uvek ce biti kljakavo... njega bolje nemoj vise ni da pokreces :p

Ma, ti rezultati su manje vazni, ono sto jeste vazno je da 3 dana nije bilo BSOD-a...

Sta se desava, jel se javljaju bsod-ovi ili su nestali? planiram da uzmem jednog malisu...

Nestali su BSODi na sf-2 :)

Drago mi je da to cujem, oko novaka mora da padne jedan od 120 :)

Ajd ja kao najveci galamdzija i spamer ove teme da se javim :) Moja pretpostavka je da je OCZ resio vecinu problema. Kratak rezime: Kod mene se windows podize sporije par sekundi(ne mora znaciti da je do SSD-a) ,ali je ocena porasla sa 7.3 na 7.9 i ostala takva cak i sa 4/5 popunjenosti SSD-a. U Cristal mark-u ocena je ista, nema potrebe slikati, ali je u testiranjima poput aida benchmarka (nebitan mozda, ali da se napomene) u skladu sa specifikacijom SSD-a. Atto i ostale zezalice nisam hteo ni raditi, meni je jedino bilo bitno da nestane BSOD, a od mog poslednjeg pisanja , pa do dana danasnjeg, nije se desio nijedan. Konacno cu da odahnem i da se bavim necim drugim, i na miru mogu da povecavam budzet za Intel , Kingston, Crucial, ili nesto drugo. Ovo je sad potpuno druga prica, da je ovako bilo od pocetka, sve bi bilo mnogo lepse :)

Uzdravljecheers:beer:

Nazad
Vrh Dno