Šta je novo?

SSD OCZ AGILITY 3 60gb (SF-2281, async NAND)

Eh to, bar me poštedi čitanja teme sa više strana. Ovo gore nije mala razlika, pa makar "na papiru" ako se ne primećuje u praksi tj. realnom radu. :zgran:
Samo kada ovo uzmem u obzir shvatam zašto mnogi od vas potenciraju i dalje "starije" modele.

Razlika je... nebo i zemlja, sto bi se reklo. Ili dupe i oko, meni draze poredjenje :D
Cisto gledano iz ugla sintetike. Makar se i ne primecivalo u svakodnevnom radu.

SSD kida na svim poljima, i u svakoj kategoriji prosto briljira, te mu je sasvim svejedno jel' rec o sekvencijalnim brzinama ili pak 4K... isto kao sto uopste ne vodi racuna da li su podaci kompresabilni ili ne. Tako da ne moraju da se pustaju ovi "specijalni" testovi iz Crystal-a i da se kuka kako toboz Marvell "kolje" rezultate... vec je dovoljno pustiti default test. A to bih voleo da vidim i na ovom Agility-u :D

P.S. Marvell kolje rezultate... pusta kanda do 400MB/s... a sequential read u AS SSD benchmarku - 165MB/s :D:D:D

Kod mene Marvell kontroler izvlači svih 350MB/s iz diska, na seq testu, sećaš se :)

Secam se, naravno... zato i zvuci smesno kada procitas da Marvell, kao, ogranicava nesto ;)

Ali, ti imas SSD koji nit' je Agility 3, nit' je pak SF... i njemu seva paja jesu li podaci podlozni kompresiji ili ne :smoke:

Da li da vratim ( RMA ) Ocz Agility 3 60gb????

Molim vas ljudi pomozite!!!

upravo sam danas opet instalirao svez Windows 7 X64 ultimate ( drugi put u poslednja 2 3 dana na moj novi ssd Ocz Agility 3 60gb.

prvo sam normalno podesio AHCI opciju u BIOS-u , instalirao sistem i pokusao sledece dve stvari:

1. Intel RST drajvere( najnovije ) i SATA II konekciju i uradio benchmark

2. Marvell drajvere ( najnovije ) i SATA III konekciju i uradio benchmark

evo mojih rezultata:

1. Intel RST drajveri i SATA II konekcija:

inteldrivers.jpg

2. Marvell drajveri i SATA III konekcija:

unledkht.jpg

poredeci ove rezove sa drugim userima sa istim SSD-om po stranim forumima a i poredeci ih recimo sa crucial 300 ili vertex II npr, ovi rezovi su jako slabi zar ne??

da li da vratim ssd u emmi i uzmem lovu nazad ili ja nesto mozda pogresno radim???

molim pomozite drugari....

Ја се такође размишљам да рекламирам мој Ocz Agility 3 60gb али не због перформанси већ због проблема који се манифестује тако што се SSD изгуби, цео комп заблокира и онда се SSD изгуби и из BIOS-a. Што се тиче перформанси не би рекао да су слабије нпр од Vertexa 2 60gb. Tј јесу у секвенцијалном преносу, али то је небитна ставка, најбитнији су 4K Write/Read а они нису лошији него на Vertexa 2 60gb нпр. Ево ја сам се мало едуковао помоћу овог текста
http://thessdreview.com/ssd-guides/buyers-guide/the-ssd-manufacturers-bluff/

Пошто ћу ја вероватно да рекламирам мој Agility ако се проблеми са нестајањем диска не реше, који би SSD био добар као замена? Наравно треба да га има у Emmi пошто сам тамо купио SSD :)

tebe zeza firmware. A za maestra,koliko para toliko i muzike :) I velike su razlike izmedju 240 i 60gb. Mada,posto svi govore da razliku u realnom radu ne mozes primetiti,nista ne dobijas reklamacijom i uzimanjem novog ssd-a

Ima preporuka na OCZ forumu:
enable hot swap in bios
Od kada sam to stavio za SSD, deluje bolje (nije bilo smrzavanja),
mada videcemo

Sve to sto predlaze OCZ je smesno.. pokusavaju da smanje frekvenciju problema i zamaskiraju problem

vrlo slicne rezove sam dobio kao ovaj user odozgo... tacnije to i jeste to sto je navedeno u product sheet-u ovo ssd-a na ocz sajtu... ja ne znam sta ste vi ocekivali....za te pare to je to...

ja sam ipak zadovoljan kako radi moj ssd i sa hdd kad predjes na bilo koji ssd je nebo i zemlja...

dobio sam novi sf kontroler za iste pare koliko kostaju i ssd diskovi sa starim sf kontrolerom...

ljudi, ja sam znao da specifikacija vazi samo za atto benchmark sto se tice agility 3... vertex 3 je nesto drugo kao i njegova cena...

ja sam svojim zadovoljan, nisam imao nijedan BSOD a sad cu postaviti i svoj rezic u crystal-u, sa ovako pola popunjenim ssd-om....

sve su tako ljudi na ocz i napisali u product sheet-u...

Najpre je bila ova prica... a sada "da li da vratim" :laugh:
Pa kad si sve vec znao - sto si ga kupovao, koji moj? Sta, ti ces da izvuces vise iz tog SSD-a? :laugh:

Po sopstvenom priznanju, BSOD-ove nemas... te nemas ni osnova za reklamaciju. To sto je "spor" ili je pak tebi spor - sasvim je drugi problem. Sa kojim si, kako kazes, bio upoznat i pre kupovine.
Bas bih voleo da ti procita ovo neko iz Emmi-ja.

Pa sad... :eyebrows:

Standardna taktika svih velikih kompanija (damage management).

A svi ste me napadali kad sam pricao da zaobidjete Agilty 3...

EDIT: Evo jos jedan slucaj u kgu, javice se decko ovde sa ssovima.

Sent from my E15i using Tapatalk

Poslednja izmena:
A svi ste me napadali kad sam pricao da zaobidjete Agilty 3...

Sent from my E15i using Tapatalk

Nismo te svi napadali, samo smo pomislili da je ipak ' novi " kontroler resen stare bede kao i da su se napokon opametili pa pre release-a popravili greske, kad ono ...

posle secure erase-a i jos nekih podesavanja evo definitivne brzine i stavio sam ga konacno na sata II i tu ce da ostane...

evo kako to izgleda, koristicu ga neko vreme ionako imam 3 godine garancije pa cemo da vidimo sta ce i kako ce se pokazati..:)

1. Intel i SATA II:

intelsataii.jpg

2. Marvell i SATA III:

marvellsataiii.jpg

moj zakljucak je da je na intel kontroleru uvek bolji write... a da je samo kod kompresibilnih podataka bio brzi marvell...

Poslednja izmena:
Osnova za reklamaciju nemas jer nemas BSOD-ove i SSD radi e sad sto si potrco i kupio prvom naletu niko te nije bio po usima:d

Opet pad perfomansi??!!

evo sta se dogadja ponovo....

par sati samo posle onih rezova za koje sam rekao da su mi ok i prema specifikacijama iz product sheeta:

sanovimitelrstdrajverim.png

NEOBJASNJIV PAD PERFORMANSI!:

asssdbenchoczagility361.png

ZAISTA NE ZNAM ZBOG CEGA SE TO DOGADJA?

osim par sitnih instalacija, nista nisam promenio, nijedan parametar a performanse su toliko pale a narocito WRITE!!??

DA LI NEKO ZNA ZBOG CEGA SE OVO DOGADJA?

Zbog SandForce kontrolera.

Vec je pisano o tome krivac je SandForce kontroler sporo trimuje:d

Pa kupio si SF. Lepo smo te savetovali da kupiš C300 kad si imao prilike, ali "nebeske" performanse SF te zavele, privukle, nisi mogao da odoliš zavu SATA 3 i obećanih 550MB/s :)

Šalu na stranu, ali meni SF kontroler na papiru deluje lepo, al u praksi bi ga zaobišao, mnogo bre bubica ima :)

Ovo znaci da previse benchujes ;) A po broju slika koje si postavio ne mozes da porices da sam u pravu :)
Drndaj ga jos malo i pasce ti write na <10MB/s u svemu.

Ovo znaci da previse benchujes ;) A po broju slika koje si postavio ne mozes da porices da sam u pravu :)

Ma jok, nije ga prepisao više od pet puta u zadnjem danu :) Al dobro, možda ima ideju da istroši NAND, pa da ima osnov za reklamaciju.

Pa kupio si SF. Lepo smo te savetovali da kupiš C300

C300 je fina spravica, meni radi lepo, trebao ga je uzeti ako je imao prilike :)
Ima i on svojih bubica, bar sam tako čitao po forumima (zamrzavanje na Intel sistemima, navodno nestaje prilikom isključivanja LPM). Ali zato na AMD Southbridge 850 radi kao sat, brz, nema nikakvih problema, nema pada performansi. :guitar:

Mada su ovi testovi samo sintetika,pitanje je koliko od toga ima uticaja u svakodnevnom radu, ako je Corei7 zadovoljan, ne vidim neki razlog za promenu ili vraćanje SSD-a. U svakom slučaju je daleko brži od klasičnih HDD-a, pogledajte screenshot 3, WD HDD od 1TB, i uporedite rezultat sa SSD :d

Prilozi

• c300-533.jpg
    c300-533.jpg
    93.3 KB · Pregleda: 81
  • cdm C300.jpg
    cdm C300.jpg
    77.3 KB · Pregleda: 57
  • wd bench.jpg
    wd bench.jpg
    91.1 KB · Pregleda: 79
ok, nisam znao da stvarno ne moze toliko benchmarka da se uradi za kratko vreme a da performanse write-a ne spadnu...

sad sam uradio secure erase i instalirao svez win7 i samo jedan benchmark napravio, uverio se da odgovara specifikaciji iz product sheet-a sa oca sajta a evo jedne impresivne slike:)

boot time 8,5 sec:)))

unledsh.jpg

Nisi znao da rekli smo ti?:) Ocigledno preletis samo preko postova (doduse i vecina to uradi) - a za nesto ovako bitno.
Dakle, ponavljam: SF diskovi su sasvim OK, i ko se ne k***i benchmarkovima ili urnise SSD nekim serverskim workloadom nece videti usporenje a kamoli razlike izmedju SF i nekog drugog OK SSD-a. Treba gledati novcanikom - i ako izadje neki novi SSD treba sacekati da mu prodju decije bolesti koje su cak i Intel SSD-ovi imali.

Onda treba da vidis moj dektop - PREPUN screenshot-ova iz AS SSD-a, CDM-a i HD Tune-a, izbencovao sam ga za sve pare od kada sam ga uzeo! :D:D:D
Onih prvih par dana sam ga bas maltretirao, svaki cas pustao bench... sada pustim jedared mesecno, cisto da vidim jel' se sta promenilo (na gore il' na bolje :p)... eno, i juce sam pustio jedan brzopotezni AS SSD - i sve je po starom, kao prvog dana :smoke:

Ja mislim da je sasvim realno da se ne razmislja o usporenju koje se desava samo pri prevelikom upisu.
Priznajem da ne znam koliko je previse upisa, ali ocigledno ga primecuju samo oni koji pokrenu benchmark ;)

Osnova za reklamaciju nemas jer nemas BSOD-ove i SSD radi e sad sto si potrco i kupio prvom naletu niko te nije bio po usima:d

Ako je kupio preko neta, ugovor može da raskine u periodu od 14 dana po kupovini, bez bilo kakvog razloga :)

Evo ga moj, 80% popunjen, uradjen clone sistema sa hard-a, intel s320 120GB
asssdu.jpg

Cisto da javim da je danas mi bacio BSOD i posle toga je SSD nestao iz BIOS-a.
Kada sam ga prebacio na drugi port proradilo je.
Sa Intel 10.1.0.1008 drajverima je samo zastajao na 30-60 sec i nastavljao dalje,
sa 10.5.0.1027 redje stane ali onda je BSOD.
vlada_o sta se kod tebe desava ?

Vrh Dno