Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pazi to je mozda i vise verovatno :) Tj. veca je verovatnoca da veci broj ljudi ne zna da igra nego da manji broj ne zna da igra ;)

Verovatnoca nema veze sa time. Cinjenica je da ima vise terrana koji ne koriste ghostove i ravene, nego zergova koji koriste infestore. Cinjenica je da zerg u partiji koristi vecinu svojih unita, da je na vise baza, da ima obaveze koje terran i toss nemaju (larva inject, creep spread), i da pored toga partija moze ponovo da se oduzi na sat vremena protiv terrana koji je rekao sebi pre partije "sad cu da odem marince, maraudere i tenkove". Ne mozes koristiti 50% potencijala svoje klase i zaliti se na drugu.

Ma zerg jeste težak za igranje, tj teži i sve to stoji, ali novi fungal ne da je imba, već je bolestan. Hteli su da ubace to, jer protoss deathball bio sigurna smrt za zergove, pa kao sada imaju odgovor, ali zato fungal urniše sve terran jedinice. Gore nego storm skoro.

Sve terran jedinice? Unistava samo bio i eventualno hellione... i to samo pod uslovom da napravis 40 marinaca, stavis selekciju na jedan broj, stimujes i aclickujes, a ne mozes ocekivati da se to tako radi. Spreaduj pa ces videti kako su fungali useless. Reci mi koje zerg jedinice su cost effective na mass marinaca i nista drugo? Evo ako hoces da udjemo u test mapu, ja cu da imam 30 marinaca, ti napravi za iste pare bilo sta od zerg arsenala. Na ravnom su nepobedivi, da ne pricam na choke-u/u mineralima.

Ultralisk?:)
Ili pravi counter - brood.

Ne znam samo na sta mislis kad kazes da se ne korsite sve jedinice.. tossovi bash vidim da koristi skoro sve (osim carrier-a kog sam video u jedva 3-4 partija) vrlo cesto.
Terani ne koriste BC cesto, sto je opet za ocekivati.
Ali sve se realno koristi. Nece sve u istoj partiji ali nece ni zerg sve u istoj partiji. Ghostovi se itekako koriste (protiv toss-a :D).

Poslednja izmena:
Ma BC je odlican ja ih cesto pumpam, uz armor upgrade od kad igram terrana, mnogo cesce nego kad sam igrao tossa i cariere.
Zavisi u kojoj lizi igrash svaka ima svoje velike su razlike izmedju mastera gde je sve u tajmingu u sekundu, dok u ostalim ligama uglavnom se svodi na buildove, i slicno.

@Supreme: Fungal urniše i mech zbog 30% bonusa. Bio urniše inače. U prevodu urniše sve što teran ima. 30 marinaca... hmmm koliko banelinga je potrebno da se isti ubiju? dobro, banelinzi koštaju gas, ako ideš tom logikom onda su zealoti nepobedivi (jer urnišu te iste marince je li...).

Nisu zergovi OP, fungal je. I to samo protiv terana. Protiv protosa je potreban, zbog bolesnog deathball-a, kada se ukombinuje sa FF-ovima zergovi stvarno tu nisu mogli ništa.

Ali pazi kada pre neki dan (subota mislim da je bila) odigram 4 partije na lestvici, od toga sva 4 protivnika su zergovi, od njih četvorice, trojica su switchovali rasu nedavno! I sa dvojicom od njih sam i malo ćaskao tokom meča, obojica su mi rekli da jeste sada zerg dosta jači, i da su zato prešli. Jedan mi je u šali rekao "šta hoćeš, vi terani ste imali godinu dana dominacije" :) . Od te partije sam pukao 3, i u sve tri zbog infestora. Dobro, naravno tu je i faktor toga što ja nisam neki posebno dobar igrač (sredina diamond lige, malo iznad). Četvrtog sam dobio, jer je lik pokušao 6pool protiv mene, na delta quadrantu (i za malo i da me dobije :) ).

Mislim da bi bilo bolje da su sredili protose da ne budu imba protiv zerga, recimo da malo oslabe kolose na neki način, da se vrati amulet, da se poveća ukupan dmg koji pravi storm ali i da se poveća vreme koliko storm traje (ako je do sada bilo 80dmg za 4 sekunde, neka bude 120dmg ali 8 sekundi, što značajno smanjuje dps). Stari fungal je bio dobar, jer nije bio tu zbog štete, već zbog pinovanja jedinica, koje posle treba da vidiš kako ćeš da ubiješ (a imaš i dovoljno vremena za to).

Pa ti zmaju nemoj mm da idesh protiv zerga kad vidish da ima infestation pit:p, mada ja volim da dropam zerga i levo i desno i napad u isto vreme sa spare medevacovima kad uzme da se *****ava sa infestorima, ako nije otisao muta tech gotovo je.

Poslednja izmena:
Pa ja nikad ni ne idem MM, ne samo protiv zerga već i protiv protosa. Uvek igram mech, sa naglaskom na air.

Edit: mada možda bih mogao da probam ghostove intenzivnije sada, obzirom da je i njima cena promenjena, i to značajno. Ko zna...

Poslednja izmena:
Ultralisk?:)
Ili pravi counter - brood.

Ne znam samo na sta mislis kad kazes da se ne korsite sve jedinice.. tossovi bash vidim da koristi skoro sve (osim carrier-a kog sam video u jedva 3-4 partija) vrlo cesto.
Terani ne koriste BC cesto, sto je opet za ocekivati.
Ali sve se realno koristi. Nece sve u istoj partiji ali nece ni zerg sve u istoj partiji. Ghostovi se itekako koriste (protiv toss-a :D).

Ne bas... pogledaj i turnire od pre mesec dana pa pre toga da li ih je neko koristio... jednom u 20 partija. Sad su se setili da ih koriste kad su nerfovali sa full shielda/energy na 100, sad ih odjednom koriste ali ponovo je to underratovano. Snipe ko koristi? Niko. Spell je BOLESTAN.

Ultre jesu counter pod uslovom da sam ja na 5 baza a Terran na 3, pa imam stalni input, inace ako bi me pratio u bazama, ne mogu ja da pravim toliko ultri koliko on moze marinaca, zbog gasa. I ne mozes da navedes 2 tier 3 unita kao counter t1 unitu koje on moze da vadi u 4 minutu. Na pocetku, za iste pare, linge su slabije, roachevi su slabiji, banelinzi su slabiji (inace za 30 marinaca treba 30 banelinga ako lik zna da igra i ako banelinzi nemaju speed), a lik ima em veci income zbog toga sto nije limitiran larvama za vojsku+dronove+overlorde, em ima ****nog mula, koji mu dozvoljava da ide neke all in-ove sa radnicima, koji uopste nisu all in na kraju...
U sustini mm+ghost dobija zerga sad kako hoce i kako nece... po brood lordu ti treba 1 ghost, 5 snipa, cao, a duplo je jeftiniji. Drzis shift i klikces na unite, pocevsi od overseera.

ling/infestor gubi od mass banshika, ali to niko ne radi ;). Naravno ne da ih skuplja u jednu tacku (kao sto svaka budala i radi), posto je to za ocekivati, kao sto ni ja ne mogu da skupljam mute u jednu tacku na tora. Void raya mogu da neural parasitujem iz 2 razloga - zato sto ih bude znatno manje, i zato sto mogu da NP vise od jednom i aclickujem medjusobno. Sta da radim sa 6-10 banshika, pod uslovom da mogu jednim fungalom da pogodim 1-2, ne sve (znaci da igra neko normalan)?

Inace taj isti toss deathball je bio odbranjiv i pre i to bez fungala, kao i 4 gate. Zale se kako od poslednjeg patcha ne mogu da 4gate-uju zerga. E pa sine, nisi mogao ni pre, pod uslovom da zerg ima mozak.

Sto se tice amuleta, neka ga vrate, ali neka spuste build time infestoru sa 50 na 3 sekunde...

U kojoj si ligi? Sme li da ti se vidi profil?

Da ne bude da sam njuškalo, evo mog profila pa neka gleda ko hoće: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/1660422/1/zmajko/

Jer, ako smo u mnogo različitim ligama, onda nema smisla da pričamo jer nam se percepcija meča znatno razlikuje :) . Šta ja iz diamond lige ima da pričam top masterima na primer :)

De nestade onaj topic koje je imao battlenet id -e. nemogu da ga nadjem

Naravno da sme, samo nemam vremena sad da nalazim (usao u stan na 15 minuta), ostavicu veceras, a od srede bi mogli i da odigramo par partija ako je neko zainteresovan :).

Sto se tice percepcije meca, tu si u pravu, ali postoje neke neosporive cinjenice koje se ticu nedovoljnog cenjenja nekih unita i ability-ja od bronze pa sve do grandmastera. Naravno sto gora liga to je izrazenije, ali negde ni to nije slucaj.

Inace platinum sam, i to sam dobio skoro, ali evo vec igram sa diamond i masterima, tako da smo tu negde. Verovatno meni treba jos malo rutine u 1v1. Zbog ispita i casova voznje i svega sam bio pod stresom a ni vremena nisam imao, pa sam igrao 4v4 cisto da odrzim ili poboljsam micro i macro, a da ne kvarim 1v1 score.

Dobro, onda smo tu negde po skillu. Nominalno, ja sam u ligi iznad, ali baš imam velike pauze pa ne igram (poslednja pauza 3 nedelje :( ).

nick mi je zmajko, id 197 pa kada se nađemo online... :)

ee dodji te u Srbija channel tu visimo svi uglavnom in game.

[YOUTUBE]jqZm2gqihIo&feature[/YOUTUBE]

+1
Kerrigan opet se vratila u QoB fazon!

Neće skoro. Ne očekuje se ove godine. Mada ko zna.... ja se sve nešto nadam da će da nas iznenade za katolički božić. Ali to su samo moji vlažni snovi, verovatno ništa od toga :)

Nesto mi kaze da ni pro playeri jos nisu videli ni pre-beta, tako da tesko ove godine.

Evo sad baš čitam na bnet forumu, neki lik tvrdi kako je jedan od njihovih PR ljudi rekao da HoTS neće povećati broj jedinica u multiplayeru, već da će neke jedinice zameniti drugim - novim. Spomenuli su Overseere, Reapere i još neke jedinice ne mogu da se setim (možda corruptore).

Najverovatnije one jedincie koje su nerfovane do besvesti. Reaper pre svega. Mislim da je lik spomenuo da će i Void Ray da leti napolje u MP.

Naravno, ništa od ovoga ne mora da bude tačno. I gotovo sam siguran da će u kampanji biti lurkera (barem kao mogućnost za mutaciju, tipa da ćeš moći roach-a da pretvoriš u njega ILI u nešto drugo kao što je bio research tree "ili-ili" u WoL kampanji). Ali sam tako isto ubeđen da neće ubaciti lurkere u MP.

Evo da demantujem sam sebe (iz HoTS FAQ):

What are some of the changes made to multiplayer Heart of the Swarm?

While we’re not quite ready to go into detail about the new multiplayer content in Heart of the Swarm, we can say that this expansion set will include new units and new maps. We’ll have more details about multiplayer Heart of the Swarm content at BlizzCon.

Poslednja izmena:
Blizard nikada ne vadi kontent iz predhodnih verzija igre, u novim ih samo dodaje i balansira...

Evo sad baš čitam na bnet forumu, neki lik tvrdi kako je jedan od njihovih PR ljudi rekao da HoTS neće povećati broj jedinica u multiplayeru, već da će neke jedinice zameniti drugim - novim. Spomenuli su Overseere, Reapere i još neke jedinice ne mogu da se setim (možda corruptore).
Immortale, a ja se iskreno nadam i Corruptore. Nece ih zameniti nego ce ih promeniti, a razlog je zato sto ne sluze svrsi koju je Blizzard zamislio.

Sto se tice mog profila, kada se ulogujem na sajt, tamo gde bi trebao da kliknem na profil, pise "No StarCraft II license found", probao sam da se relogujem, ne vredi. Pre nekih 3 nedelje sve je bilo normalno...

Terrani whineri, objasnite mi sta Zerg da pravi i radi na ovakav build:

[youtube]u3e9C-OwUKk&feature=player_embedded[/youtube]

Immortale, a ja se iskreno nadam i Corruptore. Nece ih zameniti nego ce ih promeniti, a razlog je zato sto ne sluze svrsi koju je Blizzard zamislio.
A to je?

Terrani whineri, objasnite mi sta Zerg da pravi i radi na ovakav build:
Ne pravis se pametan i igras kako treba. Terran je celo vreme vodio partiju. Ovaj pusta broods da ginu dok roaches gledaju, corruptori ginu jer gledaju okolo sta se desava.. ne zezaj pricom da je ovde terran imba dok je zerg jadan ucinio sve sto je mogao :)

@Supreme: Ovo je prva partija Spanishwa da sam gledao da je zaista loše odigrao. Već u prvih par minuta partije je uspeo da floatuje preko 600 minerala. On igra vrlo specifičan build, i očekuje da bude dobar protiv svega, i sada kukaš što je uspeo da izgubi.

Da je napravio brood lords ranije, pre nego što je 1000 ghostova izašlo, teran bi mogao samo da gleda i da plače. Da je išao infestore ranije, a mogao je mnoooooogo ranije, ista priča (sedenje, plakanje). Plus gomila loših odluka gde da se bije protiv terana. Poslednja bitka u najgorem choke-u na mapi. Naravno da će da je izgubi. I helioni koji uspeju da sprže 17 radilica u jednom napadu. Mislim...

A i mutaliske je prvo zakucao u thorove.... a onda ih je vratio i zakucao u turrete. I plus što je teran otišao na double armory upgrade. Jednostavno je bolje odigrao, tj. zerg je lošije odigrao.

Tenkovanje, a ne da zeloti tenkuju dok Immortali prave dmg. I ovo gore sto sam napisao da ce ih menjati zato sto ne sluze svrsi nisu moje reci, vec njihove.

Ne pravis se pametan i igras kako treba. Terran je celo vreme vodio partiju. Ovaj pusta broods da ginu dok roaches gledaju, corruptori ginu jer gledaju okolo sta se desava.. ne zezaj pricom da je ovde terran imba dok je zerg jadan ucinio sve sto je mogao :)
Gameplay je nebitan, pricas o nekim greskama kada je vec kraj bio ocigledan.. Sa onih 15 ghostova je mogao da mu snipuje 15 broodlordova i da ih je imao, a prethodno 1, 2, 5 overseera ako treba. Corruptori stoje zato sto nije imao nista da radi sa njima? I ako se odlucio da pushuje i da poubija preostale Thorove, nece sigurno da trazi corruptore po mapi koji su jedan levo-jedan desno, posto su nebitni u tom trenutku a zahteva puno vremena da ih nadje i okupi. Recimo Destiny u takvim trenucima selektuje sve moguce i vodi, ovaj je odlucio da ne radi tako nego da selektuje vojsku... jedino corruption, ali ni to ne pomaze kadje mech od 400hp u pitanju, a ne gleda se dps nego udarci, pa mu svejedno kada gadja 1 po 1 i shotuje...
Mogao je zerg bolje da odigra, ali mogao je i terran naravno. Kao prvo ovo je najekonomicniji Zerg opening koji postoji, na sta se Terran odlucio da ne counteruje, nego prati u bazama, i da natera Zerga da uzme i trecu, jel mu treba baza vise da bi uopste mogao i da razmislja da igra protiv tossa/terrana. Zergov FE zrtvuje ceo gas do 40 populacije, map control, mobilnu odbranu, dok terranov opening ne zrtvuje nista. Pogledaj kako lik sve vreme pravi i upgraduje, i sve vreme ima veci income od zerga zbog ebenih mulova... mogao je terran FE pre zerga da ide, i da se ogradi sa 5 bunkera, zerg mora na 2 expa da ide onda a da bi to uradio mora da nema nijednog vojnika do 10 minuta, dok terran moze da pravi, ima mobilne marince iz tih bunkera, fleksibilan je da radi sta hoce.
Lik nije imao ravena celu partiju, jel' eto, ne zanima ga sto je ispod njega 15 infestora, sta mu mogu, kad ce da baci 2 EMPa i da upropasti zergu 30 populacije, odnosno 2250 gasa za dzabe potroseno.

Ja sam lepo pitao koji build kantrira ovo a ti si mi rekao da se ne pravim pametan i da igram kako treba. Pa evo, ja priznajem da nisam savrsen i pitam cime da kantriram ovaj mech build, i pitam Terrane, jel koga bolje da pitam.. steta sto odgovor necu dobiti, zato sto ne postoji.

@ 3MAJ86
Da je ovo, da je ono... Ne znam uopste sto raspravljam sa nekim ko kaze "sto nije napravio brood lordove pre ghostova". Nadam se da ne moram ni da objasnjavam kako je konstatacija groteskna...

Poslednja izmena:
Pa ja ti reče kako. Infestori odmah posle lair-a. Ghostovi su bili dooooosta kasnije. Do tada je mogao napraviti iste. Ista priča za brood lordove. Imao je spanishwa šta treba, samo je malo kasnio. Trebao je da kazni terana koji se brzo ekspandovao. Mogao je. Nije igrao dovoljno agresivno early game, a mogao je zbog FE terana.

Slažem se da, kada su ghostovi izašli da je to bio kraj. I to kada je izašlo 15 ghostova, ne ona 2-3 na početku. A to je bilo možda 3 minuta pre kraja partije. A što se ekonomije tiče, uopšte nisu mulovi problem već to što su mu helioni pržili radilice non stop.

I u jednom momentu mu je pobio sve helione. Bili ostali samo thorovi. Tada je imao možda window od 2 minuta da napravi zerglinge i satre thorove kao ništa. Doduše to baš moraš da tempiraš, ali ***. To je pro nivo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno