Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Evo imam telefon sada vec od novembra... Nista nisam menjao, sve je i dalje fabricki osim sto sam instalirao aplikacije i sl.

I moram reci da sam malo razocaran, neretko se desava da mi telefon potpuno zabaguje! Par puta dnevno, nece da se upali ili ne reaguje na komande, ili kasni...
Shvatam da je do software-a i da bi se to verovatno promenilo ako bih stavljao Custom Rom, ali nemam trenutno zivaca da se cimam oko toga.

Ovakve probleme nisam imao sa iPhone-om, ni kada sam mu ubacivao JB i unlock-ovao...
Sve se to resi bukvalno za nekih 20-ak mina instalacijom custom roma...ako te mrzi, *** neka ti kasni onda :)

čak i da se stavi stock GB rom, rešiće se problem.

No, kao što Caesar reče, ako te mrzi, *** neka ti kasni onda

Quickpic je zakon, default android galerija je smešna u odnosu na qp. Trebali bi nju samo malo da redizajniraju i da je stave kao default android galeriju.

jedno kratko pitanje - hocu da apdejtujem telefon sa froya na GB, pa sam uzeo da prvo uradim backup sa TBom. izabrao sam user apps + system data, a vidim da se u tom slucaju bekapuju i 'sistemske' aplikacije (tipa gtalk, sound player, samsung keypad, dakle sve zivo). zanima me da li cu imati problema sa ovakvim podesavanjem? koliko kapiram, restore ovakvog bekapa ce mi pregaziti upgrade-ovane aplikacije koje dolaze uz GB i.. sta onda? :) ili negde gresim?

Ja bekapujem ručno jedno po jedno i to samo ono što mi je potrebno, aplikacije i igre gde imam neki progres ili podešavanja koja bi me mrzelo ponovo da radim. Ostalo instaliram sveže sa Marketa ili apk fajlova koje imam na telefonu na kartici. Ako ne flešuješ 5 puta dnevno, takav backup & restore nema smisla, naručito što prelaziš sa Froyo-a na GB.

Inače, koje muisc playere koristite? Na Windows-u sam pobegao od Winamp-a, koristim Foobar, a nije valjda da ću na Androidu opet morati da koristim Winamp? :p Nekako mi je najbolji od svega što sam do sada probao. Ima li neko bolji predlog?

Poslednja izmena:
Instalirao sam PlayerPro, spor je do bola, odnosno ceo telefon se upori od njega dok player radi (npr. crt animacija, otvaranje prozora, skrolovanje), iako je po funkcionalnostima dosta dobar. Ljudi ga na marketu nahvališe, pa sumnjam da ova narodna verzija ne radi najbolje, čudi me da je obična music player app prezahtevna za SGS!?

Poslednja izmena:
jedno kratko pitanje - hocu da apdejtujem telefon sa froya na GB, pa sam uzeo da prvo uradim backup sa TBom. izabrao sam user apps + system data, a vidim da se u tom slucaju bekapuju i 'sistemske' aplikacije (tipa gtalk, sound player, samsung keypad, dakle sve zivo). zanima me da li cu imati problema sa ovakvim podesavanjem? koliko kapiram, restore ovakvog bekapa ce mi pregaziti upgrade-ovane aplikacije koje dolaze uz GB i.. sta onda? :) ili negde gresim?

Onda izaberi samo user apps...

Inace procitao sam da backup sa Froyo-a i GB-a se bas ne slazu.

Kada sam presao sa Serendipity-a na MIUI i pokusao da vratim backup sa Titaniumom, imao sam gomilu FC zbog toga.

Pala je reinstall i rucna instalacija programa, ali sam uspeo da vratim samo Data za neke aplikacije tipa Handcent i K9 email sto je opet cool, da ne moras bas sve da podesavas.

Poslednja izmena:
Moj je verzija 2.03, mp3 još nekako, kad pustim FLAC raspad sistema. CRT animacija se pretvara u slideshow. Samo sam ga instalirao, ništa nisam dirao u Settings delu. :S:

@marko_n & stoske: tako nesto sam i ja mislio.. +sto gomila programa sadrzi vec integrisanu funkciju da odradi bekap.

@marko_n: i meni playerpro radi najnormalnije, isto 2.03. pustao samo flac, bas nikakvi problemi.

Radi vam i onaj njegov lock screen? Meni recimo jednom uopšte ne prikaže ProPlayer lock nego defaultni, sledeći put prikaže kako treba, pa onda prikaže dva locka-a (mora da otključam jedan pa drugi) i tako u krug.

Uradio sam uninstall, pa instalirao ponovo, kao da radi malo brže, ali daleko od toga da radi dobro, osećaj je kao da je ceo telefon usporen jedno 5x, kada kliknem na pause, sve radi normalno. Da li imate možda Voodoo Sound, pada mi na pamet da ga možda to koči...

Taj lockscreen se baguje, ni meni na samsung romovima ne radi uvek. Inače koristim i voodoo sound.

Isprobao sam Samurai II: vengeance igru i radi odlično i izgleda fantastično. Igra je pravljena za Tegra grafiku, tako da je potreban Chainfire3D driver koji omogućava da se ovakve igre pokrenu na drugim Android telefonima.

Imate li preporuku za još neku Tegra igru. Probao sam i PinballHD koji je takođe izuzetan.

Meni PlayerPro secka pesme kada pomerim dugme za bas? Nikakve veze ni sa cim. Kada vratim na minimum pusta pesme kako treba. A taman sam hteo da im platim aplikaciju, ne salim se. I sta sada... kupim, instalisem i bas 0 bambija?
Inace i kod mene je 2.03 verzija. Sve ostale funkcije su u redu, nema usporenja i slicno kao kod marka_n.

Poslednja izmena:
Meni PlayerPro secka pesme kada pomerim dugme za bas? Nikakve veze ni sa cim. Kada vratim na minimum pusta pesme kako treba. A taman sam hteo da im platim aplikaciju, ne salim se. I sta sada... kupim, instalisem i bas 0 bambija?
Inace i kod mene je 2.03 verzija. Sve ostale funkcije su u redu, nema usporenja i slicno kao kod n_marka.

Kod mene isto, kad uključim eq i čačkam bass knob, počne da secka čak i mp3. PlayerPro ode u zaborav, em nema kontrole na lock screenu (doduše ima ceo svoj lock screen koji baguje), em pravi probleme koje nemam bukvalno ni sa jednim drugim player-om, em mi se nikako ne sviđa taj bass knob koji utiče na zvuk i kada je eq off. Moja filizofija je da slušam zvuk bez eq, bass i treble na nuli, da zvuk bude "as is". Winamp nešto zeza sa play/pause state-ovima, sam sa sobom nije načisto kada je pauziran, a kada ne. Samsungov Music Player za sada i na žalost, nezamenjiv. :(

Poslednja izmena:
Evo imam telefon sada vec od novembra... Nista nisam menjao, sve je i dalje fabricki osim sto sam instalirao aplikacije i sl.

I moram reci da sam malo razocaran, neretko se desava da mi telefon potpuno zabaguje! Par puta dnevno, nece da se upali ili ne reaguje na komande, ili kasni...
Koja verzija Androida? Čuo sam da tako zna biti na 2.2 koji i ja imam, a znalo mi se to dešavati prvih dana kad sam silio teleon, ovih dana je OK, ali zna biti tog laga. Mnogi kažu da je to na 2.2.1 dosta bolje, i stabilinije i brže. Ja na Kies sa ATO prosuct codom nemam 2.2.1 a zasad ni 2.3.3, sačekaću ovaj najnoviji a ako ga ne izbace moraću ručno staviti. Mene sad najviše zanima kako stvari stoje sa 2.2.1 vs 2.3.3 po pitanju brzine, stabilnosti i baterije. Čitam oprečna iskustva, jednima je bolje jedno a drugima drugo. Neki se dosta žale na bateriju na 2.3.3 ali koliko sam čitao rješenje je da se nakon updejta uradi factory reset i onda baterija bude OK.

Ja koristim Quickpic, koja mi je mnogo bolja od 3D galerije

Meni on kad otvori neku sliku prvo je prikaže mutno pa mu treba sekunda da je izoštri, i tako svaku sliku kad ih šaltam, dok toga nema na stock galeriji. Da li je i kod vas tako, i zašto je tako? To mi se ne sviđa kod Quickpic.

Ja bekapujem ručno jedno po jedno i to samo ono što mi je potrebno, aplikacije i igre gde imam neki progres ili podešavanja koja bi me mrzelo ponovo da radim.

Kako se bekapuje ručno, zanima me baš za igre gdje imam progres? Da li svaka igra ima svoj folder pa mogu ručno bekapovati te fajlove, ili moram opet koristiti neki program? Pošto mi telefon nije rootovan a mislim da TB u tom slučaju ne radi.

Radi vam i onaj njegov lock screen? Meni recimo jednom uopšte ne prikaže ProPlayer lock nego defaultni, sledeći put prikaže kako treba, pa onda prikaže dva locka-a (mora da otključam jedan pa drugi) i tako u krug.

U svega par navrata gdje je bila situacija da prikazuje lock screen on je bio onaj njegov i radio je fino, imam Player Pro 2.0.1. Može li se takav lock screen staviti za defaultni lock na telefonu?

Meni se Player Pro svidio ali nisam toliko zalazio u detalje kod njega sa opcijama, a što se tiče usporavanja telefona ne znam šta da kažem jer imam Android 2.2 pa povremeni zastoji mogu biti i do njega. Inače nisam slušao FLAC već samo mp3. Pretpostavljam da ti imaš dosta memorije kad slušaš FLAC na telefonu :)

Gdje ste našli Player Pro 2.0.3? Ako znate za neko egzotično mjesto za novije verzije apk-ova može PP :), pošto ja dosta toga nisam uspio naći a tražio sam.

Mogu li nekako programe koje skinem sa Marketa imati i u APK fajlu, da ih imam za sledeće instalacije pa da ne moram svaki put da sve tražim i skidam na Marketu? Da li ih on kod skidanja sa Marketa možda drži u nekom temp folderu pa da odatle "ukradem" same APK instalacije?

Hvala svima na odgovorima... Od izuzetne ste pomoći

Isprobao sam Samurai II: vengeance igru i radi odlično i izgleda fantastično. Igra je pravljena za Tegra grafiku, tako da je potreban Chainfire3D driver koji omogućava da se ovakve igre pokrenu na drugim Android telefonima.

Imate li preporuku za još neku Tegra igru. Probao sam i PinballHD koji je takođe izuzetan.

Po tvojoj preporuci probao sam obe igrice, zaista su super, a Chainfire izbija ubedljivo na prvo mesto sa svime što je uradio u poslednje vreme.

Upravo isprobao još dve TEGRA igrice, super grafika: Fruit Ninja THD v1.2 (sada ima i multiplayer) i Riptide GP THD v1.0

Fruit Ninja kada mu dođe zna da secne u bilo kojoj verziji, neka te to ne brine, ali multiplayer je ono što sam čekao.

Poslednja izmena:
Šta je potrebno da bi se instalirala ta aplikacija koja podržava emulaciju i kako je najjednostavnije odraditi to?

Šta je potrebno da bi se instalirala ta aplikacija koja podržava emulaciju i kako je najjednostavnije odraditi to?

1) Instaliraš Chainfire3D Pro
2) Startuješ aplikaciju i odeš na "CF3D driver" i klikneš da bi se obavila nova instalacija (telefon se nakon ovoga restartuje)
3) Ponovo startuješ aplikaciju i izabereš opciju "Install plugin" (pre toga si bilo gde na telefonu iskopirao sa kompa "libGLEMU_NVIDIA.zip", a dobiješ ga uz Chainfire3D Pro)
4) Izabereš opciju "Default OpenGL settings", zatim klikneš na "Use plugin" i označiš "NVIDIA"
- Ja takođe štikliram i opciju "Hide CF3D ID"
5) Napustiš aplikaciju i igraš TEGRA igrice :)

Savetuje se da nakon igranja u aplikaciji isključiš opcije koje si izabrao.

Aplikacija ne podržava emulaciju kako si napisao, ovo je nešto sasvim drugo.

U podešavanjima nisam izabrao nikakvo redukovanje kvaliteta grafike i osim pomenute Fruit Ninja igrice, sve radi bez problema.

Razmišljao sam da prodam ovaj tel. i kupim LG Optimus 2X P990, ali odustao sam od toga bar za sada. Nekako ne vidim poentu u korišćenju aplikacija koje imaju bolje odrađenu grafiku, na lošijem ekranu (na osnovu svih kritika i komentara ispada da je tako).

Poslednja izmena:
Koja verzija Androida? Čuo sam da tako zna biti na 2.2 koji i ja imam, a znalo mi se to dešavati prvih dana kad sam silio teleon, ovih dana je OK, ali zna biti tog laga. Mnogi kažu da je to na 2.2.1 dosta bolje, i stabilinije i brže. Ja na Kies sa ATO prosuct codom nemam 2.2.1 a zasad ni 2.3.3, sačekaću ovaj najnoviji a ako ga ne izbace moraću ručno staviti. Mene sad najviše zanima kako stvari stoje sa 2.2.1 vs 2.3.3 po pitanju brzine, stabilnosti i baterije. Čitam oprečna iskustva, jednima je bolje jedno a drugima drugo. Neki se dosta žale na bateriju na 2.3.3 ali koliko sam čitao rješenje je da se nakon updejta uradi factory reset i onda baterija....

Evo ja sam treći dan na 2.3.3, na koji sam prešao sa 2.2.1 - možda je rano za ozbiljnija poređenja, ali evo prvih utisaka: sa stabilnošću je sve u redu, makar se u mom slučaju ništa nije promenilo. Brzina? Ne znam šta da kažem, tu je vrlo teško uočiti razliku, jer ni na froyu nisam bio nezadovoljan brzinom. Ja sam, inače, običan user - od igrica zavrtim ponekad Angry birds, Asphalt i neku siću sa Marketa, mnogo češće sam na Internetu, Quick office, ponekad, reda radi uključim gps-igo, ne idem gradskim prevozom pa ne koristim radio ili music player, probao sam na oba kako ide video...

Stvari su vrlo slične na oba sistema, ali imam utisak da GB radi nekako malo nervozno, kao da ima neki jedva primetni lag prilikom skrolovanja i sličnih operacija.

Konačno baterija - na froyo sam uspevao da izdržim jedan dan uz umereno korišćenje telefona, što i nije neki rezultat. Na GB mi stvari deluju bolje - juče sam se dosta bavio telefonom instalirajući programe koji mi trebaju, upoređivao kako rade...i jutros sam zatekao 40% baterije. Čini mi se da froyo to ne bi uspeo ni u ludilu i ako se ovo pokaže kao pravilo, biće to najočledniji dobitak.

Btw, imam i tablet (viewsonic 10s) isprobao sam sve moguće video playere, i to ne samo lite verzije sa marketa, i došao sam do zaključka da ni jedan ne uspeva da pošteno pusti hd filmove. Svakom nešto fali, dovoljno da smeta u gledanju. Ovaj samsungov player koji dolazi uz telefon je nešto najbolje sa čim sam se sreo, sve ide glatko i bez problema i na ovom super amoled ekranu izgleda ponekad fascinantno. Može li se nekako skinuti ovaj player - rado bih ga ubacio na tablet?

I na JVO postoji battery drain bug. Posle par ciklus punjenja baterije i trajanje iste 1d+, jutros zatekao pad od 25% preko noći i Android OS na 25%. :S:

I imam problem sa alarmom... Jednostavno se ne aktivira, a ako se aktivira posle 1-2 snoozea prestane, mada sam podesio snooze 10x za svaki slučaj. :d Ne koristim nikakve task killere, kada u podešavanjima pogledam, Sat se nalazi kao keširani pozadniski proces, ali se ipak desi da se ne aktivira...

I na JVO postoji battery drain bug. Posle par ciklus punjenja baterije i trajanje iste 1d+, jutros zatekao pad od 25% preko noći i Android OS na 25%. :S:

I imam problem sa alarmom... Jednostavno se ne aktivira, a ako se aktivira posle 1-2 snoozea prestane, mada sam podesio snooze 10x za svaki slučaj. :d Ne koristim nikakve task killere, kada u podešavanjima pogledam, Sat se nalazi kao keširani pozadniski proces, ali se ipak desi da se ne aktivira...

Same here,
dakle alarm se jednostavno nekad ne aktivira. Prometio sam da ako npr. iskljucim telefon pa ga ukljucim alarm se ne aktivira. Cudno , ne?

Nazad
Vrh Dno