Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Fora je što srpski piše ćirilicom u izboru, ali je kasnije dosta stvari srpska latinica. Isto je bilo i ranije na Froyo-u. Izgleda da u Samsungu nisu skapirali da srpski ima dva pisma, pa su napravili neki mix, pretpostavljam. Ni meni nije jasno.

Inače, jel postoji srpski za Smart Keyboard Pro? Ne mislim na slova na tastaturi (to već imam ćirilicu i latinicu), nego na dictionary...

Aha, pa ne secam se da je tako bilo kada sam imao Froyo (iz Telenora)

Ovde imam situaciju da imam Навигација cirilicno i onda Beleške, Dnevni pregled... latinicno. U pitanju su sve sistemske aplikacije.

To je ono sto me muci, nije da mnogo smeta, ali je nelogicno.

Ima li neko PDA I9000XFJM6 PHONE I9000XXJM1 CSC I9000OXFJM3. Uzet preko mts-a a crko mi zvucnik. Sad moram u servis. Ajte molim vas ako ima neko

Radi li neko compass na gingerbreadu? Nisam ga do sada nikad koristio ali mi brljavi na JVO stock romu, u raznim kompas aplikacijama. Daje totalno nebulozne podatke.

Da li je zvuk osjetno bolji i kada se sluša na zvučnik na telefonu ili se razlika primjeti samo sa slušalicama? Samo trebam nekako rootovati telefon da bih ovo mogao instalirati? Ti si kupio tu njegovu aplikaciju?

Inače ja nikako nemam sreće sa slušalicama, ove koje su došle uz Galaxy S mi ispadaju kao i par drugih koje sam ranije probavao (one koje sam dobio uz Nokiju i još neke) :( Očigledno trebam naći neke manje ali je problem što ih mogu probati tek kad ih kupim. Da li je neko bio u sličnoj situaciji kao i ja i ima li neku preporuku za slušalice koje neće ispadati a da su i pristojne, uzevši u obzir da mi ove koje su došle sa SGS ispadaju?

Treba ti root da bi ti voodoo sound + radio...nisam probao zvucnike, ali na slusalicama razbija...

Slušalice

Da li je zvuk osjetno bolji i kada se sluša na zvučnik na telefonu ili se razlika primjeti samo sa slušalicama? Samo trebam nekako rootovati telefon da bih ovo mogao instalirati? Ti si kupio tu njegovu aplikaciju?

Inače ja nikako nemam sreće sa slušalicama, ove koje su došle uz Galaxy S mi ispadaju kao i par drugih koje sam ranije probavao (one koje sam dobio uz Nokiju i još neke) :( Očigledno trebam naći neke manje ali je problem što ih mogu probati tek kad ih kupim. Da li je neko bio u sličnoj situaciji kao i ja i ima li neku preporuku za slušalice koje neće ispadati a da su i pristojne, uzevši u obzir da mi ove koje su došle sa SGS ispadaju?

Što se tiče slušalica , probaj one koje se stave preko ušne školike kako naočari.
Ja sam kombinovao originalne Samsungove i skinuo držače za uši sa drugoga.

@Vader

Preko zvučnika, naravno, ne radi, a i nema svrhe. Voodoo sound se aktivira samo kada su priključene slušalice. Pošto slušalice slušam samo outdoor u pokretu, pazario sam ove i super rade sa SGS, a nema šanse da ispadnu čak i kad brzo hodaš ili trčiš. :) Ako ti više odgovaraju bubice, onda Sennheiser CX300, ako bi da prođeš jeftinije, može i ovako nešto. :)

Neko je pitao za konverziju fajl sistema. Ostavio sam RFS, iako mogu lako da konvertujem sa Ext4 Manager-om. Čitam na XDA da od 2.2.1 nema potrebe za konverzijom i neki ozbiljniji useri tamo preporučuju da se koristi bez konverzije. Što se overclocka tiče nikademus kaže "Unless some unexpected changes occur, I am not going to produce any overclocked kernel anytime in the future as they have proven multiple times to be too unstable."

Ljudi, može li mala pomoć: skoro sam kupio Galaxy S (dakle propustio sam samo 340 stranica ove diskusije!) i na nesreću to je ona verzija kojoj ne radi po defaultu download mode. Našao sam na xda neko uputstvo kako to da osposobim, ali je za mene ono na kineskom:

....

Preparations: Make sure you have the drivers installed (i.e Kies is recognizing the phone), adb available and "USB Debugging" turned on in "Settings -> Applications -> Development" menu. Type *#0228# in the dialer and check Voltage value (without USB plugged in) is atleast 3800(mV).

1. Unplug the phone from the computer (if connected)
2. Kill all Kies related software (tray agent, etc)
3. Start Odin3 v1.3 Downloader
4. Plug in the phone to the computer
5. Start a new command prompt and navigate to the folder / drive where adb is located.
If you haven´t downloaded adb yet, get it here.
6. Type "adb reboot download" to the command prompt and press enter.
7. Move to Odin3 v1.3 downloader and select the "Aries_P-SBL.tar.md5" as PDA file. Make sure "Phone Bootloader Update" is ticked and re-partition is unticked. Do not select any other files but "Aries_P-SBL.tar.md5".
8. Press "Start" button to launch the update process. It will take around three seconds to complete. After the update phone will reboot automatically.

Download the fix: GT-I9000_P-SBL_RCVDL_FIX_ODIN.7z
...

Mislim, nije baš na kineskom, koristio sam Odin i na onom prvom samsungovom Galaxyju i taj deo mi je jasan - sve sam skinuo i spremio, ali tačke 5 i 6 su viša matematika za mene. Skinuo sam taj adb za koji daju link, ali kad ga startujem on samo bljesne i nestane. Skinuo i neki Qtadb, na kraju i SDK. Da ne kažem da je uputstvo za instalaciju SDK kao da treba da lansiram svemirski brod, ali to na stranu - moje pitanje je - šta sa tim. Da li sdk treba da prepozna telefon, jer mi se čini da ga ne vidi. Imam inače instaliran driver za galaxy s (onaj Samsungov Kies ga vidi - to je valjda znak da je driver u redu, a i win 7 mi prepoznaje tel kad ga uključim, a nije u debug modu. Btw čemu služi Kies, to je neki Samsungov Itunes?)

Koji command prompt da koristim - ovaj windowsov ili sdk ima neki svoj. Probao sam windowsovim i kada mu ukucam putanju do tih sdk toolsa, odgovori mi nešto nerazumljivo i kaže da ne može...

Imam još pitanja, ali neka ostane na ovome. Hvala.

Otvoriš windowsov command prompt, odeš do foldera gde se nalazi adb i uneseš "adb reboot download", bez navodnika, pa enter. Šta se desi tj. šta ti ispiše?

Hvala alexa. Probacu. Ne mogu da verujem da na celom xda i samfirmware nema tog je.enog telekomovog. Jos jedna molba ako neko ima battery percent za stock JVO da se ubacuje preko CWM. Hvala

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Taj adb folder u sebi ima samo tri fajla - adb.exe i dva dll fajla. To mi je nešto sumnjivo.

Inače, izgleda da negde grešim u command promptu jer me stalno odje....bava:

Prilozi

• command.png
    command.png
    49.9 KB · Pregleda: 53
Nemoj ni pokušavati da flashuješ išta pošto verujem da ćeš samo pokvariti nešto. Ne vređam te, ali ako ne znaš da koristiš osnovne komande command prompta, onda ne bi trebalo ni da pokušavaš sa flashovanjem. A ako ipak misliš da flešuješ nešto, onda uzmi izguglaj kako da koristiš osnovne command prompt komande kao što su cd.. i kako doći do putanje nekih foldera.

Poslednja izmena:
Taj adb folder u sebi ima samo tri fajla - adb.exe i dva dll fajla. To mi je nešto sumnjivo.

Inače, izgleda da negde grešim u command promptu jer me stalno odje....bava:

Otvori Total Commander ili Windows Exlplorer, na C disku (znači na root-u, nemoj da ga zavlačiš u Program Files) napravi folder "adb", u njega prekopiraj ta tri fajl, otvori command prompt pa kucaj redom:
c: (enter)
cd \ (enter)
cd adb (enter)
adb reboot download (enter)

Pa javi šta se desilo... ili poslušaj ovo što je trenje napisao... :)

Setio sam se onog cd.. da se vratim nazad i cd za napred (znate li kada sam poslednji put koristio DOS - pre 15 godina!) i kako da stignem do foldera, ali mislim da nije tu problem.

SDK neće da instalira onaj USB driver za google, stalno odbija da ga instalira i zato mi comp ne vidi mobilni.

Trenje, ne ljutim se ja, da znam ne bih se ni obraćao ovde. Ali kao što rekoh, poslednji put sam kucao cd.. ili arj-x ili *.* dok je još Bog išao po zemlji.

Ako ti Kies vidi fon, znači da je drajver instaliran.

Ne treba ti SDK, verovatno je u tom postu dato sve što ti treba, konkretno treba ti:
adb.exe
AdbWinApi.dll
AdbWinUsbApi.dll

Dođe u folder u kojem se nalaze ova tri fajla, kucaj kako je dato u uputstvu... Šta se desi?

Hvala Marko,

uradio kako si rekao - prvo je krenula instalacija nekog usb driver i još nečega za samsung.

Kada sam ponovio - dobio sam poruku - Device not found.

Mislim da je greška negde drugde. Ima li tu veze sdk?

Da li ti Odin vidi telefon?
Dakle, uradio restart, pokreni Odin, poveži fon na USB, da li se u Odinu pojavi da je prepoznao fon i COM port?

Sad sam tek video - posle kucanja adb reboot download - na telefonu se pojavio onaj androidov čovečuljak kako kopa, ispod piše Downloading..., pa još ispod Do not turn off target!!!

Šta sad? Nastavim sa Odinom i onim tar fajlom?

Sad sam tek video - posle kucanja adb reboot download - na telefonu se pojavio onaj androidov čovečuljak kako kopa, ispod piše Downloading..., pa još ispod Do not turn off target!!!

Šta sad? Nastavim sa Odinom i onim tar fajlom?

Šta sad? Nastavim sa Odinom i onim tar fajlom za otključavanje download moda, ili sam već ušao u download mode?

Odin je izgleda prepoznao mob, ali kao GT P1000 i nakačio na com 7. Jel to u redu?

Izvinjavam se zbog ponavljanja prethodnih.

Odin je izgleda prepoznao mob, ali kao GT P1000 i nakačio na com 7. Jel to u redu?

Izvinjavam se zbog ponavljanja prethodnih.

Nazad
Vrh Dno