Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Kako cega ? Pa samog launchera... kad se stavi novi rom moram sve precice i widgete kod TW-a ponovo da izbacujem... ako sam izboo reci... mozda tu moze TB tu da pomogne,a ja nisam znao?

Ma daj :) . Koliko ti vremena oduzme to, 2 minuta tops? Koliko widgeta i prečica moraš da imaš i koliko često moraš da flešuješ da bi bilo bitno?

@Caesar

Samo ga izvuci iz Package 1 u prvom linku. Otpakuj zip i iz njega izvuci TouchWiz30Launcher.apk, nalazi se u system/app. Posle taj isti zameniš u system/app na telefonu. Prethodno bekapuj originalni TouchWiz30Launcher.apk za svaki slučaj.

Manje više import/export settings-a, ali meni TW deluje kao bloatware u odnosu na ostale launchere, vizuelno mi je OK, ali ima jako malo opcija za podešavanje za svoju "težinu". Kod GO Launcher EX mi se veoma sviđa to što može da se podesi swipe gesture za svaku ikonicu u docku, pa mi recimo ikona pisamceta na dodir otvara SMS, a na swipe up otvara Gmail, slušalica na tač otvara dailer, na swipe kontakte, itd. Pored toga postoje swipe gestures za sam home screen, pa tako povlačenjem prsta na dole otvaram notifications, a inače sam notification bar držim hidden, a mogu radim toggle toga sa npr. swipe up na home screen-u. Onda app drawer koji ima tri taba, na prvom su sve aplikacije, na drugom recent, na trećem running. Pored toga, meni se mnogo više sviđa skrolovanje gore-dole, i to što launcher ima opciju da pamti poslednju poziciju, što se pokazalo kao dosta zgodno u praksi. :)

I pored svih tih mogućnosti, deluje nekako laganije i brže u odnosu na TW. Zeam je još brži, a što se tiče customizacije negde na pola puta između TW i GO Launchera. Naravno ADW i LP su takođe OK opcije, ali mi se čini da ih je GO Launcher žešće prekopirao, uzeo sve najbolje od oba, izbacio sve suvišno i otklonio nedostatke i bug-ove, plus je brži.

Poslednja izmena:
Ma daj :) . Koliko ti vremena oduzme to, 2 minuta tops? Koliko widgeta i prečica moraš da imaš i koliko često moraš da flešuješ da bi bilo bitno?
Ma oduzme mi,smori me mnogo...na jednom dektopu imam samo direct dial...15 min sigurno....dovoljno da me umori...tako da mi je GO launcher za sada iz raja izasao:)

Jel ima za JVO ono da se promeni "lock screen"? -bas me nervira ovaj samsungov

Ne verujem da se samo apk instalira, mislim da treba i neki lib fajlovi.

Jedini lib fajl u tom paketu je ovaj, ali nisam siguran koliko je on vezan za tw4.

Ja sam isto skeptičan sa tim ručnim kopiranjem, jer ima još stvari u app kao što su systemUI.apk i još par stvari koje ne znam koliko su povezane sa radom TW4.

Caesare skini onda ceo package1 preko telefona, pa imaš opciju unzip u root exploreru, pa onda prčaj malo po fajlovima, eto avanture :) . Samo prvo bekapuj sve što menjaš, da se ne bi zezao ponovo sa flešovanjem ako nešto zezneš, već samo vrneš ono staro što je bilo.

Pa rekoh preko telefona direktno, nije ti potreban laptop :) . Nije valjda da nisi nikad skidao zip fajl preko telefona hehe.

Posle MIUI-a predjoh na stock JVO ginger.

Za sada je sve OK.

Ima li neko preporuku za custom kernel ili da ostanem na stock-u?

Imam jos jedno pitanje, znaci stock ROM 2.3.3 JVO

Jezik je prebacen na Srpski, ali mi nije jasno sto je nesto ispisano latinicnim, a nesto cirilicnim pismom? Da li je ovo neki bug?

sc20110523001004.png

sc20110523000957.png

Taj unlock sa prevlačenjem tog katanca, može li to da se stavi na stock 2.2, da li unlock fazon može da se podešava ili to zavisi od ROM-a?

Koliko je brz TW4 u odnosu na TW3?

Šta koristite za kontakte, stock aplikaciju ili možda GO Contacts? Bezveze mi je što Gmail aplikacija ne može da šalje mail na grupu korisnika, koja glupost, a iz stock Contacts se može selektovati samo 10 osoba za grupni mail, dok ako sam dobro vidio GO Contacts nema taj limit.

Moj ti je predlog da sačekaš nekoliko ciklusa punjenja, pražnjenja i mislim da će se normalizovati. Barem je kod mene tako bilo

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

@Caesar hvala na odgovorima.

Ima li neka fora da proradi BLN?

E ovaj supercurio je car :) Tek sam sad provalio da sa njegovom app Voodoo control PLUS (paid) ne treba njegov kernel. Pomocu appa se instaliraju neki moduli koji poboljsavaju zvuk..tj kao da imas njegov kernel :)

Imam CF kernel + voodoo control app plus :)

Covek je zakon :)

Upravo došao da pitam da li ima neki dobar kernel za JVO koji podržava Voodoo Sound. Hvala! :) Instalirao verziju v1.0.7.1 (ima li novija?), upravo testiram na novim Sennheiser sluškama, pa javljam ima li razlike. Za sada primećujem da može više da se pojača sa Voodoo-om.

I kako čovek nešto korisno da radi u životu? Taman sam mislio danas nema ništa, nema ROMova, nema tema, kad ono Voodoo sound! :D

@stoske
Moras da stavis drugi kernel koji to podrzava. Mislim da ima za JVH negde na XDA, ako ne gresim...

Kapirao sam da je takav smor...***...

Nego, koja je to fora pola latinica, pola cirilica...

Па изабрао си српски језик и оно што је Андроид ОС могао превео је на ћирилицу, а остатак је оставио на латиници.

E ovaj supercurio je car :) Tek sam sad provalio da sa njegovom app Voodoo control PLUS (paid) ne treba njegov kernel. Pomocu appa se instaliraju neki moduli koji poboljsavaju zvuk..tj kao da imas njegov kernel :)
Da li je zvuk osjetno bolji i kada se sluša na zvučnik na telefonu ili se razlika primjeti samo sa slušalicama? Samo trebam nekako rootovati telefon da bih ovo mogao instalirati? Ti si kupio tu njegovu aplikaciju?

Inače ja nikako nemam sreće sa slušalicama, ove koje su došle uz Galaxy S mi ispadaju kao i par drugih koje sam ranije probavao (one koje sam dobio uz Nokiju i još neke) :( Očigledno trebam naći neke manje ali je problem što ih mogu probati tek kad ih kupim. Da li je neko bio u sličnoj situaciji kao i ja i ima li neku preporuku za slušalice koje neće ispadati a da su i pristojne, uzevši u obzir da mi ove koje su došle sa SGS ispadaju?

Nazad
Vrh Dno