Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Pokrenuo Odina, krenulo, ali sada mi se čini da predugo stoji na "setupConnection". Šta ako ovo ne uspe, jel će telefon nastaviti da radi normalno? Smem li da ga isključim sa kabla ako se ovo zakočilo uprkos upozorenju?

Proradilo! Prekinuo sam pa ponovio operaciju i sada imam i download mode.

Sad moram malo da odmorim od ovog stresa, ali planiram da poslepodne instaliram gingerbread 2.3.3. Šta ću time dobiti - brzinu, duži vek baterije? Ima li neko da mi preporuči najnovije ili sigurne fajlove za instalaciju 2.3.3 preko Odina?

U svakom slučaju, hvala svima na pomoći.

A jel ima da se nadje negde ovaj firmware od Telenora? Ako mi kojim slucajem zatreba.. :smash:

Kod:
PDA: I9000XFJS3
PHONE: I9000XXJPY
CSC: I9000OXFJS4
Kernel: 2.6.32.9 root @ DELL92 # 1

Poslednja izmena:
Proradilo! Prekinuo sam pa ponovio operaciju i sada imam i download mode.

Sad moram malo da odmorim od ovog stresa, ali planiram da poslepodne instaliram gingerbread 2.3.3. Šta ću time dobiti - brzinu, duži vek baterije? Ima li neko da mi preporuči najnovije ili sigurne fajlove za instalaciju 2.3.3 preko Odina?

U svakom slučaju, hvala svima na pomoći.

Evo ti poslednji stock rom I9000XXJVO|2.3.3|May 2011. Download
Pokreneš odin 1.7, ubaciš Pit 512 u PIT, zatim PDA, PHONE i CSC fajlove iz arhive koju si skinuo i raspakovao u odgovarajuća polja, štikliraš re-partition i ne diraš ništa ostalo. Prebaciš telefon u download mod i klikneš na start posle povezivanja.

Poslednja izmena:
A jel ima da se nadje negde ovaj firmware od Telenora? Ako mi kojim slucajem zatreba.. :smash:

Kod:
PDA: I9000XFJS3
PHONE: I9000XXJPY
CSC: I9000OXFJS4
Kernel: 2.6.32.9 root @ DELL92 # 1

Evo za tebe i ostale u ovoj XDA temi se mogu naći svi stock romovi, uključujući i taj I9000XXJPY.

Ljudi evo utisaka za Darkijev 10.1, jako lepo radi,jako brzo ni malo mi ne laguje a jos lagfix nisam ukljucio,bag do sada nisam ni jedan nisam video,baterija nakon dana koriscenja 35%,CRT, BLN radi bez problema... Mozda cu nakon dugog koriscenja naci neku falinku ali za sada sva vazne funkcije a i ne vazne koje sam isprobao rade besprekorno... Topla preporuka. :)

http://darky.freasylang.com/community/index.php?threads/v10-1-fast-sleek-beautiful.3100/

Poslednja izmena:
Izvinjavam se što ponavljam pitanje, ali pošto je forum sinoć pobrljavio moram:

Radi li nekom kompas i ako da, koju aplikaciju koristi i koji rom? Kod mene na JVO se igla besmisleno pomera.

Compass (Catach.com) sa Marketa, radi na JVO normalno.

Probaj da odradiš kalibraciju (pokret u 8).

Evo za tebe i ostale u ovoj XDA temi se mogu naći svi stock romovi, uključujući i taj I9000XXJPY.

OK za Phone, ali gde da nadjem PDA,CSC i Kernel?
BTW znam za ovaj link i za samfirmware ali najpribliznije sto sam tamo nasao je (I9000XFJS2|2.2.1|2011 January i I9000XWJS5|2.2.1|2011 January) a meni treba sve ovo gore navedeno ili sam ja nesto pogresno razumeo?

Izvinjavam se što ponavljam pitanje, ali pošto je forum sinoć pobrljavio moram:

Radi li nekom kompas i ako da, koju aplikaciju koristi i koji rom? Kod mene na JVO se igla besmisleno pomera.

Ako brljavi probaj da ga kalibrises a pre toga udji u *#0*# pa u Sensor.. i vidi da li pise na kompasu (Need calibration)? Za pocetak probaj pokretom 8 po svim osama..

BTW znam za ovaj link i za samfirmware ali najpribliznije sto sam tamo nasao je (I9000XFJS2|2.2.1|2011 January i I9000XWJS5|2.2.1|2011 January) a meni treba sve ovo gore navedeno ili sam ja nesto pogresno razumeo?

A zašto bi to uopšte jurio? Ubaci Froyo 2.2, podesi mu product code i onda ga pusti preko Kies-a da odradi update na najnoviji Froyo. Ako je zbog reklamacije, ne vidim zašto bi bio problem update-ovan firmware, to je Samsung predvideo da se radi preko Kies-a i to ne narušava garanciju.

^ok pa ne znam kako to ide, zato i pitam. Takav odgovor mi je trebao.. A kada izadje 2.3 zvanicno preko KIESA za nase podrucije moci cu da ga nosim u servis (ako zatreba) i sa 2.3?

Pa naravno. Updateovi firmware-a ispravljaju neke kritične bug-ove. Kies to automatski radi, povežeš fon da prebaciš npr. slike, on pita korisnika da li želi da update-uje telefon. Šta zna neki manje upućeni korisnik, kliknuće na Yes. To sigurno ne može da poništi garanciju jer je "official" update kroz softver koji je Samsung predvideo. Bio bi problem da ga odneseš sa Darkyy-jevim ROM-om ili CM7, na primer.

Ako brljavi probaj da ga kalibrises a pre toga udji u *#0*# pa u Sensor.. i vidi da li pise na kompasu (Need calibration)? Za pocetak probaj pokretom 8 po svim osama..

To je to. Pomogla kalibracija po svim osama. Pokušavao sam i pre to, ali ne po svim osama. Hvala puno!

Da, promenio je sve ali locscreen ostao isti, kaze radi samo na deodexed romu!

Cela ta tema je predviđena za deodexed ROM, tako je bolje ne ubacuješ uopšte jer i overscroll glow može da prouzrokuje ozbiljne bug-ove u pojedinim aplikacijama ako se ubaci sve to u odexed ROM!

Mogu li sada da se vratim na stock, ne svidja mi se ovo?

Cela ta tema je predviđena za deodexed ROM, tako je bolje ne ubacuješ uopšte jer i overscroll glow može da prouzrokuje ozbiljne bug-ove u pojedinim aplikacijama ako se ubaci sve to u odexed ROM!

Ljudi,
ja kad ubacim mp3 kao zvono, cuje se tako lose da je to nemoguce.
Imam JVH sa supercuriovim kernelom, a i na ranijim romovima nisam primetio poboljsanje.
Em sto je slabo em sto krci, zvuk ocaj, dok one njegove melodije zvuce ok...

Kakva su vasa iskustva?

i kod mene je katastrofa sa bilo kojim romom

Ja ne znam sta ocekujete od jednog malog prdavca pozadi...ali se u svakom slucaju bolje cuje nego zvucnik na E72...

Ljudi,
kako vam radi galerija na 2.3.3 probao sam i JVB i JVH i JVO i kada menjam slike secka mi ko lud dok mi na 2.2.1 radi lepo?

Uzeo sam telefon pre neko veče i imam pitanje:

Kratko i jasno, najbrži rom ili šta već i čija baterija najduže traje. Više mi je bitnija baterija nego brzina. Brightnes držim na auto adjust ali nekako mi se čini da bat može dosta duže... Na telefonu imam 2.2.1

Bio bih mnogo zahvalan osobi koja bi mi odgovorila ili još bolje nekome ko bi me dodao na msn-u ili skype-u i objasnio sav proces promene roma i ostalih gluposti :) hvala

Inače, čitao sam milion strana i nigde nisam mogao da nađem konkretan odgovor na ovo pitanje, svi imaju druga iskustva sa baterijom i ostale gluposti

Darkys 2.3.3 RC10 radi perfektno.

pa bas i ne radi perfektno...

pogotovo kad izadjes iz albuma pa se ponovo ucitava ceo launcher (restartuje se) (dobro,ne svaki put,ali se desava i to me zivcira)

Evo imam telefon sada vec od novembra... Nista nisam menjao, sve je i dalje fabricki osim sto sam instalirao aplikacije i sl.

I moram reci da sam malo razocaran, neretko se desava da mi telefon potpuno zabaguje! Par puta dnevno, nece da se upali ili ne reaguje na komande, ili kasni...
Shvatam da je do software-a i da bi se to verovatno promenilo ako bih stavljao Custom Rom, ali nemam trenutno zivaca da se cimam oko toga.

Ovakve probleme nisam imao sa iPhone-om, ni kada sam mu ubacivao JB i unlock-ovao...

Nazad
Vrh Dno