Šta je novo?

Dell U2311H IPS

Ljudi koji kupujete monitor a i ostalo,samo da vam napomenem da po novom zakonu o zastiti potrosaca mozete u roku od 7 dana da vratite proizvod kojim niste zadovoljni i da trazite povracaj novca.Tako da vam je mozda bolje da u startu pitate da li postuje firma gde kupujete ovaj zakon,a sve ozbiljnije firme postuju,nego da ih terate da vam tamo raspakuju monitor

Ljudi koji kupujete monitor a i ostalo,samo da vam napomenem da po novom zakonu o zastiti potrosaca mozete u roku od 7 dana da vratite proizvod kojim niste zadovoljni i da trazite povracaj novca.Tako da vam je mozda bolje da u startu pitate da li postuje firma gde kupujete ovaj zakon,a sve ozbiljnije firme postuju,nego da ih terate da vam tamo raspakuju monitor
Ovo jednostavno nije tacno. Po starom zakonu je moglo da se izvuce na misice, po novom nikako. Postoji rok od 14 dana za vracanje proizvoda narucenih on-line, mada ni to ne prolazi bas uvek...

Ovo jednostavno nije tacno. Po starom zakonu je moglo da se izvuce na misice, po novom nikako. Postoji rok od 14 dana za vracanje proizvoda narucenih on-line, mada ni to ne prolazi bas uvek...

Informacija je proverena!!! S obzirom da sam pre nekih mesec dana kupio monitor,s tim da sam prvi koji sam kupio vratio posle 3 dana i uzeo novac nazad bez problema.Takodje je burazer kupovao laptop pre mesec dana i rekli su mu da ako ne bude bio zadovoljan da moze da vrati u roku od 7 dana

Jel si uspeo da se navikneš na monitor? :)
Aha, hvala na pitanju, na rezoluciju 1440x720 ;). Ozbiljno. Dovoljno za filmove. Ljubim ja svoj 19" Samsung TFT star 7 godina! :banana:

Pise malo levo od DVI konektora (vidi se na slici). Kupljen na banovom brdu - Pozeska ulica.

Zaista je tvoj iz Češke! Moj je iz Kine.

Vidi se i na početku serijskog broja, tvoj počinje sa CZ, a moj sa CN.

Poslednja izmena:
Informacija je proverena!!! S obzirom da sam pre nekih mesec dana kupio monitor,s tim da sam prvi koji sam kupio vratio posle 3 dana i uzeo novac nazad bez problema.Takodje je burazer kupovao laptop pre mesec dana i rekli su mu da ako ne bude bio zadovoljan da moze da vrati u roku od 7 dana

To sto si ti doziveo je samo dobra volja ili neobavestenost prodavca (mogao bi i da bacis na pm koja je prodavnica u pitanju). U novom zakonu se nista slicno ne pominje.

Postoje prodavnice koje dozvoljavaju vracanje robe u odredjenom periodu (kada se kupovina obavi u radnji), ali nije u pitanju obaveza proizasla iz Zakona o zastiti potrosaca, vec je u pitanju politika odredjene firme.

Zakon predvidja rok od 14 dana za vracanje robe iskljucivo u slucaju ugovora o kupovini koji se zakljucuju na daljinu, odnosno van poslovnih prostorija (kupovina preko interneta, recimo).

Naravno, dobro je kupovati u prodavnicama koje dozvoljavaju vracanje robe, narocito kada su stvari kao monitori u pitanju.

Poslednja izmena:
Zakon predvidja rok od 14 dana za vracanje robe iskljucivo u slucaju ugovora o kupovini koji se zakljucuju na daljinu, odnosno van poslovnih prostorija (kupovina preko interneta, recimo).
Zašto je to promenjeno? Ranije sam sve mogao da vratim u roku od 7 dana. Obično kupujem u WinWin-u, Listu i Emmi-u i nikad nije bilo problema sa vraćanjem. Čak sam i uzimao nešto "samo da probam", npr. antenu za ruter, i vraćao kroz 2 dana.

U win 7 promenite samo temu u windows classic i onda menjate pozadinu u svim bojama i pregledate,to je najlaksi nacin za prvi test i osnovni,sto dobro moze doci prilikom kupovine i testiranja direktno u radnji,sto se kaze s nogu,bez ikakvih dodatnih dzidza bidza,znaci stavite crnu i belu pozadinu,lepo pregledate i to je to :) Inace mozete staviti na hide taskbar da ne smeta ;)

Ima previse defektnih primeraka, ja sam iz treceg puta uboo dobar primerak. Tri puta sam reklmirao u roku od 24h.
Imaju defekt na panelu u vidu zaglavljenih pixela barem sam ja taj defekt naboo mozda ima i primeraka sa drugom vrstom defekta.....
Da sam znao da cu se toliko cimati nikada ga kupio ne bih.
Moram da pohvalim firmu kod koje sam monitor uzeo bez pogovora su mi dali drugi svaki put kada bih se pozalio, da ovaj nije bio ok tj. da mi nisu nasli primerak koji je u redu vratili bi mi npvac bez problema.
Firma je Bell-computers i svaka ima cast na profesionalizmu i strpljenju, samo pozitivne reci za njih imam, maximalno su korektni.

Isti su i meni rekli da nema probe pre kupovine, ali moze da se vrati ako nesto nije u redu. To je ok, ali ja nemam ni vremena ni strpljenja da vracam monitor vise puta :crash:, a moze da se desi, kao meni jednom ( da vise puta vracas falicni monitor i da ti na kraju pukne film i hoces svoje pare natrag), da nemaju sada kesa, vec da cekas "ko penzioneri u posti, da neko uplati, pa da tebi daju pare".
Da me neko pogresno ne razume, ok je firma i imao sam pozitivna iskustva sa njima.

On topic

to je taj nedostatak "kontrole kvaliteta", koji i doprinosi nizoj ceni. Amerima je lako, sede kuci i "iz fotelje" po 10 puta vracaju monitor.

Premestice ti poruku, jer je ovde rec iskljucivo o Dell U2311H.
Inace, i ja sam razmisljao o njemu, slican je Dellu, ali je "problem" sto LG daje samo 1 godinu garancije, jeste da ovdasnji prodavci daju 3, ali tu nesto "smrdi"!

NIsta spec taj LG bolje dell ako neko ima zivaca da probava i da vraca uloliko uoci neki defekt.

Aha jeste, pogledaj ti detaljno ovu temu pa vidi koliko ima nezadovoljnih korisnika a posebno da li se neko žalio na pixele.
To mogu i ja da uzmem neki monitor sa lošim pixelom i onda da zaključim da je 100% defektnih.

Poslednja izmena:
Aha jeste, pogledaj ti detaljno ovu temu pa vidi koliko ima nezadovoljnih korisnika a posebno da li se neko žalio na pixele.
To mogu i ja da uzmem neki monitor sa lošim pixelom i onda da zaključim da je 100% defektnih.

Ne pricam na pamet, ja sam licno na tri nasao zaglavljene pixele, tek je cetvrti bio ok dakle 3 puta sam raklamirao model o kome je ovde rec u roku od 24h, zar ne mislis da je to malo prevelika slucajnost?
Tj. da sam bas ja toliki baksuz?
Nije to samo slucaj sa ovim modelom Dell-a, jedniom prilikom kada sam hteo da uzmemem mon DELL 2209WA u monitor sistemu testirao sam ga tamo na licu mesta i defekt na panelu. monitor iz kutije a cena mu je bila oko 300e.
Previse cesto da bi bilo slucajno, zar ne mislis?
Konkretno imam pomenuti mon. DELL u2311h i prosao sam to iskustvo sa cestim reklamacijama istog tako da znam o cemu govorim.

Poslednja izmena od urednika:
Znam ja to sve pratim temu, ali samo komentarišem onih više od 50%, jer da bi to bilo treba više od pola ljudi što su pokupovali dve uvezene ture da se žali a to nije slučaj. A inače moje laičko mišljenje je da su to ostali par monitora koji su već otvarani/probani i vraćani... Pošto je negde moguće probati na licu mesta, a ja nisam to učinio, meni je bila frka da ne dobijem (da mi ne zavale) monitor s lošim pixelima ali srećom nije bilo tako.
Veoma mi se sviđa novi zakon i ono vraćanje online poručene robe u nekom (kojem već, 7 ili 14 dana) roku bez obrazloženja. Mnogo je jednostavnije naručiti i da ti stigne na noge a da ne moraš da se brineš šta ćeš da zatekneš kad raspakuješ, ili da ideš u BG ili NS kad ti nešto treba i onda smaraš i zagledaš... Za običan hardware nije frka, on radi ili ne radi a garanciju dobijaš, međutim monitori su problematični jer razni defekti mogu biti prisutni (da varira od primerka do primerka a na istom modelu) a koji ne podležu garanciji, posebno pixeli i pixel policy je kod svakog proizvođača drugačiji.

Znam ja to sve pratim temu, ali samo komentarišem onih više od 50%, jer da bi to bilo treba više od pola ljudi što su pokupovali dve uvezene ture da se žali a to nije slučaj. A inače moje laičko mišljenje je da su to ostali par monitora koji su već otvarani/probani i vraćani... Pošto je negde moguće probati na licu mesta, a ja nisam to učinio, meni je bila frka da ne dobijem (da mi ne zavale) monitor s lošim pixelima ali srećom nije bilo tako.
Veoma mi se sviđa novi zakon i ono vraćanje online poručene robe u nekom (kojem već, 7 ili 14 dana) roku bez obrazloženja. Mnogo je jednostavnije naručiti i da ti stigne na noge a da ne moraš da se brineš šta ćeš da zatekneš kad raspakuješ, ili da ideš u BG ili NS kad ti nešto treba i onda smaraš i zagledaš... Za običan hardware nije frka, on radi ili ne radi a garanciju dobijaš, međutim monitori su problematični jer razni defekti mogu biti prisutni (da varira od primerka do primerka a na istom modelu) a koji ne podležu garanciji, posebno pixeli i pixel policy je kod svakog proizvođača drugačiji.

Na cetiri isprobana defek na tri, ako se ne varam to je vise od 50%.
Malo je mnogo.
Ako imas taj monitor jesi li ukljucivao mozda USB kabl u taj mon. i povezao sa kompom i koristio njegove USB konektore?

Jesam stalno to radim za flash memoriju i mp3 plejer. A ti opet sa tvojih 3 od 4 :D, pa uvezeno je u prvoj turi 30 a u drugoj 50, da je 50% trebalo bi 40 monitora da bude sa lošim pixelom to ti govorim. Samo ovde je gomila ljudi kupila monitor i da si pratio temu video bi da se do tebe još niko nije žalio na loš pixel.

Onda sam ja ili veliki baksuz ili lazov nema treceg objasnjenja.

Nisi lažov, a možda nisi ni baksuz, već sam napisao šta je moguće (iako ne mora da bude), da je neko isto tako pre tebe gledao monitor pa naravno nije uzeo sa lošim pixelima te je par takvih ostalo. Vidiš da ima treće objašnjenje ;).

Nisi lažov, a možda nisi ni baksuz, već sam napisao šta je moguće (iako ne mora da bude), da je neko isto tako pre tebe gledao monitor pa naravno nije uzeo sa lošim pixelima te je par takvih ostalo. Vidiš da ima treće objašnjenje ;).

Fora jeu tome sto sam ja prvi otpakovao te monitore, dakle bili su stikeri na kutiji, niko pre mene nije otvarao ni jedan od pomenuta cetiri.

Ili imaju stikera ko pleve :p

Pa kad za nase trziste (istocno) dolazi skart roba (Kinez) ..Inace kad mi je Vuk rekao da je Dell kinez sokirao sam se!
Izem ti i zemlju Srbiju,ovde ne mozes da se pouzdas 100% na kvalitet!Dolazi roba B i C kategorije~!

Pazi, svaki amer koji je kupio ovaj monitor, reklamirao je i vracao u proseku 5 puta!
Sta mislite gde zavrsavaju ti "probrani" monitori.

Pazi, svaki amer koji je kupio ovaj monitor, reklamirao je i vracao u proseku 5 puta!
Sta mislite gde zavrsavaju ti "probrani" monitori.

Ja mislim da ovakvi ni ne mogu da prodju na njihovom trzistu i da se nikada nisu ni pojavili tamo, tj. niko se ne bi usudio da isporuci ovakve monitore po prodavnicama u Americi.
Nego se zna odakle i kome sta ide. Ovde dolazi roba koja ne prolazi nikakvu kontrolu i mozes da nabodes dobro i lose, nema pravila. A tamo je kontrola kvaliteta veoma rigorozna.

Ma da, svuda je med i mleko, zenske trce gole po livadi i sve prshti od ljubavi i postovanja. Samo je kod nas sr@nje.
Kako da ne.

Ma da, svuda je med i mleko, zenske trce gole po livadi i sve prshti od ljubavi i postovanja. Samo je kod nas sr@nje.
Kako da ne.

Med i mleko nije, daleko do toga, i zenske ne treba da trce gole, ne vidim za sto bi. Ali da smo mi daleko od recimo Austrije, Nemacke, Norveske, Svajcarske, Engleske itd da ne nabrajam daleko smo i to poprilicno. recimo da su oni u 2011 a mi jedno 100god iza njih
u smislu uredejnosti, poslovanja i ozbiljnosti kada je posao u pitanju.
Toliko smo daleko da nas niko ne shvata ozbiljno.
Med i mleko nigde ne postoji mozda u nekom bajkama, a stvari kod nas na zalost tolko lepo funkcionisu da si svestan gde zivis tek kada odes na neko vrem odavde nekim poslom, turisticki nije ni vazan povod.
Govorimo realno o tome sta kupujemo i kakav se krs ovde nudi po cenama koje su iste a Boga mi i nesto vece u odnosu na cene kod recmo onih siromaha u Austriji.

Poslednja izmena od urednika:
Moj je Češki, nije kinez :D Nije šija nego vrat, isti ..... :)

Nazad
Vrh Dno