Šta je novo?

Dell U2311H IPS

Naravno da postoji verzija iz cheshke,moj je takav i naravno A02 revizija,bez ikakvih `defekta`,uzet bukvalno na slepo zapakovan u kutiji...za sada kako ja znam postoje samo cheshki i kineski,vrati se na pola teme pa pronadje ss-ove sa poledjine monitora..

Moj je A02 isto, Samo sto je Kina a ne Ceska. ***
Izgleda da je prvi uvoz Ceska a ovo nakon toga Kina, to je objasnjava zasto sam ja na toliko defektnih naleteo.

Poslednja izmena od urednika:
STIGO JEEE! :)))

A02 Chine, radi ko zmaj! Za sad mu ne nalazim nikakvu manu ni dead pixels ni neko bolesni glow.

Jednom lep monitor!
Ljudi iz Atom-a su ispali max, zamolio sam ih da probaju monitor pre nego sto ga posalju. Vidi se da je otvaran i proban tako da hvala im! :)

Prosto sam prezadovoljan!!!!

Poslednja izmena:
rekoh ti ja :)

STIGO JEEE! :)))

A02 Chine, radi ko zmaj! Za sad mu ne nalazim nikakvu manu ni dead pixels ni neko bolesni glow.

Jednom lep monitor!
Ljudi iz Atom-a su ispali max, zamolio sam ih da probaju monitor pre nego sto ga posalju. Vidi se da je otvaran i proban tako da hvala im! :)

Prosto sam prezadovoljan!!!!
pa sa srecom neka sluzi pozzz

Ponesite i neko "ćebence" i sl. (veca neka jakna , pelerina ...) da ga malo pokrijete da napravite mrak (nek pogase i svetla u radnji, sva),

bas me zanima kakve bi face pravili i sklapali prodavci(i ostali prolaznici) dok se neko cebetom pokriva zajedno sa monitorom u radnji...:D

da neko to moze da snimi,uopste celu tu situaciju,mislim da bi to bilo jedan od hitova na YOUTUBE-u

Poslednja izmena:
U vec pominjanom Atomu verujem da i "cebence metod" moze, i to bez problema... kako mi Marko rece, nema nikakvih problema da se proba pre kupovine - a cebe ako ponesete, ponesete :D
Za ostale radnje vec ne znam... a bio sam prisutan jednom prilikom u, cini mi se, Technomax-u na NBG-u, kada je lik "ogrnuo" neki monitor koznom jaknom (naravno, svojom :p), pa gledao jel' probija pozadinsko osvetljenje. Prodavci se skupli, njih 3-4, gledaju razrogacenih ociju, u neverici... meni situacija bila urnebesno smesna... pritom napolju 35 stepeni, upekla zvezda, mogu misliti kako li mu je bilo pod tom jaknom, dok onaj monitor bije pravo u njega :D:D:D

I jos pitam jednog od ovih momaka: "koji vam je ovaj, gde ga nadjoste"... a oni kazu "ma pusti, vec je 7-8 komada probao ovako" :d:d:d

P.S. Sta li ce ovome koznjak na 35+ vec nisam uspeo da doznam :p

prti bee gee/kadilakom/mikri :
35 stepeni nosim duge rukave
jer vide se rokici od pete do glave

:d

Mogao je onda i bundu da ponese :p

Revizije panela tipe A00,A01,A02 uglavnom donose neke ispravke i poboljsanja.Redje se desi da panel sa novijom revizijom donese i novu matricu!
To nema veze sa zemljom u kojoj je monitor proizveden!
Ocigledno je da se sada sva tehnologije sve vise sklapa u Kini zbog jeftine radne snage te je i cuveni Dell brend prebacio glavne pogone upravo tamo!
Problem je sto se sa proizvodne trake dobiju proizvodi A,B,C kategorije pa se shodno trzistu tako i distribuiraju!
Iz tog razloga se i desavaju ovakve stvari ,defektni panel,mrtvi pikseli,razlivene boje,probijanje itd..
P.S.Ono sto je za Evropu u kvalitetu je Made in Czech Republic !

Poslednja izmena:
Danas mi je buraz skrenuo pažnju na sliku na monitoru: svakih 10-ak sek pojavljuju se horizontalne mutne linije, treperenja, vide se na beloj pozadini, koje samo kao da prolete, ja sam se navikao na njih. Jesu li to "duhovi"? Pojavljuju se u svim rezolucijama. Monitor mi je vezan na laptop na kojem ima VGA izlaz. Koristim VGA kabl koji sam dobio uz monitor.

Da li je to do konekcije-laptopa i kabla, i sa DVI konekcijom bi nestalo, ili je kvar monitora? Ili...? Hvala.

Edit: Stavio sam sad VGA kabl od starog Smasung 19" monitora i sve je ok. Ne mogu da verujem da uz novi monitor isporuče loš VGA kabl. Grrr. Čuo sam za termin "duhovi", ali ne znam tačno na koju anomaliju slike se odnose.

Ako su DUHOVI, kao sto kaze, tu nema greske, tu se radi o interferenciji izmedju lose oklopljenih zica u kablu.

Duhovi o kojima se ovde govori nisu oni sto zive po kucama i u starijim TFT monitorima i prave ghosting pri nagloj promeni slike, vec oni koji nastaju interferencijom RGB signala u losim monitorskim kablovima i vidljivi su uvek, pogotovo kada slika MIRUJE!!!!

Zaključak, kupiću novi VGA kabl, ako neko zna gde su dobri a ne ovakvi nek napiše ovde (ako je dozvoljeno) ili na PP. Hvala.

Poslednja izmena:
Da taj vga kabl što se dobije je vrlo loš, valjda nije ni predviđen za korišćenje nego eto :D. Ja sam prvo iz radoznalosti testirao dvi vs vga i zaprepastio se kako su oko toga mogle da se vode po forumu tolike debate jer je mnogo oštrija i jasnija slika sa dvi, a sa vga su slova mutna, razmazana, slepljena. Duhove koje pominješ nisam primetio, vrlo kratko sam probao. Ali posle se ispostavilo da je najveći uzrok toga loš kabl jer je sa kvalitetnim slika skoro kao i sa dvi. Pisao sam već u ovoj temi o tome, ili u onoj "koji 24 tft".
Meni baš danas bio ortak i pokazivao sam mu to, i dao mu kabl da proba hoće li mu biti bolje pošto ima p2350 koji ima samo vga izlaz.
Ne znam da li ćeš naći u radnjama baš dobar kao što su bili ti stari za bolje crt-ove, znači debeo, širmovan da šuška onako kad ga savijaš... A i da ne kupuješ, bolje vidi da nađeš i skineš s nekog starog ili neispravnog crt-a, možda ima i neko na forumu da ti da, pitaj u onoj bakutaner temi :D.

Hvala ;). Opisao sam efekat koji sam imao, ne kažem da su to "duhovi". Pošto nisam znao šta su tačno duhovi, guglovao sam to i čitao "simptome" koje ljudi na raznim forumima opisuju kao "duhovi". Svačeg je tu bilo. Meni je slika treperila i pojavljivale su se horizontalne magličaste linije koje u daljini "prostruje", kao talasi, svakih 15-ak sekundi. Posebno se vide na beloj pozadini koja miruje. Već skoro mesec dana koristim monitor s njima, i najpre sam mislio da ja "tripujem" a onda sam se navikao. Juče mi buraz kaže "šta ti je s monitorom, kakve su ovo linije" -- i skapiram da nisam (još uvek) lud ;).

Uzeo sam VGA kabl sa LCD Samsunga 19" iz 1994. god ;), to je tad bio kvalitet. Al' sad nemam za njega. Imam CRT 17" monitor u podrumu, njemu se ne vadi VGA kabl iz monitora.

DVI još nisam probao sa Dell-om jer moj laptop nema VGA izlaz, kao ni burazerov (iako je daleko bolji i noviji). Desktop PC mi je pomalo star pa ni on nema te DVI/HDMI "novotarije" ;).

I ja sam ga uzeo, danas. Hteo sam nesto vece, ali definitivno vredi zrtvovati jedan inch za ovakav kvalitet. Za sada sam jako zadovoljan, zaista je best buy. Poredio sam ga sa LG IPS231 uzivo (IPS236 nema nigde) i odluka je bila no brainer.

Btw, stalak je fantasticno izradjen, daleko kvalitetniji od onog koji dolazi sa LG IPS231, tezak i robustan, a veoma lak za rukovanje. Podesavanje visine monitora se moze izvesti jednim prstom. Sve u svemu, imam utisak kao da gledam u CRT, toliko je slika mirna i boje kvalitetne, a sve to bez kalibracije. Svaka cast Dell-u za ovaj monitor.

Realno, uglovi vidljivosti bi mogli biti i bolji, ali su svakako daleko iznad bilo kog TN-a. Realno, odakle god ga gledao dok sedim za stolom na kojem je monitor, sve je savrseno, bukvalno kao CRT tako da ni tu nemam nikakvu zamerku. Svakako nisam nameravao da nishanim iz nekih suludih perspektiva. Sve preporuke.
Posle ovog iskustva, vise nikad na TN, a i na bilo sta bez height adjustmenta. Inace, revizija 02, kinez, nema nikakvih suludih prosijavanja i slicno, nije savrseno, ali totalno ok.

Hehe, ja baš aktivno koristim sve osim height adjustment :), to jednom podesio da bude u visini očiju i gotovo, mada zavisi od stola i stolice a to se može menjati. Dok tilt i swivel stalno koristim, a i pivot dobro dođe za mame emulator i vertical shooter igre :).

Ok jednom podesiti, ali kako podesiti ako hoces da bude nizi od defaulta? ;) Vidis MAME + pivot...odlicna ideja ;)

Pazario sam juče Dell U2311H kod za mlađeg brata i oboje smo prezadovoljni. Moram samo da još da pohvalim Atomce koji su bili korektni i dozvolili mi da pregledam monitor na loše piksele i probijanja pozadinskog osvetljenja, čak su i ugasili svetlo tako da mi bunda nije trebala :D.

A sad malo o monitoru. Brat je prezadovoljan ergonomijom, kvalitetom izrade i bojama, samo mu crna nije savršeno uniformna ali mislim da je i ovo previše za ove pare. USB hub i DP su lep dodatak. Topla preporuka.

neka odradi hardversku kalibraciju

Kupih i ja ovaj monitor i mogu vam reci da duhova kao sto ste i svi rekli NEMA. Medjutim, zamucenja pri bržim-brzim pokretima itekako IMA. Jel neko igrao codmw2, crysis warhed na njemu? Vidite li zamucenje objekata oko vas kada pomerate pogled levo desno laganim pokretima misa?

Ima zamucenja, vidim to i ja, ali zaista ne smeta jer uopste nije strasno. Nivo zamucenja je za oko identican kao i na LG2350V koji je deklarisan na 5ms.

Kupih i ja ovaj monitor i mogu vam reci da duhova kao sto ste i svi rekli NEMA. Medjutim, zamucenja pri bržim-brzim pokretima itekako IMA. Jel neko igrao codmw2, crysis warhed na njemu? Vidite li zamucenje objekata oko vas kada pomerate pogled levo desno laganim pokretima misa?
Crysis (WARHEAD) ima onaj svoj blur, da nije to u pitanju... ? ;)

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

To sto si ti opiaso ( zamucivanje ) jeste ghosting odnsono duhovi.
Medjutim ja na ovom dell-u toga nemam. A FPS Gamer sam ( 4-6 h cw CS-a dnevno) tako da i te kako bi primetio da ga ima.

To sto si ti opiaso ( zamucivanje ) jeste ghosting odnsono duhovi.
Mozda pak i nije ghosting... rekoh vec - Crysis ima blur efekat (ciji se intenzitet moze i regulisati), te je moguce da je upravo to u pitanju.

Testirao sam jos nekoliko igara i zamucenje je prisutno svuda, samo je negde vise(veliki kontrast boja, codmw2, crysis, mafia2), a negde manje izrazeno(manji kontrast boja mirrors edge). Cak se i na win7 aero skrin sejveru sa mehuricima vidi zamucenje mehurica koji se brzo krecu. Neka proba jos neko bar skrin sejver da utvrdimo da nije do nekih podesavanja kod mene. Masina je iz potpisa sa win7 32bit i najnovijim drajverima za grafiku.
Uzasno me iritira ovo pa vas molim da probate i kod vas da budemo nacisto. Hvala

Jesu li blurovane ivice mehurica koji se krecu brzo?

Nazad
Vrh Dno