Šta je novo?

Dell U2311H IPS

Kupih i ja ovaj monitor i mogu vam reci da duhova kao sto ste i svi rekli NEMA. Medjutim, zamucenja pri bržim-brzim pokretima itekako IMA. Jel neko igrao codmw2, crysis warhed na njemu? Vidite li zamucenje objekata oko vas kada pomerate pogled levo desno laganim pokretima misa?

Naterao si me da skinem COD MW2 da probam.... i stvarno nema zamucivanja nikakvih. Tako da reklamacija ....

@ravenoss
Muci me gousting koji je izrazeniji nego na mom samsungu starom 3+ godine koji ima isto odziv od 8ms. Masina je iz potpisa na narodnom win7 ultimate 32bit i najnovijim drajverima.

@Webb
Snimi kamerom ili telefonom video kada pomeras pogled laganim-umerenim pokretima misa levo desno i okaci. Ja cu da uradim isto, pa cemo da uporedimo.

Pre ovog monitora imao sam samsung p2370 koji je malo bolji tn panel i ima 2ms odziva,bukvalno nisam primetio razliku u odziva od kako predjoh na ovaj dell ips,mislim ono pise 8ms ali u praksi ja to ne primetih..
E sad moguce da je bas taj tvoj primerak nesto u u*eban,probaj da ga zamenis pa ako i taj drugi bude pokazivao iste simptome onda ti definitivno monitor `ne odgovara` :d

Preporučena cena mu je 250$, treba videti kakva će cena biti kod nas. Mada je zanimljiv i U2412, preporučena cena 300$, mislim da ga vredi sačekati.

Danas sam se malo raspitao o nabavci ovog monitora u Smederevu. I nasao sam na dva mesta, na prvom za 17690 din, a na drugom mestu 17500 din (placanje u kešu), ali moraju da ga nabave prvo. U obe firme su mi rekli da im je problem da se monitor isproba pre kupovine, jer ne mogu posle da ga vrate ako mi se nesto ne svidi. Sta mi preporucujete, da uzimam ili da cekam? :)

Poslednja izmena od urednika:
Danas sam se malo raspitao o nabavci ovog monitora u Smederevu. I nasao sam na dva mesta, na prvom za 17690 din, a na drugom mestu 17500 din (placanje u kešu), ali moraju da ga nabave prvo. U obe firme su mi rekli da im je problem da se monitor isproba pre kupovine, jer ne mogu posle da ga vrate ako mi se nesto ne svidi. Sta mi preporucujete, da uzimam ili da cekam? :)

Tamni vilajet

Pripovjeda se kako je nekakav car, dosavsi s vojskom na kraj svijeta, posao u tamni vilajet, gdje se nikad nista ne vidi. Ne znajuci kako ce se natrag vratiti, ostave ondje zdrebad od kobila da bi ih kobile iz one pomrcine izvele.
Kad su usli u tamni vilajet i isli po njemu, sve su po nogama osjecali nekako ositno kamenje, i iz mraka nesto povice: - Ko ovog kamenja ponese- kajace se, a ko ne ponese- kajace se| Gdjekoji pomisli: - Kad cu se kajati, zasto da ga nosim?
A gdjekoji: - Daj barem jedan da ponesem. Kad se vrate iz tame na svijet, a to ono sve bilo drago kamenje. Onda oni koji nijesu ponijeli stanu se kajati sto nijesu, a oni sto su ponijeli sto nijesu vise.

Tako da uzmi druze! ... nek ide zivot :)

Tamni vilajet

Pripovjeda se kako je nekakav car, dosavsi s vojskom na kraj svijeta, posao u tamni vilajet, gdje se nikad nista ne vidi. Ne znajuci kako ce se natrag vratiti, ostave ondje zdrebad od kobila da bi ih kobile iz one pomrcine izvele.
Kad su usli u tamni vilajet i isli po njemu, sve su po nogama osjecali nekako ositno kamenje, i iz mraka nesto povice: - Ko ovog kamenja ponese- kajace se, a ko ne ponese- kajace se| Gdjekoji pomisli: - Kad cu se kajati, zasto da ga nosim?
A gdjekoji: - Daj barem jedan da ponesem. Kad se vrate iz tame na svijet, a to ono sve bilo drago kamenje. Onda oni koji nijesu ponijeli stanu se kajati sto nijesu, a oni sto su ponijeli sto nijesu vise.

Tako da uzmi druze! ... nek ide zivot :)

daj da ovo zalepimo na početak svake teme ovog foruma :D

U obe firme su mi rekli da im je problem da se monitor isproba pre kupovine, jer ne mogu posle da ga vrate ako mi se nesto ne svidi. Sta mi preporucujete, da uzimam ili da cekam? :)

Ne mogu da ga vrate?! :zgran:

Kako onda resavaju garanciju? :smash:

Najbolje zaobidji ti te dve firme i pripremi malo vise para za puno manje nerviranja u nekoj trecoj firmi :trust:

Valjda nema garancije dok se monitor ne kupi.
Mozda i odem do BG-a da pogledam, ima vremena. Uzimam tek posle 10. juna. :)

Poslednja izmena:
U Beogradu imas makar jednu radnju gde nije nikakav problem da se proba pre kupovine. Milim, ima ih vise, tako bar ljudi pricaju... ali ja sa sigurnoscu znam za tu jednu, hiljadu puta vec pominjanu ;)

Znam, tamo sam i mislio da odem da pogledam. Samo sto je tamo skuplji za 1000din. :)

A šta se događa sa monitorima koji su otvoreni, probani i imaju mrtav piksel, dakle nedovoljno za dellovu garanciju? :)

Dell daje garanciju na 0 mrtvih/zaglavljenih piksela. :)

Preporučena cena mu je 250$, treba videti kakva će cena biti kod nas. Mada je zanimljiv i U2412, preporučena cena 300$, mislim da ga vredi sačekati.

Verujem da vredi, ali nisam mogao da odolim ceni od 17500 dinara, pa sam ga narucio na slepo i stize mi sutra. :) Prodavac mi je obecao da ova revizija (koja god da je) uopste nema izrazen glow i da su imali samo jednu reklamaciju zbog toga, a prodali su brdo komada.

Kupljen pred dan-dva. Zadovoljan sam.

Slika je vukla na crveno. Custom RGB na 87-94-93. ICC profil preuzet sa tftcentral. Gama: MAC (iako radim na PCju). Brightness/Contrast: 21/75.
Slika sada blago vuče ka zelenom. Kad se kalibriše, verujem da će sve da legne na svoje mesto. Uglavnom, posao može da se radi na njemu.

Gledao sam i bolje slike, ali ne toliko bolje koliko je puta bila viša cena. Od mene preporuka!

Poslednja izmena:
To se odnosi samo na svetle (zaglavljene) piksele ali ne i na mrtve (crne) koje su zgodno zaboravili da pomenu. Ranije je to bilo lepo dostupno a sada linkovi koje google izbaci više ne rade, mislim jadno kako se informacije kriju ko zmija noge.
Evo pravih informacija, upravo iz ove teme:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?252966-Dell-U2311H-IPS&p=2493957&viewfull=1#post2493957
Samo link iz posta (na kome je mislim lepo pisalo "jedan svetao, pet tamnih") naravno više ne radi, sad je aktuelna ova ulepšana verzija.
Evo i ovde ima u warranty odeljku:
http://www.cnet.com.au/dell-ultrasharp-u2311h-339304283.htm
Samo opet kažem, jadno je što je potrebno toliko guglanja za pravu informaciju i što nije lepo dostupno na sajtu proizvođača nego se izgleda krije i ulepšava. Ako grešim i link postoji neka neko okači (gde lepo piše da je potrebno šest mrtvih za zamenu). Ili su u međuvremenu pomenili pixel policy pa više uopšte ne pokriva tamne, kako piše na ovom novom linku...
Inače kada sam kupovao, proverio sam i sa uvoznikom i tako je bilo (5 dozvoljenih).

Poslednja izmena:
Ovaj Dell U2410 baš što imam na testu ima jedan mrtav piksel, crven je na beloj pozadini. Ovaj drugi Dell U3011 sa 2560 x 1600 rezolucijom nema ni jedan mrtav, ali to se ipak očekuje od monitora koji košta 1000e :D . Mada ni ovaj U2410 što košta 500e po meni ne bi trebalo da ih ima, ipak su to velike pare koje daš a ne dobiješ ono kako je zamišljeno. Provera kvaliteta bi trebala da bude jako striktna na proizvodima sa ovakvim cenama. Na Dell U2311H mogu koliko toliko da opravdam ako neki promakne jer je niža klasa.

Kupljen pred dan-dva. Zadovoljan sam.

Slika je vukla na crveno. Custom RGB na 87-94-93. ICC profil preuzet sa tftcentral. Gama: MAC (iako radim na PCju). Brightness/Contrast: 21/75.
Slika sada blago vuče ka zelenom. Kad se kalibriše, verujem da će sve da legne na svoje mesto. Uglavnom, posao može da se radi na njemu.

Gledao sam i bolje slike, ali ne toliko bolje koliko je puta bila viša cena. Od mene preporuka!

Znam da je u pitanju subjektivna stvar i da razultat moze da varira od modela do modela, ali bilo bi dobro da jos neko napise na kojim postavkama drzi svoj monitor.

Moj je kalibrisan, toplo preporucujem ;)
Rezultat definitivno varira, kod mene je RGB 97-96-100, za perfektni beli balans brightness/contrast 46/84.

Ne znam sta tacno podrazumevate pod isijavanjem, ali kod mene je pozadinsko osvetljenje u potpunosti ujednaceno kada se sedi ispred monitora, a jedino se javljaju blage nijanse neke prljavo zlatne boje kada se ekran posmatra iz uglova.

Verujem da vredi, ali nisam mogao da odolim ceni od 17500 dinara, pa sam ga narucio na slepo i stize mi sutra. :) Prodavac mi je obecao da ova revizija (koja god da je) uopste nema izrazen glow i da su imali samo jednu reklamaciju zbog toga, a prodali su brdo komada.
Da li ti je stigao monitor? Koja je revizija? ;) Cena je vrlo ok, pre mesec dana sam ga platio oko 20.800 din.

Inače, i ja kad sam kupovao bio sam u čudnoj situaciji u prodavnici: rekli su mi da ako otvorim i probam ne može da se vrati, ali su mi otvorili i probali pre nego što sam platio. Sve je bilo ok (na prvi pogled), ali da nije...

Poslednja izmena:
...ali da nije trk iz prodavnice! pa onda kud koji mili moji :D....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno