Yup, slazem se, kod kuce koristim 22"@1680x1050, na poslu 21,5"1920x1080 i ne primecujem veliku razliku, sedim na oko 70cm od monitora, mozda i dalje.
Sad sam se uverio u to i ne odgovara mi.Postoji želja da se što veća radna površina smesti na displej, ali to mora da parti i adekvatno povećanje površine displeja, inače će biti sadržaj presitan.
Dakle, slažeš se da default-ni DPI i 1920x1080 na 23" monitoru ne idu zajedno?Trenutno koristim 1920x1080 rezoluciju na 17" laptop-u, povećao sam DPI, ali nije to to. Vidim da ima sve više 15.6" laptopova sa 1920x1080 rezolucijom što je tek ubistveno za oči. U principu što veća rezolucija bi bila prednost da DPI podešavanje radi savršeno, ovako treba gledati da krupnoća prikaza odgovara pri native rezoluciji i defaultnom DPI podešavanju.
DPI settings je system wide i podešava se kako je prikazano na onom linku koju sam ti postavio u prethodnom postu.
Dakle, slažeš se da default-ni DPI i 1920x1080 na 23" monitoru ne idu zajedno?
a) Rekao si da DPI povećam u Display Properties, Settings, Advanced, DPI setting. Uradio sam to.
Isprva sam želeo 24" monitor, veličina koja mi treba i taman se uklapa u prostor. No, uzeo sam ovaj 23" Dell zbog silnih pohvala.Ja imam 24" full hd monitor i to vec vise od godinu dana i neke stvari su i na njemu previse sitne i ako je 1" veca dijagonala nego kod ovog Dell-a, ko hoce stvarno maksimalnu dobit od full hd rezolucije preporucujem mu 26" monitor, 24" je stvarno neki minimum, ali kazem jednostavno neke stvari su previse sitne pocevsi od ovog teksta ovde na forumu, pa da ne nabrajam dalje.
Meni se to nije desilo na XP-u SP3, tražio je Install CD, stavio sam i napisao šta se povećalo. Sadržaj Worda, FireFoxa i sl. ostao je mali i sve ručno mora da se zumira. Svaka stranica, svaki put. :sceptic:Kad menjaš dpi treba apsolutno sve da ti se poveća, mada nisam 100% siguran neka neko ispravi. Ne mogu sada da probam jer nemam xp cd pri ruci a traži mi
@Prostreet, marko_n
Ne znam da li ima veze sa operativnim sistemom (koristim OS X i kod kuće i na poslu), ali stvarno nisam primetio neku drastičnu razliku, oba monitora su sa IPS panelom, jedan je LG iz potpisa, drugi je iMac display. Što se vida tiče, da kucnem u drvo, još me dobro služi, iako godina buljim u monitore, počev od Philips 104C koji mi je pržio rožnjače 2-3 godine.![]()
Mogu da se primakem Dell-u na 50cm, iako to nije preporučljivo rastojanje, postoji formula.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari