ribolovacr
Slavan
- Učlanjen(a)
- 25.10.2010
- Poena
- 235
I ja trzim monitor. Ako neko ima informacije gde moze da se nadje i/ili kada stize nova tura neka javne. Hvala.
Pročitah sada celu temu, a duduk sam za monitore, nisu samo mrtvi/zamrznuti/tamni/svetli/subpikseli/pikseli, pa tinting vs. IPS glow. Kad odem u radnju koja ima monitor, da zatražim da ga uključe za neki komp? Da ih iscimam? I šta u tih 5 min najbitnije da testiram?Nigde nisam procitao da je neko kod nas imao problema sa mrtvim pixelima..za sada
Losi pikseli se nekada pokazu tek nakon sto se monitor zagreje - ne pomaze ni testiranje u radnji 100%. Najbolje je ako se u radnji dogovoris da mozes da vratis/zamenis monitor ako nadjes problematicne piksele.
Moze biti da nije mrtvak, moguce da je sa unutrasnje strane malo zaprljano u toku sklapanja.Kod mene izgleda kao mala malecna tačkica za koju bi rekao da je zrno prašine ali nije jer ne možeš da je obrišeš![]()
Imaš onaj test za dead piksele što vrti jednobojne pozadine mada to možeš i iz Windowsa. Moj je mrtav tj. crni i tu je od početka. Monitor nisam mogao da vidim pre kupovine pa sam dobio mačku u džaku.
Ne mogu, presitno, probao sam par minuta i ne ide. Sad sam na 1280x720 i prilično je krupno sve. Ne znam koju drugu da uzmem.Jedina rezolucija koju možeš da koristiš jer upravo native rezolucija tog monitora 1920x1080
Koju god da uzmes sem 1920x1080 bice mutno, tako je kod svakog TFT monitora.Ne mogu, presitno, probao sam par minuta i ne ide. Sad sam na 1280x720 i prilično je krupno sve. Ne znam koju drugu da uzmem.
Ne mogu, presitno, probao sam par minuta i ne ide. Sad sam na 1280x720 i prilično je krupno sve. Ne znam koju drugu da uzmem.
Dioptrija mi je 0 sa sočivima, ali ću dodatno da oćoravim ako odem u "nano" veličine. Volim da se zavalim ili čak se odmaknem sa bežičnom tastaturom.Jedino ako imaš baš loš vid, pa ti smeta, ako ne, sve je stvar navike.
Do sada nisam imao takav slučaj. Uvek je pixel bio vidljiv po paljenju monitora/laptopa i tu nije bilo dileme, meni mrtav ili zaglavljen pixel prosto bode oči i ne treba mi čak ni pixel tester.
Zanimljivo je da mi 1600x900 prija i to je veličina koju sam imao i koju želim...
Volim da se zavalim ili čak se odmaknem sa bežičnom tastaturom.
Zar sam jedini ko se žali?
Takve 22" se danas nazalost tesko nalaze.![]()
Takve 22" se danas nazalost tesko nalaze.![]()
@owim
Gde si kupio monitor? Moze na PM.
Ako nisi zadovoljan, a monitor je u redu otkupicu ga od tebe![]()
Sad otkrivam toplu vodu, ali u vecini slucajeva je izvodljivo da se sedne blize ili da se monitor pomeri napred :type:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari