The difference in LinX is about 6 gigaflops going from 2200 nb to 3000 nb.
You wanna be at 2600 to 3000mhz if you can. 2200mhz for the NorthBridge is too low for a thuban.
Cpu-nb is important. makes the most impact for single thread apps and some muliple apps as well. usually average out to 15 percent increase if you can get it to 3000ghz.
Ja vam savetujem da umesto visesatnog testiranja Primetom ili Linxom i gubitka vremena i zivaca uradite sledece: pola sata simultanog pustanja sledeceg:
1)Linx s max alokacijom memorije
2)Prime95
3)FurMark u windowed modu.
Ako ne pukne u roku od 20 minuta do pola sata-99% je stabilno. Ja tek kad sam poslusao taj savet s jednog drugog foruma, postigao sam potpunu stabilnost, pre toga sam znao da izlinxujem preko cele noci bez problema i da dozivim bsod usred surfovanja netom ili kucanja u word-u.
Probajte. A istovremeno cete proveriti i stabilnost-napajanja.:-devil-:
Pa ako kupujesh X6 zbog igara,ne bacaj pare. Neces videti nikakvu razliku...
Jeli ljudi moze li neko da mi docara recima barem, kako radi masina na 4Ghz, da bacim ovaj moj procesor i plocu i da odem da kupim kao brat ( iwcham ) AMD Phenom X6 1090t, i Asus M4A89GTDPRO i da peglam svaki dan Crysis i Metro 2033 na 4 ghz![]()
Ne znam koji procesor imaš, ali rekao bih da je pametnije da uložiš novac u grafičku(ako ti komp samo za igre treba), nego da uzimaš X6, nema razlike, kao što je već rekao RONIN.
Mislim da ima relativno itekako.. Ko zna, mozda moja prosla masina nije bila Prime stabilna, i mozda bi krasirala na 30min BOINC-a, ali ja nisam pustao ni prime ni folding. Kloknuo sam masinu i koristio racunar. Najzahtevniji je bio gaming, i to NIKADA nije prslo.... Ova sad makina radi igre na 4GHz besprekorno na 1.45, ali Prime prsne i na 1.476. Tek je stabilno na 1.488. Ta stabilnost je neophodna za BOINC, ne i za igre..... Nesto na cemu stabilno rade igre NIKADA nece da prsne pod pasijens... Masina koja zbog nestabilnosti prska random pod surf-om je toliko nestabilna da Bsod-uje na pritisak START za Linx, ako prvo ne prsne dok ne ucita Linx...... A ako radi Prime/Linx/Folding dugo a opet prska na idle nasumicno, onda je posredi boga pitaj sta i kakva nekompatibilnost, nije do overkloka sigurno....
Imam, CPU: (klokovan na 3Ghz) AMD Phenom X4 9950+ Black Edition 126 TDP, i VGA: MSI N560GTX GeForce GTX 560 TI Twin Frozr II/OC...:wave:
Pa vidi, taj Phenom iz prve generacije debelo gusi tu grafiku, tebi nov CPU svakako i treba ali ne taj koga si pomenuo, posebno sto bi morao da menjas i plocu, imas puno boljih izbora, da ne kazem da bi kupovina X6 kao gejmerskog CPU-a bila zapravo i najgori izbor.
Jako gresis. Ti mislis da postoji relativna stabilnost u smislu da ako recimo "skoro" pa stabilna pod Linxom ali ipak ne do kraja-zato nikad nece puci u manje zahtevnoj aplikaciji, ili ako joj recimo treba 1.475 za 4gHz da prodje Linx za igre ce joj biti potrebno npr 1.4v, drugim recima mislis da manje zahtevne aplikacije traze manje da bi sistem bio stabilan i to moze da izgleda tacno ali je ipak zabluda. Zasto? Zato sto je samo pitanje vremena kada ce sve zakucati. Znaci nije pitanje da li ce nego KAD ce se bsod ili smrzavanje desiti. Tebi se, kazes, do sad nije desilo? Verujem ti. Ali hoce, MILION % sigurno. Ako linx nije prosao-bsod ce uslediti i prilikom pasijansa ili tetrisa, KAD TAD i tu nema price. Cak sta vise-ni prolazak linxa nije garancija da je sistem stabilan, treba jos stosta da se odradi i ako to SVE prodje-nakon svega toga spustis klok za 50ak mhz i napravis mu mali sigurnosni pojas. E tako treba da se radi, ti naravno imas svoje vidjenje stabilnosti, ali tako nesto prosto-stabilnost nije.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari