Šta je novo?

Samsung Wave II S8530

kad bi uradili neki dual boot bade i androida to bi bilo zakon, mada još bi bolje bilo na wave kecu zbog super AMOLED-a. kec mi se više dopada od dvojke, kontam da samsungovce znatno jeftinije izađe proizvodnja dvojke od keca, kao i što će da urade sa Galaxy S novom revizijom(ovde ne mislim na Galaxy S 2) sa snapdragonom, jačom baterijom, S-LCD ekranom i malo većim kućištem.

Eh dual boot. Ajde sada iskreno. Recimo da dobijete tu mogucnost, da totalno odvojite ova dva OS-a i da ih pokrecete nezavisno, na primer pri paljenju telefona imate izbor Bada ili Android. Da li bi i koliko cesto bi se vracali u Bada OS kada na telefonu imate Android? Jako retko bi ste imali potrebu da ulazite u Badu jer android ima sve to isto samo bolje.

Da postoji identicni Wave, sa identicnom cenom, jedan sa BadaOS, drugi sa Androidom, koji bi ste uzeli? Molio bih da odgovorite iskreno i objektivno.

To je ono sto sam pokusao da istaknem ovde, dok su me pojedinci terali iz teme i zvali me spamerom.

Savrseno razumem da imate taj izbor, svo hvaljenje Bade kao OS-a bi u delicu sekunde bilo zaboravljeno i to je ono sto vas deli od na primer apple fanboya koji bi ostao na iOS-u da ga bukvalno gadjas besplatnim Android uredjajem.

Takodje jako bitna stvar sto je iOS vs android poredba smislena, na jednom je bolje ovo, na drugom je bolje ono - nemas bitnu stvar koja je bolja na Badi da bi Bada vs android poredba imala ikakvog smisla, jos jedna stvar koju sam pokusavao da istaknem.

Pre nego sto pocnete opet sa stvarima da pricam ovako zato sto imam android zapitajte se zbog cega ga zapravo imam - objektivno sam razmislio koji ce mi OS najvise lezati, da li je to Bada, iOS ili Android.

ja bih malo manje koristio android od bade, ali pod uslovom da android savršeno radi tj da je baš sam samsung izbacio preko nekog update-a npr (mada opet tu sam se zeznuo, kad je samsung imao savršen android :D).
ginger bi wave-u legao samo tako. a inače kakav sam korisnik telefona koristio bih više onaj OS koji mi je više eye candy od drugog - što znači badu, pogotovo badu 2.0. po eye candy pitanju androidova jedina prednost su live pozadine a to je totalna glupost koja samo nepotrebno troši bateriju. druga prednost androida su angry birds, koji eto stižu brzo i na badu tako da se i ne računa nešto preterano. na tabletu imam android i nisam nešto oduševljen aplikacijama, ima ih puno, to da, ali baš zato ima jako puno loših i ne potrebnih. bada je ista po tom pitanju samo se količinski razlikuje po ukupnom broju.

@Gizmor & Telep

Stvarno ste preterali. Svako stoji da je Android bolji OS, ali ima ljudi kojima je i Bada cool i ne treba im vise.

Nema potrebe da u svakom postu isticete ocigledno, ipak je ovo tema o Wave II, a ne Bada vs iOS vs Android.

Da se vratim na temu, jedna stvar koja mi smeta je svakako sto ne mogu da postavim ikonice na home screen (znam da ima app koja se placa), ali je jako glupo da budes ogranicen samo na par vidzeta.

Look je previse saren za mene, ali ima ljudi kojima se svidja.

Poslednja izmena:
nego da se vratimo malo temi, stoske ajde iznesi utiske o bateriji, koliko traje uz ''gazenje'' telefona a koliko u nekom normalnom koriscenju ??
zanima me razlika izmedju wave I i wave II, dvojka ima s-lcd koji vise trosi a i 0,4'' vecu dijagonalu.. a isti kapacitet baterije.

Aj opet da pitam...

Da li neko zna kako da podesim email aplikaciju da proverava postu u odredjenom vremenskom periodu? Podesio sam yahoo i privatan imap nalog, ali mi se ucinilo da nece da ih automatski svuce, nego moram svaki put da kliknem download, da bi video nove email-ove.

Ima li neka caka da radi Push ili pak da proverava svakih 15 minuta?

Juce sam trazio, ali nisam uspeo da nadjem...

To meni ne bi ni odgovaralo, jer na tim javnim yahoo/gmail adresama, imas spam-a koliko hoces, na svakih sat vremena, mater im, pa bi se telefon stalno cimao, mada ima onaj spam filter.

To meni ne bi ni odgovaralo, jer na tim javnim yahoo/gmail adresama, imas spam-a koliko hoces, na svakih sat vremena, mater im, pa bi se telefon stalno cimao, mada ima onaj spam filter.

Pazi gmail je izuzetno dobar sto se tice spam-a, ali yahoo je ocajan po tom pitanju

mislim da to jedan clan iz wave teme zna da namesti.. ali sam zaboravio ko..

i meni ne treba, vise volim sam da cekiram iz razloga koje je sabaton naveo, ali aj potrazicu resenje negde.

Aj opet da pitam...

Da li neko zna kako da podesim email aplikaciju da proverava postu u odredjenom vremenskom periodu? Podesio sam yahoo i privatan imap nalog, ali mi se ucinilo da nece da ih automatski svuce, nego moram svaki put da kliknem download, da bi video nove email-ove.

Ima li neka caka da radi Push ili pak da proverava svakih 15 minuta?

mislim da je ovo u My Accounts pa klikneš na zupčanik kod željenog account-a...

inače imao sam prilike da se bavim badom u poslednje vreme pa sam praktično zalutao ovde tražeći neki info.

moram da dodam da ova rasprava bada vs android i nije baš na mestu jer kako stvari stoje trenutno ta dva OS-a nisu uporediva (osim po nekim površnim stvarima kao izgled i sl.). da li će verzija 2.0 uzdići badu na nivo prbližan nivou androida ostaje da vidimo - ja nigde nisam video da je samsung zvanično najavio multitasking za 2.0 recimo.

za sada samsung je badu koncipirao da radi lepo na low end uređajima, recimo nepostojanje exception-a pri programiranju na badi to lepo ilustruje. ovaj koncept solidno funkcioniše na ovim malim wave telefonima (wave 723 i bratija) osim što može da se desi da zafali memorije pa nekad morate stalno da alocirate/dealocirate memoriju ako se radi o iole kompleksnijim aplikacijama da sistem ne bi izbacio onaj čuveni out of memory. mada ovi mali wave-ovi su slabašni uređaji, pominjani wildfire ih šije za 2 klase.

takođe još jedna stvar ne ide samsungu na ruku. badin ekosistem je trenutno fragmentisan tako što ne možete jednom aplikacijom pokriti i WVGA i WQVGA telefone. morate dva projekta da pravite i dve aplikacije da šaljete na sertifikaciju (koja je tek posebna priča kako funkcioniše)...

evo, za ovakve postove se zalazem, nemam nista protiv :)
ali trebala bi nam onda posebna tema, ipak je ovo za wave II.
uz konstataciju- uz badu 2.0 ova 2 kocepta su itekako uporediva.

pa sve sto ti vazi za stari wave vazi i za wave II, osim sto je veci i ima losiji ali ogromniji ekran.

pa kapiram da uglavnom da, no svakako tema koja nosi naziv Samsung Wave II S8530 bi i trebala da prica o tome...a ovo je bzvz

U sustini isti telefon ako Wave, ko nije koristio Wave nece mu smetati sto nema super amoled ali ko jeste.. licno ne bih mogao da predjem na ekran druge tehnologije makar bio veci ekran :)

a jel ima neko neki realni podatak iz prakse, kakvo je stanje sa baterijom kod Wave2?
da li to malo bolje izgleda ovde nego sto je slucaj sa HTC modelima Desire ili HD2 i ovi njihovi naslednici?!

Baterija moze na Wave II da izgura opusteno 2 dana. Verujem da uz neko light koriscenje mozda moze i 3.

Izgleda mnogo bolje nego kod HTC-a po pitanju baterije i kamere (a jel, i nije tesko imati bolju kameru i bateriju od htc-a)

Pa da, u odnosu na konkurenciju ima bolji ekran iako nije super amoled, bolju autonomiju i kameru/kamkoder, n8 ima bolju kameru naravno.
Odlicna kupovina za ljude kojima android ne treba i koji mogu da prihvate badu ovakvu kakva je.

kod wave-a 2 sigurno traje manje baterija pošto je ekran veći plus troši više od samoled-a zbog lošije tehnologije. na wave-u mi traje oko 5 dana uz sasvim normalno korišćenje, a ako ga baš forsiram onda dva-tri dana. jednom ga nisam nešto preterano čačkao pa je izdržao i nedelju dana :)

Pa da, traje krace na wave II zbog ne samoled ekrana :D i vece dijagonale ali je to i dalje mnogo bolja autonomija nego na bilo kom htc.

Meni je sve preko 1 dana premija, tako da ;)

Ponekad ne znam cemu to prepucavanje koliko traje baterija i slicno. Meni je u sustini vazno da mi baterija izdrzi od jutra do uvece, da kada ceo dan nisam kuci mogu da budem siguran da mi baterija, bez obzira na koliko cu u toku dana koristiti telefon, nece crci dok ne dodjem kuci i ne stavim ga na punjac. A da li cu ga svako vece stavljati na punjac, ili svako drugo, trece, peto, itd. to me bas i ne zanima nesto preterano.

Sve je to tacno sto si ti rekao, i ja imam naviku da stavim telefon na punjac makar na pola h, ali da li si se brate zapitao nekad sta se desava kada izadjes iz te kuce/ sobe/ stana i putujes, surfujes 3g netom, koristis mp3 player, slikas, koristis kamkoder, GPS ? Klasican primer neke ekskurzije ili kampovanja npr, sta ces tu da radis sa baterijom koja se gasi posle 4h video reprodukcije ?

Ja bih takav telefon zavrljacio sa neke litice.
Skoro sam bio na Divcibarama od 09-20h i ceo dan slikao, malo nesto snimao, slusao mp3 preko zvucnika, par sms i poziva, a gps je ceo dan radio i vratio sam se sa samo 20-ak % baterije. E sada se zapitaj zasto se polemise o autonomiji. I sta bi se desilo da sam imao telefon sa skoro duplo slabijom autonomijom ?

Poslednja izmena:
upravo to sto je HSV rekao...elem, jel ti imash Wave 1 ili 2?
i nije prepucavanje o autonomiji nego trazenje konkretnih informacija i iskustava...

Namerno nisam hteo da pomenem Desire jer ovde ima takvih pojava koji nece da prihvate realnost i samo da pomenes najmanju manu njihovog skupo placenog uredjaja polude kao da si im obljubio švecu :d
Ja imam Wave 1, Wave 2 ima malo slabiju autonomiju, gledaj to ovako: na osnovu GSMArena testa, da ne trazim link, Wave moze oko malo preko 8h video reprodukcije, galaxy s oko 7h, a desire malo preko 4h, Wave II ima istu bateriju ali veci ekran koji nije super amoled pa i vise trosi ali kapiram da je autonomija izmedju 7-7,5h.

Pa, ja imam desire. :D
Baterija je jedina stvar koja bi me navela da zamenim telefon.

---
Ttalk

Ma steta sto uopste ugradjuju takve baterije, oko toga se najmanje trude..

tacno tako...nema veze ako baterija traje 1 dan, ali da moze zaista da izdrzi jedan hardcore dan, onako kako si naveo sa fotkanjima, surfovanjem, mp3, sms, pozivi...koja je poenta da ti prsne za 4-5 sati...totalno disfunkcionalno

Pre tri dana sam kupio ovaj telefon ,i mogu reci da sam vise nego zadovoljan.Extra lepo kuciste ,lep ekran,baterija nije toliko losa/dva dana bez problema uz manje koriscenja neta/.Vidim da je mnogim ljudima opsesija ,to sto je bada inferiornija ,od androida,ali postoje ljudi medju kojima sam i ja kojima to uopste nije bitno,ali stvarno.Volim da imam kvalitetan telefon ,pouzdan ,a jos ako je ovako lep kao wave 2,jos jedan plus.Nisam mnogo cackao oko telefona zbog nedostatka vremena,i jos jednom da kazem da sam prezadovoljan,ako neko ima neko pitanje ,izvolite.

Vrh Dno