Šta je novo?

Samsung Wave II S8530

ja sam baš android junkie i odkad se pojavio znao sam da ću jednom imati neki telefon na njemu, ali u momentu(a bogami ni danas) kad sam kupovao nijedan nije mogao ni da priđe wave-u. dobro sam proučio badu i zaključio da mi android uopšte ni ne treba, kasnije kad sam sa tabletom dobio android na korišćenje jako me je brzo smorio. bada mi je bolja u svakom pogledu.

Svako ima svoj ukus :) Ali autonomija je itekako bitna stvar, nije isto da li ti baterija traje 1 dan ili 3 dana, narocito veoma bitna kod putovanja - kada nemas ni mogucnosti ni vremena da juris stekere (eh koliko puta sam se iznervirao kada mi baterija rikne kada mi je potrebna, a znas da si je sinoc napunio) :)

Imao sam Wave II dva meseca, t.j. moja devojka...

Wave II je izradjen ultra kvalitetno, ceo je od aluminijuma uz minimalo plastike. Dizajn je extra, boja super, super ekran... Jedina zamerka su hardverski dugmici, koji mi nekako nisu u skladu sa ostatkom telefona.

Kamera je sjajna, snima video u 720p rezoluciji sa 30fps-a konstantno i pri losem osvetljenju. Moj SGS ne moze ni priblizno tako, a da ne pominjem sto Wave ima i super fotke.

Mane su par Bada bagova, pogotovo onaj sa email-om i sto fon nema senzor osvetljenja, tako da nema ni auto brightness. Jos jedna stvar koja ultra smeta je nemogucnost postavljanja ikona na desktop i polu funkcionalni vidzeti.

Svakako bi Samsung trebao vise da se potrudi oko Bade, jer ima odlicnu osnovu za razvoj.

Sada zena ima iPhone 3GS i smorila se kako mu je ruzan ekran u odnosu na Samsung Wave II.

Poslednja izmena:
Imao sam Wave II dva meseca, t.j. moja devojka...

Sada zena ima iPhone 3GS i smorila se kako mu je ruzan ekran u odnosu na Samsung Wave II.

To stoske, imas i devojku i zenu, tako treba! :)

Kakvi Talasi pored zena,devojaka,prijateljica,drugarica,komsinica,koleginica... :d

sta li moderadori ovog foruma rade kad dozvoljavaju ovakva konstantna lutanja u temama...super je opusteno malo ubaciti i zezanja, ali ovde se u okviru ovih 5 strana postova najmanje pricalo o freakin` Wave II vec o prepucavanju izmedju fanova operativnih sistema telefona, devojkama i zenama i ko zna kojim sve glupostima...strasno :mad:

Iskuliraj, nemoj da te cepa paranoja :smoke:

ali kada bi mogao da se stavi Android na ovaj fon bilo bi extra. :)
Upravo tako, ili na prvi Wave. Neka me neko ispravi ako griješim ali čini mi se da nema Androida sa ovakvim hardverom za ovu cijenu.

Ne bi taj telefon koštao toliko da je imao android. Namerno je samsung spustio cenu premijum telefonu koji ima badu kako bi je promovisao.

---
Ttalk

Da, to sam i ja shvatio.

Neki Android sa tim hardverom i sa tom cijenom bi pomeo konkurenciju.

Upravo tako, za nadati se da ce Android uskoro da se portuje...

Kako da iskljucim t9 ,i jos jedno pitanje nikako ne uspevam da ga prikacim na komp,udacim usb i komp ne reaguje imam neku stariju verziju pc studija,da li je to problem ili moram nesto podesiti u samom telefonu.

Poslednja izmena:
Ako sam te dobro razumeo, onda drzis dugme SR i pojavi se meni gde iskljucis PREDICTIVE TEXT
Sto se kacenja na komp tice, skini Kies...ne Samsung PC studio

Da li je mozda neko uspeo da instalira na S8530 neku crack-ovanu HD igricu?

Hvala tibby,uspeo sam.Imam jos dva pitanja kako da iskljucim 3g,i nikako ne mogu da skinem igricu preko samsung appsa ,vecu od 10mb ,da li su potrebna neka podesavanja ,hvala.

3G iskljucujes u settings/connectivity/network/network mode i aktiviraj gsm 900/1800. Ovo poprilicno stedi bateriju, testirao sam.
A igrica moze da se skine i preko samsung apps-a pa i da ima 100+ Mb, telefon te samo savetuje da koristis wifi za skidanje da ne bi pukla 3g veza npr. I ako skidas bez wireless-a koristi 3G jer je protok drasticno veci i manje ces cekati nego preko edge prenosa.

Uf ljudi sta bih ja bez vas ,hvala puno hsv ,bas kako si rekao .Pozdrav.

Nema na cemu brate :)

Nigde na ovim postovima (barem na prve 3 strane) nisam nasao neko misljenje o Bada OS... pa ako bi neko mogao da kaze nesto o njemu, tj o razlikama izmedu bada i androida... posto se razmisljam da uzmem ovaj fon u skorije vreme :)

hvala :)

Ti postovi su obrisani :d

U sustini se ceka bada 2.0.. za sada je daleko iza android os-a u smislu kompletnosti, broja aplikacija, sveprisutnosti..

Za manje zahtevne korisnike ok je i bada. Meni ce sa 2.0 verzijom ovaj os biti i vise nego dovoljan.

Piihh... nadjes dobar fon i unisti ga OS... nista, trazim sledeci u tom rangu... hvala :)

Nije ga uopste toliko unistio os.
Sve zavisi sta ti treba, ima i bada programe, aplikacije, hd igrice itd a valjda kupujes telefon zbog opsteg kvaliteta a ne zbog skidanja tih za'ebancija.
vrhunski audio kvalitet, odlican ekran, hd kamkoder i odlicna kamera, blic, vrhunski kvalitet izrade, najbolji mp3 player..
mnogima sve ovo vise znaci nego skidanje cesto beskorisnih programa itd.

Zbog svega ovoga Wave se tako dobro kotira, da ima specifikacije kao wildfire npr i da ima bada os za taj kes i ne bi bio najbolja kupovina.
Ovo je galaxy s u boljem kucistu sa blicem ali bez androida.

Naravno da gledam prvo opsti kvalitet, i gledam da ako kupujem telefon kupim sto je moguce bolji za pare koje bih mogao da dam... zato se dvoumim, pardon, troumim izmedju tog telefona, Samsung Galaxy Ace S5830, a tu je i Motorola defy... pa jednostavno cevoek nije pametan kad treba da izabere telefon :/

Poslednja izmena:
ajoj galaxy ace i defy su 3 klase ispod. jedino što imaju android na koji se svi sad pale, ali meni je bada bolja 100x.
npr. bolje ti bada radi na wave-u 2 nego android na ova dva. ima bolji hardver znatno

A da li podrzava Skype, i teamwiver. Za skype sam cuo neke price, ali ne iz a TW... ?

Jel probao neko novi firmver S8530XEKC1 - CSC_S8530_Open_Europe_Slav? Jel ima srpski i u cemu je razlika u odnosu na S8530XEJK6/S8530CISJK3?

Vrh Dno