Šta je novo?

Crysis 2 [pc only]

Meni se danas desilo da nasred ulice, nakon sto sam je pocistio od lignji mislim u predzadnjem nivou, udarim u vazdusni stub. U sred bela dana, na sred ulice nepomican vazdusni prostor koji se ponasa kao trafika recimo. Ili recimo, u misiji pre ove (mislim da se zove Power Up), sredim sve vojnike snajpom, sve se smiri, izadjem iz zgrade kad ono dole ispred vrata stoji jedan, pridjem ja kucnem ga po ramenu a on nista. Sta cu, odem dalje...

edit: evo ponovih nivo da napravim video. Ipak je ono nevidljiva kapija - vazdusni zid i levo i desno.

Poslednja izmena:
Mene nervira spawnovanje protivnika niotkuda

igram na najteze i nije nimalo lako,cak je tesko...Pogadjaju sa 200m ko od sale...

Meni se danas desilo da nasred ulice, nakon sto sam je pocistio od lignji mislim u predzadnjem nivou, udarim u vazdusni stub. U sred bela dana, na sred ulice nepomican vazdusni prostor koji se ponasa kao trafika recimo. Ili recimo, u misiji pre ove (mislim da se zove Power Up), sredim sve vojnike snajpom, sve se smiri, izadjem iz zgrade kad ono dole ispred vrata stoji jedan, pridjem ja kucnem ga po ramenu a on nista. Sta cu, odem dalje...

edit: evo ponovih nivo da napravim video. Ipak je ono nevidljiva kapija - vazdusni zid i levo i desno.

Koliki FOV ***. :D

Kakvi nevidljivi objekti? Nikad nisam pukao sebi u lice raketu (u 2 prelaska). Takodje nisam video problem sa osvetljavanjem. Verujem da postoji, ali nije mi palo na pamet da idem po mapi i trazim coskove sa losim osvetljenjem.
AI ume da se zaglupi i to jeste veliki problem, ali ako bas trazis izazov odigraj na PHW. Cak i ako se 2/3 neprijatelja u regionu zaglupe, jedan ce da te vidi i onda ce te svi izrokati. Bilo bi dobro da u patchu rese AI probleme, ali i sada je moguce dobiti izazov.
Нисам ни ја ништа од овога открио загледањем већ видео најнормалнијим играњем. А по невидљивим објектима се можеш и кретати ако ти то затреба. :D

Juce sam presao igru, pored battlefield bc2 najbolji, najkompletniji fps koji sam skoro igrao.
Slazem se za jovyland review-om u potpunosti, mp sam igrao demo, sada mozda 10ak min pa ne bih o mp.
Ali ocekivao sam ''epskiji'' kraj, tj poslednju misiju.. steta, jer je epskijih stvari bilo na pola igre.. zbog toga ocena za sp 85/100. :)
Razumem da su ukusi razliciti, da ima losih stvari, bagova, kompromisa zbog konzola ali vecina negativnih komentara ovde nema argumente, traze se sitne gluposti i bagovi za bacanje ogromnog hejta.

traze se sitne gluposti i bagovi za bacanje ogromnog hejta.

Istina, umesto da se zavale u fotelju i uzivaju u grafiici, zvuku i napucavanju oni traze lo-res texture i greske u senci da bi mogli ovde da bace hejt. Niko da pohvali ocigledan trud koji je ulozen u igru, ima milion sitnica kojima je posvecena paznja i koje doprinose uzitku ali ne, popljuvati aktuelnu igru je skroz kul. Kad se setim samo koliko je STALKER pljuvan na ovom forumu kad se pojavio, pogotovo od "gejmerske elite", pitam se gde su sad :D

Istina, umesto da se zavale u fotelju i uzivaju u grafiici, zvuku i napucavanju oni traze lo-res texture i greske u senci da bi mogli ovde da bace hejt. Niko da pohvali ocigledan trud koji je ulozen u igru, ima milion sitnica kojima je posvecena paznja i koje doprinose uzitku ali ne, popljuvati aktuelnu igru je skroz kul. Kad se setim samo koliko je STALKER pljuvan na ovom forumu kad se pojavio, pogotovo od "gejmerske elite", pitam se gde su sad :D

Takav je ovaj forum, šta da se radi. Ne sećam se da se i jedna igra u poslednjih 5-6 godina pojavila, a da ovde nije popljuvana (i to od većine), osim par mmo igara.

Na ovom forumu postoje ljudi koji igraju igre i postoje dezurni hateri, koji pljuju sve sto ne lici na Quake, Doom. Zive u dobu od pre 15god.

Zavrsih C2, i to jako polako, temeljno - vreme je za jedan FarCry, da se malo odmorim ko covek :)

Ja je nisam popljuvao, ali mi je baš u ovoj igri smetalo to što su uradili sa grafikom... Celu mašinu sam spakovao zbog Crysisa 2, a kapiram da nisam jedini. I onda moj kum sa 8800GT-om igra igru sa skoro max detaljima... Čemu ove GTX 570 i HD6970 kod mene? :)

Ja je nisam popljuvao, ali mi je baš u ovoj igri smetalo to što su uradili sa grafikom... Celu mašinu sam spakovao zbog Crysisa 2, a kapiram da nisam jedini. I onda moj kum sa 8800GT-om igra igru sa skoro max detaljima... Čemu ove GTX 570 i HD6970 kod mene? :)

Pa bacate pare na nove graficke. Ja sam posle 7 god zamenio masinu, i od svog tog i5 na 4Ghz i GTX460 grafike nabolja investicija mi je bila kupovina SSD harda, sistem mi radi kao munja. Graficke su nevidjeno bacanje para, bolje uzeti konzolu za te pare.

Da je igra toliko zahtevna da trazi GTX570 sta bi mi sa ovim slabijim radili ? :p Da dajemo opet 200 za SLI ili 350e za te jace kartice, neka hvala.

byMaX, ja ne znam sta si ti ocekivao ?
koja to igra trazi jos extremno jake graficke, preko 200e vrednosti za do 1080p rezolucije ? osim neoptimizovanog ali i opravdano zahtevnog warhead-a i metro 2033.
Pa just cause 2, dirt2, crysis 2, far cry 2 [namerno ne racunam metro 2033 i krizu] lete na full hd sa max AA i podesavanjima sa karticama od 150-200e :)
A i dalje si najlepse igre danas, ali iza warhead-a.
A sto je najgore ni jedna gtx560 ne moze bas lepo da se izbori sa warhead-om, full hd, sve enth. i 8xAA, eto- zato vam sluze te 250+e kartice ;)

A crysis 2 je graficki iza warhead-a ali i dalje ima jednu od najlepsih grafika danas i sto je najbolje svima radi na max ;)

Poslednja izmena:
Igra je prilicno graficki osakacena , zato ljudi i misle da je bolje optimizovana. Izgleda ok i na nivou koji se danas ocekuje. AI pocetkom igre je jako dobar vec oko sredine pocinje da se zaglupljuje dok na kraju igre NPCijevi koji gledaju i trce u zid postaju normalna pojava. Nevidljivih zidova ima pregrsht , takodje pri kraju igre ima i ponesto bugova ( objective koji nestaje kada stojim na odredjenom mestu itd ). Za razliku od keca koji je koliko toliko pokusavao da ostavi utisak da imas neku slobodu kretanja ovde si manje vise stisnut u jedan te isti koridor u stilu CODa. Po meni osnovnu pricu su malo glupavo napravili a izvodjenje je i prezentovanje iste je malko bolje nego kod konkurencije. Licno nisam fan interaktivnih sekvenci gde se kao nesto sjebava onda ti treba da pritiskas mouse 1 pa mouse 2 itd to je ono tipicno konzolashko , nije da imam nesto protiv konzola al ne znam sta nam to treba na kompu ... par puta sam tako umro sedim i gledam tu akcionu scenu i treba da uzivam u tom okruzenju , sklonio ja ruke sa tastature uzivam i slusam dogadjaje oko mene i onda umrem jer nisam ni izvalio da treba da spamujem F :)

Pored toga sve ostalo u igri je ok i na momente je veoma zabavna.

Hoce jos neka igra koristiti ovaj engine? Cuo sam samo za novi Sniper da ce biti u CE3...

StormScion, uporedi kvalitet grafike, kolicinu detalja i AA sa djubretom zvanim cod black ops koji radi isto kao crysis 2 i saznaces sta je to optimizacija. I battlefield bc2 izgleda losije pa radi gore od crysis 2, inace je odlican ovaj bc.

StormScion, uporedi kvalitet grafike, kolicinu detalja i AA sa djubretom zvanim cod black ops koji radi isto kao crysis 2 i saznaces sta je to optimizacija. I battlefield bc2 izgleda losije pa radi gore od crysis 2, inace je odlican ovaj bc.

Pa jeste odlicno optimizovana ali i osakacena;)

Nisam ni rekao da nije osakacena. Warhead i dalje ima najlepsu grafiku ali ima problem sto fps pada iz nebuloznih razloga, bas sam malopre [ponovo] dosao do tog zakljucka. Jednostavno sa 60 fps odjednom padne na 30 npr iako sam se pomerio 2mm u neku stranu ili cak stojim, a nekada pri velikim eksplozijama fps opada sa 50 na 45 a nekada na oko 25, nema pravila- nedovoljna optimizacija. Crysis 2 ima odlicnu gafiku a fps stoji zakucan na 60 ;)

apsolutno se slazem za CODblack ops i ostale bljuvotine ... engine koji crytek ili kako se vec zovu koriste je odlican , samo kazem da nije to zbog neke optimizacije da su prethodne dve igre bile toliko zahtevne , nego zato sto je u ovoj dosta osakacena grafika u odnosu na te prethodne dve :p

Iako imam vec zastareo komp ipak bih voleo da su ostavili opciju da ja mogu da stavim grafiku kako ja zelim i da podesim sta ja hocu da vidim itd , umesto da sa novom igrom ostave vise podesavanja oni smanje :)

Poslednja izmena:
Umesto da budes srecan sto sa 8800gt igras na very high ti hoces zahtevnost Warhead-a :p
I meni smeta sto postoje samo 3 podesavanja ali dobili smo onaj editor za pola h :D
AA me odusevljava, mrzim iskrzane igrice, npr bad company 2, ukljucim 8xAA a rezultat je losiji nego u warhead-u bez aa :)

Evo cemu je gtx 570.

Rado bih ti dao moju 6870 i menjao za 570 i neke pare ali .. ne mozhe ***... :d

@ HSVStoned

U BC2 te guši procesor.

Meni se čini da je jedini razlog zbog kojeg ljudi sada kukaju na slabu hardversku zahtevnost igre upravo taj da je hardverskom kastracijom Crytek eliminiso tzv. "čiji je duži" faktor pa ljudi više ne mogu da se diče (da ne upotrebim neku prikladniju srpsku reč) kako ceđenjem svog organima plaćenog hardvera mogu da izvuku pola frejma u sekundi više od komšije.

Crysis je nažalost uvek bio igra u kojoj je 99,99% utisaka bilo vezano za njenu hardversku zahtevnost.

rAMA, radi meni i bc2 sa 8xAA i odlicnim fps od prelaska sa 4870 na 5850. Kako to objasnjavas ? :p Ali primetio sam da trazi jak cpu, znam da bi bolje radila igra sa i5 2500k ali ovaj moj mozda malo gusi.. ne vidim samo razlog zasto bi bc2 bio zahtevniji od crysis2 ? battlefield ima cod mw2 grafiku. A i nije to mafia2 ili gta IV pa da treba x4.

@holodoc
+1 to je jedini razlog, slazem se.
Ostale primedbe kao sto je linearnost, glupav AI stoje i pored toga.

btw, krenuh ponovo Far Cry 1 i iznenadih se da i tamo postoje checkpointi, a ne quick save, sem kroz dodatni tweak (koji usput radi glupavo). Skroz sam zaboravio, a checkpointi su mi smetali u C2 - lep dokaz kako pametan AI i nelinearnost kompenzuju sve drugo. FC na najtezem nivou je tezi od C2 na najtezem nivou.

Meh... sad skidam FarCry da ga ispachujem i ubacim fix za normalan save pa da gokanco predjem. Nekoliko put sam stigao do zadnje cetvrtine na normalu i nesto iznad (ne na suludom realistic) i svaki put dignem ruke zbog beskonacnog ponavljana chekpointa.

Meni C2 sasvim dobro izgleda, definitrivno nije kao C1, ali ok je grafika. Realno bolje nego u vecini FPS igara koje sam igrao u zadnje vrijeme (BC2, MoH, CoD BO...) I usput drago mi je sto se pojavio jos neki engine u kom se mogu uraditi igre da izgledaju dobro, a usput i nisu pretjerano zahtjevne (jeste da puno zavisi i od optimizacije, ali C2 je pokazao da se u ovom engine-u moze napraviti super dobro optimizovana igra). Eto, imaju oni i predobri CryEngine 2, ali dzaba kad su u njemu samo odradjene Crysis i Crysis Warhead (ispravite me ako grijesim i ako postoji jos neka ozbiljna igra u tom engine-u). Ovako ce ovaj moci da prodaju i nadam se da cemo imati uskoro vise igara koje ce biti pravljene u ovom engine-u.

Vrh Dno