Šta je novo?

Crysis 2 [pc only]

Ova prica me malo podseti na ovaj epski tekst na koji sam skoro naleteo. :d iz 2000. :d

http://www.sk.rs/2000/09/sknt01.html

Ako imate gigabajt keša, šta mislite koliko ćete imati RAM-a? Očekuje se da će standardne konfiguracije imati i više od 256 GB potpuno optičkog, odnosno holografskog RAM-a. Holografski RAM u principu funkcioniše slično holografskim hard diskovima, ali je mnogo brži i skuplji. Ovakva memorija takođe već postoji u univerzitetskim laboratorijama. Procenjuje se da će se u narednih osam godina, nakon višestrukog povećanje brzine i kapaciteta, veće kompanije zainteresovati za serijsku proizvodnju.

brate, logicno da je bolje vise od 4Gb rama i za igre, ali nema potrebe jos uvek. Pa ne bi ti spomenuo da nemas sav taj ram.

Odoh da kupim jos 8Gb :d

http://www.mycrysis.com/forums/viewtopic.php?f=40&t=20296

Crysis 2 PC 1.2.0 Patch Notes 04 04, 2011 /01:38

Crysis 2 PC 1.2.0.0

A new Crysis 2 PC patch is scheduled to go live later today. Below you will find a list of the top fixes.

List of changes
• Further improved anti-cheat measures
• Fix for spurious characters appearing when initiating text chat
• Fix for Chatlog doesn't disappear after kill cam
• Fixed occasional login issues
• Changed VOIP defaults
• Fixed some UI aspect issues on multiple monitors
• Added option for crouch toggle in MP & SP

We’re working hard with our Ranked Server Partners to switch the servers at the same time that the patch goes live – but inevitably this will take time so we ask for your patience. When you launch the game, the patch will auto-download. If you cannot find servers, please exit the game and re-start to ensure the patch has applied.

You can check the version number by selecting Properties on Crysis2.exe and selecting Details. The correct version after patching will be 1.2.0.0, and the executable will be signed by Crytek GmbH.

- MyCrysis Team

Samo da ukinu pristup naloga koji nisu original i ja sam srecniji MNOGO.

Da, zato sam dao pare i zato sto mi je muka i da nisam dao pare da uletim u server gde se vara toliko brutalno da ne mozes da se pomeris..a ne da se tripujesh da li je skill ili ne.. nego krene bukvalno prazni server i to je to.. a takvih ima...

Nigde se u opisu igre i ne pominje da je u pitanju Crysis 2. Ovo je klasičan Cryengine 3 tech demo gde se samo u jednom malom delu (počinje od 1:35) vidi rekreirana deonica mape iz originalnog Crysis-a.

Poslednja izmena:
Ovde na primer...;)

206mzh4.jpg

ili na primer ovde...

Crysis22011-04-0214-05-06-31.jpg

...itd...

Poslednja izmena:
Meni lici na ono gde se prvi Pinger pojavljuje, samo je uze i nije razruseno naravno. Da li si siguran da je bas iz igre, a ne feature demo?

Ti mislis na samu scenu, to nije scena iz igre, niti ima veze s tim, vec je to sponza , scena koja se najvise koristi za isprobavanje svetla, offline rendera, i sl.

@nex999 @Gde si ti tačno u navedenom video fajlu uspeo da nađeš te screenshotove?

Inače prvi screenshot je iz šeste ("Gate Keepers") a drugi devete ("Dark Heart") misije po redu.

Ti mislis na samu scenu, to nije scena iz igre, niti ima veze s tim, vec je to sponza , scena koja se najvise koristi za isprobavanje svetla, offline rendera, i sl.

Ahh, nesto kao lipsum za render.
Svaki dan se nesto nauci - danas je Sponza Atrium dan. Hvala :)

@nex999 @Gde si ti tačno u navedenom video fajlu uspeo da nađeš te screenshotove?

Inače prvi screenshot je iz šeste ("Gate Keepers") a drugi devete ("Dark Heart") misije po redu.

Pa screenovi su iz igre, da...
Mislio sam na ono sto se predstavlja u videu, dakle GI / LPV...toga ima u igri svuda, a screenshotove sam okacio kao primer. Mada je sad pitanje da li je mislio na to ili je trazio Sponzu u Crysisu, stagod

Da, zato sam dao pare i zato sto mi je muka i da nisam dao pare da uletim u server gde se vara toliko brutalno da ne mozes da se pomeris..a ne da se tripujesh da li je skill ili ne.. nego krene bukvalno prazni server i to je to.. a takvih ima...

Nazalost, ima njih koji kupe igru i nabave ili kupe cheat, tako da ti je svejedno. :) Jedina prednost oridjinalija je sto si siguran da mozes da igras na svakom legalnom serveru...

Samo da sumiram zašto kukamo o grafici u C2.

Crytek je bio jedini tim, i C2 jedina igra na horizontu od kojih se moglo nadati da će bar malo pomeriti granice u odnosu na console port UE3 kugu koja vlada već 5 godina. Da se prokleti DX10 i 11 API koristi za nešto sem teselacije. (koja mi je besmislena, adje harverski da umnožimo broj poligona da dobijemo glađe ivice, a ko **** performanse ako hoćeš da se igraš uvek ćeš imati 2x trentunu najskuplju karticu u SLI). Šejderi zvrje prazni i koriste iste funkcije kao i pre 6 ili 7 godina kad je DX9c izašao.
Po onome što smo videli iskorišćeno DX10 i 11 bi bez muke mogli da se zovu 9.1 i 9.2

A Crysis 2 je trebao da bude taj koji će pomeriti stvari napred.

Jeste, ko ima dovoljno jake kartice da gura Dx10 i 11 u dobrom FPSu ima neke efekte lepše, bolje filtere tekstura i tako to.
I onda uporedite to sa ogrominm korakom od DX8.1 na DX9c.

Pa ako ce da rizikuje da ostane bez tih 50e koliko je verujemo puko, svaka mu chast i treba da ostane, ali ako nije dao ni dinar - even better... Neka igraju SP sa retardiranim AI-em i to je to...

Ja sam TF2 prestao da igram izmedju ostalog jer su ladno poceli da prave servere DS-ove, gde ti kao "clan" mozes da donirash npr 5e mesecno i da radish apsolutno SVE sto mozes da zamislish.. a to je skakanje po teksturama, pravljenje milijardu sentry-a itd itd..to je ublo tu igru..

Samo da sumiram zašto kukamo o grafici u C2.

Crytek je bio jedini tim, i C2 jedina igra na horizontu od kojih se moglo nadati da će bar malo pomeriti granice u odnosu na console port UE3 kugu koja vlada već 5 godina. Da se prokleti DX10 i 11 API koristi za nešto sem teselacije. (koja mi je besmislena, adje harverski da umnožimo broj poligona da dobijemo glađe ivice, a ko **** performanse ako hoćeš da se igraš uvek ćeš imati 2x trentunu najskuplju karticu u SLI). Šejderi zvrje prazni i koriste iste funkcije kao i pre 6 ili 7 godina kad je DX9c izašao.
Po onome što smo videli iskorišćeno DX10 i 11 bi bez muke mogli da se zovu 9.1 i 9.2

A Crysis 2 je trebao da bude taj koji će pomeriti stvari napred.

Jeste, ko ima dovoljno jake kartice da gura Dx10 i 11 u dobrom FPSu ima neke efekte lepše, bolje filtere tekstura i tako to.
I onda uporedite to sa ogrominm korakom od DX8.1 na DX9c.

Odakle ti to da je Crysis 2 trebao da bude "taj", ko je to obećao i kad/gde? Trebalo da je bude jasno šta će se desiti još kad su najavli da će igra biti na konzolama. A da li će im se to isplatiti kao što rekoh, videćemo.

Postoji i drugi načini da se napravi vizuelno privlačna igra, ne samo kroz tehnikalije. Što se mene tiče, Source + Valve-ov dizajn/art direkcija > bilo šta što je u C2, bez obzira koliko "zastareo" engine bio.

Poslednja izmena:
Odakle ti to da je Crysis 2 trebao da bude "taj", ko je to obećao i kad/gde? Trebalo da je bude jasno šta će se desiti još kad su najavli da će igra biti na konzolama. A da li će im se to isplatiti kao što rekoh, videćemo.

Postoji i drugi načini da se napravi vizuelno privlačna igra, ne samo kroz tehnikalije. Što se mene tiče, Source + Valve-ov dizajn/art direkcija > bilo šta što je u C2, bez obzira koliko "zastareo" engine bio.

+1

Crytek su imali 2 bljeska/proboja/zovite-kako-hocete, bilo je nerealno ocekivati jos jedan. Hell, ja bih i ranije presao u full komercijalu.
Novi bljesak ce doci od nekog drugog, za sad neimenovanog...

ne mogu da se otrgnem utisku koliko me crysis 2 podseca na half life 2...

Baš je i meni to palo na pamet :)

Naravno, slažem se. Dizajn čuda čini.

Ali ja govorim o iskorišćenu hardvera i novih DXova za nešto više sem "uzmemo čist konzolni port, ugasimu svu komprasiju tekstura, nabužimo AA i AF i sve to teramo u 2560x1600 i eto opterećenja za GTX590". Ovde ne mislim na C2 nego na skoro SVAKU drugu igru za PC u zadnjih 5 godina.

Ali ja govorim o iskorišćenu hardvera i novih DXova za nešto više sem "uzmemo čist konzolni port, ugasimu svu komprasiju tekstura, nabužimo AA i AF i sve to teramo u 2560x1600 i eto opterećenja za GTX590". Ovde ne mislim na C2 nego na skoro SVAKU drugu igru za PC u zadnjih 5 godina.

Pa, neisplativno je praviti igru/endžin za mali ultra high-end segment tržišta, ekonomija 1.01. Može svašta da se uradi sa postejećim mainstream hardverom što nema veze sa grafikom, ali se ne radi jer je trenutna situacija "graphics/production values sells", a ne "AI sells", "advanced level design/scripting sells" itd.

Prodaja takvih igara što si spomenuo pati/će da pati, pa neka se pitaju zašto. Ljudi nisu ovce pa da gutaju svašta. Zbog elastičnosti tržišta, neko drugi će zauzeti njihovo mesto, ponuditi bolji proizvod/uslugu i oteti prodaju.

Poslednja izmena:
Samo mi nije jasno zasto su liku odsekli jezik :) mozda da pojacaju slicnost sa HL2 kako je neko naveo.

Igra je odlicna neznam cemu tolika mrznja:d evo nekih slika FPS nikad bolji:D

Prilozi

• Crysis2_2011_04_01_14_20_39_368.jpg
    Crysis2_2011_04_01_14_20_39_368.jpg
    216.9 KB · Pregleda: 102
  • Crysis2_2011_04_01_10_40_09_390.jpg
    Crysis2_2011_04_01_10_40_09_390.jpg
    440.1 KB · Pregleda: 85
ostres je napisao(la):
Samo mi nije jasno zasto su liku odsekli jezik :) mozda da pojacaju slicnost sa HL2 kako je neko naveo.

Pa pazite na casu:p
Objasnjeno je u Gould-ovoj laboratoriji, a ima i u ovom odlomku iz Crysis novele ...Alkatraz je prvo izgubio pluca zbog dekompresije, a onda i dusnik, kicmu i jos kostiju kad ga je pokosio gunship na pocetku:)

I meni je to bilo bzvz, dok nisam ukapirao sta je zapravo u pitanju

Poslednja izmena:
Pa pazite na casu:p
Objasnjeno je u Gould-ovoj laboratoriji, a ima i u ovom odlomku iz Crysis novele ...Alkatraz je prvo izgubio pluca zbog dekompresije, a onda i dusnik/kicmu i jos kostiju kad ga je pokosio gunship na pocetku:)

I onda na kraju progovorio ko iz vedra neba:D:D

Poslednja izmena od urednika:
Pa da, najzad je i progovorio, zna se i zbog cega. A i posle je shvatio da mu je recnik poprilicno obogacen izrazima koje nikad nije koristio, i samom sebi cudno zvuci:D Zanimljivo stivo.

But you know that story, don't you? Improved vocabulary's just a side effect. Just another reminder
that I'm never alone in here. What I am, and what I was, and whatever this damn armor think it is.

Heh.
We are legion.

Poslednja izmena:
Pa da, najzad je i progovorio, zna se i zbog cega. A i posle je shvatio da mu je recnik poprilicno obogacen izrazima koje nikad nije koristio, i samom sebi cudno zvuci:D Zanimljivo stivo.

Ovo je idealno stivo za film nadam se da ce ga snimiti uskoro:D

Vrh Dno