Šta je novo?

Kako u Srbiji gledati BBC One ?

A jel ce biti prenosa na nekoj od nasih televizija? Ako niko od nasih nije otkupio prava, onda ne bi trebalo da blokiraju hrt, pa ce moci tu da se gleda...

Nažalost ni HRT nije ove godine otkupio prava, a ni bilo koja druga TV u hrvatskoj. Opcije za gledanje F1 ove sezone su nemački RTL - ko ima na kablovskoj ili strimovi sa neta, važi za one bez satelitske, naravno. Tuga, kao hteli tim i srpskog vozača u F1, pa se čak i neka staza spominjala... a ni prenos ne može da se obezbedi (koji je ove sezone istini za volju baš zacenjen).

Možda nekom bude od od pomoći i ovo: http://www.f1-serbia.com/najnovije/tv-prenosi-formule-1

Super im je ovaj pregled prosle sezone, bukvalno kao film je uradjen. Taman malo da zagreje pred pocetak :)

Pocinje trening za 10tak min. BBC streamovi su okaceni na vipstand, kvalitet je... prihvatljiv ali nista preterano.

screenshotv.jpg

Sky premiere HD...jutrošnje kvalifikacije....:)

BBC streamovi su okaceni na vipstand, kvalitet je... prihvatljiv ali nista preterano.

Da, los je kvalitet slike :(

Ja sam se ponadao da cu bar moci da gledam RTL a slusam Internet stream, ali vidim da nemam vise RTL u osnovnom SBB paketu :mad:

I BBC World su ukinuli :smackbum:

e da kad je trka po nasem vremenu u 17 h?

evo sta kaze f1 serbia na FB.

"Pošto smo vam obećali danas da ćemo vam dati upustvo kako da gledate prenose F1 na vašim računarima vreme je da se raspišemo.
Po nekim mojim iskustvima jedini uslov koji vam je potreban da bi gledali prenose (pod ovim ne mislim samo na F1 ve...ć i na sve ostale sporotove) je da imate internet vezu sa minimalnim protokom od 1Mb/s (jedan megabit).
Sledeće što vam je potrebno je P2P klijent program (ukratko da pojasnim, ovo je program koji će primati podatke koje neko drugi šalje svim korisnicima; ta osoba u svom domu ima omogućen prenos preko satelitske/kablovske ili već neke druge veze i to je ono što ovaj način prenosa čini ilegalnim da bi ga mi prenosili na našem sajtu).
Da nastavim, potreban vam je P2P program. Jedan od najlakših za korišćenje i koji takođe drugi podosta koriste za prenos je SopCast. Ukucajte u google SopCast i prvi rezultat koji dobijete je link ka web sajtu odakle možete preneti ovaj program na vaš računar. Kada instalirate program sledeće što vam je potrebno je da nekako nađete ko će prenositi prenos koji vama treba. Za ovaj deo posla preporučujem sajt myp2p.eu
Sajt je organizovan kao jedan ogroman TV program vodič. Pronađite sport koji vas interesuje, zatim prenos koji vas interesuje (u listi prenosilaca treba samo da tražite one koji prenose putem SopCast protokola) i kada nađete što želite ostaje samo da kliknete na link i to bi bilo to. U zavisnosti od brzine vaše konekcije početak prenosa može potrajati od 10ak sekundi do jednog minuta (na 4 megabita je vreme čekanja oko 20ak sekundi).
Jedna od zanimljivosti SopCast programa je da to što gledate možete snimiti tako da kasnije možete ponovo pogledati snimak.
Ukoliko imate pitanja slobodno pitajte, rado ću vam odgovoriti."

Nekada je na sopkastu bilo samo nekih bezveznih kanala u losem kvalitetu. Doduse, ponekad sam i mogao da odgledam tekmu kako treba. Bas cu da proverim ako stignem kuci do 17. Pojavom potraznje HD streamova, sopkast dobija neki smisao. Samo me zanima koliko ljudi ima net jak da inicijalno streamuje HD stream?

Ja sam jutros gledao VLC stream od neke IPTV kompanije, veoma dobar snimak [SD].

Ne znam za Vas ali ja nemogu besplatno da gledam isteknemi 30 sek i tu je kraj??????????????????????????

http://hackedcabletv.com/
sad gledam , savrseno radi, slika je odlicna, a ako je prebacite na tc jos je bolja (CRT TV :D) .

http://hackedcabletv.com/
sad gledam , savrseno radi, slika je odlicna, a ako je prebacite na tc jos je bolja (CRT TV :D) .

I ja sam ovde gledao, na plazmi slika izgleda sasvim prihvatljivo. BBC pravi odličan prenos, a ovaj stream je mnogo bolji nego što sam se nadao da će biti - sa 1,5 MB/sec nema štucanja, ADSL TS.

VLC stream sam jutros gledao, po meni bio je bolji od hackedcabletv-a. Sledeca trka pocinje par sati kasnije po nasem vremenu, barem necemo morati ustajati tako rano. :D

nema ih....to je nemački sky, bivši premiere paket....ima dve opcije...ili nemački komentatori ( dvojica ) ili samo zvuk sa staze...

VLC stream sam jutros gledao, po meni bio je bolji od hackedcabletv-a. Sledeca trka pocinje par sati kasnije po nasem vremenu, barem necemo morati ustajati tako rano. :D

moze li pojasnjenje kako sta gde?

hvala.

Nema HD streama nigde.

Najbolja varijanta za HD gledanje je da sacekas 3h posle trke da se pojavi HD snimak na ruskom trackeru http://rutracker.org/. Sat vremena posle AUS trke su vec bili postavili jako kvalitetni 1080i snimak al na ruskom, za engleze mora malo vishe da se ceka.

Na liveonsat stoji da je moguće gledati F1 na "BBC *Red Button". Da li neko zna šta je to jer je po liveonsat-u taj Red Button na Astri 2B koja se "hvata" bez problema kod nas.

Ako su to BBC strimovi: BBC Stream 3 0, BBC Stream 3 1, BBC Stream 3 2, BBC Stream 3 3... I ako tamo stvarno ide F1 onda eto jednostavnog rešenja za gledanje prenosa na BBC preko satelita. Nažalost slika je SD, ako su to ovi strimovi što ja gledam na satelitu.

200px-BBCi.svg.png

The BBC's red button interactive TV service will broadcast live coverage of all on-track sessions - Friday and Saturday practice, qualifying and race.

There will be an additional interactive analysis programme following on from the end of the BBC One coverage of each race.

On race day, viewers will be able to choose from three different video streams.

These will be: the main network feed with a choice of commentary from BBC One and BBC Radio 5 Live; a split screen comprising the main network feed; an in-car camera feed and leaderboard; rolling highlights.

F1 commercial body FOM confirmed that all broadcasters will be supplied with a high-definition feed for the first time and the 2011 season will be available to view on the BBC HD channel.

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/motorsport/7755219.stm

Da to su STREAM-0 do STREAM-6 i tu se gleda F1. Sam BBC ne moze sa antenama normalne velicine.

Proslu trku, proslu celu sezonu...
Kao sto sam i ranije napisao sve pocinje sat vremena pre pocetka uvodom i zavrsava se sat posle trke F1 forumom.
Bez reklama, bez ikakvih prekida tako da obezbedite hranu i cugu na vreme :)
Signal je odlican i sigurno radi dobro i sa 90cm antenom u svim vremenskim uslovima.

@Kimins

Kada si ranije pisao da gledaš na BBC F1 i kada ti je Starac Sveta odgovorio da ne može BBC bez 3 metra antene, mislim da te niko nije razumeo da gledaš stvarno F1 na BBC preko ovih strimova.

Ono što je bitno jeste da je ovo isto BBC prenos i da može bukvalno sa SS2 karticom i antenom od metar odnosno za 50 €.

Sve sam ja napisao i par njih je trazilo vise informacija preko privatne poruke.
Starac Sveta je pricao za HD prenos i po meni BBC HD nije vredan cimanja.
Trenutno za gledanje bbc prenosa trke ne treba 3 metra antena, ja gledam sa 1.2m i kanali su FTA znaci nema enkripcije i ne treba cardsharing. Slika je maksimalna za SD i izgleda dobro i na HD televizoru.

Evo jos jedan dobar razlog da okrenete antenu http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/motorsport/motorbikes/4805050.stm

Upravo je pocela Moto2 trka MotoGP sampionata tako da ne sluze ovi kanali samo za F1. Ima tu jos sporta i nekih koncerata i td.

nova sport hd,ceski kanal na 23,5 istocno prenosi moto gp u full hd-u:)

Nazad
Vrh Dno