Šta je novo?

Kako u Srbiji gledati BBC One ?

Da li postoji neka mogucnost da se pusti na kompu preko pomenutog playera bbc1, a da ceo stream preko dlna prebacim na HDTV ?

It has been announced that Germany's Sky Sports will be broadcasting its Formula 1 coverage in High Definition from the start of the 2011 season, with its coverage set to reach viewers across no less than three countries.

The confirmation marks the first time that High Definition will be used in the sport, with all 20 races set to be covered live and in true HD.

“The agreement with our contractual partner is a late Christmas present for our customers and all motorsport fans in Germany, Austria and Switzerland,” comments Carsten Schmidt, the head of Sports, Advertising Sales and Internet for the company.

“The finale of last season was a real thriller to follow up to. We now guarantee our viewers the real Formula 1 experience in 2011, which promises to be the most exciting year yet.”

Izvor: http://www.gpupdate.net/en/f1-news/250305/sky-germany-to-broadcast-in-hd/

GPUpdate.net - F1 converts to High Definition television coverage

It has been confirmed by Bernie Ecclestone's Formula One Management (FOM) that the sport will be broadcast in full High Definition (HD) television coverage from the 2011 season onwards, therefore ending months of speculation over whether the innovation would be introduced this year.

:)

- HD kanale još uvek nema potrebe juriti za gledanje F1, pošto se F1 ni u ovoj 2011. godini neće ni snimati pa samim tim ni prenositi u HD rezoluciji. Možda u 2012. Ali samo možda. Neke TV stanice rade upsampling, što naravno nije pravi HD, daleko od toga.

Iznenadjenjima u F1 nikad kraja, pa tako ni ovo sto sam napisao pre samo 3 dana - nije vise tacno. Znaci Bernie je ipak odlucio da odresi kesu za HD tehniku...ili ce pre biti da su ga emiteri naterali da isprati trend i pre nego sto je nameravao.

Nemacki Sky ce sigurno emitovati u HD. Posto je tema BBC, zvanicno saopstenje od njih se ocekuje, ali novinari tvrde da ce HD kanal BBC-a emitovati, normalno, HD, dok ce za ostale BBC kanale biti radjen downscale signala.

Nije bash u temi, ali da nema neko ideju gde se moze gledati Motors TV online ? Imam retardiranu PTT kablovsku sa 100 kanala a bez tog jedinog koji mi treba :) Cekam vec godinama da ga ubace, na kraju cu da kupim Dreambox :)

- HD kanale još uvek nema potrebe juriti za gledanje F1, pošto se F1 ni u ovoj 2011. godini neće ni snimati pa samim tim ni prenositi u HD rezoluciji. Možda u 2012. Ali samo možda. Neke TV stanice rade upsampling, što naravno nije pravi HD, daleko od toga.
Od ove sezone sve kamere, osim onboard će biti HD.
BBC i Sky De su već najavili HD prenose

Po meni najbolje za gledanje F1 je sky de i to narocito bas zbog tih komentatora jer na kanalima sky sporta oni mogu da se ugase tj. imate mogucnost da pustite samo zvuk motora sa bolida pa kad pojacate tv imate utisak da se nalazite sa samoj stazi :)

Vec 2 godine redovno gledam f1 iskljucivo preko BBC-a [skinem snimke preko neta dan kasnije], a sto se ovog sajta tice http://www.filmon.com/tv/ vidim da nema BBC Sporta. Da li se trke prenose i na BBC1?

BBC komentatorski tim je odlican, a pogotovo preshow/postshow delovi. Vipstand sajt je dobar ali uglavnom imaju losh stream sa veoma losom slikom [al moze da posluzi].

Poslednja izmena:
Vec 2 godine redovno gledam f1 iskljucivo preko BBC-a [skinem snimke preko neta dan kasnije], a sto se ovog sajta tice http://www.filmon.com/tv/ vidim da nema BBC Sporta. Da li se trke prenose i na BBC1?

BBC komentatorski tim je odlican, a pogotovo preshow/postshow delovi. Vipstand sajt je dobar ali uglavnom imaju losh stream sa veoma losom slikom [al moze da posluzi].

Ne postoji BBC Sport kanal, nego BBC1, BBC2, BBC3, BBC4 i BBC HD. Prenos ide na BBC1 i valjda na BBC HD takodje.

Pa kako ne postoji, kad god krene prenos oni kazu welcome to BBC Sport? Mozda im je to samo "podsekcija" BBC-a koja se seta sa kanala na kanal po potrebi.

Jel BBC HD na Astra 2D ? Kada sam cuo da ce biti HD prenos , a da nece biti prenosa na hrt-u nabavio sam opremu. Jos samo da okrenem satelitsku na Astru :D

Poslednja izmena:
treba ti antena od 3 metra a kada krene novi satelit na toj poziciji mozda ni takva antena nece biti dovoljna.no,otom potom.za sada imas na 19,2 e sasvim dovoljno kanala i svi ce biti full hd a bice ti dovoljna postojeca antena.PS na sky.de nema reklama a mozes da isklucis komentatora

Izgleda da se mnogo ljudi nakacilo na HackedCableTV jer je prosto nemoguce gledati Top Gear, pa ce verovatno isto biti i sa F1 :(

Najbolji prenos je na BBC bez konkurencije. Imaju ljude na stazi, oko staze, pre i posle trke emisije i sve to bez reklama. Sat vremena pre trke pocinje i traje jos sat posle trke. Niko nema takav prenos. Gledati na Fox/Hrt ili BBC je totalno drugacije.

Trenutno za gledanje bbc prenosa trke ne treba 3 metra antena, ja gledam sa 1.2m i kanali su FTA znaci nema enkripcije i ne treba cardsharing. Slika je maksimalna za SD i izgleda dobro i na HD televizoru.

BBC HD je na satelitu astra 2d i treba ti 3 metra a kada f1 krene,na sky.de ce biti prenos u hd-u na 5-6 razlicitih kanala.

Najbolji prenos je na BBC bez konkurencije. Imaju ljude na stazi, oko staze, pre i posle trke emisije i sve to bez reklama. Sat vremena pre trke pocinje i traje jos sat posle trke. Niko nema takav prenos. Gledati na Fox/Hrt ili BBC je totalno drugacije.

Trenutno za gledanje bbc prenosa trke ne treba 3 metra antena, ja gledam sa 1.2m i kanali su FTA znaci nema enkripcije i ne treba cardsharing. Slika je maksimalna za SD i izgleda dobro i na HD televizoru.

Dajte neki predlog sta treba od opreme i koliko para.O setupima za satelitsku tv ne znam skoro nista :wall:

Oprema krece od skystar2+tanjir+lnb = 50eura pa do nekog risivera+antena sa motorom sto izadje 200 pa na vise.
Zavisi sta sve zelis da gledas i koliki ti je budzet.

Poslednja izmena:
U originalu signal nije bio HD.

Jos tri nedelje do prve trke, imamo vremena da se pripremimo za gledanje. :)

Predlazem vam da se oprobate u http://www.f1racemanager.com/ sajtu. Prosle godine sam sa NeoGAF grupom osvojio prvo timsko mesto na sajtu [~110 igrac u konkurenciji od oko 16k igraca i drugo mesto u nasoj NeoGAF grupi]. Kao nagradu za prvo mesto smo dobili 5 F1 kacketa. :)

@Kimins

Mislio sam u originalu u smislu da je rađen HD opremom u HD-u a dizan je na satelit kao SD. Bilo je priče o tome prošle godine kada je BBC počeo ponovo da prenosi F1.

posto si blizu,da skoknes u vrbas kod mog prijatelja milorada stevanica samo da vidis kolika antena je potrebna za bbs hd

Nasao sam za linkove za BBC kanale [IPTV linkovi za VLC, SD quality ~1 mbit]. Bolja slika nego bilo sta sto se moze streamovati na raznim ilegal streaming sajtovima. Uz malo srece potrajace linkovi do kraja vikenda, taman da pogledam prvu F1 trku.

Kod mene su pripreme uveliko. Amiko 8000 spreman za HD.

Sutra/prekosutra stize motor za satelitsku (lnb Inverto Silvertech vec nabavljen) i bacam se u stelovanje. Ako nista , prvu trku gledam na hd "njemcima" a sledecu mozda i na bbc hd :)

Svi ze uzurbano spremamo, sunce zasijalo pa se moze na krov :)
Meni je preostalo da produzim kabel do novog mesta za kuciste i spreman sam za F1.

Koliko vidim, sanse za Internet Stream su jako, jako male :(

Nazad
Vrh Dno