Šta je novo?

Crysis 2 [pc only]

Onda ti nisi video Crysis u pravom svetlu. I to pre Crysis, nego Crysis Warhead...

Nisam igrao sa onim modovima, igrao sam sve na max sto moze iz igre da se podesi.
Ko da se za Crysis 2 nece pojaviti brdo modova za poboljsanje vizuelnog dela.

Odlična igra, posle svih silnih ****** ovo mi je lepo došlo, kako mp tako i sp :) još igram sa derp x360 kontrolerom xD

Razlog zasto jos nije izasao DX11 za C2? Zato sto je nVidija platila cryteku 2mil dolara da Dx11 bude excluziva za njih.

Fuckers.

The way it's meant to be played :d

Nadam se da ce sa DX11 da dodaju i vece texture, poboljshani AI i detaljnije objekte, poshto ovako od tog DX11 nece imati neke vajde...

Ako je grafika ista kao u demo verziji onda je korak iza Warhead-a. Osim nekih svetlosnih efekata mozda. Demo sam igrao na hardcore 1680x1050 i onda sam upalio Warhead na istoj rez, enth. sva podesavanja i 2xAA. U odnosu na ovo Crysis 2 deluje mnogo isprano. Dakle, Warhead ostaje igra sa najboljom/najlepsom grafikom.

A fora je sto je vecina rekla da je grafika u beti tek na midijum, da ce u fullu izgledati mnooogo bolje... toliko o tome, cak i dx11 pa i da se napise iznova nece moci da je digne previse iznad ostrva... ovaj mislim, u nebesa...

A sad onaj bitan deo, a to je - grafika je odlicna, zvuk takodje, to sto nije troskok u odnosu na oridjinale Crysis ne znaci da igra nije jedna od trenutno najlepsih. Unapred smo znali da je ovo prilagodjavanje "gamepadu", mada to opet nije nista smetalo da se napravi jedna graficki odlicna igra, ne toliko progresivna u odnosu na svog pretka, vec u odnosu na ovaj talas graficki istih igara koje igramo poslednjih par godina. Bar posle duzeg vremena da gledam nesto sto nije ultra skarabudzeni UE3 i pri tome izgleda mnogo naprednije od njega, a samim tim i radi mnogo bolje nego sve "direct to metal - nogama programirane" port igre...

***, win some - lose some, it's all a game to me...
Nema editora, nema podesavanja za grafiku, za DX11 me zabole a hrpa stvari jeste unazadjena u odnosu na prvi deo, no vidim da masa ljudi ipak uziva u igri, tako da...ja sam se malko smirio, posle pocetne neverice i razocaranja vestima:p

Razlog zasto jos nije izasao DX11 za C2? Zato sto je nVidija platila cryteku 2mil dolara da Dx11 bude excluziva za njih.

Fuckers.

Hoces da kazes da ljudi sa nv kartama mogu da igraju sa DX11 ili sta? Ja nesto nisam video da je iko pokrenuo ovo sa DX11:d
Koliko sam video od tih "2 miliona dolara" u samu igru nije otislo NISTA. Jedino sto vidim je nV logo na sajtu i u introu. I ne bi uopste voleo da izadje DX11 "podrska" jer ce to verovatno da znaci 2% vizuelne razlike a "playable on GTX590"...

DX11 jos niko nemoze da pokrene, a danas ce Nvidija predstaviti nov GPU.

[youtube]oLFVll0P6CI[/youtube]

^ jos ~2.5 sata do zadatog vremena

Poslednja izmena:
Meni sve price o grafici padaju u vodu u odnosu na (ne)linearnost igre i AI. Za grafiku je jasno da je sjajna, sad koliki je to skok u odnosu na keca je stvar diskusije, ali linearnost i AI je ono sto ce ljude zakovati za ekran ... ili ne.
Ako je konzolski linearno, onda ce kod mene proci slicno kao i druge igre koje sam u zadnje vreme skinuo (Battle LA, Bulletstorm, to name a few) - install, 10min, #$% #@#$ uninstall.

Predstavljaju novu graficku kartu, a nigde ne vidim pomena o DX11. Cak i na nV sajtu Crysis 2 vise nije obelezen kao DX11 igra. Uostalom taj neki patch koji se ocekuje jednog-dana-ko-zna-kog ne znaci da ce DX11 da radi samo na nV...mada bi voleo da nV vrati AMD-u onu foru sa DAII:D

Igra realno izgleda loshije od prvog dela. Grafika je mozda za nijansu bolja od ostalih igara koje su danas aktuelne, ali su teksture mnogo nize rezolucije, efekti se ne koriste toliko koliko u prvom delu, a i nivoi su mali i skucheni. Pa pogledajte samo kako izgledaju kola na Extreme (ne znam zashto za PC nisu mogli da stave vishe podeshavanja?!?) - kao da imaju 800 poligona! U 2011 godini, to je FAIL...

Meni dx11 je jedino potreban ako hocu da igram na win7, tj. znas ono dx9 low gpu pa pocinje na U. :D Inace, beta je zakucavala sve na 99 na xp-u tako da cemo nju. Nego, nesto se u poslednje vreme razmisljam, onaj nvidijih physx je bolje vizuelno izgledao nego sve sto je dx11 izaslo do sad, bukvalno nijednu igru ne znam a da je dx11 u odnosu na dx9 toliko razlicita. Pa cak i Metro je izgledao dosta drugacije zbog physx-a (gomila dima, bolji efekti explozija) nego li zbog dx11 (ljudi su samo postali deblji zbog teselacije). A o Betmenu da i ne govorimo, ko je probao zna... Dx11 za sada je jedan tezak joke, videcemo sta ce Battlefield 3 da uradi, ali za sada sve sto se reklamira sa dx11 je toliko lame da je glupo i spominjati.

^bitno je samo da se grafe prodaju i 3Dmark 2k11 vrti ;)
tu lezi prava satisfakcija za investicije od 250~300 evra :d

Ako svi koji igraju igre u buducnosti budu kao ti, doci ce se do toga da ce nam svima uspricavati medicniski serotonin u glavu kako bi nam bilo "zabavno"...

Cinjenica je da su standardi za neke BITNE stvari objektivno dosta opali, dok su druge, zaista NEVAZNE stvari postale bitne. Ono sto bih da napomenem jeste da je za igru zaista najbitnije da bude zabavna, ali kada je prvi deo kao pola bureka, a drugi, mesto kao ceo, kao cetvrt - zar to ne nervira ljude? Oni stede na samom kvalitetu igre jer znaju da to ljude slabo zanima, i da, vecinski, ljudi bas i NE VOLE da razmisljaju... Tako da - sta znam, ova igra je po meni FAIL...

Poenta moje price je da pravimo svetlucave igre za zatupljenu omladinu...

Prvi Crysis je bio običan teach demo (Warhead isto, samo sa nabijenijom akcijom), glupa priča, niti je igra zahtevala neko razmišljanje, igra je bila linearn, iako su to zamaskirali sasvim solidno. Sem grafike i nano suita, nije donela ništa U odnosu na originalni Far Cry razočaranje. Tako da... Ono malo što sam igrao iscurelu betu, deluje da je igra nije samo teach demo, već da su poradili i na ostalim stvarima, sad preostaje da vidimo kad obrnemo igru gde se stvarno nalazi.

DX11 je odavno prisutan i nista posebno nije doneo samo mucenje kartice ali videcemo jos
i glupo bi bilo da je DX11 u prvom planu kod Crysis 2 koliko ima ljudi koji poseduju karticu sa DX11 podrskom izgubila bi na popularnosti

Vidim ja da je ova igra failovala zestoko, a svi su se nadali...*** idemo dalje, sledeca igra na koju treba obratiti paznju je The Wicher 2,a cini mi se da on nece razocarati kao nastavak krize...

You graphics whores! :D Igra izgleda malo losije od ocekivanog (i dalje bolje od skoro svega dostupnog na PC-u) i u startu je žestoko fejlovala, a da je niste ni probali (betu ne računam). :)

linearni fps-ovi su postojali i pre nego sto su se pojavili na konzolama... po ko zna koji put nije bitna linearnost, vec je sam gejmplej totalno drugaciji ako se gleda da igra bude i na konzolama... jednostavno dzojped je ogranicen upravljacki uredjaj i igre se dizajniraju prema njegovim mogucnostima sve vise, pa sve to deluje malo retardirano kada uzmes da igras na mistast kombinaciji istu tu igru (tipa mw2, sto manje pomeras misa to bolje rezultate imas :d) ... zbog ogranicenosti brzine pomeranja pogleda dzojpedom, i zbog nemogucnosti da brzo reagujes i igre su sve nezanimljivije i korak su u nazad u odnosu na pre...

koliko se ja secam developeri su najavljivali drugaciji pristup krizi dva i da nece biti toliko zahtevna kada se pojavi (sto naravno znaci da nece biti ni toliko graficki atraktivna)

kada je izasla kriza 1, svi ste kukali kako je igra njesra niko ne moze da igra u vise od 20 fps-ova, bitan je gejmplej a ne grafika... a sad obrnuto lol. ista prica svaki put :)

Poslednja izmena:
Uvek se gleda samo losa strana da bi se pljuvalo. Nikome nista ne odgovara, ni jedna jedina igra.
Pitam se zasto onda i kupuju taj silni HW kad nista ne moze da se igra koliko je lose.

Uvek se gleda samo losa strana da bi se pljuvalo. Nikome nista ne odgovara, ni jedna jedina igra.
Pitam se zasto onda i kupuju taj silni HW kad nista ne moze da se igra koliko je lose.

evo kod mene je Dead Space 2 odlicno odshljakao i ja za tu igricu imam samo reci hvale
a za Crysis 2 mislim da je jos rano dati neke komentare

Poslednja izmena:
evo kod mene je Dead Space 2 odlicno odshljakao i ja za tu igricu imam samo reci hvale
a za Crysis 2 mislim da je jos rano dati neke komentare

Dead space kod mene sljaka u ful rezoluciji i lepo optimizovana nema sta ali ne vuce me da igram stigao do pola i batalio ne znam zasto?Nije konfiguracija iz potpisa malo jaca.Probah malo na xboxu i sasvim zadovoljavajuce po meni i vise nego dobro.Nema tu mnogo da kazem pametovanja.Za krizu 2 treba jaka grafika i nista vise.Koliko para toliko muzike.Samo zbog jedne igre kupiti grafiku moze tko ima pare,ja sada trenutno nisam u mogucnosti a i ne znam bas koliko bi mi bilo to isplativo posto vec imam xbox.

Mnogo ljudi kuka vezano za unazadjivanje Crysis-a 2 u odnosu na prvi deo, i to ne samo na ovom forumu. Ja sve njih pitam: a sto gospodo onda niste kupovali prvi deo umesto sto ste ga brutalno piratizovali? Zasto bi se iko trudio da pomera granice u toj meri u kojoj je Crysis 1 pomerio kada nije adekvatno placen za tako nesto? NARAVNO da je u takvoj situaciji Krajtek prigrabio konzolno trziste i NARAVNO da ce na njemu mnogo vise da prodaje i jos NARAVNIJE je to da ce da ih boli djoka za one razmazene kojima se ne svidja graficka stagnacija ili cak blago unazadjivanje u njihovoj najnovijoj igri :) Istu stvar bih i sam uradio i ne bih se nikad ponovo okrenuo prevari od pc trzista kao primarnom.

Ima, ali trziste postaje vece. Svi koji su kupili c1 ce kupiti i 2. Plus ce biti novih kupaca za xbox.

Piraterija na Xbox-u zauzima smesno mali deo, nesto do 10% u svetu.
FPS igre se prodaju kao lude za istu tu konzolu, dok za PS3 slabije. Mene zanima kakve je ovaj put biti prodaju PC verzije, jer ljudi umesto da vide odlicnu igru gledaju sam glupavu grafiku ? Dal je moguce je nekima bitnija kakave je grafika nego igra generalno ?
Ko ce od vas sem Wahada uzeti orginal ? Zasto bi se trudili da udovolje trizistu sa 90% piraterije.
Ja cu bar uzeti orginal, samo se dvoumim dal za PS3 ili za PC.

@Snake
Bravo za post!

Dal je moguce je nekima bitnija kakave je grafika nego igra generalno ?

Naravno da je moguće, od pekara ne očekuješ da ti sazida kuću već da ispeče hleb. Tako i od Cryteka se očekuje pomak na polju grafike, koga još briga za ostale aspekte njihovih igara koji su oduvek bili u najboljem slučaju prosek.

Velika je šteta što nema editora. Time smo izgubili jedinu šansu da neko u dogledno vreme napravi zanimljivu igru u CE3 endžinu :p

Ja imam original i Crysis i Warhead.Uzeo sam zato sto su po meni tada to zasluzili.Zasto da uzimam Crysis 2 ako vise nema ni delic one slobode koju sam imao prvom delu?Ne kazem da je Crysis 1 sto se tice slobode bio nesto nevidjeno ali si ipak mogao na nekoliko nacina da pridjes protivniku i resis zadatak.Sada su sve to ukinuli i po meni ne zasluzuju da im se da novac kupovinom originala.To je moje misljenje,neko ce se sloziiti,neko ne.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno