Šta je novo?

Crysis 2 [pc only]

How Crytek doomed Crysis 2′s PC version:

http://www.dasreviews.com/das-latest-greatest/crytek-doomed-crysis-2s-pc-version/

All in all, the PC version of Crysis 2 is a console port and nothing more.

http://www.hardocp.com/news/2011/03/23/crysis_2_pretty_much_sucks_sloppy

We have played them all! Farcry, Crysis, and now Crysis 2. If you were relying on Crytek to stress your new AMD or NVIDIA GPUs, well, you will likely have to wait another 4 years, or never probably. Crysis 2 graphics suck. Yes the graphics suck and you all know why. Crytek sold us out for a bunch of pussy 360 gamers. Gameplay is about as exciting and motivating as pulling a scab off your dog's scrotum. Open gameplay? Yeah right. Challenging? Not in the least. Crysis 2 goes into the "Never Finished" game bin with Daikatana. Come to think of it, Daikatana had better multi-player.

I don't often gripe about game devs selling out, but Crytek sure did. Crytek is not about innovative gameplay and astounding graphics any more. Crytek is about ripping me off for $60. I think Crytek would have gotten better press if it had not of even released its water-downed and anemic PC version of this "game." I hope Cevat Yerli chokes on this giant flaccid floppy penis of a game, while he is pulling out his overstuffed-wallet. Yeah, I just said that, and I meant it.

At least my 10 year old son thinks it is awesome. Wish he would give me the $60 back. Crysis 2 will be a great buy....when it hits the $2.99 price point on Steam.

Levat :)

Poslednja izmena:
Vidim nex naostrio si se :d
Ja sam za onu raspalu betu dobio odmah odmor, samo sto sam rekao da se ''pojavila''.
Al sta sad, svejedno moze da se cita forum ;)

u ala ih je ovaj nagazio hahahh :D bas me zanima kako to "Crysis 2 graphics suck" :D nije valjda toliko lose xD

mada ni ja ne shvatam koja je to fora oko piraterije,inace ovi gore svi kupuju originale pa igraju-ali šatro

Poslednja izmena:
crysisbannerv78e.gif

Ahahaha ! Koliko je dobra sprdnja.

Aj dobro ovo za dx11 nije starsno ako ce da izbace patch kasnije kao za F1 2010.

Igre odlicno izgledaju i na dx 10, dx11 moze samo da siluje graficke. A uostalom videli ste u demo verziji da su oni svetlosni efekti moguci i sa dx9, a nama prodavali fore da to moze samo sa dx11.. :d

Uostalom, mogu da ubace i dx12 i ko zna sta jos, ako je igra losa ode sa harda za 5 min :)

Nemojte se zamlacivati hateom po netu, Crysis 2 izgleda fenomenalno cak i na Xboxu, na PC-u ce izgledati daleko bolje samo zbog vece rezolucije i DX10,11 efekata, a ima jos nekih stvari oko fizike, pisao je o tome Maxa.
Igra je nevidjeno dosadna na pocetku, posle nastupa totaln ludnica, kad krene sve da se raspada po NY, ono do sad nije vidjeno u igrama.
I obavezno igrajte na hard tezini jer je normal smesno lak, a ne moze da se prebaci na veci nivo tezine kad se krene sa igrom, mora new game.

Najveci problem Crysis-a 2 je dosta los AI, jel to moguce ispraviti kroz skore patcheve ? Bas ima komicnih situacija.

^+1 Ne znam ili sam vec omatorio po pitanju gaming-a pa mi se vise nista ne svidja ili su svi poceli praviti nebuloze od igara!Vec nekoliko njih je letelo sa harda u rekordnom roku:Homefront,Bulletstorm,TDU 2(njega sam najvise igrao),a imam neki osecaj da ce tako biti i sa ovim delom Krize,daj boze da gresim!

@bro82

Ih sada kakva izjava..zasluzhuje citav nov topik jer bih bas voleo da cujem zbog cega ona gore tri naslova su letela tako brzo.. [ pogotovo tdu2 koji bih kupio zbog on line druzenja ]

@all

ja igru kupujem svakako ako nishta onda zbog multi-a..

Mi smo se mnogo profinili pa trazimo leba kraj pogace,eto to je nas problem.

Samo se ne zaludjujte sa komentarima na netu i igrajte igru! Juce sam je presao na kutiji, igra je fenomenalna! Meni licno, bolja od Warhead-a! I ponovicu za grafiku....Iako je dx9 izgleda bolje od svih dosadasnjih "dx11" igara zajedno! Odlicna igra!

Poslednja izmena:
@Oki
Da budem iskren nemam nekih razloga,jednostavno me nijedna od od ove 3 igre ne drzi mi paznju!Ne kazem da su lose,daleko od toga,Tdu 2 je u principu odlicna igra,ali previse laka!Homefront i Bulletstorm previse jednolicne,tipa idi i rokaj!Da su izasle pre 5 godina bio bih odusvljen!Sto kaze Nikola1 izgleda smo se profinili,da ne kazem da sam se ja profinio,ali da ne spamujem vise!

Ha, ha, ha... tačno sam video da će to biti na kraju taman ovako... to sam uostalom i nabacio nekima ovde u okviru Rage teme u svom poslednjem postu tamo kao nešto što se dešava i što će po svemu sudeći postati standard. Igre će se praviti na PC mašinama za konzole, PC korisnici će dobiti običan port back, a značajniji pomak u grafici će se dešavati svake treće-četvrte godine kad iskoči nova konzola... :eyebrows:

A sad ću da pogledam i na šta stvarno liči ova igra... :trust:

Sta mislite,hocu li moci da igram ovu igricu na konfi iz profila?

Navodno, minimum je 8800GT, ali verovatno ces moci da je pokrenes na toj karti, ali tesko da ces imati vise od 15-20 frejmova na najnizim podesavanjima.

Pa nije on pisao system requirements... A i stavio je navodno... ;)

Ja bih rekao da ce da radi, nekih 25fps na min, i to je igrivo, zar ne?

Mislio sam u smislu, da ne moze igra u directX 9 da bude toliko zahtevna da ne moze da se pokrene (jos si rekao u najmanjoj rezoluciji) na 8600 GT. Jeste novi endzin ali je stari API. Tako da ako je do sada mogao da pegla directX 9 naslove, ne znam zasto ne bi mogao ovaj ? A sto je neko rekao, directX 11 sluzi samo za maltretiranje grafickih karti i nizasta drugo (veze nema sa lepotom same igre, uglavnom).

Poslednja izmena:
Moćes igrati na 800x600 low i imaćeš ne više od 20-22fps-a. Ja sam igrao demo i imao sam toliki broj frejmova.

A cisto poredjenja radi, koliko si imao na Warheadu fps, na kojoj rezoluciji i kojim detaljima (low - gamer).
Graficki gledano, Warhead mi se cini daleko zahtevnijim, pogotovo za DX9.

@Bob Marli, Starac

Pustite to što sam ja pisao gore... Iako izgleda da sam u poslednjih par godina stao na stranu konzola i hvalio to što sada ima igara, kao i da je PC "propala platforma", ovom prilikom stajem "na stranu" PC-ja i užasno se osećam što je situacija takva kakva je. A takva je da engine i jedna igra, koja je izašla 2007 godine, uz blagi cfg mod (ali bez dodatnih asset-a), izgleda BOLJE od nastavka iz 2011. godine. Cry Engine 3 je trebalo da baci nove grafičke na kolena, ali opravdano. Da bude u odnosu na Crysis 1 makar 30% lepši (ako je, recimo, Crysis 1 bio 80% lepši od Far Cry 1). Ali to se nije dogodilo. Gaming je i kod Crysis-a bio ograničen u odnosu na ono što je bilo moguće u Far Cry 1. Da da! Tamo si BUKVALNO mogao na BILO KOJI način da igraš, da dođeš baš sa bilo koje strane i napraviš taktiku kakva ti odgovara. Moglo je i u Crysis-u, ali je svet opet bio izdeljen na celine (doduše velike celine, pa se to nekako nije ni osećalo niti je smetalo). Crysis 2 je dodatni, ali veliki korak ka klasičnom narrow corridor shooteru... Postoji taj nekakav open space, ali je on ograničen. I o kakvoj vertikalnosti oni pričaju. O par zgrada i garaža u kojima možeš da ideš gore ili dole ili da odmah siđeš dole... ne razumem. Pa nisu pravili Spidermana, koga je briga što su zgrade visoke kada u 99.5% njih ne može da se uđe... a i kad može, napravljeno je 5 spratova.

Crysis 2 je odlična KONZOLNA FPS igra, ali kao naslednik Crysisa predstavlja dva koraka unazad. U gejmpleju, pa čak i dizajnu i obraćanju pažnje na detalje. Crysis 1 je po tome i dalje neprevaziđen.

Ja verujem da je Cry Engine 3 moćan, ali Crysis 2 to ne pokazuje. Pokazuje da je konačno opimizovan(iji). Ako one najave za 10-ak igara (MMO, akcije, RPG-ovi) stvarno budu onako izgledale, eto nam radosti i možda i nade da će izaći neki novi Crysis 1. Možda, samo možda, DX11 patch donese i nešto potpuno novo, možda tessellation poboljša modele, možda će teksture izgledati bolje, možda će dodati detail textures na neke površine, možda... but I wouldn't hold my breath...

Crysis 2 pruza ono sto je najbitnije od jedne igre, a to je vrhunska zabava.
Fali sekcija sa vozilima definitivno.
Meni je Crysis 2 odlicna igra koju cu rado opet da igram.
Prica i nacin izvodjenja je daleko bolje nego kod drugih Fps igara koje su trenutno na trzistu.
Ali daleko je ipak ovo od jedne legende kao sto je Farcry.

Ako svi koji igraju igre u buducnosti budu kao ti, doci ce se do toga da ce nam svima uspricavati medicniski serotonin u glavu kako bi nam bilo "zabavno"...

Cinjenica je da su standardi za neke BITNE stvari objektivno dosta opali, dok su druge, zaista NEVAZNE stvari postale bitne. Ono sto bih da napomenem jeste da je za igru zaista najbitnije da bude zabavna, ali kada je prvi deo kao pola bureka, a drugi, mesto kao ceo, kao cetvrt - zar to ne nervira ljude? Oni stede na samom kvalitetu igre jer znaju da to ljude slabo zanima, i da, vecinski, ljudi bas i NE VOLE da razmisljaju... Tako da - sta znam, ova igra je po meni FAIL...

Poenta moje price je da pravimo svetlucave igre za zatupljenu omladinu...

Daj bre o cemu ti pricas ?! Ocekujes od jedne FPS igre da te natera da razmisljas ?! Kad mi se razmislja igram Starcraft 2, Civ 4,5, neki RPG. To sto sam ja nasao da mi je Crysis 2 zabavan znaci da sam ja ko americki dumbass ? Ako si ikad procitao neki moj post u vezi FPS igara, u skoro svakom se spominje Farcry, jer je ta igra izuvala orginalnoscu i tezinom, ali takvih igara nema vise, niti ce ih biti. I sta treba da uradim? Da ne igram vise FPS ?
Smara ta kukanjava za starim igrama.
Cinjenica je da nemam vise vremena kao pre, i najvise volim da sednem 5,6 dana uvece po sat,dva, predjem nesto sto me dobro zabavi i to je to.
Kako kome je Crysis 2 cetvrt bureka, meni je u skoro svakom segmentu igra ispred Crysis 1, a tri klase su obe iza Farcry-a.

Nije ovo jedan karton ops, Homefront, samo da se ispeglaju ove greske oko AI-a, zvuka i iskakanja textura eto nama najbolje FPS igre u dogledno vreme, dok ne izadje neki HL3 ili nesto slicnog kvaliteta.

Uh... Upravo odigrah 2 sata Crysisa 2. Grafika je realno loshija od prvog dela. Ono shto smo videli u multiplayer demou je otprilike isto to shto imamo i u single playeru. Nivoi su mali, tj. postoji mogucnost da se ide pet koraka levo desno ili da se prodje preko stepenica ili iskochi kroz prozor, ali je sve mnogo, mnogo manje nego u prvom delu. Nema one slobode :(
Pricha je u principu interesantna, napucavanje nije loshe, mada je AI *****an...

Sve u svemu, Crysis i Crysis Warhead ostaju najlepshe igre na PC-ju, ovo je samo bleda slika onog shto su oni bili... Jedini dobar momenat je to shto je ovaj konzolni port malo zahtevan - nije bilo nijednog mesta da secne na Extreme u 1920x1080.

Počelo je počelo :) mp je extra, ima 8vs8 mod za razliku od 6vs6 u demou, ima pun ***** modova i mapa...

Cisto sumnjam da Crysis 2 izgleda losije na PC-u nego C1. Meni Crysis 2 na boxu izgleda dobro skoro kao C1, cak mnogo stvari izgledaju bolje nego C1. Bas cu da usporedim obe verzije kad se pojavi full Crysis 2 za PC.

Vrh Dno