Šta je novo?

Geohot trazi pomoc

Ontopic: GH je genije za kod, budala za život.
Sva sreca kod nas svaki drugi je "genije" za zivot i bez obzira sto nije uradio nista u zivotu niti ce uraditi, to ga nece spreciti da soli pamet onima kojima nisu ni do kolena, cela zemlja nam tako funkcionise :)

U svakom slucaju mogu da ga optuze za svasta, ali postoje ogromne sanse da sud proglasi JB kao legalan i za ostale uredjaje koje si kupio a ne samo za telefone, onda Sony moze samo da svira... pa makar i strpali Geohota u zatvor (u sta ne verujem), Sony je gubitnik jer fakticki su sami legalizovali JB. :)

Poslednja izmena:
Podignuta tužba i pretnja višegodišnjim zatvorom nepogrešivo označava "genija za život" i činjenica je da je isključivo svojom glupošću ovo sebi nabacio na vrat. Ako hoće da promeni tu sliku o sebi, treba da nadje način da se izvuče iz ovoga sa što manje štete.

Pa odakle ti znas da nece da se izvuce iz ovog?

Recimo evo ja kazem:
Svaki Yugo ima katastrofalnu bravu za gepek koju mozes da otvoris sa najobicnijim srafcigerom!

I ti mislis da je sada normalno da Zastava krene i tuzi mene jer kao zbog mene ce svako obijati taj krs od auta, umesto da pocnu da rade i da stave ljudske brave u taj Yugo?

Najveci problem je i bice DMCA... mozda sad uniste nekog "sitnog", suta ce unistavati sve vidove napretka i bilo koga ko zapreti "korporacijama", jednostavno sve sto iko smisli u SW bice u rukama imperije a ti kad i to sam vidis i razumes jednostavno nece biti tvoje, zamislite da je onaj sto je izmsilio tocak kazao svaki tocak koji se ikad bude napravio bice moj i samo moj jer sam ga ja izmislio
Ja i dalje nevidim logiku da ako si sposoban da nesto komplikovano vidis to isto i prepricas nekom drugom (master kljucevi ili neka glupost sve jedno...)

Pa odakle ti znas da nece da se izvuce iz ovog?

Recimo evo ja kazem:
Svaki Yugo ima katastrofalnu bravu za gepek koju mozes da otvoris sa najobicnijim srafcigerom!

I ti mislis da je sada normalno da Zastava krene i tuzi mene jer kao zbog mene ce svako obijati taj krs od auta, umesto da pocnu da rade i da stave ljudske brave u taj Yugo?

Da samo treba da mehanizam brave porglase softwerom i sakriju se iza nekog suludog zakona :)

Ne mogu da verujem koliko vas ne razmislja open minded vec stavlja interes jedne kompanije iznad zakona i ostatka sveta, to sto su oni mocni, imaju love da izvedu sata hoce, ne znaci da to tako i treba. Osvestite se bar za trenutak izadjite iz tih vasih malih zivota u kojima zavaljeni u fotelje koristite sony uredjaje i sagledajte u globalu sta se desava.

Posto je to Amerika bice kao na filmu, kad Leonardo di caprio falsifikuje cekove i pilotira :p, ne mogu da se setim kako se bese zove film...

To nikad nije bio problem, vec je problem shto je on to podelio sa svetom. Da je u "tami" svoje sobe omogucio i uradio sa PS3 shta je hteo, niko to ne bi ni znao, niti bi bilo nekakvih problema, ali on je morao da se eksponira jer mu je to ochigledno fetish.

ne mozes tako da gledas. isto tako mozes da kazes i da je ubistvo legalno ako to uradis krisom i niko ne sazna :).

inace, bila je u decembru presuda u spaniji: Spanish Court Rules PlayStation Jailbreaking Is Legal ..

zaista ne shvatam ljude koji su na sonyjevoj strani. pa isti taj sony je prekrsio nekoliko zakona i eula istim ovim playstation-om. a da ne pominjemo da su od sudije trazili geohotov hard pod pretpostavkom da, pored njihovog copyright sw-a, ima i deciju p0rnografiju :).

Po 100. put, Sony geohota NE TUZI zbog objavljivanja jailbreaka.

I nema veze sto ga ne tuze za JB, bitno je to sto ce sud proglasiti JB legalnim i na konzolama pa ce SONY sam sebi stvoriti jos vecu glavobolju :)

Poslednja izmena:
Ja verujem da ce se situacija zavrsiti povoljno po GeoHota.Kako god i da ga Sony dobije na sudu(mada Sony je to,ne bi oni ulazili u proces da nemaju ozbiljne karte na stolu),ne verujem da im je krajni cilj da ga strpaju u zatvor,greh je da takav mozak trune u bajboku.Zaprete mu sudskom presudom,nateraju na neki dil i pocnu da ga eksploatisu,on radi za njih skuplja kontakte i na kraju izgradi karijeru,a mozda mu i Sony da neku paru.Dodje mu to kao neki scouting :).

Nacice oni nacin da ga strpaju u zatvor, dovoljan primer je Al Capone i u skorije vreme Asanz.

Cekaj sad,Asanz je objavio poverljive politicke i diplomatske informacije,ne mesajmo stvari...i ti bi me tuzio da sam ti prisluskivao fon i objavio u Blicu zapise tvojih razgovora...A Al Capone bi poziveo mnogo duze da je hteo da udeli gde je trebaolo...
Kakav god da bude ishod,mali je sebi obezbedio buducnost...
Jedan moj poznanik je iz ciste zahebancije napravio neki enkoder il slicno (ne secam se tacno,bese to 2004) i poslao na neki online konkurs,eno ga sada u Tokiju sa sluzbenim stanom i autom i izigrava nekog menadzera...sta ce tek onda ovom da ponude?
Gore su navedeni primeri,takvi ljudi su uvek trazeni i potrebni...

Poslednja izmena:
Jel ima nesto sto ih sprecava sad da vrate Linux? Sad kad je vec razbijena zastita.. Other OS je ovde najmanja bezbednosna rupa koliko ja ovo (laicki) pratim..

zaista ne shvatam ljude koji su na sonyjevoj strani. pa isti taj sony je prekrsio nekoliko zakona i eula istim ovim playstation-om. a da ne pominjemo da su od sudije trazili geohotov hard pod pretpostavkom da, pored njihovog copyright sw-a, ima i deciju p0rnografiju :).

Ja ne mogu da shvatim da bilo ko moze biti na strani velike kompanije, bez obzira da li se radi o Sony-u, Nintendo-u ili Apple-u.

To Alkapone i Asans , jer su radili protiv drzave odnosno onih na vlasti..
Sony je samo jedna kompanija u nizu ... MOze u svojim mislima da ga strpa u zatvor na te svoje nacine.

Ja ne mogu da shvatim da bilo ko moze biti na strani velike kompanije, bez obzira da li se radi o Sony-u, Nintendo-u ili Apple-u.

lol :) Mislim 'na strani' je prejaka rec, ali sto bi bio protiv njih? Ko je napravio te proizvode koje koristis, geohot? Sta oni rade, licemeri, prave viruse i hack-ove, jer su kao cool underground borci protiv velikih kompanija, a na kraju rade za njih u vecini slucajeva, mani me molim te..

Poslednja izmena:
Ja to do sada nisam primetio.
Mozda zato sto ne igram MW2 :) ?

Nemam pojma, mozda zato sto je geohot svojim eksperimentisanjem narusio moj interes kada je unistio cheat free integritet PSN-a?

pa da, pridruzi se activision-u, koji je najvise obradovan ps3 hackom, jer sad imaju koga da okrive za svoje djubre sto su izbacili. to sto su cheat-ovi poceli mnooogo pre hacka, nije bitno, jer uvek ima ko ce da proguta :)

Poslednja izmena:
Cheateri su samo izgovor, piratske igre su trn u oku, kako SONY-ju tako i ovima sto su pukli dosta novca za igre i sada mrze Geohota :D

Cheateri su samo izgovor, piratske igre su trn u oku, kako SONY-ju tako i ovima sto su pukli dosta novca za igre i sada mrze Geohota :D

Posteno, pomalo smaras sa tvojim zakljuckom....
Malo pogledaj PS3 Hack temu, pitanja i odgovore...
"Da li se ova igra moze poterati sa ovim cfw, a kako da koristim ovaj manager, a ne radi mi ovaj pup..."
Malo mi izgleda kao da je prepisana iz PC teme....
E zato necu da trosim pirate (ne zato sto sam gadljiv na njih) a to sto ti lupas za cenu i ostalo....
Ako stavis na papir koliko si utrosio za net, hdd -ove, koliko igara online nisi igrao i to poredis sa mojim legalno kupljenim pa x puta zamenjenim igrama i online provedenim vremenom, videces ko je bolje prosao....
I naravno, NECU da mi se pojavljuju hakeri u MP igrama na PS3 (a postovao sam i linkove za te igre negde ranije...)
No, tvoje je pravo da relativizujes razloge koji ti se ne svidjaju i da ih pobijas sa nekim cinjenicama koje su samo tebi jasne...

Vrh Dno