Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima u Tehnomaniji ali jedino da poručim, što znači da nema provere panela... Bedak.

Ma nazovi i trazi da ti procitaju prva slova serijskog broja i to je to. Sta se bojis pitati, nece te pojesti !

Ma nazovi i trazi da ti procitaju prva slova serijskog broja i to je to. Sta se bojis pitati, nece te pojesti !

Serijskog broja ili onaj broj iz servisnog menija? Odakle sad preko serijskog broja može da se vidi?

Ima ga i u Tehnomarketu u skoro svim vecim mestima.. i to jeftiniji za 20-tak evra
http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09070939

To što tu piše ne znači ništa. Danas sam bio u NS prodavnici i nema.

Poslednja izmena:
OK... Zvaću prvo tehnomarket da vidim da li mogu da povuku iz neke druge prodavnice, na sajtu im je izlistano da imaju na 14 mesta...

Jel sam mozda spomenuo servisni meni ?
Sa leve strane TV-a imas serial no. na nalepnici.

Jok, ako postoji nalepnica sa strane ne gleda se serijski broj, vec Version.

Tipa:

images

Davao sam vec link sta je sta http://www.digitalversus.com/panel-switching-samsung-tvs-we-know-so-far-news-15457.html

Version "A" panels: AC01, AC02, AC03, AC04, AA01, AA02, AA03, AA04 and BA01 all come from AU Optronics
Version "S" panels: SQ01, SQ02, SQ03, SQ04, SS01, SS02, SS03, SS04 and SX03 are made by Samsung
Version "C" panels: CN01, CN02, BN01 and BN02 stand for CMO, according to one reader who found yet another MVA panel on his 32''.

Sto se tice onog stickyja napredujem polako. Bice opsirnije reci o tipovima panela, funkcijama televizora, sta je ovo, sta je ono i slicno. Ne vidim da ce biti gotovo uskoro, bice za nekih 3,4 dana jer sam bas lenj ovih dana da kucam :)

Ako mi se promeni raspolozenje mozda bude gotovo i brze.

Sto se tice tih nalepnica nikako da se razjasni sitaucija da li ih ima na svakom televizoru ili ne. Sredinom prosle godine ih nije bilo, pa su kasnije opet pojavile, pa ih opet nije bilo i tako. Molio bih vlasnike samsung televizora koji su kupovali tv u proslih nekoliko meseci da mi kazu da li imaju tu nalepnicu sa strane, da bih znao definitivno.

@Ninoslav1983

Ako ima ta nalepnica procedura je da izvade televizor iz kutije da skinu onaj stiropor i kesu, pa tek onda da vide koja je verzija panela. Sumnjam da oni znaju koja oznaka sta znaci. Ako pristanu na to "cimanje" da izvade televizor iz kutije neka ti kazu sta pise pod Version pa cemo onda znati.

OK... Zvaću prvo tehnomarket da vidim da li mogu da povuku iz neke druge prodavnice
Tako sam ja narucio.. U mom mestu ima Tehnomarket ali nije bio model Samsunga C530.. Rekli su mi da mogu da ga narucim ali da cu cekati koji dan dok ga ne dovuku iz druge prodavnice.. Narucio ga u subotu, stigao u ponedeljak.. Prvo sam ga pregledao u prodavnici (samo vizuelno, bez paljenja), pa onda platio.. Kad sam stigao kuci proverio sam panel i na moju srecu dobio sam S-PVA.. i.. nula radnih sati.

Pozadi, kroz rupicasti deo TV-a moze da se proveri proizvodjac panela i bez paljenja.. kod mene pise made in Slovakia.
slika0198m.jpg

Kad sam ga ukljucio i usao u servisni meni pisalo je:
Type: 32A6AFOC
sto znaci da je S-PVA samsungov panel.

posto mi se izjalovila kupovina c530 i c650 iz madjarske(drug je bio u segedinu i nema ih u ponudi),prodaje se model c 5000 40 inca za 700 evra pa pitam vas za misljenje,da li uzimati ili ne,ono sto meni ne svidja je sto radi na 50 hz, nije true mosion (100 hz),ovaj model kod nas (tehnomarket) je oko 100000 din.

Moji roditelji su kupili 40C530 i za sada su zadovoljni tv-om. Cale pogotovo kome sad svakih par dana punim fles sa hd filmovima. E sad problem, cale mi kaze da mu neki filmovi ne idu do kraja tj crta koja pokazuje tok filma dodje do kraja ali film se nije jos zavrsio i tu se valjda samo vrati u meni kao da je dosao do kraja. Inace je primetio da se to dogadja na filmovima koji su duzi od 2 sata i to iskljucivanje se dogadja na 2 sata i jedan, dva minuta.
Jel moguce da taj interni plejer ne moze da pusti duzi fim od 2 sata?
To mi bas ne pije vodu jer mu ja dajem filmove od 1,5 do oko 6 gb pa bi mi logicno bilo da je to povezano sa velicinom fajla a ne vremenom filma.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Dobro si prepostavio Y kablovi sluze za one PC koji nemogu da isporuce dovoljnu snagu na jednom USB izlazu nego moras da koristis dva (citaj losa kineska napajanja u konfiguracijama) Sad probao sam Transcend's StoreJet 320 GB i nije bilo potreba za Y kablom radio je i obicni USB kabl doduse malo kraci 30cm (mislim da je od foto aparata) televeizor je bio LE32C550. Nevezano za prikljucivanje na TV par puta kad mi je ztrebalo dodatno napajanje a nije bilo slobodnih USB slotova ubacio sam jedan kraj Y kabla u adapter (punjac) - USB Power Adapter Travelmate da bude jasnije http://www.engadget.com/2009/01/19/travelmate-usb-power-adapter-does-just-what-its-name-implies/ nemoj da te zbunjuju konektori imas isti i za evropske uticnice mada radio je i sa ovim http://www.diytrade.com/china/4/pro...r_Charger_EU_UK_US_AUS_Plug_2-10V_0_1-1A.html. Pozdrav

milkobgd

imam isto 40c530, i nije mi se desavalo da mi prekine film posle 2 h,
koristio sam fles od 8 giga, divx , mkv, mp4, mpg i svi su bili ok,
jedino kad sam uzeo nastavak za usb duzine 1.8 metara, nije hteo da mi
prepozna fles, tj. bilo je prekida u napajanju.
sad sam kupio externi hdd Transcend StoreJet 500 GB , i pustao doduse
najveci fajl od oko 8 giga i nije bilo nikakvih problema, mada sam pre toga
uzeo od ortaka isto od 500 GB i gledao Avatar od 12 giga i tad je sve bilo ok
probaj da uradis update firmware-a,

razmisljam o lg42ld420 za oko 65000 ili lg50pk350 za oko 90000din. pa me interesuje da li su upotrebljivi za gledanje divx ili bi film od 700mb ispusti dusu na toj dijagonali? i kako izgledaju ovi domaci kanali na 50inca? Da ne bude da moram pustati samo hd materijal

Ja imam 32" C530, i pre par dana mi se desilo da je jedan film u MP4 formatu prekinuo posle 1 sata i oko par minuta. Morao sam da ga zavrsim na PCu. To je za sada jedini slucaj sa prekinutim filmovima ili epizodama serija. Bilo je mozda 2 slucaja da nije hteo da pusti film uopste. To je od oko 40-50tak koliko sam odgledao do sada. Nisam menjao firmware...

Ne znam, imam i rack i hdd eksterni ali ipak mi je bolje kad sve to pustim na kompu a sliku prebacim preko hdmi na tv. Pre svega zbog titlova koji neuporedivo bolje izgledaju kad se puste preko km player-a. Sto se tice prekidanja i ja imam bagove sa gasenjem odnosno diskonektovanjem hdd rack-a, dok usb flash normalno radi.

Ovo za prekidanje filmova.
Bio sam kod caleta i hteo da odradim update firmvera medjutim doneo sam exe fajl. nisam znao da mora da se exe prvo raspakuje na pc (a cale nema pc, jelte). Sto se filmova tice, nije uopste zanemarljiv procenat u kome se prekid desava. Sad mu kazem da prvo ubrzano premota film pa ako dodje do slova na kraju onda neka ga gleda. Mogu sebe da zamislim, gledam npr doni brasko i pukne mi pred kraj. Probacu sa drugim flesom i novim firmverom.
Kad stignem da odradim napisacu.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

budžet 50kdin
potrebna mi je informacija o televizijama 32" koji imaju ugrađen HD plejer preko USB konekcije.
znam za LG (LH i LD) modele (otključao sam dva komada LH), Samsung C450+ modele, ako ima još neki.
preporučite mi neki model, ili presudite između Samsung LE32C450 (1366 x 768) i LG 32ld320 (1366 x768) i LG 32LD350 (1920 x 1080)
pozzz.

Poslednja izmena:
pitanje
1. zašto misliš da će mi veća rezolucija značiti pri gledanju analogne kablovske televizije i digitalne zemaljske televizije.
2. zašto misliš da će 720p ripovi (za veće nemam ni pogodanu brzinu adsl-a, a ni prostor na hardovima) biti bolji na većoj rezoliciji.

Odgovor na oba pitanja je da u FullHD televozore idu kvalitetniji paneli od onih u HD ready modelima, svaki parametar slike (statički kontrast, reprodukcija boja, dubina crne, pokretna rezolucija) je bolji a ne samo rezolucija koja je generalno manje bitan faktor u odnosu na ostale navedene.

Ortak, kod koga mogu da narucim tv, ima opciju za dva LG modela, koji su mi zapali za oko, dok samsung 32'' c530 trenutno nema. Modeli LG o kojima je rec su: 32LD350 i 32LD420.
Ta dva modela su slicna po ceni. Sta mislite o njima, neka iskustva i slicno? Koji bi ste od ova dva uzeli? I u odnosu na ovog gore samsunga, gde su ovi LG-evi modeli? Isplati se uzeti neki od njih ili cekati samsung? Upotreba i svrha su na nekoj od prethodnih strana, al ukratko, komp preko hdmi-a, malo gejming, malo hd filmovi, malo desktop i po najmanje televizija, gledanje preko usba i slicno mi i nije toliko bitno... Hvala unapred ;)

Konačno sam odlučio da kupim samsung 40c650 u Mađarskoj.
Pitanje kada ga budem kupovao i ako ne bude samsungov panel šta da radim? Da li da odustanem od kupovine (a mađarska nije blizu) ili da kupujem sa lošijim panelom?
Da li je ogromna razlika u panelima ili ja to neću ni primetiti?

Gizmore pomagaj, a naravno i ostali ;)

Ako znas gde ces da kupujes probaj da ih kontaktiras da rezervises TV i vidi da li postoji mogucnost da ti odvoje jedan sa Samsung panelom. I ja se spremam na istu akciju za isti TV ;) cim legnu neke pare, tako da pisi sta i kako, gde i koliko cim pazaris TV.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno