Šta je novo?

[E72] Zvanicna tema

Dešava mi se da E72 prestane da me obaveštava na pristigle SMS-ove. Prvo sam mislio da ima veze sa iSMS apliakcijom koju sam instalirao, ali i kada je ona isključena, povremeno se desi da prestane sa svim notifikacijama vezanim za SMS (sent, delivery report, new message).

Dešavalo mi se i da zvono za pojedine kontakte koji imaju custom zvono, bude default. To sam tek sada povezao sa ovim nestajanjem notifikacija za SMS. Doduše, danas sam ušao u phonebook i vidim jedno ime koje ima custom zvono - NEMA custom zvono.

Jedini siguran način da se notfikacije vrate jeste restart telefona.

Jel ovo poznat problem ili....?

Meni se dogadja ista stvar. Pocelo je par dana od instalacije iSms, a sada nastavlja i posle deinstalacije. Takodje sam primetio da posle tacno 23 sata od poslednjeg restarta pocne da brljavi sa porukama.

dobro je da znamo mi koji nismo instalirali iSMS :d

Pozdrav,
imam problem da mi se nakon izlaska sa WLAN-a pojavi poruka "system error" i jedino mogu da izgasim telefon, da li neko zna u cemu je problem i kako da rijesim to?
Izvinjavam se ako je vec neko pitao u vezi ovog a ja ponavljam.

Pozdrav,
imam problem da mi se nakon izlaska sa WLAN-a pojavi poruka "system error" i jedino mogu da izgasim telefon, da li neko zna u cemu je problem i kako da rijesim to?
Izvinjavam se ako je vec neko pitao u vezi ovog a ja ponavljam.

Potrazi na google-u ovaj problem, vidim da mnogi imaju isti, probaj soft/hard reset i ugasi wlan scan, vidim da je nekima to resilo.

Meni se dogadja ista stvar. Pocelo je par dana od instalacije iSms, a sada nastavlja i posle deinstalacije. Takodje sam primetio da posle tacno 23 sata od poslednjeg restarta pocne da brljavi sa porukama.

Hm, onda bi hard reset (kako se radi na E72?) ili zamena software-a, a bez instaliranja iSMS, trebalo da reši problem? :d

Navikao sam na Androidu na SMS kroz threadove, pa mi se sada ne odustaje od toga, ali je iSMS počeo da se ubija, tako da od njega više nema koristi, a ostale koje sam probao, uglavnom ne rade na način koji mi se sviđa.

Nokia E72 Hard Reset
[YOUTUBE]xPYaSHD-rl4[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
^^^^ Kod mene ovaj hard reset bas ne "pije vodu" ...Vrati mi fon na fabricka podesavanja ,ali ne vrati i C: na fabricko stanje,ostane imenik,poruke.... Pravi HARD reset za E72 (i jos neke modele sa qwerty tastaturom) ide ovako:

Obavezan BACKUP telefona! (contact,calendar,sms...)

Ugasi fon

drzi istovremeno

- Capslock
- Space
- Backspace

-i dok drzis ova 3 tastera pali fon i ne pustaj dok se fon ne upali...i,to je to... videces,imaces vise prostora na C:,prazan imenik...

Naravno ,pro ovom resetu memorijska kartica ostaje netaknuta.

Telefon je super,koristim ga već par meseci, posebno bih istakao bateriju koja meni traje 5 dana uz celodnevno cackanje i muziku.Elegantan i pouzdan telefon.

Hm, onda bi hard reset (kako se radi na E72?) ili zamena software-a, a bez instaliranja iSMS, trebalo da reši problem? :d

Navikao sam na Androidu na SMS kroz threadove, pa mi se sada ne odustaje od toga, ali je iSMS počeo da se ubija, tako da od njega više nema koristi, a ostale koje sam probao, uglavnom ne rade na način koji mi se sviđa.

Paaa, juce sam instalirao iSMS 1.10, za sada problem je nestao. A dokle ce biti tako, videcemp...

VexMunja, predpostavljam da se pod capslock misli na shift? Drugi taster sa leve strane.

boggyman, ja nikada nisam imao instaliranu drugu verziju, osim iSMS 1.10 final.
Evo sad sam ga pokrenuo da proverim koja je verzija i posle sinhronizovanja poruka i pokušaja da skrolujem kroz inbox, iSMS se jednostavno ugasio.
Što se ona 23 sata tiče, kod mene nema veze. Juče sam restartovao mob i tokom anrednih 90 minuta, poslao nekoliko SMS, dva MMS i obavio dva telfeonska razgovora. SMS notifikacija se isključila.

sad bih ja trebalo da kazem da meni ne treba iSMS, da je to poslovni tel i da ne treba ni ocekivati da radi SMS notifikacija :d

SMS se u više navrata pokazao kao vrlo praktična stvar i za "poslovni telefon".
Ja šaljem 100-200 poruka mesečno (prenesi 325, a već mesecima imam preneto 1300, jer je to maksimum koji može), ali poruke redovno koristim i ne postoji alternativa za korišćenje SMS-a, kao što je slučaj sa fotografisanjem ;)

BTW pre nekoliko dana sam se baš iznenadio koliko je vremena potrebno za procesiranje jedne fotografije na E72 i jel znaš kako sam rešio problem? Prebacio sam da se za storage koristi memorija telefona. Sada je vreme procesiranja - momentalno :d
Nisam probao da snimam video, možda je i tu problem brzina memorije.

taj BTW dio sam i ja primijetio, kao i rjesenje, ali ne zelim da koristim memoriju telefona jer:
a) to je radna i ogranicena memorija
b) kad hocu da prebacim fotke sa e72 na komp, mnogo je teze to uraditi kad je na mem. tel. (koristim ili card reader ili kacim e72 u storage mode). Inace, moja mem. kartica je class 4, ako sa njom Canon s95 nema problema prilikom snimanja videa u 720p, ne bi trebala ni njokija da ima sa videom u 640x480 (ali eto ima).

SMS se inace na poslovnom telefonu moze zamijeniti MMS-om i (push) emailom :d (jednako validan predlog kao i tvrdnja da je na poslovnim telefonima kamera nebitna i da ne mora da radi :D )

VexMunja, predpostavljam da se pod capslock misli na shift? Drugi taster sa leve strane.

NE...Na Capslock se misli taster LEVO od shifta,znaci zadnji dole s leva,na US tastaturi je kosa strelica na tom tasteru...Mozda je bolje da sam napisao numlock :D

Otkrio sam malopre (verovatno "posledica" novog update-a):

Kada je zakljucan telefon i drzim pritisnut 'space', pozadi se upali lampica i ostane upaljena dokle god drzis pritisnut 'space'..

Ovo je korisna stvar, slucajno sam otkrio, verovatno isto tako slucajno moze u dzepu slucajno da gori :d

hm... koliko sam primetio, to je od uvek tako... ;)

nece biti da je zbog apdejta :p Pa zar nemas nactran simbol baterijske lampe na space? BTW, ako ga zadrzis dok tel nije zakljucan, baterija ostaje upaljema i ako ne drzis space...

Naravno da znam da ima lampica i kada je telefon odkljucan da drzanjem 'space-a' se pali i ostane upaljena.
Pricam kada je telefon zakljucan i drzis space, lampica se pali dokle drzis space, kad pustis gasi se.
Pre zadnjeg update-a nije bilo tako za ovo drugo. Barem meni. ;)

bice da samo nisi primijetio sve do sad... Ja sam provalio to prvi dan kad sam uzeo fon, ima pola godine od tad :)`

^^^ Tako je,radilo je ovo i pre zadnjeg update-a. U svakom slucaju vrlo korisna stvar!

SMS se inace na poslovnom telefonu moze zamijeniti MMS-om i (push) emailom :d (jednako validan predlog kao i tvrdnja da je na poslovnim telefonima kamera nebitna i da ne mora da radi :D )

Ista je notifikacija i za MMS, a i pomalo je besmisleno slati nekoliko reči ili brojeva ili šta već u MMS poruci. Posebno što na Telenoru iste trenuno kasne po 10+ minuta, osim ako ne pošalješ istu poruku dva puta, onda se odmah obe isporuče i naravno naplate.

Mail koristim daleko više od SMS-a, ali druga strana nema mogućnost da odmah vidi mail.

Ne sećam se da sam u ovoj temi pomenuo da je u pitanju poslovni telefon i da mu zbog toga kamera nije bitna, ali da, sasvim je moguće da sam rekao da bih više voleo ovaj telefon bez kamere i da njeno loše funkcionisanje ne mogu da brojim u manu telefona :)

Vex, da, definitvno bih to dugme nazvao NumLock :)

Kod mene kamerica radi isključivo kada je telefon zaključan.

Sad gledam, trenutno imam 051.018, da li ima koristi da pređem na 052.005?
Zapravo, da li ću imati neku štetu ako pređem? :)

Ugasi fon

drzi istovremeno

- Capslock
- Space
- Backspace

-i dok drzis ova 3 tastera pali fon i ne pustaj dok se fon ne upali...i,to je to... videces,imaces vise prostora na C:,prazan imenik...

Naravno ,pro ovom resetu memorijska kartica ostaje netaknuta.

Da li je neko probao ovaj hard reset? Kod mene se ništa ne dešava.
Ugasim mob, držim krajnji donji levi taster, space i backspace, uključim mob i čekam. Bez obzira kada pustim ova tri tastera, sve ostaje kao da sam samo isključio i uključio mob.

Reset sam odradio držeći shift, a ne numlock. Potrebno je da se i power dugme drži dok se ne ispiše Nokia na ekranu.

Poslednja izmena:
Ista je notifikacija i za MMS, a i pomalo je besmisleno slati nekoliko reči ili brojeva ili šta već u MMS poruci. Posebno što na Telenoru iste trenuno kasne po 10+ minuta, osim ako ne pošalješ istu poruku dva puta, onda se odmah obe isporuče i naravno naplate.

Mail koristim daleko više od SMS-a, ali druga strana nema mogućnost da odmah vidi mail.

Ne sećam se da sam u ovoj temi pomenuo da je u pitanju poslovni telefon i da mu zbog toga kamera nije bitna, ali da, sasvim je moguće da sam rekao da bih više voleo ovaj telefon bez kamere i da njeno loše funkcionisanje ne mogu da brojim u manu telefona :)

Vex, da, definitvno bih to dugme nazvao NumLock :)

Kod mene kamerica radi isključivo kada je telefon zaključan.
bio sam malo ironican u prethodnom postu (ne znam je li bilo jasno :) ). Elem, tel je bagovitiji vise nego sto bi to bilo za ocekivati. Juce citam da je vecina od 1800 radnika Nokije (ako sam dobro zapamtio cifru) koja je dobila shut kartu bila zaduzena za razvoj Symbiana. Sjajan "napredak", bice brzo :wave: od mene za e72 :smoke:
Sad gledam, trenutno imam 051.018, da li ima koristi da pređem na 052.005?
Zapravo, da li ću imati neku štetu ako pređem? :)
ja imam .005, meni nedostaje automatsko zakljucavanje tastature na svakom screen-u, ne samo na home screen, sto su bili uveli u predzadnjem FW-u...

Poslednja izmena:
Aha, to je fora sa verzijom software-a. Žalio mi se jedan poznanik na to, ali nije advanced user, pa mi nije palo na pamet da je menjao software. I još sve čekam da ga vidim da kod mene zaključava bez problema, mada, nije da imam neke koristi od toga.

Još neko zapažanje u vezi sa novim SW?

ponovo su povecali sat na home screen-u :d

Naravno, 2 stvari koje su nekad radile (snimanje klipova u HQ i procesiranje fotografija za samo par sekundi) sad rade kako treba samo kad se koristi phone memory... Bas sam gledao juce neke duze klipove koje sam snimao na Exitu, ma ni da secne, a od novog FW-a ne moze da sveze ni 10 sec :mad: :wall:

Drugari kakav je to program iSMS, nikad nisam koristio, vidim zalite se ne rade vam SMS tonovi i slicno, nakon instalacije istog ???

To ti je program da imaš threaded messaging kao na iPhonu ili Androidu.

Poslednja izmena:
Pre nekoliko dana sam odradio hard reset, nisam instalirao iSMS i za sada nemam problema sa SMS notifikacijom.
Threaded view mi je mnogo praktičniji od ovog klasičnog Inbox-a, a pored toga, mnogo je lakše masovno brisanje poruka kada su u threadovim.

@ PJ .. Ja nikada nisam instalirao iSMS, siguran si da si imao problema zbog iSMS-a?
Ne bih voleo da moram i ja hard reset da radim zbog njega.. Sta predlazes?

Nazad
Vrh Dno