Šta je novo?

[E72] Zvanicna tema

Nisam jedini kome se desilo. A nisam našao ikoga da mu se desilo, a da nije imao iSMS :D
Doduše, ima dosta korisnik iSMS-a koji nemaju taj problem.

Predlažem da uradiš FULL backup, instaliraš iSMS, pa ako se mob zatupavi, hardreset (isključiš mob, numloc+backspace+space + POWER i držiš sva 4 neko vreme), pa vrati backupovane podatke/aplikacije/podešavanja.

Hvala na savetu! ;)

A setih se jos nesto, nikad nisam radio FULL backup, jesam backup contakta i ne secam se jos cega, sa onim pc ili ovi suite, kako se vec zove..
Je l' ima on mogucnos da backup-uje podesavanja, sve instalirane apps, ili da to uradim na drugi nacin?

Kada u OVI suite odeš na backup, samo chekiraj sve što ti ponudi. Malo nervira što su aplikacije i podešavanja povezani, jer ja bih da uradim backup podešavanja, ali ne i aplikacija. Nisam radio restore od kada imam E72.

Poslednji restor sam radio pre više od 2 godine, na E51, a tada (koliko se sećam) OVI store/suite nije ni postoja :)

Da li postoji neka novija mapa za Srbiju od Adriaroute 3.0 NT, za Garmin. BTW Da li postoji neki bolji software za GPS od Garmina, a takodje i mape?

Thx..

Imas Adria route 3.1 i SCGRoute 2.3NT....od softvera dolazi u obzir i NDrive, ali po meni nije tako dobar kao Garmin, tj Garmin ima bolje mape.

E sad pre nego sto uradim nesto glupo i s..... tel,da li ste sigurni da ce isms izazvati sve ove probleme,koja je zadnja besplatna verzija i gde je mogu skinuti.tnx

Niko ti ne može garantovati da iSMS pravi te probleme, ali ono što je sigurno, problem sa notifikacijom su imali samo oni koji su imali instalrian iSMS i to ne svi. Poslednja verzija je 1.11.

e ljudi, kako mogu da namestim drugu telefonsku liniju na e 72 telefonu?

da li se gmail kalendar moze sinhronizovati sa e72 kalendarom? ili treba posebna aplikacija?

Prelistaj temu, bilo je dosta priče o tome. Može da se sinhronizuje preko Mail for Exchange ili preko Sync aplikacije.

Postadoh ponosni vlasnik dotičnog pre 2h i za sad je utisak više nego zadovoljavajući. Još uvek traje upoznavanje, još uvek ne mogu sve da provalim :D

Šta je tačno navigacija ovde?? Maps --> My position? Ili nešto drugo?
Tastatura, well, odlična je, zaista! Al' ste je svi nahvalili, očekivao sam i više, al' ajde, ko sam ja da se žalim, navići ću se i ja ;)

Našao sam mu i jednu falinku, e sad, ne znam je li generalno tako ili je samo moj primerak ******, naime, otpozadi, sa leve strane (ispod zvučnika), poklopac baterije ne naleže idealno, pa kad ga držim u ruci i pritiskam tastaturu, telefon mi "žvaće" (neko je upotrebio jednom prilikom ovaj izraz, a meni se čini jako zanimljivi :d), onako, baš nezgodno, kapiram da je sitnica, al' ume da zasmeta... Ima još neko sličnih problema??

Takođe, ono što mi ide na q, telefon se non-stop kači na net, kapiram da je do provajdera, prepoznaje telefon kao smartphone i stalno mi uključuje taj paket, koji, u principu, ne radi ama baš ništa, skine po par kb, ništa strašno, ali opet, iritirajuće, nek' se kači na net kad mu ja to naredim, a ne po želji :)
Problem je, ne mogu nigde pronaći podešavanja za kačenje na net!?!?

za "zvakanje", mislim da na svakom poklopac baterije ne naleze idealno. Sto se tice samostalnog kacenja na net, nemam tih problema :)

PS Za valjanu navigaciju ce ti ipak trebati Garmin

Jeah, otkrio sam ovo za kačenje samog od sebe, podešeno je tako bilo u mejlu, sređeno je to sad.
A navigacija mi nije potrebna na telefonu, niti bih je koristio, samo sam, onako, usput pitao. Voleo bih da, kada se nalazim negde, čisto mogu ovlaš da pogledam u kojoj sam ulici, koje su oko mene ili gde se nalazi pojedina ulica/trg, bez da se kačim na net, kao što je to bio slučaj sa starijim modelom Nokia Maps, gde me pristojno upozorava, kada odem u inostranstvo, da će mi naplatiti roaming..

Pozdrav svima..novi sam na forumu..od skoro sam kupio crnu E72..pa me zanim sljedece....kada kucam poruku pobrkani su mi znakovi na tastaturi..tj znak na tastaturi nije isti kao onaj koj se pokaze u poruci. Malo sam googlao..nesto sam pokusavao sa NSS-om i promenom Product kodova...da li je neko imao slican problem i da li je resio?

Pozdrav

imao, rijesio, upravo ta procedura (stavio genericki softver) :)

imao, rijesio, upravo ta procedura (stavio genericki softver) :)

Ajde ako mozes napisi sta si tacno uradio..ja sam promijenio kod u neki drugi, ali se nista nije promjenilo, sve je ostalo isto..
stari kod mi je bio 0587345 HUNGARY QW BLACK (RM-530)....promijenio sam u 0573569: EURO QW1 BLACK ali je sve isto ostalo.....?

Pa koliko sam ja skapirao tu tematiku nije dovoljno da samo promenis PRODUCT CUDE nego da da posle toga i flesujes telefon- tek onda fon povuce firmware za taj product code i tada,ako si stavio odgovarajuci product code bi trebao da vidis rezultat.

Pa koliko sam ja skapirao tu tematiku nije dovoljno da samo promenis PRODUCT CUDE nego da da posle toga i flesujes telefon- tek onda fon povuce firmware za taj product code i tada,ako si stavio odgovarajuci product code bi trebao da vidis rezultat.

Mislio sam da je procedura jednostavnija...ne znam koliko mi se to isplati raditi.

Pa ako si promenio product code napuni bateriju,odradi backup podataka u telefonu,i flesuj fon sa NSU,uglavnom je bezbolno :)

Pa ako si promenio product code napuni bateriju,odradi backup podataka u telefonu,i flesuj fon sa NSU,uglavnom je bezbolno :)

A kako znas koji product code izabrati? Ova moja tastatura pored standardnih slova ima i oznake malih slova sa apostrofima, dve tacke i slicno iznad slova (iznad Q ima malo i sa apostrofom, iznad W ima malo u sa dva apostrofa..iznad O ima u sa dve tacke itd itd)...Tastatura je QWERY ali je pri kucanju teksta zamijenjeno Y i Z..
Nisam siguran za takvu tastaturu koji code da izaberem.. sve mi je nesto konfuzno :)

Da li postoji neki shortcut na tastaturi za markiranje poruka u Inboxu?
Imam u Inboxu nekoliko stotina poruka, a trebalo bi da sačuvam svega 50ak. Malo smara option, pa mark.
A previše je poruka za brisanje da bih brisao jednu po jednu sa backspace.

@ PJ: drzi shift i vozi po inbox-u ;)

Tooo :)
Znao sam da mora da postoji, a ko bi se setio da je baš shift za markiranje :d

@netf: to tvoje mi izgleda kao njemacka tastatura, proguglaj i vidi da li je takva tastatura za modele za njemacko trziste (google images npr)

A kako znas koji product code izabrati? Ova moja tastatura pored standardnih slova ima i oznake malih slova sa apostrofima, dve tacke i slicno iznad slova (iznad Q ima malo i sa apostrofom, iznad W ima malo u sa dva apostrofa..iznad O ima u sa dve tacke itd itd)...Tastatura je QWERY ali je pri kucanju teksta zamijenjeno Y i Z..
Nisam siguran za takvu tastaturu koji code da izaberem.. sve mi je nesto konfuzno :)

Evo ovde imas spisak product code-ova za E72 http://www.nokiausers.net/forum/nokia-e71-e72/34519-e72-product-codes-list.html pa vidi koji je product code za tvoj E72... Mada kako si ti opisao problem neke stvari mi nisu jasne: jel postoji mogucnost ako si kupio polovan telefon da je neko pre tebe petljao oko toga? Uglavnom ako zelis da se slova i znaci na tastaturi poklapaju s upotrebom istih treba ti product code za taj telefon i taj firmware...e ako zelis na primer nasha slova mesto tih cudnih slova ubaci product code i firmware za ovaj region... Eto,ukratko...

Vec sam bio na tom sajtu..telefon sam kupio polovan i moguce je da se neko vec sa tim zezao... Sto se tice tastature prilikom kucanja postoje nasa slova (sh,ch...), problem su znaci interpunkcije koji su razbacani.. Mijenjao sam product code na BALCANS BLACK i nakon toga radio firmware update, ali se nista nije promijenilo..sve je ostalo isto.. Mozda treba mijenjati Language set (pomocu programa Navifirm i Phoneix) ali nisam siguran... Ne znam kako mogu znati koji product key odgovara za ovakvu tastaturu i da li je to povezano jedno s drugim, ili je to samo stwar software-a..... :)

Posto si kupio polovnjaka za pocetak odradi "hard reset" da vrati sva podesavanja na fabricka(da ne bi lupao glavu sta je sve promenjeno).
"Sh i Ch" nisu nasa slova !
Znam da si mislio na Š i Ć,ali ono sto si mislio nije jednako onome sto si uradio,napisao si nasa slova,postuj to "nase" da bi te(nas) postovali.

ништа док не убаце и нашу ћирилицу! :d

Nazad
Vrh Dno