Šta je novo?

z5500 vs hifi

A ne mozes tako gledati, ima i Z-5500 polovan za 150-200e
Da ti iza ledja stoje neki od ovih zvucnika i Z-5500, da svira jedan pa drugi tesko da bi znao pogoditi koji sistem je u pitanju. OK, mozda se stvarno dobro razumes pa budes znao, ali kladim se da 95 posto ljudi ne bi znalo koji sistem svira, osim ako slucajno ne pogodi.
A ja se kladim da bi 10 od 10 ljudi olako rekli sta im se vise svidja na blind testu i time ubio tvoju teoriju u najavi....:wave:

Prijateljski savet je odite negde gde mozete da cujete bilo koji HiFi, ponesite omiljeni disk koji inace slusate. Mislim da nakon toga nema nazad.

Sto se tice metala, distorzije su i te kako zeznute za repordukciju, cinele, vokali, sta mislite zasto gitarska pojacala, za koja vam garantujem da ne mozete da pricate niti cujete sagovornika kad se odvrnu na pola snage, sa zvucnicima od 10 i 12" imaju samo 20-30W realne snage, i kako to moze da reprodukuje neki 3" nesto u tom z5500?

Prijateljski savet je odite negde gde mozete da cujete bilo koji HiFi, ponesite omiljeni disk koji inace slusate. Mislim da nakon toga nema nazad.

Sto se tice metala, distorzije su i te kako zeznute za repordukciju, cinele, vokali, sta mislite zasto gitarska pojacala, za koja vam garantujem da ne mozete da pricate niti cujete sagovornika kad se odvrnu na pola snage, sa zvucnicima od 10 i 12" imaju samo 20-30W realne snage, i kako to moze da reprodukuje neki 3" nesto u tom z5500?

Hehe, kakav disk? Otkuda im? :D

dolazi neka mutljavina iz 6th order bandpassa na 10 posto thd :)
http://www.diysubwoofers.org/bnd/6thorder.htm

The transient performance of 6th order bandpass systems is usually worse than the sealed, ported and 4th order bandpass systems, making it more suitable for sound reinforcement, multimedia and other less critical applications, rather than high-end audio. Like ported systems, the driver becomes unloaded at frequencies lower than the passband.

As with the 4th order system, the 6th order bandpass system rarely exhibits a perfect bandpass response - there is usually some out-of-band noise present in its output. A simple notch filter can be used to reduce this noise if it is audible. Alternatively, a low-pass filter may be used, but the in-band performance may be affected.

jos kad se odreze visoko jer sateliti ne mogu da se spuste , eto kristalno jasnih vokala iz kante koja se naziva subom

Poslednja izmena:
Ajmo nazad na temu. Bez vređanja i prozivanja na ličnom nivou. Bez offtopica. Tema nisu ni metalci ni "Ramo Ramo druže moj...", nego Z5500.

Jos da su moderatori bili ovako aktivni na drugoj temi gde bi nam bio kraj , tamo se na licne uvrede odgovara , pa nisi smeo da im diras igracku , no da ne bezim od teme na prvoj strani imate parametre pa ih ukucajte ovde i zakljucite kako bi trebalo da izgleda kutija za taj sub da bi on nesto iole radio kako treba
http://www.carstereo.com/help/Articles.cfm?id=32

Ja ne znam šta je "druga tema". Imate Report Post dugme, iskoristite ga.

Razlika izmedju Z-5500 i Hi-fija je ista kao i razlika izmedju mp3ja i lossless formata, u prevodu SVEMIRSKA. Tako da bi 95% ljudi MOGLO da pogodi :)

Ovi polovnjaci sto je Civi nabacao, ne da su bolji, nego bi obrisali patos sa Logijem. Gde moze da se poredi T+A kutija recimo ili Dali, i jedan plasticni prdavac kao front u sistemu?! I jos da se ne cuje... :D Tesko ,)

Nek uzmu neke kutije sa puno "boom" efekta, lepo ih postave, i eto im gruvanja za ceo zivot.

Eee, al to nema digital input i decoder. :D Ne moze to tako, mora znaci da bude IDENTICNA svaka sitnica i oprema kao na Z-5500, a za iste ili manje pare. :)

I sta da radim sa digitalnim dekoderom ako nemam dobar dvd,blyray ili cd player? Po meni racunar kao izvor je glupost, tako da nema ni poente za takve ulaze.

I sta da radim sa digitalnim dekoderom ako nemam dobar dvd,blyray ili cd player? Po meni racunar kao izvor je glupost, tako da nema ni poente za takve ulaze.

Da, a isto je nelogicno i spajanje cd playera koji ce slati stereo zvuk na 5.1. Fora je sto su oni tim nepotrebnim glupostima nabacili kupce zeljne digitalije i jednog kabla, umesto da su poradili na kvalitetu samih zvucnika.
I onda se pitaju zasto nema drugih konkurenata u PC 5.1 koji imaju dekodere i digitalne ulaze... Pa ljudi se ne zamlacuju time da u plastiku stave nesto sto nece moci ni da pokaze nikakvu prednost sa takvim zvucnicima. Zvuk sa analogne konekcije u bilo kom hi-fi sistemu mogu da sanjaju ionako.

poenta; za 350€ koliko se može naći Logitech, ne postoji kvalitetniji 5.1 zvuk ali to je daleko od Hi-Fi. Entry level Hi-Fi STEREO sistem ne ide ispod 500€, o 5.1 sistemu da i ne govorimo, gde jedan sub košta skoro više nago ceo Logitech sistem. I to je poenta cele priče; šta za koliko para.

Poslednja izmena od urednika:
što ne dođe šumar i sve vas rastera kućama? :)

poenta; za 350€ koliko se može naći Logitech, ne postoji kvalitetniji 5.1 zvuk ali to je daleko od Hi-Fi. Entry level Hi-Fi STEREO sistem ne ide ispod 400-500€, o 5.1 sistemu da i ne govorimo, gde jedan sub košta skoro više nago ceo Logitech sistem. I to je poenta cele priče; šta za koliko para.
Poenta je sto za 350e dobijas gomilu plastike i nalepnica koje prave BUKU a to nije zvuk , posto nesto sa 10posto THDa i sa toliko muljavim basom bez donjih srednjih i komplet visokih moze da se nazove samo bukom , idi kupi vuvuzelu ona pravi 120db :wave:

a za 350e ima sasvim lep pocetni hifi koji ce te naterti da slusas MUZIKU a ne eksplozije u bljutavim americkim akcionim sranjima

http://www.player.rs/product.php?ID=2255
http://www.player.rs/product.php?ID=1564

što ne dođe šumar i sve vas rastera kućama? :)

poenta; za 350€ koliko se može naći Logitech, ne postoji kvalitetniji 5.1 zvuk ali to je daleko od Hi-Fi. Entry level Hi-Fi STEREO sistem ne ide ispod 500€, o 5.1 sistemu da i ne govorimo, gde jedan sub košta skoro više nago ceo Logitech sistem. I to je poenta cele priče; šta za koliko para.

MircoLab h600 ima lepši zvuk od z5500, a plus je od drveta i košta 27 000 dinara, dok ovaj z5500 košta 37, 000.

Mada ja se iskreno ne ih žalio da imam bilo koji sistem od ta dva...

P.S. Ne znam da li je pravo drvo u pitanju ili šper ploča, ali pet izgleda i zvuči dosta ozbiljnije, bez obzira što nema optički ulaz....

Poslednja izmena:
Tema zaključana do daljnjeg. MOŽDA bude otvorena kada se očisti, ako se proceni da uopšte ima smisla da ovakvo društvo nastavi da diskutuje.

Jel stvarno toliko tesko bez vredjanja ucestvovati na nekoj temi ?
Rekoh slobodno do sutra pisite : nema bolje za te pare or ne vredi tih para ima mnogo bolje ...
ali nemojte : sto si doso u moju temu imas svoju, smarac si , samo budala moze da kupi z5500, ko ne kupi z5500 je debiil i slicno...

Otkljuca ce se tema da ne bi bilo :vlasnici z5500 namerno vrejdali da bi se tema zakljucala a i jedni i drugi za svako vredjanje ce dobiti warn... reko sam 100 puta al sad bukvalno za svako warn pa terajte do sutra... I nece vredeti izgovori : sto je on doso na moju temu da izaziva kad ima svoju ili sto je on otvorio temu o mojim zvucnicima.

Poslednja izmena:
Ne kapiram cemu toliko cudjenje. Za 200-tinak evra za koliko sam ga vidjao po eu to je stvarno ok kupovina za kompjuterske zvucnike.
Ima dosta ljudi kojima zvucnici trebaju samo za igre/filmove i cisto da cuju muziku u boljem obliku nego sa zvucnika od monitora i njima ce z5500 sasvim ok vrsiti posa. Naravno, zahtevniji korisnici cim ih ukljuce znaju da to nije za njih ali samo dobar cd plejer kosta koliko ceo z5500 pa tu nema nekog iznenadjenja.

To je ko sto se meni ortak iscudjava sto ne uzmem neki canonov dslr umesto da koristim jeftine kompakt fotoaparate ali meni jednostavno ne znaci mnogo kvalitet dslr-a.Vise volim da mogu da stavim aparat u dzep nego da vucem dve kile opreme sa sobom. Isto tako mnogi ne bi culi razliku izmedju sacd i mp3 jer ih to ne interesuje i radije bi imali zvucnike ala bose nego da se kilave sa frontovima od po 20-30kg svaki. Svako ima neko polje interesovanja i koga zvuk ne zanima mnogo z5500 moze biti sasvim ok izbor.

E sad ko ocekuje da za nekih dvesta evra dobija audiofilsko cudo u velikoj je zabludi.

Poslednja izmena:
Razuman stav. :eyebrows: Ima samo dva problema u celoj stvari. Prvi je sto ne kostaju 200e ovde i drugi je da se preuvelicava njihova pojava.

Woofer mu je smelo deklarisan na 180W. Samo tu distorziju ne zelim nikome.

dva tda7294 isporucuju citavih 110w na 1 posto THD sa pocetka prve strane ali na 8oma!!! S obzirom da u bridgu nisu stabilni(ispod 8oma a svaki drajver cak i veoma skup ima veliki pad impedanse na odredjenim frekvencijama) wofer je namotan specijalno za njih na vise , ako je na 12oma to je vec 70w a na 16 oko 50w ovo ne smem da tvrdim morao bih da premerim ali odokativno bih rekao da je 12 oma tako da mozte da racunate na tih 70w

Poslednja izmena:
Razuman stav. :eyebrows: Ima samo dva problema u celoj stvari. Prvi je sto ne kostaju 200e ovde i drugi je da se preuvelicava njihova pojava.

Mogu da ih kod nas prodaju i za 1000e al vise od 200-250 ne vrede jer bolje moze da se prodje.

ARGH, tek sad videh da kod nas idu cak do 500 evra :wall: Heh, i 250 je na ivici rentabilnosti, a kod nas nema ispod 350 sto je previse za njih. Mada opet, svako je gospodar svog novca pa ako ne primecuje razliku i misli da vrede 500 evra, sto da ne :D

I ako moj komentar nece doprineti bog zna kako temi, ipak smatram da od 350-500e moze da se sastavi bolji "zvuk" kako god okrenesh ili pozhelish.

Pogotovo za 500e.

E vidite, otud i ova tema, nikako slucajno. Da su 200e i da ljudi ne prave tolike nezasluzne hvalospeve o njima, prvi ne bih imao sta da prigovorim. Igraju se deca i to je to, procice ih nekad (mozda)... ;)

Ne postoje polovni z5500? Posto vidim da se obavezno porede polovni hifi sistemi sa novim z5500, nije fer :)

U tom slucaju imas Vukasina ovde na forumu koji nazalost ne moze da proda ludilo mozga bubrega i ostalih organa u vidu Harman Kardon pojacala za brutalno malo novca, takodje mogu i odlicne kutije da se "uglave" za te iste polovne z5500.

Razmisli malo koliko su samo da ne psujem, prodavci tih zvuchnika istripovali kada ih prodaju polovne sa/bez garancije i u "nisam keve mi pojachavao preko 50%" stanju za tipa 250e....

A i tako polovni ne vrede 250e. Pogotovo ne ako nemaju garanciju a imaju tendenciju da se nesto lose desi [ crkavanja displeja je prvo sto pada na pamet]

:wave:

Nazad
Vrh Dno