vazno je da ti razumes sve ..... u tvom postu u kom neke nepovezane stvari o nekim sistemima i slicno .... nista pametno nisi rekao ....
ti sistemi koji kostaju 400e .... za risiver + svucnike .... ne bi ni u WC stavio a kamoli davao gomile para da napravim dobar sistem za dnevnu sobu ......
da nemam vise od 400e za sistem kupio bih ove Logitec zvucnike....... da imam para .... kupio bi odvojene komponente .... i ni u jednoj situaciji ne bi poredio ta 2 ....
a od kad Logitech kosta 500e ??? ko je toliko glup da zvucnike koji kostaju 300e plati 500e ???? da niste malo naduvali tu cenu.
Ja ti dobronamerno kazem, a ti mi kazes da nista pametno nisam rekao. Idi nauci bolje nesto o zvuku, pa se vrati za neku godinu kad savladas osnovu. Da li ces da stavis nesto u WC ili na terasu, to mene nije briga. Ja ti kazem sta je zvucno bolje, a isto tako da li ces da ga gledas i da mu se divis kao ukrasu ili da ga koristis, opet tvoja stvar.
Ko hoce bolji HiFi surround mora dati primetno vise novca od 400e. AVR + komplet zvucnika, pa sam subwoofer koji proizvodi prave niske frekvencije kosta vise od Z-5500 kompleta (sub-woofer ne samo bass-woofer). Opet i opet... alternativa za isti novac nije nesto sto bih preporucio nekom da udje u HiFi svet. Ono sto Nikk savetuje da kupite AVR i frontove pa ostatak iz HiFi sveta pozdravljam ali cene nece biti samo par stotina evra veca ako zelite koliko toliko kvalitetne sprave.
Ti i dalje smatras da mora da se pukne vise od 2000e da oduva Z5500? To sto si ti kupovao surround sistem za vise para to je ok, ali i za manje moze da se dobije bolji zvuk od jednog plasticnog Logitech-a i glupo je da tvrdis da mora da covek kupi sistem poput tvog da bi rekao da je nesto uradio posle Z-5500. Spusti se blize zemlji.
zasto sam poceo da postujem u temi .... zato sto imam isto jednog drugara koj je jako pametan kao ljudi ovde i non stop melje o HiFi sistemima koje je bolje uzeti nego neki 5.1 sistem
Onda odemo da pogledamo te komponente i ispostavi se da bolji subwoofer kosta 400e ..... samo on .... nista drugo ....
Pa decko je u pravu, samo ti nisi spreman jos za tu pricu sa tim cenama. Zato i volis Logija.
Blaga ispravka, HiFi znaci High Fidelity ili Visoka Vernost a odnosi se na dozivljaj ne i broj kanala zvuka. Sto veca vernost zvuka i slike i to je HiFi. Tu spadaju kako stereo (2ch) tako i surround sistemi (5.1, 7.1 itd).
Hi-Fi je izgubio smisao onog dana kad su po nekima surround i slika postali hi-fi. Ej, slika hi-fi... Jel se slusas?
Inace Z-5500 nije HiFi sistem i nema logike porediti te dve stvari. Ipak su to obicni zvucnici za racunar i cena od 300e je prihvatljiva.
Naravno, ja to i pricam sve vreme, bezveze je porediti logi sa hi-fijem. A isto tako kazem da ako je neko spreman da baci te pare, bolje neka na tih 400-500e doda i kupi bolju entry level hi-fi stvar.
Nije ljudi uopste stvar da li novo ima nesto za 300-400-500e a da ima sve te dzidza bidze koje obicnom potrosacu i ne trebaju, i da moze da mu u necemu parira, vec je fora u tome da ako dajete tolike pare, da prevazidjete tu plastiku. Ali malo ljudi ovde bi to uradili, pa dzaba sve ovo i pricam.