Šta je novo?

z5500 vs hifi

http://en.wikipedia.org/wiki/THX
Ja znam odlicno ali ti ocigledno ne , a posebno je zanimljiva THX preporuceni nivo glasnoce za odredjene frekvencije i kako se menja godinama....

U rangu od 300E moze.

POZ

Ajde ovako da oragnizujemo test donesemo z5500 , i moju gore sastavljenu qvadrofoniju i instaliramo u prosecnu sobu od 15ak kvadrata , pustimo par koncerta , par muzickih falova visokog kvaliteta razlicitih zanrova od svega pomalo , dva tri filma sa dobrim efektima i pozovemo 10 osoba kojima ce to sve da pustimo zatvorenih ociju , oni izadju i pisu ocene i onda da vidimo kako je ko proso i sta je bolje i sta je losije :wave:

http://en.wikipedia.org/wiki/THX
Ja znam odlicno ali ti ocigledno ne , a posebno je zanimljiva THX preporuceni nivo glasnoce za odredjene frekvencije i kako se menja godinama....

Prosvetli me molim te sveti covece! :D

Preterujes sa pametovanjem, preko svake granice.
Evo malo sa gledao HIFi komponente i samo AV resiver kosta 35k, tj onaj koji bi uzeo.
Tako da sva ta tvoja prica pada u vodu.

Nauci da postujes i tudje misljenje. :eyebrows:

Misljenja su ko ekseri svi biju po njima ako nemaju potkrepljenje , pogledaj par postova gore sta je sastavljeno za isti novac koliko kosta 5500 , a bas bih voleo i tebe na tom blind testu....

a prosvetli ti mene znas li koji je zahtevani nivo spl po THX home cinema (pro ne smem ni da pominjem) za 40hz ?
Bolje bi bilo da ti naucis da postujes misljenje nekoga ko se ocigledno mnogo vise od tebe razume u tematiku i ima razumna objasnjenja za razliku od tvojih klinackih izjava "meni je najbolji, bolje mi ne treba , a ovamo najeftiniji koji bi ja uzeo je xxx dinara pa sto bi ga uzeo ako ti ne treba" krajnje smesni argumenti

Poslednja izmena:
Misljenja su ko ekseri svi biju po njima ako nemaju potkrepljenje , pogledaj par postova gore sta je sastavljeno za isti novac koliko kosta 5500 , a bas bih voleo i tebe na tom blind testu....

a prosvetli ti mene znas li koji je zahtevani nivo spl po THX home cinema (pro ne smem ni da pominjem) za 40hz ?

Ne bavim se poslom koji ima veze sa tim, tako da ne vidim potrebu da to znam.
Jel ti znas sta su descange ? :eyebrows:

Zovi me molim te na taj blind test.
Ali ja nosim PS3 i upalim ti Dead Space (jer je to igra sa najboljim zvukom ikada u igrama).

Ja ako bi uzimao HIFI isao bi da uzmem sve da bude Pioneer, neka njihova srednja klasa. To sto oko 1000e. Trenutno mi ne treba, ali planiram da uzmem kroz koju godinu kad napravim svoju kucu sa bar jednom velikom dnevnom sobom.

Poslednja izmena:
Ne bavim se poslom koji ima veze sa tim, tako da ne vidim potrebu da to znam.
Jel ti znas sta su descange ? :eyebrows:

Zovi me molim te na taj blind test.
Ali ja nosim PS3 i upalim ti Dead Space (jer je to igra sa najboljim zvukom ikada u igrama).

Ja ako bi uzimao HIFI isao bi da uzmem sve da bude Pioneer, neka njihova srednja klasa. To sto oko 1000e. Trenutno mi ne treba, ali planiram da uzmem kroz koju godinu kad napravim svoju kucu sa bar jednom velikom dnevnom sobom.

Eh Bobe, Bobe...

Ne bavim se ni ja poslom koji ima veze sa zvukom, ali neke osnove moras znati ako se upustas u ovakvu diskusiju.

Anyway, ako si ti zadovoljan svojim logijem, meni je bas drago, ako nisi cuo nista bolje od toga niti imas neko predznanje o cemu pricas, suzdrzi se komentara.

I ti bi mogao da pogledaš taj svoj post i da vidiš da si ostao nedorečen. Proveri malo to :d
Iako si mi na ignore listi , evo i tebi ponovo tvoj sub sa z5500 na 40hz praci 78db zvucnog pritiska , GARANTUJEM da ce u istim uslovima taj heco da napravi bar 79 koji ce da bude bar 5 puta jasniji i cistiji od tog iz one bandpass kante 6th ordera sa 70w rmasa na 5 posto izoblicenje , koji ti deo nije jasan da ti ga razjasnim , o kvalitetu glasa koji izlazi iz odnog jadnog centralnog prckoljastog zvucnika , kad se downmixuje na prednje kanale (heco u onoj kombinaciji ) zvuci takodje 5 puta bolje , zadnji takodje , tako da da ne treba mi sub i srednji , kd skupim pare dodam ih i imam 15puta bolji sisstem od z5500:wave:

Poslednja izmena:
Problem je sto ste vi " slusali stereo zvuk toliko godina i znate sta je najbolje, dok mi mladi preko 20 godina, nemamo pojma.. Ne interesuju vas 5.1 filmovi i igre, verovatno samo slusate muziku, pa vam je i qvadrofonija surround. Od vas "hifi matoraca" jedino postujem misljenje gvlade jer znam da covek zna o cemu prica i da voli pravi 5.1 i da ide u korak sa vremenom.

Vremena su se promenila, ipak treba funkcionalnost takodje a Logitech X-540 mi sasvim vrse posao iako su jos gori plastikaneri i kante od Z5500. Kada budem imao pare za ozbiljan sistem kupicu ga, a to sklapanje bilo cega samo da bude bolje od Z5500 iako je to zapravo dosta skuplje kad se svaki deo sistema uracuna je neozbiljno.

Poslednja izmena od urednika:
http://www.tehnomanija.rs/katalog/panasonic-komponenta-sa-xr55e-s.html
http://www.player.rs/product.php?ID=1564
http://www.player.rs/product.php?ID=697

tvoj sub sa z5500 na 40hz praci 78db zvucnog pritiska , GARANTUJEM da ce u istim uslovima taj heco da napravi bar 79 koji ce da bude bar 5 puta jasniji i cistiji od tog iz one bandpass kante 6th ordera sa 70w rmasa na 5 posto izoblicenje , koji ti deo nije jasan da ti ga razjasnim , o kvalitetu glasa koji izlazi iz odnog jadnog centralnog prckoljastog zvucnika , kad se downmixuje na prednje kanale (heco u onoj kombinaciji ) zvuci takodje 5 puta bolje , zadnji takodje , tako da da ne treba mi sub i srednji , kd skupim pare dodam ih i imam 15puta bolji sisstem od z5500

Problem je sto ste vi "matorci" slusali stereo zvuk toliko godina i znate sta je najbolje, dok mi mladi preko 20 godina, nemamo pojma.. Ne interesuju vas 5.1 filmovi i igre, verovatno samo slusate muziku, pa vam je i qvadrofonija surround. Od vas "hifi matoraca" jedino postujem misljenje gvlade jer znam da covek zna o cemu prica i da voli pravi 5.1 i da ide u korak sa vremenom.

Vremena su se promenila, ipak treba funkcionalnost takodje a Logitech X-540 mi sasvim vrse posao iako su jos gori plastikaneri i kante od Z5500. Kada budem imao pare za ozbiljan sistem kupicu ga, a to sklapanje bilo cega samo da bude bolje od Z5500 iako je to zapravo dosta skuplje kad se svaki deo sistema uracuna je neozbiljno.
Druze moja qvadrofonija protiv tvog 5.1 z5500 , 7.1 gigaworksa u bilo koje doba dana i noci na bilo kom mestu , film ti biras :wave:

Civi, ne znam odakle ti snaga da se raspravljas sa njima oko neceg sto je ocigledno. Neka lepo oni koriste svoje logije i neka su zivi i zdravi, nemam nista protiv. Nemaju potrebe da se ovde pravdaju ni sebi ni drugima kako je to pametno potrosena lova.

Ajde ovako da oragnizujemo test donesemo z5500 , i moju gore sastavljenu qvadrofoniju i instaliramo u prosecnu sobu od 15ak kvadrata , pustimo par koncerta , par muzickih falova visokog kvaliteta razlicitih zanrova od svega pomalo , dva tri filma sa dobrim efektima i pozovemo 10 osoba kojima ce to sve da pustimo zatvorenih ociju , oni izadju i pisu ocene i onda da vidimo kako je ko proso i sta je bolje i sta je losije :wave:

Opet se vracas na muziku (gde se jedino i slazemo). :)
Logijev dekoder ne pomaze ni kod muzike ni kod koncerata (uglavnom nemaju dts ili ddl stream).
Medjutim - veoma, veoma izvlaci stvar na 'dvd/bluray/mkv' polju, a pogotovo u rangu od 300 Evra.

Tako da moze to da se obavi sto se tice filmova. ;)
I da, koliko na kraju kosta ta kvadrofonija?

POZ

ja znam samo jedno,da nakon slusanja Dali test diska kod ortaka na Usher-ima i kasnije kod sebe na Z5500,Z5500 mi se gadi :D

Poslednja izmena:
Problem je sto ste vi "matorci" slusali stereo zvuk toliko godina i znate sta je najbolje, dok mi mladi preko 20 godina, nemamo pojma.. Ne interesuju vas 5.1 filmovi i igre, verovatno samo slusate muziku, pa vam je i qvadrofonija surround. Od vas "hifi matoraca" jedino postujem misljenje gvlade jer znam da covek zna o cemu prica i da voli pravi 5.1 i da ide u korak sa vremenom.

Naravno da me interesuju filmovi i igre pa i 5.1, problem je u totalnom degradiranju zvuka sa tim 5.1 sistemima za komp.

U redu je koristiti to ako nemas para za bolje, ne vidim nista lose u tome, ali s vremena na vreme treba napraviti ekskurziju u svet kvalitetnijeg zvuka i cuti razliku, kad god neko ima priliku za to, deluje otreznjavajuce. Posle toga ce ti sigurno pasti na pamet da stedis za nesto kvalitetnije.

Mene na prvom mestu interesuju filmovi i surround zvuk al ono sto logi 5500 izbacuje je lose u odnosu na bilo koji stand alone sistem al opet pitanje je da li neko zeli da pljune 500+ evra za iole dobar surround sistem. Mislim da se isplati, od svega sto imam zvucnici i slusalice su jedino sto vreme ne moze da pregazi. Dobar zvucnik je dobar danas i uz pravilno koriscenje radice jos 20 godina. DAkle na duge staze je mnogo ekonomicnije kupiti komponente. Mada, mlacenje oko pozicioniranja zvucnika, uklapanja komponenti, cimanja sa kablovima i jos sto cudesa sigurno ne privlaci ciljnu grupu 5500. Ipak ko jedanput cuje dobro surround ozvucenje vise se ne vraca na kompjuterske zvucnike.

Poslednja izmena:
Problem je sto ste vi " slusali stereo zvuk toliko godina i znate sta je najbolje, dok mi mladi preko 20 godina, nemamo pojma.. Ne interesuju vas 5.1 filmovi i igre, verovatno samo slusate muziku, pa vam je i qvadrofonija surround. Od vas "hifi matoraca" jedino postujem misljenje gvlade jer znam da covek zna o cemu prica i da voli pravi 5.1 i da ide u korak sa vremenom.

Jel znas sta je meni najzanimljivije? Sto si verovatno stariji od mene, a nezrelo razmisljas.
EDIT: @Weasel
Sta je lose u tome sto sam prvobitno napisao? Nije nikakva uvreda...

Poslednja izmena:
Stvarno nepamitm sta je ko pisao ...
Ali bez razloga nije editovano/obrisano... Ako si napisao lupas gluposti , nemas pojma , *****s i slicno to ne moze...

Mislim da je ovaj zadnji post najepic u ovoj temi :) U pozitivnom smislu.
Taj snimak pokazuje dosta toga...

Auu, tek sad sam se udubio u taj snimak.
U opisu doticnog pise:

Test tones in order: 70hz, 65hz, 60hz, 55hz, 50hz, 45hz and 40hz.
The volume wast at 1/4 and the sub was at 1/3. ;)
I positoned it directly 1 meter in front of the subwoofer.

POZ

Poslednja izmena:
Naravno da me interesuju filmovi i igre pa i 5.1, problem je u totalnom degradiranju zvuka sa tim 5.1 sistemima za komp.

U redu je koristiti to ako nemas para za bolje, ne vidim nista lose u tome, ali s vremena na vreme treba napraviti ekskurziju u svet kvalitetnijeg zvuka i cuti razliku, kad god neko ima priliku za to, deluje otreznjavajuce. Posle toga ce ti sigurno pasti na pamet da stedis za nesto kvalitetnije.

Koliko para toliko muzike uvek bilo i bice. Mene nije "sramota" sto imam neki logijev krsh X-540. Tek me ne bi bilo sramota da imam Z5500, koji neki ljudi odavde predstavljaju kao najgore smece, sto nije. Kada pricate tako zvuci kao da su ti isti ljudi navikli na skuplje i kvalitetnije sisteme pa im je ovaj "krsh" Z5500 toliko smesan. Morate da se spustite na zemlju i da shvatite da koliko imamo para toliko mozemo da se ispruzimo za zvuk. Druga stvar je da nekom zvuk i nije toliko vazan kao vama audiofilima, vec nam je bitno da nam zvucnici zavrsavaju posao, a meni ovi plastikaneri X-540 zavrsavaju. Kao sto rekoh, ne osporavam ja da imaju mnogo bolji sistemi od Z5500, ali da pokusavate silom da uklopite neki sistem za male pare i da kazete da je dosta bolji od logija po meni nije ok. Kao sto uvek kazem, kada budem imao pare za dobar hifi sistem, a to dobar je preko 1000e, iako znam da je to takodje malo para ( secam se da mi je gvlada to jednom rekao :) ), tada cu verovatno reci " bogami sad znam sta su ovi ljudi pricali" a mozda i necu, nikad se ne zna.

Prioriteti ljudi. Ja da imam sada 1000e u dzepu otisao bih i kupio nov televizor, jer me vise zanima kvalitet slike od zvuka. Jel kapirate sta hocu da kazem?

@nikk18adsl

Punim 22 godine za 3 dana, ali svejedno ni tada nemas prava da mi kazes da nezrelo razmisljam. Na osnovu cega to nezrelo razmisljam?

Opet se vracas na muziku (gde se jedino i slazemo). :)
Logijev dekoder ne pomaze ni kod muzike ni kod koncerata (uglavnom nemaju dts ili ddl stream).
Medjutim - veoma, veoma izvlaci stvar na 'dvd/bluray/mkv' polju, a pogotovo u rangu od 300 Evra.

Tako da moze to da se obavi sto se tice filmova. ;)
I da, koliko na kraju kosta ta kvadrofonija?

POZ
http://www.tehnomanija.rs/katalog/panasonic-komponenta-sa-xr55e-s.html
http://www.player.rs/product.php?ID=1564
http://www.player.rs/product.php?ID=697 zadnji sracunaj
a sta mislis koji dekoder je bolji
http://www.analog.com/en/embedded-processing-dsp/sharc/processors/index.html :wave:

Poslednja izmena:
Ovaj iz prvog linka ti je baš dobar. Besplatni neki model, šta li...?

Civi nemoj se truditi uopste.Ne vredi da se nastvaljas sa ljudima o z 5500.Jednostavno moraju da nauce osnovne stvari prvo pa tek onda da se prica o nekoj snazi i zvuk.Usput pola njih one slike silne ni ne razume.Onaj ko se razume u zvuk njemu one slike nisu ni potrebne sa prve strane :D .Veruj mi na rec.Svako ko moze da procita ono sto si ti napisao i da razume zna sta je z 5500, ostali koji ne mogu oni i dalje misle da je to najsistem.

Poslednja izmena:
Mene odusevljava energija ulozena u omalovazavanje Z-5500. Imao sam i Genius drveni od 3600w pmpo (pise 120w RMS :p ) i Z-5500 pa onda HiFi vode. Cuo sam Yamaha i Onkyo komplete sa plasticnim zvucnicima, slusao sam "jeftinije" AVR od 400e sa slabijim Mission zvucnicima (tipa centar i 2x surr za 110e, cak sam ih i imao) ali to je skuplje ne i primetno bolje od Z-5500. Imao sam Yamaha subwoofer YST-SE216. Za 165e nova sasvim solidan sw ali ne ekstavagantno bolji od Z-5500. Onda sam kupio REL T2 koji na Zapadu prodaju i za 800e (kod nas jeftiniji u BM) pa iako je i to igracka (citiran Delija) to je neopisivo koliko bolje u drmanju toliko i skuplje od Yamahe ili Z-5500 kompleta. Moze da se da par stotina evra za (new) sistem ali nece to biti mnogo bolje od Logy, nece to biti wow efekat. Da bi nesto bilo primetno bolje (new) sistem mora premasiti 1000e. Pa ispod 500e nema subwoofera u prodaji koji su odlicni u sub frekvencijama. Onda uzeto kvalitetan AVR i komplet zvunika i ode 1000e+ ko od sale. Ako idemo na polovno mozemo naci Z-5500 za 200e i sta onda? 5.1 je 5.1, DolbyDigital i DTS nisu quadrofonic sound sistem i nijedan zvucnik ne moze zameniti subwoofer a da ne kosta preko 1500-2000e (new). Ko vam kaze da podna kutija moze dati linearno 30Hz na 85dB ispod ispod 1000e laze. Pa vrhunski stereo sistemi se prave uz subwoofere. Sto Delija (sorry sto te pominjem) uz zvucnike koji novi kostaju 3k e koristi i sw? Zasto ja to radim? Doduse imam jeftiniji sistem ali sta je tu je. Ok, Z-5500 je u poredjenju sa HiFi surround sistemom gomila krsh plastike ali nema alternativu za 300-ak evra. Digitalni ulazi i DD/DTS dekoderi su nemonovni u modernom svetu surround zvuka za film i igrice i ne moze ih nijedan stereo sistem nadmasiti.
Z-5500 ima decoder i dac u rangu X-Fi kartica, ranije sa stranih foruma procitano.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno