nikk18adsl
Slavan
- Učlanjen(a)
- 28.07.2007
- Poena
- 350
Koliko para toliko muzike uvek bilo i bice. Mene nije "sramota" sto imam neki logijev krsh X-540. Tek me ne bi bilo sramota da imam Z5500, koji neki ljudi odavde predstavljaju kao najgore smece, sto nije. Kada pricate tako zvuci kao da su ti isti ljudi navikli na skuplje i kvalitetnije sisteme pa im je ovaj "krsh" Z5500 toliko smesan. Morate da se spustite na zemlju i da shvatite da koliko imamo para toliko mozemo da se ispruzimo za zvuk. Druga stvar je da nekom zvuk i nije toliko vazan kao vama audiofilima, vec nam je bitno da nam zvucnici zavrsavaju posao, a meni ovi plastikaneri X-540 zavrsavaju. Kao sto rekoh, ne osporavam ja da imaju mnogo bolji sistemi od Z5500, ali da pokusavate silom da uklopite neki sistem za male pare i da kazete da je dosta bolji od logija po meni nije ok. Kao sto uvek kazem, kada budem imao pare za dobar hifi sistem, a to dobar je preko 1000e, iako znam da je to takodje malo para ( secam se da mi je gvlada to jednom rekao), tada cu verovatno reci " bogami sad znam sta su ovi ljudi pricali" a mozda i necu, nikad se ne zna.
Prioriteti ljudi. Ja da imam sada 1000e u dzepu otisao bih i kupio nov televizor, jer me vise zanima kvalitet slike od zvuka. Jel kapirate sta hocu da kazem?
@nikk18adsl
Punim 22 godine za 3 dana, ali svejedno ni tada nemas prava da mi kazes da nezrelo razmisljam. Na osnovu cega to nezrelo razmisljam?
Kapiram ja tebe totalno. Niko te nije ni napao, imas ono sto ti treba ili zavrsava posao i to je to. Ja sam samo vrlo malcice stariji od tebe, ali sam sa hi-fijem i dobrim zvukom poceo ranije da se zanimam, pa otud sam nesto vise u prednosti sto se toga tice. Mi ovde sto govorimo o Z5500 ne znaci da on tebi ili nekome drugom nece biti dobar ili da cete biti nezadovoljni ako trazite takav sistemcic, vec pricamo u generalnom sirem smislu da on ne zasluzuje to epsko mesto na koje ga mnogi stavljaju. Time sto navodimo neke kvalitetnije alternative, ne zelimo da prkosimo vama sto ga imate, vec da dokazemo da ste mogli i bolji zvuk da dobijete (ko je bio spreman na to naravno) za iste ili slicne pare. Vi onda navodite digitalni input, dekoder i sl. nebitne zvrcke kojima on raspolaze, a sto je totalno nebitno za dobar zvuk.
Kad resis da nekada kupis hi-fi sistem za muziku, videces da to nije lako u fazonu imas 1000e i zavrsio si posao. Danas je hi-fi prepun konfekcije koja se valja i sto 90% prave Kinezi (Designed in England- koja patetika inace,)) i sa 1000e mozes samo gadno da potrosis pare da ti sija u sobi. Kad sa malo vise iskustva pogledas iz drugog ugla, s tim parama moze mnogo, samo ako se promisljeno radi.
Gvlada ti je rekao da 1000e ne garantuju dobar zvuk. To je tacno, medju novim stvarima sigurno ne. Posto ste vi kao kupci zeljni novih stvari, trebace vam mnogo vise para da ispratite zvuk koji moze da se dobije za znatno manju lovu. O tome moze da se prica do sutra, a tema je i dalje Z5500.
Ne vidim razlog da se vlasnici nalaze uvredjenim niti da imaju razloga da brane ovaj sistem.
I Fiat Punto je vecini dobar, ali to nije razlog da mu strucni mehanicari ne nalaze milion greski. Kako bi neko kupio polovan BMW umesto novog Punta, i sigurno se mnogo bolje vozio, isto tako i za Z5500 postoji pojam "bolji". Sve je to trziste, a mi ovde sto palamudimo danima, od toga nemamo nikakvu vajdu, niko nas ne placa. Samo razbijamo neke mitove kojima je taj sistem obasipan, nista vise.