Šta je novo?

z5500 vs hifi

Koliko para toliko muzike uvek bilo i bice. Mene nije "sramota" sto imam neki logijev krsh X-540. Tek me ne bi bilo sramota da imam Z5500, koji neki ljudi odavde predstavljaju kao najgore smece, sto nije. Kada pricate tako zvuci kao da su ti isti ljudi navikli na skuplje i kvalitetnije sisteme pa im je ovaj "krsh" Z5500 toliko smesan. Morate da se spustite na zemlju i da shvatite da koliko imamo para toliko mozemo da se ispruzimo za zvuk. Druga stvar je da nekom zvuk i nije toliko vazan kao vama audiofilima, vec nam je bitno da nam zvucnici zavrsavaju posao, a meni ovi plastikaneri X-540 zavrsavaju. Kao sto rekoh, ne osporavam ja da imaju mnogo bolji sistemi od Z5500, ali da pokusavate silom da uklopite neki sistem za male pare i da kazete da je dosta bolji od logija po meni nije ok. Kao sto uvek kazem, kada budem imao pare za dobar hifi sistem, a to dobar je preko 1000e, iako znam da je to takodje malo para ( secam se da mi je gvlada to jednom rekao :) ), tada cu verovatno reci " bogami sad znam sta su ovi ljudi pricali" a mozda i necu, nikad se ne zna.

Prioriteti ljudi. Ja da imam sada 1000e u dzepu otisao bih i kupio nov televizor, jer me vise zanima kvalitet slike od zvuka. Jel kapirate sta hocu da kazem?

@nikk18adsl

Punim 22 godine za 3 dana, ali svejedno ni tada nemas prava da mi kazes da nezrelo razmisljam. Na osnovu cega to nezrelo razmisljam?

Kapiram ja tebe totalno. Niko te nije ni napao, imas ono sto ti treba ili zavrsava posao i to je to. Ja sam samo vrlo malcice stariji od tebe, ali sam sa hi-fijem i dobrim zvukom poceo ranije da se zanimam, pa otud sam nesto vise u prednosti sto se toga tice. Mi ovde sto govorimo o Z5500 ne znaci da on tebi ili nekome drugom nece biti dobar ili da cete biti nezadovoljni ako trazite takav sistemcic, vec pricamo u generalnom sirem smislu da on ne zasluzuje to epsko mesto na koje ga mnogi stavljaju. Time sto navodimo neke kvalitetnije alternative, ne zelimo da prkosimo vama sto ga imate, vec da dokazemo da ste mogli i bolji zvuk da dobijete (ko je bio spreman na to naravno) za iste ili slicne pare. Vi onda navodite digitalni input, dekoder i sl. nebitne zvrcke kojima on raspolaze, a sto je totalno nebitno za dobar zvuk.
Kad resis da nekada kupis hi-fi sistem za muziku, videces da to nije lako u fazonu imas 1000e i zavrsio si posao. Danas je hi-fi prepun konfekcije koja se valja i sto 90% prave Kinezi (Designed in England- koja patetika inace,)) i sa 1000e mozes samo gadno da potrosis pare da ti sija u sobi. Kad sa malo vise iskustva pogledas iz drugog ugla, s tim parama moze mnogo, samo ako se promisljeno radi.
Gvlada ti je rekao da 1000e ne garantuju dobar zvuk. To je tacno, medju novim stvarima sigurno ne. Posto ste vi kao kupci zeljni novih stvari, trebace vam mnogo vise para da ispratite zvuk koji moze da se dobije za znatno manju lovu. O tome moze da se prica do sutra, a tema je i dalje Z5500.
Ne vidim razlog da se vlasnici nalaze uvredjenim niti da imaju razloga da brane ovaj sistem.
I Fiat Punto je vecini dobar, ali to nije razlog da mu strucni mehanicari ne nalaze milion greski. Kako bi neko kupio polovan BMW umesto novog Punta, i sigurno se mnogo bolje vozio, isto tako i za Z5500 postoji pojam "bolji". Sve je to trziste, a mi ovde sto palamudimo danima, od toga nemamo nikakvu vajdu, niko nas ne placa. Samo razbijamo neke mitove kojima je taj sistem obasipan, nista vise.

mislim da tema nije da omalovazava z-5500 koji je pristojan 5.1 sistem, ali ne za tu cenu od 500eur koju spominjate.
tema je da ukaze da postoji izbor u taj cenovni rang, a najverojatnije postoi i nesto bolje za te pare.
da ne stavljate taj z5500 na piedestal ko da je nesto vrhunsko. prodavaoci vide to pa naravno dizu cenu.
koliko vidim cena tog sistema u americi nije ni priblizno 500eur po ceni. cena je upravo pola od toga, sto spored mene je realna cena za tog sistema.

500e je prenaduvana cena i prvi kazem da ne vredi toliko. Ja sam ga platio oko 300e svojevremeno i tu je negde. Inace, u USA je sve mnogo jeftinije. Ne gledaj uopste njihovo trziste.

moze dati linearno 30Hz na 85dB ispod ispod 1000e laze, pa bas ovome se i radi taj sub koji vi predstavljate kao PREDNOST z5500 je upravo bolna tacka tog sistema , 6order bandpass kutija (posalji bokivokitokiju parametre sa prve strane da ti objasni par stvari @gvlada) sa 70w rmsa pravi sta pravi 78db na 40hz el si ti svestan sta hvalis(buku na 110hz mogu i duvanjem u vuvuzelu da napravim )??? da svaka normalna hifi kutija koja ne laze sa 6.25 basom ima linarniji odziv od tog sokocala u cemu god hoces film muzika , kontrabas , bas bubanj , eksplozija .....

mislim da tema nije da omalovazava z-5500 koji je pristojan 5.1 sistem, ali ne za tu cenu od 500eur koju spominjate.
tema je da ukaze da postoji izbor u taj cenovni rang, a najverojatnije postoi i nesto bolje za te pare.
da ne stavljate taj z5500 na piedestal ko da je nesto vrhunsko. prodavaoci vide to pa naravno dizu cenu.
koliko vidim cena tog sistema u americi nije ni priblizno 500eur po ceni. cena je upravo pola od toga, sto spored mene je realna cena za tog sistema.
Upravo tako, to je sustina ove teme. :)

Pa ne kazem da Z-5500sw ima 30Hz na 85dB, nego da je to prevelik zalogaj za jeftinije sw i ko to zeli mora da plati vise nego ceo Logy sistem.
A kako Nikk mozes da kazes da dig ulazi i DD/DTS dekoderi nisu bitni za surround tj film i igirice? Ok, moze sistem biti bez toga sa analognim 5.1 ulazima ali opet onda izvor to mora imati u sebi.

@civi
Procitaj opis tog videa sa 78dB.

POZ

Poslednja izmena:
@civi
Procitaj opis tog videa sa 78dB.

POZ

So, it takes a SPL plunge after 70Hz? It went down almost 20 bloody decibels before you hit 40. Why are you supporting Logitech when they are so obviously bad?

koji deo od ovog ti nije jasan da ti nacrtam :wave:

The volume wast at 1/4 and the sub was at 1/3.

druze el si ti cuo nekad za ulazni nivo signala , ne odvrce se sve do kraja da bi dobio maximalni izlaz , da znas nesto o ulaznom i izlaznom signalu ukapirao bi da se ovako i dobiju najvece maksimalne spl cifre , jer kad amp udje u klip sve ode u tri lepe , da je pojacao vise jadni tda7924 u bridgu bi poceli da se puse ili bi jednostavno aktivirali zastitu .... el treba jos objasnjenja ? mogu i da crtam ako nije jasno....

Takodje mogu da dodam da se gleda cena kod nas, a ne realna cena Z5500 pa se ide na osnovu toga. Sta ako mozemo da narucimo jeftinije, onda je dobar sistem za te pare?

Evo na primer meni smeta sto ne mogu X-540 da povezem na ps3 i da dobijem 5.1 pa bi mi trebalo nesto bolje da izbegnem zvucnike od televizora, a nemam dovoljno para da kupim tako nesto sto bi mi odgovaralo. Evo bas sam sad proverio mogu da uzmem Z5500 na Ebay.de nove za 240e na buy now http://cgi.ebay.de/Logitech-Z-5500-..._Multimedia&hash=item3f04a674b8#ht_635wt_1139

Da li to sada menja sliku o tome da li vrede te pare ili ne? Poenta je da su ljudi kupili Z5500 kada je bio jeftin, i za te pare sto su uzeli i vise nego vredi. Ja bih tako sebi resio pitanje funkcionalnosti sa ps3 za 240e a uz to i dobio "dobar" zvuk. Civi ako mi sklopis nesto bolje za 240e svaka ti cast.

Takodje mogu da dodam da se gleda cena kod nas, a ne realna cena Z5500 pa se ide na osnovu toga. Sta ako mozemo da narucimo jeftinije, onda je dobar sistem za te pare?

Evo na primer meni smeta sto ne mogu X-540 da povezem na ps3 i da dobijem 5.1 pa bi mi trebalo nesto bolje da izbegnem zvucnike od televizora, a nemam dovoljno para da kupim tako nesto sto bi mi odgovaralo. Evo bas sam sad proverio mogu da uzmem Z5500 na Ebay.de nove za 240e na buy now http://cgi.ebay.de/Logitech-Z-5500-..._Multimedia&hash=item3f04a674b8#ht_635wt_1139

Da li to sada menja sliku o tome da li vrede te pare ili ne? Poenta je da su ljudi kupili Z5500 kada je bio jeftin, i za te pare sto su uzeli i vise nego vredi. Ja bih tako sebi resio pitanje funkcionalnosti sa ps3 za 240e a uz to i dobio "dobar" zvuk. Civi ako mi sklopis nesto bolje za 240e svaka ti cast.

hahaha el ti stvarno hoces da ti kacim ebay linkove, al necu da budem toliko zloban
http://www.tehnomanija.rs/katalog/panasonic-komponenta-sa-xr55e-s.html
http://www.kupujemprodajem.com/sony-suround-set-315-381915-oglas.htm?filter_id=556

ovde bar imas garanciju na risiver a na logiju ti ionako niko ne daje garanciju na drajvere al ajde da se vratimo na temu :wave:

hahaha el ti stvarno hoces da ti kacim ebay linkove, al necu da budem toliko zloban
http://www.tehnomanija.rs/katalog/panasonic-komponenta-sa-xr55e-s.html
http://www.kupujemprodajem.com/sony-suround-set-315-381915-oglas.htm?filter_id=556

ovde bar imas garanciju na risiver a na logiju ti ionako niko ne daje garanciju na drajvere al ajde da se vratimo na temu :wave:

Ne znam zasto 100 puta dajes link za taj panasonic, jel je toliko dobar za 250e ili nemas sta drugo da okacis u tom cenovnom rangu?

Znaci napravices bilo kakvu kombinaciju od tog Panasonica plus neke polovne zvucnike da bude bolje od logija koji mogu da uzmem za 240e? Btw to sto si mi sastavio je 315e. Koju garanciju imam na te zvucnike sto si mi linkovao?

Gizmor zivi u Nemackoj, dajte mu ebay linkove slobodno.

Brate kako ti nemas pojma , sub je aktivan sateliti su pasivni , i nisu vrh ali su bolji od logija 2 puta minimum , ozbiljno pogledaj pre nego li krenes sa spamom

Ne znam zasto 100 puta dajes link za taj panasonic, jel je toliko dobar za 250e ili nemas sta drugo da okacis u tom cenovnom rangu?

Znaci napravices bilo kakvu kombinaciju od tog Panasonica plus neke polovne zvucnike da bude bolje od logija koji mogu da uzmem za 240e? Btw to sto si mi sastavio je 315e. Koju garanciju imam na te zvucnike sto si mi linkovao?

da za te pare nema bolje dklasa sharck dsp svicersko napajanje , vrhunski kvalitet zvuka za te pare usled smanjenja troskova za velike trafoe i hladnjake izlaznih tranzistora , okolnu plastiku i dugmice ne racunam , zvuci fantasticno za taj novac posebno u stereo rezimu mada i u saraundu radi fantasticno kako kazu po netu ,ja sam koristio samo stereo na x45 modelu koji ima iste TI integrisane izlaze kao ovaj :wave: a kacim ga jer je JACI , KVALITETNIJI , BOLJI od one gomile krsa kod logija a ima hdmi optcki ulaz 6 kanala i ostale *******cije bez kojih ne mozete da zivite a uz sve to i MUZIKU reprodukuje kako treba cak sta vise jako bolje od puno jeftinijih stereo [pojacala do 600e iz razloga navedenih gore

Poslednja izmena:

Na te zvucnike nikakvu bas kao sto nemas ni na zvucnike iz logi kompleta jer ce ti uvek reci da si ih spalio svojim neznanjem...

@Ppredrag, ti koliko sam shvatio iz tvoje price o tinejdzerskim `80-tim, imas sada sigurno preko 30, mozda i 40 godina. Da li je moguce da kao sredovecan covek uzivas u carima Z5500 sistema?

Ok, napredujemo :)
Znaci taj Panasonic + oni "kafanski" zvucnici su mi bolji od novog z5500 za 240e? Ta kombinacija ce imati mnogo bolji zvuk od plasticnog Z5500? Hteo bih da znam sta gvlada misli o tome, ako nije problem, da imam jos jedno misljenje, a verujem coveku. U brojke i tranzistore se ne razumem jer sam laik za zvuk.

Ne zivim u Nemackoj hehe, ovde cu biti samo neko vreme, a imam dosta jeftinu kombinaciju da posaljem ceo sistem nazad u Srbiju ako nesto pazarim ovde.

eto ja bih voleo da mi Gvlada objasni razliku u jacini izmedju 40hz i 78db i 40hz i 84db ako moze i da mi objasni razliku izmedju PWM i sta je klasa rada izlaznog stepena i jos da mi objasni sta znaci Qts i ja cu da mu verujem od sada pa nadalje ....

. Samo mi odgovori na koji izvor se kače ti sateliti? Jel na sub ili na neki imaginarni AVR? Kaže se da je sistem aktivnih zvučnika jer ima integrisano pojačalo u subwooferu i normalno je da su sami sateliti pasivni. Pa neće valjda i tu da guze pojačalca:d? Ako si ti ovo slikao nemoj, molim te, da me učiš o fotografiji:p?
Za tvoju informaciju sateliti se ne kace na sub koji je naveden u linku vec na avr a ti izgleda imas i probleme sa vidom a ne samo sa sluhom, a naravno da nisam ja slikao nego prodavac, ja sam ti samo objasnio sta se vidi n afotografiji , nemoj o fotografiji molim te ako se razumes kao u akustiku i hifi ....:wave:

Poslednja izmena od urednika:
Ne ne neka ga napanji do kraja ionako je to kvalitet a i jace je...

eto ja bih voleo da mi Gvlada objasni razliku u jacini izmedju 40hz i 78db i 40hz i 84db ako moze i da mi objasni razliku izmedju PWM i sta je klasa rada izlaznog stepena i jos da mi objasni sta znaci Qts i ja cu da mu verujem od sada pa nadalje ....

Verujem coveku iz licnih razloga, zato sto je dugim stazom ovde na forumu i znanjem zasluzio to poverenje. Takodje je mnogo prijatniji od tebe, bez uvrede :)

Vidi se da se i ti razumes u svet zvuka, ne zelim da sudim sada ko zna vise od vas dvojice i necu. Uvek je dobro zatraziti jos jedno misljenje, iz razloga sto prvo moze da bude pogresno.. :D

Lol ovde je atmosfera kao na Farmi :D Sad ce uskoro i klanovi da se osnuju :D:D
Ja se pitam sta je poenta svega ovog? Nekog ubedjivati da je nesto bolje ili losije i sta dobiti time kao rezultat? da li ce neko biti sretan ako neko proda taj logi i uzme hi-fi? da li ce neko profitirati od toga ili slicno ? ne verujem :D
Svako ima svoje shvatanje "dobrog zvuka" i dzabe mu pricate, dok sam to ne nauci.

Nazad
Vrh Dno